güvenik için kayıtlı olan 2.mailime mail geldi de şifre sıfırlanmaya çalışılmış, nereden bakabilirim nereden falan yapıldığına? aygıtlar sayfasında kayıtlı bilgisayar gözüküyor, son loginler yerinde sıfırlama mailinin geldiği gün/saatte aktivite yok.

account.live.com bu sayfada benim standart loginlerim haricinde automatic sync yazan ve baya bir gündür, günde 4-5 kere olmak üzere, dünyanın her bir yerinden olmak üzere IMAP yazan aktiviteler var bunların da ne olduğunu anlayamadım.Type: unsuccessful sync yazıyor.


 

Ben söyleyeyim. Vietnam, Endonezya merkezli bir saldırı aldınız.

Bu ara toplu bir eylem bu. Skype hesabınızda yer alan kullanıcı adınız üzerinden erişim sağlıyorlar. Yüksek ihtimalle skype üzerinden kullanıcı isimlerini topluca ele geçirebildikleri bir açık buldular ve onun üzerinden yürüyorlar.

Hesap ayarlarınıza girerek skype bağlantınızdaki ana email adresinizi, kullanmakta olduğunuz emailden farklı hale getirin (uyduruk bir maile yönlendirin skype'ı)

Ayrıca Hotmail giriş seçeneklerinizden skype kullanıcı adı ile giriş opsiyonunu kaldırın. Saldırılar kesilecektir.

Çünkü bunu yapan kaynak, email adresinizi bilmiyor. Sadece skype adınızı biliyor.

Skype kullanmıyorum gibi düşünmeyin. Hotmail hesabınıza bağlı bir skype profili vardır mutlaka. Çünkü hotmail, outlook, live, xbox ve skype profilleri entegre durumda. Dolayısıyla birine sahip olan, hepsine sahiptir.

lisw
1

mobil görünümden çık