(3) 

Dumansız kömür yakma tavsiyeleri

mirafiori #1579390 
Tutuşturucu küplerden kullanıyorum fakat ilk 10 dk biraz fazla is yapıyor, hoş olmayan koku yayıyor. Daha öncesinde tutuşturucu sıvılardan kullanıyordum onlar o kadar duman yapmıyor ama yine kokuyor.

Evde map tüpü var bu akşam onunla yakmayı deneyeceğim ama o da pahalı, sürdürülebilir değil pek. Butan tüpleri daha ucuz ama map kadar yüksek ısılara çıkmıyor bilmiyorum yine de yeterli olur mu.

Bir parça peçeteyi pişirme yağına batırıp onu yak diye 1-2 tavsiye gördüm ama sanki o da kokarmış ve duman yaparmış gibi geldi.

Dün akşam daha geleneksel kağıtla falan yakayım dedim onda da yelle yelle kol kası yaptım kömürler olana kadar.

Başka tavsiyeler varsa açığım, ne kadar hızlı korlayabilirsem kömürü o kadar iyi.
(5) 

Araba tavsiyeleri

mirafiori #1576953 
Bir süredir keyif için kullanacağım bir araba arayışındayım, yaşadığım yerdeki durumlardan dolayı aracın 20 yaşından fazla olması işime geliyor. Bu doğrultuda önceliğin sürüş keyfi olacağı, kendince bir karakteri olan (fiat punto,panda, clio vs. direk eliyorum), bütçe dahilinde, mekanik, bakım-onarım bakımından başımı ağrıtmayacak bir kaç model belirledim. Sizin düşünceleriniz nedir bu arabalarla ilgili?

Mini cooper mk1 (BMW'nin yaptığı ilk modeller)
Suzuki Jimny
Mazda Miata (1 veya 2. jenerasyon); her ne kadar aslında miata ilk tercihim olsa da 2 kişilik olması biraz kafamı kurcalıyor, öbürlerinin arka koltuğu rahat olmasa da en azından seçenek olması, arkadaşlarla haftasonu 1-2 saat mesafede bir yere gidebilme opsiyonunun olması daha cazip geliyor)

Yedek liste de VW beetle ve Jeep cherokee XJ var. Başka seçeneklere de açığım tabi.
(2) 

Mangal alirken dikkat edilmesi gerekenler

mirafiori #1576674 
Cok butcem yok, bahce icin mangal istiyorum, , adana tarzi sisle kebap yapacagim icin muhtemelen dikdortgen mangal daha iyi olacaktir yuvarlaga gore. Internette buldugum ucuz modellerde nelere dikkat etmek gerekir baska? Daha kolay yakmak icin kontrol icin mesela alt kismin acilir kapanir havalandirmasi olmasi gibi veya kapakli olsun olmasin vs...
(4) 

Psikolog nasil bulunuyor?

mirafiori #1576194 
Online gorusebilecegim bir psikolog ariyorum, nasil bulunuyor? Aile ve arkadaslara tavsiye mi sormam lazim? Neye dikkat etmek lazim vs.. hic bir fikrim yok...
(1) 

Uçuş iptalinde alınan tazminat

mirafiori #1575084 
Tecrübesi olan var mı? Avrupa içi uçuşum fırtınadan dolayı iptal oldu son dakika kapıdayken. Şimdi biletin iadesiyle uğraşıyorum fakat tabi öbür masraflar yandı. Bazı siteler var hani 600€ya kadar tazminat alabilirsin diye, onlar çalışıyor mu, nasıl ilerlemek lazım? Uçuş süresi 1.50 saat olduğu için sanırım 250€ tazminat için uygunum.

Bir de bunu yaptığını iddaa eden çeşitli siteler var hangisi daha güvenilirdir?
(5) 

El bagajinda şiş taşımak

mirafiori #1571436 
Pegasus yurtdışı uçuşunda kebaplık yassı ve kare şiş alsam uçağa sokarlar mı?
(5) 

Postür düzeltme egzersizleri

mirafiori #1571307 
Modern insan sorunu olarak kötü postüre sahibim, boynum önde ve düz duvara yaslanınca belim boşta kalıyor. Daha önce bir çok egzersizle düzeltmeye denedim ama istikrarsız ve sabırsız biri olarak 2-3 günden fazla düzenli olarak yapamadım. Gyme ve pilatese düzensiz de olsa giderken hafif düzeldiğini hissediyordum ama tembellik sorunu var malesef.

En etkili en kısa sürede sonuç göreceğim ev egzersizi var mı önerebileceğiniz?

Bak bunu günde sadece 5 dakika yapıcan 2 ayda dimdiksin değil de, 1 saat ölene kadar yap, 2 güne dimdiksin gibi bir sonuç arıyorum.
(3) 

İnovatif rakı sofrası için yemek önerileri

mirafiori #1569708 
Yabancı ve damağına düşkün misafirleri etkileyecek ne tarz mezeler ve ara sıcaklar olabilir? İlla geleneksel tarif olsun istemiyorum değişik, 3. dalga şeyler de olur, hazırlaması meşakatli ve abartılı malzemeli (havyar,ıstakoz vb..) tabaklar veya sıklıkla bulunmayan osmanlı tarzı tabaklar da olabilir. Önemli olan rakı sofrası konseptine uygun ve Türk mutfağından fazla uzaklaşmamış olması.

Konuyla ilgili ilham veren tarif kitabı veya başka kaynak önerilerine de açığım
(4) 

Pegasus takvim görünümü

mirafiori #1569705 
Daha önce de başıma geldi, geçen hafta bilet bakarken takvim görünümü vardı, ay içindeki uygun gidiş geliş tarihlerini görebiliyordum, şu anda o seçenek yok 3'er günlük aralıklarla gösteriyor sadece. Sitede gizli bir sekme mi var takvim şeklinde aramak için?
(2) 

Belgrad taksi uygulamasi / cargo

mirafiori #1564879 
Uber benzeri app ariyorum taksiler çok dolandırıyormuş diye okudum, Cargo'yu bulup indirdim ama sadece 7 ülkenin numarasıyla kayıt olunabiliyor, yorumlara geliştrici ülkeye gelince herhangi bir numarayla kaydolabilirsin yazmış ama nasıl olacak ki sonuçta bir numara girmem gerekiyor. Deneyen eden oldu mu? Bi de yandex taxi varmış ama türk app store'unda bulunmuyor indiremedim.
(3) 

Revolut Turkiye'de calisiyor mu?

mirafiori #1563070 
Spesifik olarak apple pay ile. Turkiye'de yasayan biri yurtdisinda yasayan birinin hesabina baglanip karti apple pay'e ekleyip Turkiye'de kullanabilir mi?
(1) 

Tavla tekerlemeleri sozlugu

mirafiori #1561921 
Genelde dogaclama oluyor heralde ama farsca zar + tekerleme kombinin bir sozlugu var midir, ya da sozlukte bir basligi aradim bulamadim ? pencüse severiz güzeli gencüse gibi... (bunun basligi var)
(1) 

Klima montaj ucretleri nasil bu aralar?

mirafiori #1561566 
Istanbul (anadolu) icin yakin zamanda klima taktiran oldu mu? Depomuzda eski evden kalan klima ve dis unitesi var taktirmak istiyoruz
(1) 

Uzun süreli aktarma sorusu (Air serbia)

mirafiori #1561024 
Ağustosta air serbia ile uçuşum var. Ya 1 saat aktarmalı alacaktım ya da 22 saat, güvenmediğim için 22 saat olanı aldım hem de gezerim diye. İki soru oluştu ama kafamda,

1; ben şimdi 22 saat terminalde beklemiyecem tabi Belgrad'a gidip 1 gece kalıp gezicem, bu arada bana bavulumu verecekler mi yoksa İstanbul'a varana kadar göremeyecek miyim?

2; Belgrad havalimanında bavullar sürekli kayboluyormuş, bu kadar uzun aktarma süresinde de kaybolur mu sizce, süreyle alakalı mı?

iOS uluslararası klavye

mirafiori #1560124 
Türkçe karakter destekleyen en çok özel karakterli native klavye hangisidir? Türkçe klavyede è ò gibi kullandığım aksanlı harfler yok, ingilizce klavyede de ş ı ğ yok. Birden fazla klavye olmasını çok sevmiyorum açıkçası yazarken elim çarpıyor falan. Tecrübesi olan var mı? Tercihen ingilizce QWERTY layoutu.
(1) 

Vodafone ESIM

mirafiori #1559333 
Vodafone sim kartımı bulamıyorum biraz acil lazım, mevcut hattımı eSim olarak alabiliyormuşum ama sitede net bir bilgi de bulamadım bayiye git qr kod al diyor online yapmanın yolu var mıdır? Üstelik şirket hattı olduğu için muhtemelen ben gitsem vermeyecekler de bayide. Hemen çıkan birşey mi ilgilenen kişi gitse 5 dakikada alabilecek mi?

Bonus soru; Tamamen online alınabilecek herhangi bir operatör var mıdır?

Lambaya fünf de klibindeki sokak

mirafiori #1558293 
youtu.be son rap kısmında 2.20 gibi gözüken sokak.

Kadıköy'de olduğuna emin gibiyim hatta kızıltoprak/feneryolu olacakmış gibi geliyor, yuvarlak camlı köşk çok tanıdık geldi. Google haritada dolanıyorum 1 saattir ama kestiremedim tam. Nere olabilir?

Bonus; 1:44'teki tünel eski Feneryolu alt geçidi değil mi?
(1) 

İnegöl'den Kayseri'ye en rahat ulaşım

mirafiori #1557577 
Yabancı bir arkadaş soruyor. Arabayla 7 saat civarı, sabiha'ya yol 2 saat civarı, indi bindi checkindi uçuş süresi derken 4-5 saat oluyor. Yolları nasıl karayoluyla (transfer olacak muhtemelen) daha mı rahat gidilir?
(1) 

Otomatik altyazı yapıcı

mirafiori #1557374 
Elimde altyazı yapılması ve çevrilmesi gereken kısa bir video var. Bunu kolay bir şekilde yazıya dökmeyi sağlayan ücretsiz bir yazılım var mıdır? Srt dosyalarındaki gibi zamanlarla eklerse daha iyi ama şart değil
(4) 

Yurtdışından verilen oylar

mirafiori #1556591 
Birkaç gün önce burada bir duyuru gördüm. Yurtdışından atılan oyların ne kadar önemli/önemsiz olduğuyla ilgili, milletvekili seçimleri bakımından özellikle. Aramaya çalıştım ama bulamadim. Y.dışında atılan parti oylarının ağırlığı yurtiçine göre farklı mıydı? Misal ister %0.01 partiye oy at ister chp’ye aynı şey gibi
(1) 

Secim zamani konsolosluk calisiyor mu?

mirafiori #1555974 
Mail attim fakat jenerik cevap verdiler, telefona da bakan yok. Haftaya oy kullanmaya konsolosluga gidecegim (baska sehirde), ayni zamanda basvurdugum pasaport da hazir oldugu icin gitmisken teslim alip aradan cikarmak istiyorum. Bilginiz var mi secim zamani mumkun mudur?
(2) 

Bitmemis pasaport yenileme sorusu

mirafiori #1550622 
Iki sorum var, birincisi konsolosluklardan yakin zamanda pasaport almis olan var mi, ne kadar surede geliyor? Aradim acmadilar mail yazdim cevaplamadilar.

Ikincisi ise pasaportumun bitmesine 2 yil var ama burokratik islem kolaylastirmak adina 10 yillik pasaport cikarttirmak istiyordum, konsolosluk sitesinden randevu almaya calisinca 6 aydan az kalmadigi icin randevu alamazsin diye hata veriyor, bunu da konsolosluga sordum ama cevaplamadilar.

Bu sirada buraya sorayim dedim bilgisi olan varsa.
(12) 

Getir yardım kampanyası

mirafiori #1549579 
ust edit: ahbap'in kredi kartiyla bagis secenegi varmis, yeni mi cikti bilmiyorum ama herkesi oraya yonlendiriyorum bagis.ahbap.org

Güvenilir mi? Yurtdışından bağış yardım yapmak isteyen arkadaşlarım var ama bankalar 10-15€ komisyon alıyor. Çoğunun kriptoyla alakası yok adını duymamışlar. Akut’un sitesinde kartla yardım yapılabiliyor şimdiye kadar onu öneriyordum ama instagram’da getiri görmeye başladım. Nasıl bir yardımda bulunuyorlar rahatlıkla önerilebilir mi?
(8) 

Riga/Vilnius/Talinn

mirafiori #1549169 
Kopenhag'a bir seyahat ayarlamayı düşünüyordum ama her şeyin fiyatını görünce odağımı bu 3 şehire doğru kaydırdım. Muhtemelen 4 günlük bir seyahat olacak, Riga öbürlerinden daha büyük gibi dolayısıyla yapacak daha fazla şey bulabilirmişiz gibi geldi. Ref de aldım güzel orası diye. Gece hayatı herhalde 3'ünde de aktifçedir, ama gündüz görebilecek şeyler bakımından sıkmaması da önemli. Modern sanat müzesi falan filan cazip şeyler. Çok tarihi bir dokusu olmasındansa genç ve canlı bir dokusu olmasını tercih ederim. Derinlemesine dalmadan önce tecrübesi olan paylaşabilirse sevinirim :)
(2) 

Keyshot lisans satan siteler

mirafiori #1548938 
Uygun fiyata satin alinabilecek bir site var midir ucuza satilan office veya windows key satan siteler gibi? Biraz aradim bulamadim, eski versiyon da olur 7,8,9 veya 10.
(5) 

2 aydir gecmeyen oksuruk

mirafiori #1546927 
Basliktaki gibi durum.

Esasinda her sene kis donemi gecmeyen oksurugum olur ama bu sene daha kotu oldu. Aralik basinda gecirdigim gribimsi hastaligin etkisi de oldu sanirim. Gecen haftaya kadar kuru oksuruktu fakat eczaci tavsiyesiyle nac aldim simdi balgamli oksuruge donustuler. Bu arada 3 tane farkli surup bitirdim, siklikla zencefilli cay tuketiyorum. Yine baskalarinin tavsiyesiyle antihistaminik aldim. Vicks buhar yapiyorum. Gecmiyor da gecmiyor ozellikle aksam yatinca ve kalkinca cok fazla oluyorlar. Baska bir semptom yok bogaz agrisi nezle vb..

Aile doktoruma yazdim tabi de donmedi, yarin tekrar ulasmaya calisacagim, bu arada sizlerin tavsiyesi var midir? Neden oluyor bu oksurukler onu da bilmiyorum.
(1) 

Android/Windows'tan iPhone icin ebeveyn kontrolu

mirafiori #1546793 
Bir tanidik cocuguna iPhone almis, 10 yasinda falan, ebeveyn kontrollerini kullanmak istiyor. Androidde family link kullaniyordum ama iphone'da tam calismiyor diyor. Telefonun kendi icindeki kontroller de hem limitli hem de uzaktan kontrol edilemedigi icin kullanamiyor.

Yapmak istedigi seyler;

- Kullanim limiti (screen time gibi saat araligi degil de gunde 2 saat gibi)
- Pozisyon (icloud portalden erisilebiliyor find my bu cok sorun degil)
- App monitoring ; sadece hangi appi ne kadar kullandigi degil ayni zamanda applerde trafigi de gorme, misal whatsapp'taki mesajlasmalar, tiktokta paylasilan videolar. Bu mumkun mu bilmioyrum ama onun dedigine gore family link'te mumkunmus.
- Ve en onemlisi bu kontrollere ve bilgilere android veya bilgisayardan erisebilme.

Parali appler de kullanabilirim dedi mesela Qustodio buldum yillik 50€, ya da FamiSafe, ama hangisi daha iyidir tam anlayamadim. Tecrubesi olan paylasirsa sevinirim.
(1) 

Mi Box S arkaplanda spotify ekranda youtube?

mirafiori #1545948 
Reklamsız youtube için smarttubenext kullanıyorum, ama normal youtube da kullanabilirim. Video olarak böyle canlı videoları ya da böyle önceden kaydedilmiş manzara/şehir videoları, arkada da spotify'dan müzik açmak istiyorum ama bir app'ten diğerine geçince müzik duruyor doğal olarak. Aradım ama bulamadım, bir çözümü var mı?

Banknotlarla yazılmış seks

mirafiori #1545190 
İnci zamanlarında bir görsel vardi, yatağın üstünde banknotlar “seks” yazacak şekilde dizilmişti. Hatırlayan, nereden bulunur bilen var mıdır? Türk parasıydı diye hatırlıyorum
(6) 

Oksuruk sonrasi kan

mirafiori #1544425 
10 gun kadar once 1 gunden kisa suren bir soguk alginligi oldu, o zamandan beri kuru oksuruklerim var. Bazen oksuruk krizi geliyor gunde 1-2 kere, ozellikle sabah uyandigimda, ve krizler sonrasinda kan geliyor. Oluk oluk kan degil de eger tukurursem kirmizi yani. Gun icinde tek tek oksururken yok.

Doktora gorunmeli mi yoksa normal midir? Ben basitce tahris oluyor olabilecegini dusundum.
(6) 

Amsterdam civarında yeldeğirmeni falan

mirafiori #1543381 
Gitmişken biraz şehir dışını görelim dedik, biraz araştırdım google'da hep turist kazığı turlar çıkıyor, 40-50€ içinde tadım falan. Alternatif olarak otobüsle gidilebilen Volendham ve zaanse schans diye yerler buldum ama o yola girince birden fazla destinasyon var sanırım. Sizin bildiğiniz ucuz merkezden bin şöyle bi görüp 2 saat geri gel tadımsız, ya da şu otobüse trene gemiye bin şu kasabaya git en iyi orasıdır diyebileceğiniz birşey var mıdır?
(1) 

Duduksuz tencerede paca

mirafiori #1542853 
Yapilabilir mi? Tarifler hep dudukluye gore yazilimis 2.5-3 saat diyorlar. Normal tencerede 5 saat mi yapmak gerekir? (Dana paca)
(1) 

Bose QuietComfort earbuds kullanan var mi?

mirafiori #1542359 
Fiyat ucuzlamis baya, 2 yildir markasiz ucuz bluetooth kulaklik kullaniyordum idare de ediyo aslinda gunluk de boyle adam akilli dinlemek istedigimde ses kalitesi kotu baya. Fakat bu dandik kulakligi secmemdeki en buyuk sebep kulak askisi olmaliydi cunku %80 bisikletteyken kullaniyorum ve yollar hep bozuk oldugu icin titresimlerden dolayi dusebilir gibi dusunmustum. Bu QC'lerin kulakta durusu nasil acaba biraz yorum okumaya calistim millet buyuk ama hafif iyi kavriyor falan yazmis genel olarak dusme etme sorunu yasar miyim diye merak ettim.
(2) 

Eindhoven havalimanina ulasim

mirafiori #1541414 
Ya gidis gelisi dusunmeden bir bilet aldim ama cok erken, normalde Breda'da kalacaktim shuttle falan olacagini dusunup ama yok gibi duruyor. Ulasim icin sadece central ve Best istasyondan otobus gozukuyor.

Baska sehirlerden direk baglanti shuttlelari var midir acaba, eindhoven yerine nereden otel bakabilirim vs.. Amsterdam veya Breda'da olsa iyi olur cunku konaklama imkanim var ama dedigim gibi ulasim yok gibi. en gec sabah 8'de havalimaninda olmam lazim. Omio hep aktarmali cozumler onerdi acikcasi sabahin o saatinde kis sogugunda ondan ona ugrasmak istemiyorum. Eger yoksa otel bakacam.
(2) 

Logic Pro ile kullanmalik midi klavye onerisi

mirafiori #1540984 
61 key ve bol fonksiyonlu klavyelere bakiyorum. Klavyeye mousea minimum bagimli kalarak kullanabilecegim bir device istiyorum ama logic ile uyum sorunlari da olsun istemiyorum, baktigim bazisinda Ableton ile uygun falan diyor ama Logic icin uyumlu olan aradigim gibi bulamadim.

Mesela logic enstrumanlarinda bazen 8den fazla ayar knobu oluyor dijital olarak. Klavyelerin cogunda 8 knob var. Bazi modellerde mesela Arturia keylab'da ya da nektar panorama'da 8 knob 8 de slider var gerektiginda o sliderlar enstruman ayarlayi icin kullanilabiliyor mu?

Genel olarak enstruman kontrolu olsun, kanal gecisi olsun, kayit baslat durdur gibi olsun bunun gibi temel ozellikler ariyorum ama gelismis olanlarda ekstra ozellikler de isime yarayabilir. Onemli olan dedigim gibi logicle uyum sorunu olmamasi, 0dan maplemeyle ugrasmak istemiyorum. Temel ozellikler mapli olsun. Bu konuda nektar panaroma serisi iyi gibi ama onda da T ve P serisi var farklarini incelemem lazim. Budget 400 euro civari diyelim, ucuz tercihtir tabi.

Tecrube paylasirsaniz sevinirim.
(2) 

Yurtdisinda calisma ve dovizli askerlik

mirafiori #1540082 
Konsolosluga yazdim 3 kere ama jenerik cevap verdiler sadece. 2 yildir calisiyorum, askerlikten esasinda 1 sene daha muafim ogrenci olarak beyanda bulundugum icin. Oturdugum sehirde konsolosluk olmadigi icin izin alip gitmeye de usene usene 2 yil gecti. Sorum su, yarin bir gun beyan vermeye gittigimde bu calismis oldugum 2 yili sayacaklar mi yoksa beyandan itibaren mi baslayacak? Tecrubesi olan var midir?
(4) 

Lazanya gibi lahana sarması

mirafiori #1540008 
Canım çekti ama sarmaya üşendim, lazanya gibi yapsam olur mu, pişirme kabında lahana-harç-lahana-harç gibi katman katman gibi yapıp üstüne de salçayı falan koyup fırına vermeli. Başka bişeye dikkat etmek gerekir mi? Halihazırda benzer bir tarif var mıdır?
(4) 

Eski bisiklette fren

mirafiori #1539285 
Eski bir normal şehir bisikletim var, markasız falan. Kablolu pabuçlu frenler var. Arada kabloyu gerginleştiriyorum, geçenlerde pabuçları da değiştirdim ama frenler modern bisikletlere göre çok kötü. Geçen önüme biri atladı abandım frenlere kablo koptu. Ön arka aynı durumda. Bir şeyi yanlış mı yapıyorum acaba başka neyi kontrol edebilirim? Bir de mesela yokuş aşağı iki freni de sıksam durmuyor.
(6) 

Kazı kazanda tekel hilesi

mirafiori #1538805 
Bir video’ya denk geldim tekel adam (kazınmış) kazı kazanın barkodunu okutuyor ne çıkıp çıkmadığı yazıyor. Malum bu barkod için kazımış olmaya gerek yok zaten arkada basılı. Böyle olunca tekel elindeki hepsini okutup kazanan bileti kendine ayırıp kalanı satmazlık yapamaz mı?
(9) 

Amerikan fıstıkları nasıl?

mirafiori #1538512 
Bir kere lidl'dan aldım california pistachios diye, tadı tuzu yoktu. Dünyanın en büyük üreticisi ABD imiş, neredeyse türkiye'nin iki katı. İtalya'da mesela Pistacchio di Bronte diye pazarlanan fıstıklar lezzetli ama ne bir siirt fıstığı ne bir antep fıstığı... Hepsi acaba böyle tatsız tuzsuz mudur yoksa kendi pazarlarında lezzetli fıstık da var mıdır merak ettim.
(2) 

Anonim konuşma platformu kaldi mu?

mirafiori #1538426 
Eski c2me gibi, rahat böyle rastgele insanlarla anlık muhabbet edilebilecek bir platform kaldı mı? c2me malum sadece app sanırım artık o da var mı bilmiyorum bile. Orada bi de anahtar kelime yazabilmek iyiydi ama çok şart değil, ingilizce de olur bu arada.

Omegle denmeden önce, 31ci muhabbeti değil de normal rasgele muhabbet bu arada.
(2) 

Deneysel ev yapımı rakı

mirafiori #1537742 
Evde rakı yapmak istesem, anason hariç başka hangi aromalar katılabilir, var mıdır deneyen? Mesela karanfil veya tarçın gidebilir mi eser miktarda?
(2) 

Kokulu nemlendirici sorusu

mirafiori #1537378 
Ev koksun diye küçük nemlendiricilerden aldım. İçine suyu koydum aromatik yağları damlattım kitapçığa göre. Taktım, ses yapıyo, suyun içinde baloncuklar çıkıyor, dokununca ılık makine. Ama su %2 falan azaldı 2-3 saattir çalışmasına rağmen. Ben baya buhar çıkmasını bekliyordum. Zaten banyoya koymuştum (5 m2 falandır), kapı kapalı, zorla koklarsan çok çok hafif bir koku var. Normal mi bu yoksa defolu mudur bu ürün? Daha önce kullanmadığım için bilemiyorum.
(1) 

Islatilmis pirinc kullanilir mi

mirafiori #1536877 
Dun pilav yapmak icin pirincleri suya koydum sonra unutmusum uyudum. Sabah gorunce alip buzdolabina koydum bu aksam pisirebilir miyim yoksa cop mu?

Mapusta yürürken görülen tanıdıklı türkü

mirafiori #1536796 
Daha önce sormuştum ama bulamadım üstünden tekrar sormak istedim;

Benim duyduğum versiyon ibo versiyonuydu ama ibo cover da olabilir. Kebapçıda arkada caliyordu, boyle mapusa girdiginden ve icerideki herkesi tanidigindan bahsediyordu. Mapusa ziyarete mi gidiyor yoksa ceza mi yemis onu hatirlamiyorum. Hangi parca olabilir? Sözleri ;

"mapusa girdim
koridorda yürürken
bütün yüzler tanıdık" gibi bişeydi. üstünden 3 ay geçti tam hatırlamıyorum

Muhtemelen toplama ibo bir playlistti cunku bildigim duydugum parcalar vardi dam ustunde un eler ve tek tek gibi, ama arada klasik türkü coverları da vardı.
(6) 

Erkekte goze yakin kisimlardaki tuyler

mirafiori #1536222 
Yillar icinde sakal keserken jiletin hafif hafif kaymasiyla goze yakin yerlerde siyah tuyler daha sik cikmaya basladi. Bunlarin cozumu nedir, nasil almak daha uygundur. Jilet atmiyorum oraya cimbizla cekmeye calisiyorum. Lazer mi yaptirmam lazim?
(2) 

Dolgu diş temizliği kaç para bu aralar

mirafiori #1536052 
S.b. 1.5 yıl önce dişçide 2 küçük dolgu için 1800 vermiştim. Bu ara nasıl fiyatlar?
(5) 

Yapay zeka insan uretim sitesi

mirafiori #1536013 
Buldugum bikac sitede yapay zeka ile bir insan yapiyor ama her yenilediginde baska bir yuz uretiyor, ben ayni insani kullanmak istiyorum mesela yuz ifadesi degissin saga baksin sola baksin. Boyle bisey varsa da paralidir muhtemelen ama merak ettim var mi boyle bir sistem diye.
(2) 

Başakşehir Futbol Klübü

mirafiori #1535685 
Futbol’dan birşey anlamam. Sol frame’de görünce merak ettim. Bildiğim kadarıyla bu klübün kendi stadı falan var, ama nispeten yeni bir takım. Akp mi fonluyor bu takımı, ekşi’de bu takımın taraftarı yok falan demişler, istanbul’un resmi takımı mı, belediye’ye mi bağlı, bi ara katar’lıların diye duymuştum vs, nedir ne değildir merak ettim. Ligdeki takımlara göre nasıl bir durumda kalite ve performans olarak, fiorentina’yı yenmiş bugün mesela, iyi mi kötü mü?
(1) 

Windows'ta otomatik ses seviyesi ayarlama programı

mirafiori #1535387 
Mesela dizi film izlerken bazı sahnelerde bağırıyor sesi kısıyorum o anda ama sonra yine açmak gerekiyor falan, bunu otomatik yapan bir eklenti falan var mıdır, mesela ben bir min ve max değer belirlesem, izlediğim dizi filmi analiz etse otomatik arttırıp kıssa sesi falan.
12345  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık