(6) 

kombi tamiri

tute #1540644 
kombiyi tamir etmeye çalışıyorum. genleşme tankı bozulmuş. basit aslında ama bağlantı yerindeki somun sıkıştı ve çıkarırken kırıltı. birkaç sorum var.

1- şu ikinci fotoğraftaki gibi su borusunu değiştirmek zor mudur?

2- genleşme tankının içindeki su kombinin içine döküldü. şu grundfos yazan şeye dahil(sanırım güç motoru falan) her yere su geldi. elektrik çarpması falan olur mu? nasıl bir sorun olur? şarteli kapalı. şarteli açmaya çekiniyorum.

3-diğer fotoğraftaki şu yeşil kartlara da su geldi. anakart falan sanırım. kombi tamamen öldü diyebilir miyiz?
(3) 

tamir sorusu

tute #1540485 
kombinin genleşme tankını değiştirmek istiyorum. şu kırmızıyla işaretlediğim somunu nasıl açarım? ingiliz anahtarı için fazla dar. diğer anahtarlarla açılır mı? bir de kaçlık anahtar almam lazım? nasıl anlarım?
(1) 

kombi tamiri

tute #1539494 
kombinin genleşme tankını değiştiricem. baktım kolaymış. kombi markalarının yedek parçaları resmi olarak satılmıyor mu? trendyol gibi yerlerdeki satıcılardan buldum ama yan sanayi sanırım. güvenilir midir?

bir de değiştirmeden önce doğalgaz vanasını ve şarteli kapatıcam. başka bir şeyi kapatmam gerekir mi? dikkat etmem gereken bir şey var mı?
(16) 

su tesisatı

tute #1538240 
banyodan alt kata su damlıyor. o yüzden rutubet oldu. alt kat da bizim bu arada. güvenilir bir usta nereden bulabilirim? internette cihazla su kaçağı bulan yerler varmış. onları mı arasam? ya da burada bir nalburda su tesisatı yapılır yazıyor. o adamı mı çağırsam? kimseye pek güvenmediğim için birilerini çağırmak da istemiyorum. kendim çözebilir miyim? ya da güvenilir birini nasıl bulurum?

bir de aşağı yukarı ne kadar tutar bilgisi olan var mı?

blue yeti mikrofon

tute #1537175 
blue yeti mikrofon satıyorum. ilanı koyayım şuraya.

dolap.com

adiads superstar

tute #1537174 
deneme dışında hiç giyilmedi. 44 numara. aşağıya linki bırakayım. başka ayakkabılar da var. burada sitedeki indirim görülmüyor ama 1350 lira.

dolap.com

dolap.com

kombi genleşme tankı

tute #1536487 
kombide sorun var. sorun nedir bilmiyorum. daha önce gelen ustalar genleşme tankı bozuldu demiş. nasıl değiştirildiğine baktım internetten. zor değilmiş ama genleşme tankının bozuk olduğundan nasıl emin olabilirim?

bir de nasıl bir şey alayım? kombinin modeli demirdöküm nitromix. linkteki genleşme tankıyla fotoğraftaki benziyor. bunların boyutları vs. oluyor mu? şu linkteki işime yarar mı? güvenli olduklarından nasıl emin olabilirim?

www.kombiyedekparca365c.com
(6) 

kombi tamiri

tute #1535897 
kombi'de bir sorun var. internetten baktım çözebilirim. ama kapağını açamadım.


şu ilk resimdeki gibi bir vida var. bunu nasıl açabilirim? yalama oldu açılmıyor.
www.hizliresim.com


bir de kombi kutusundan dolayı alttan çok yer yok. o yüzden ufak bir tornavidayla açmaya çalıştım ve çok rahat olmadı. şu resimdeki gibi. çok az alan var.
www.hizliresim.com



kombi kutusu şöyle bir şey. bunu nasıl çıkarabilirim? mesela son resimdeki boru kombiye bağlı. o borudan dolayı nasıl sökebilirim kutuyu bilemedim.
www.hizliresim.com
www.hizliresim.com

resimlerdeki pislikten dolayı kusura bakmayın.
(4) 

motosiklet serileri

tute #1535753 
motosiklet markaları çok benzer isimlere ve özelliklere sahip motorlar çıkarmış.

mesela yamaha'nın 125 cc olarak mt 125, ys 125, r125 modelleri var. bu serileri farkları nedir?

honda'da da cb 125, cbr 125 r, cb 125 r gibi 3 model var. :d neden böyle? ne farkları var?
(4) 

fizik sorusu

tute #1535666 
x kg ağırlığındaki bir nesneyi düz bir zeminde itmek için x birim kuvvet uyguluyoruz diyelim. aynı nesneyi 65 derecelik eğimli bir düzlemde itmek için ne kadar kuvvet uygulamak gerekir?
(5) 

tarkan konseri

tute #1534942 
izmir'de tarkan konserine gidilir mi? şu yüzden soruyorum. çok kalabalık olur gibi. gidiş ve dönüş sıkıntı olur. hatta baya uzaktan izlenir gibi.

gidilirse güzel bir yerden izlemek için kaçta gidilmeli?
(8) 

ev fiyatları

tute #1534505 
şu ev fiyatları gerçek mi? emlak endeksine baktım metrekare üzerinden hesaplayınca 2-3 katı falan çıkıyor evler. müşteri çekmek için verilmiş gibi geldi. gidince o ev elimizde kalmadı diyip daha yüksek bir ev gösterecekler sanırım. yoksa gerçek midir?

www.sahibinden.com

www.sahibinden.com

bir de 2. ilandaki gibi nasıl 0.88 faiz oranıyla kredi kullanılıyor? faizler o oranda değil.
(5) 

motosiklet fiyatları

tute #1534499 
yamaha mt25'in sıfır fiyatı 116.500, ikinci el olarak 2016, 2017 model 80-100 bin lira arası. başta ikinci el alırım diyordum ama sıfır fiyatına bakınca sıfır almak daha mantıklı. neden 2016 model bu kadar pahalı? yıl başına ne kadar değer kaybetmeli mesela?

bayilerde araba bulunamıyor, stok yapıyorlar o yüzden bir miktar yüksek fiyat istiyorlar deniyordu. motorlarda da var mı aynı durum? ondan mı yüksek? 116 binlik motoru ne kadar satarlar?

www.sahibinden.com
www.yamaha-motor.eu
(4) 

motosiklet

tute #1534015 
motosiklete başlamayı düşünüyorum. amacım şehir içinde kullanmak. sadece ilçeden başka ilçeye giderken çevreyolunu kullanıcam. motosiklet için 50 bin lira, ekipmanlar için de 20 bin lira bütçe yeterli olur mu? 2. el alıcam motoru. yamaha ybr 125, ys 125, mt 125, mt25 tarzı şeyler bakıcam. öneriniz var mı? bu bütçe yeterli mi? gerçi ucuz diye başlamak istemiştim ama bir noktadan sonra bütçe arttıkça 200 bin altı araba mı alsam diye düşündüm.

ekipman olarak da
-kask
-mont
-dizlikler, sırtlık
-eldiven alıcam.

botlar vs. çok gerekli mi? birçok insan sadece kask takıyor.
(6) 

merdivene rampa yapmak

tute #1533791 
motosiklete başlamak istiyorum. motosikleti park edebileceğim yer olarak bodrum var ancak şu 5-6 adım merdiveni inmem gerek. motosiklet rampa olmadan inmez değil mi buradan? inmesi için rampa yaptırayım diyorum. genişliği yaklaşık 85 cm. birkaç sorum var.

1- merdivenin başında doğalgaz kapağı var. tehlikeli olur mu üzerinden motor geçmesi? olursa yan tarafından geçebilir.

2- doğalgaz tesisatından dolayı bir izin almam gerekir mi bir yerden? ya da oraya bir tadilat, rampa yapmak tehlikeli olur mu?

3- nasıl bir şey uygun olur? demirciye demir rampa yaptırabilirim. ya da beton döktürebilirim. bu arada iki ihtimalde de merdivenlerin yarısı olacak. yarısı normal merdiven kalsın diyorum. örneğin en üst merdivenki borunun sadece sağ tarafı rampa olabilir. ancak oradan motor geçer mi? duvara çok yakın olduğu için duvara sürtebilir diye düşündüm.

4- tahminen çok maliyeti olur mu böyle bir şeyin?
(7) 

borsa ve enflasyon

tute #1533400 
temel analizden sanırım şuna bakılıyordu. önce ülke ekonomisine, sonra sektöre ve son olarak da şirket inceleniyordu. ekonomi sıkıntılıysa baştan o ülkenin borsasına girilmiyor sanırım. bu noktada enflasyon beklentisi çok yüksek olduğu için Türkiye borsasına yatırım yapmak yanlış değil mi? çünkü ne kadar kazanırsanız kazanın enflasyon karşısında bir şey ifade etmiyor. son 5-10 yıllık artışlara bakıyorum. ciddi kar ettiren şirketler var ama enflasyona bakınca kuş kadar bir şey kalıyor. bu noktada bist'e yatırım yapmak mantıklı mı? son 1 yılda çok yükselen şirketlere bile bakınca dolar karşısında pek bir şey ifade etmiyor.

ikinci sorum şu. borsada yıllık %20 düzenli olarak kar etmek zor sanırım. anack 2021-2022 döneminde resmi enflasyon %80. yani bu yıl borsada net %10 kazanabilmiş olmak için %90 kar etmiş olmak gerek. o zaman enflasyonun olduğu bir dönemde %90 kazanan bir yatırımcı enflasyonun daha düşük olduğu dönemde de %90 kazanabilir mi? ya da neden kazanamıyor? ancak her yıl %90 civarı bir kar da bileşik getiriden dolayı milyarder yapıyor ki bu da gerçekçi değil. yani bu yıl %90 kar edebilen biri enflasyonun daha düşük olduğu zamanlarda neden düşük karlar elde ediyor? belki cevabı, enflasyon arttığı için her şeyin fiyatı artıyor ve şirketlerin de kazancı artıyor gibi düşünülebilir.
(5) 

harici hdd

tute #1533057 
harici hdd alıcam arşiv içn de kaç tb'lık alayım? 1 tb var bir tane. ama az gelir gibi. 2 tb 1137 lira, 3 tb 1446 lira, 4 tb 1681 lira. 4 tb almak daha avantajlı gibi ama 4 tb'lık görüntüyü de tek bir yerde saklamak endişelendiriyor. kaç tb alayım?
(5) 

motosiklet

tute #1532983 
toplu taşıma sıkıntı olduğu için motosiklet alayım diyorum. 20 dakikalık yere 1 saat falan sürüyor çünkü.

1- güneşli havalarda kullanmak sıkıntı olmuyor mu? örneğin öğle 12'de güneşin altında kavrulmaz mıyız? ondan dolayı vazgeçebilirim.
2- düşününce hava şartlarından dolayı yılın yarısı kullanmak mümkün değil sanırım. ne kadar kullanışlı bu açıdan?
3- yazın motosiklet montuyla sıkıntı olmuyor mu? yazlık montlar serin tutuyor mu?
4- parkedebileceğim tek bir yer var. 5-6 adımlık merdiveni olan bodrum. buraya ahşap, demir bir rampa koysam indirip çıkarabilir miyim? sürekli rampayı koymak zor olacak ama başka seçeneğim yok.

rampa şöyle olabilir belki
leeta.com.tr
(1) 

lisans okurken önlisans okumak

tute #1532979 
bir okulda lisans okuyorum. sanırım lisans okurken önlisans da okunuyormuş. bilgisayar programcılığı falan okusam mı? puanlarına falan baktım yüksek değilmiş o garip geldi biraz. ikinci öğretim olarak kaydolsam mı diyorum. (ek tercihlerden yapıcam)

bir de tyt puanı 2 yıl geçerli değil mi? 2020 puanıyla tercih yapıcam çünkü 2021 ve 2022'de sınava girmedim.

yazılır mı sizce?
(2) 

tüketici kredisi

tute #1528703 
daha önce kredi çekmedim. bunu nakit olarak mı veriyorlar yoksa alacağımız ürün, hizmet karşılığında bloke falan mı oluyor?

bilgisayarlarda 6 taksit var mesela. ihtiyacımı görecek bilgisayar biraz pahalı. 6 taksitle almak yerine tüketici kredisi çekip aylık daha düşük ödemeyle alsam olur mu?
(2) 

tezgahtarlık

tute #1522702 
daha önce giyim mağazalarında tezgahtarlık yapan var mı? (lcw, zara, h&m vs.)
(4) 

su tesisatı

tute #1522056 
alt kata banyodan su damlıyor. boruların değişmesi gerekiyor sanırım. tesisatçıyı aradım ama telefonda fiyat vermiyorlar. sanırım işe göre değişiyor ama aşağı yukarı ne kadar tutar bilgisi olan var mı? yani bir 3-5 bin lira tutar mı? yakın zamanda yaptırmış olan var mı?
(4) 

fotoğraf lensi

tute #1521716 
yazın düğün fotoğrafçılığı yapmayı düşünüyorum. hangi lensler iyi olur? genel bir prime lens mi, 70-200 tarzı bir lens mi yoksa sabit lens mi?

seçenekler
canon 24-70
canon 70-200
canon 85mm

edit : 24-70 olacaktı. 27-70 yazmışım yanlışlıkla.
(2) 

su kaçağı rutubet

tute #1521570 
alt kattaki rutubetin nedeni ne olabilir? borulardaki bir kaçak mı yoksa fayanslar mıdır? fayans olabilir diye düşündüm ama banyoyu 3-5 gündür kullanmama rağmen alt kata su damlıyor. banyonun olduğu yer daha yoğun. tesisatçı mı bakar? çok anlamıyorum tesisat işlerinden.
(4) 

bimcell

tute #1521443 
kullanan var mısınız? nasıl iyi mi? telekom kullanıyorum. bir sorun yok ama bimcell'e baktım bir tık yüksek ücrete 2 katından fazla internet var.
(3) 

tesisat

tute #1521353 
banyo bataryasını değiştirdim ancak tam yapamadım sanırım. sol taraftan biraz su damlıyor.

bir de banyoda mutfaktaki musluğun bağlı olduğu vana var. oradan da su damlıyor. sorun ne olabilir? vanadan damlayan su, bataryayı değiştirdikten sonra oldu.
(9) 

conta

tute #1519938 
banyo bataryasını değiştiricem. şofbene bağlı olan. yeişl bir conta vardı onu mahvettim biraz. yeni almam gerek. görünüşü şunlardan ama buradaki doğal gaz ürünleri satan yerlerde gördüm. şu işimi görür mü? nalbur da yok yakınlarda internetten alıcam.

www.trendyol.com
(14) 

fayans döşemek

tute #1519815 
banyonun tabanı fayans yapılacak. duvar değil sadece yerler. 4-5 metrekare bir yer. kendim yapabilir miyim? bulaşmadan usta mı çağırayım?

şöyle videolar da motive ediyor ama bilemedim.

www.youtube.com
(12) 

ev ışıklandırması

tute #1519593 
standart bir türk evinde yaşıyorum. tepeden bir avize ile ışıklandırılıyor. ancak sert ve çiğ bir ışık. ışık atmosferi ve ruh halini etkiliyor baya. o yüzden değiştirmek istiyorum. 2 lambaderle aydınlatıyorum şimdi ve avizeyi kapatıyorum. daha yumuşak ve hoş görünüyor. ancak biraz daha aydınlık olmasını istersem ne yapmam gerek? 2 lambaderin üstüne bir de abajür mü eklesem?

şu tarz bir ışıklandırma içn ne yapmak gerek?

www.indiewire.com

ya da şu tarz bir ışık da iyi olabilir daha aydınlık bir ortam için.

gazetekadikoy.com.tr

genel olarak 2 resimdeki ortamı yakalamak için neler değiştirmek gerek? ışıklandırma için nelere dikkat etmek gerek? mesela önce ana ışıkları ayarlayıp sonra ek ışıklar mı eklemek gerek?
(5) 

airpods

tute #1507377 
şu ikisinin arasında ne fark var? biri bu yıl üretilen mi? neden bu kadar fiyat farkı var?

www.kisa.link


www.kisa.link

wordpress ve yurtdışına remote çalışmak

tute #1507169 
şimdi benim baya zamanım var. upwork, guru gibi sitelerden kur farkını kullanıp döviz ile iş yapmak istiyorum. zaten hindistan seviyesine geldik. kurun yükselmesi bari işimize yarasın. yazılımcı değilim. uzun vadede yönelmek isterim ama zaman alır gibi geliyor para kazanacak noktaya gelmek. wordpress dikkatimi çekti. biraz kurcalıyorum ama fikrinizi de alayım dedim. wordpress 3-4 ay içinde öğrenip bir şeyler üretip para kazanabileceğim bir şey mi? yoksa boş bir beklenti mi?

şurada bazı işler var. sizce buradan iş alınır mı? işin içinde olmadığım için bu işler bana pek bir şey ifade etmiyor şu an.

www.guru.com

wordpress olmazsa fotoğraf ve video ile ilgileniyorum. ona yoğunlaşıcam. hedefim akşamları ve haftasonunu değerlendirip ek iş yapmak. ya da önerebileceğiniz başka bir şey de olabilir.
(4) 

teknolojik ürün satmak

tute #1507163 
teknolojik ürün satıcam. bir telefon parası. bunu sahibinden de param güvende şeklinde göndermem ya da dolap uygulaması ile göndermem güvenilir mi? alan kişi ürünü alıp parayı onaylamazsa yapılacak bir şey yok sanırım. elden mi satayım?

elden satarsam da para nakit mi alınır havale mi olur?
(5) 

magsafe elektronik işleri

tute #1504739 
magsafe var 2 tane. kabloları kopuk sadece. tamir edip satayım diyorum. sıfırı 889 lira. bir tane kablo aldım ama lehim yapamadım. birkaç sorun var.

1- lehimleri sökemedim. bendeki havya 40w. nasıl bir havya ile lehimleri sökebilirim? kaç w'lık bir havya gerekir?

2- resimde 2 kablo var. beyaz ve siyah. beyaz olan biraz daha geride ve onu söküp diğer kabloyu lehimlemem zor. üzerindeki turuncu levha ve sarı bantları sökmem gerekecek. tekrar yapıştırırken bir sıkıntı olur mu? sonuçta elektrikli bir alet. kullanan kişi için bir tehlikeye yol açar mı yaptığım şeyler?

3- forumlarda açarken dikkat edin diyor elektrik için. demir levhaları falan sökerken bir şekilde elektrik çarpma ihtimali var mı?
(3) 

Pcr testi

tute #1504424 
bir organizasyona katılmak için pcr testi gerekiyor. Kac saatte çıkar sonuç? Pazar günü yaptırabilir miyim? Ücretli mi?

İzmir Buca da nerede yaptırabilirim? Su listede pek yakin bir yer yok.

hsgm.saglik.gov.tr
(8) 

magsafe tamiri

tute #1502575 
macbook'un magsafe'i kablosu kopmuştu yeni aldım. sonra yeni aldığımın da kablosu koptu yeni aldım tekrar. bunu dikkatli kullanıyorum. ancak eskileri de köşede duruyordu öyle. yeni aklıma geldi. bunların sadece kabloları kopuk. yeni kablo alıp taksam kullanılır. 709 lira sıfırı. satarım 2. el olarak. duruyor boş boş. baktım youtube'tan deneyim diyorum. tamir eden var mı magsafe kablosu?

iktisat mpn

tute #1502411 
mpn, emeğin marjinal ürünü olarak geçiyor sanırım. mpl değil mi o? aratınca bu anlam çıkıyor.
(1) 

kpss kaynak

tute #1502304 
kpss iktisat için hangi yayın iyidir? hem sınav için hem de sınavdan bağımsız konuyu iyi öğrenmek için arıyorum. bazı kaynaklar sınava yönelik olabiliyor. pegem ve benimhocam arasında kaldım.

iktisat

tute #1502193 
makro iktisat çalışıyorum. hocanın notları çok anlaşılır gelmedi. farklı kaynaktan çalışıcam. ancak şu konu başlıkları şu aşağıdaki videolardan hangilerindedir? her satır bir haftalık konuya denk geliyor. konular sanırım farklı gibi.


Makro İktisat Nedir?
Klasik Makroiktisat Teorisi 1: Denge Üretim ve İstihdam Düzeyi
Klasik Makroiktisat Teorisi 1: Toplam Arz Fonksiyonunun Çıkarılışı
Klasik Makroiktisat Teorisi 2: Paranın Miktar Teorisi
Klasik Makroiktisat Teorisi 2: Klasik Faiz Oranı Teorisi
Klasik Makroiktisat Teorisi 2: Klasik Denge Modelinde Politika Uygulamaları


www.youtube.com
(6) 

gss borcu

tute #1497326 
4200 lira borcum var. 2 aydan fazla borç olunca bakılmıyormuş. bunu ödemek dışında bir çözümü yok mu? ya da özel sağlık sigortası yaptırsam isteğe bağlı?
(2) 

part time iş

tute #1496426 
lcw, koton, zara, h&m gibi yerlerde tezgahtarlık yapan var mı? tam zamanlı bir iş aramıyorum. sınav hazırlık dönemindeyim o yüzden part time iş düşünüyorum. ancak lcw'da sanırım günde 7.5 saat çalışıyormuş 4 günden. 1.5 saat de ara varmış. molayla birlikte 9 saat bir de 2 saat yol var. haftanın 4 günü 11 saat dışarda olursam sınav mınav yalan olur sanki. h&m daha az çalıştırıp daha çok para veriyormuş sanırım. maaş ve saatler hakkında bilgisi olan var mı? net bir bilgi yok internette.
(1) 

mikrofon

tute #1489501 
blue yeti usb mikrofon var. kullanmadığım için satacaktım. satmadan önce deneyim dedim ama bir sorun var gibi. eğer kullanan varsa altındaki kulaklık girişine kulaklık taktığınız zaman kendi sesinizi duyabiliyor musunuz kulaklıktan? kulaklık girişine kulaklık taktığım zaman kulaklıktan ses gelmiyor. önceden geliyordu sanki. bozuk olmaması gerekiyor çünkü neredeyse hiç kullanılmadı. acaba başka bir yerden mi açmam gerekiyor sesi? bunu çözmeden de satmak istemiyorum.
(1) 

telefon ekranı

tute #1487756 
s4 mini vardı ekranı kırık. şu telefonu alıp ekranını takayım diyorum.

www.sahibinden.com

şunun ekranı sağlamdır değil mi? ekranda sorun olsa samsung yazısı da görünmez sanırım.
(2) 

Vantilatör tamir

tute #1487413 
sanayi tipi vantilatör var. Daha once 2 kere aldım bozuldu. Ama güzeldi evde fırtına çıkıyordu. Bunu kendim tamir edebilmem mümkün müdür? Tekrar almak istemiyorum. Basit bir çözümü olabilir belki.
(3) 

aöf yaz okulu

tute #1487247 
sınavların günleri nasıl belirleniyor? ortalamam 1.95 :D mezun olmak için 1-2 ders alıp ortalama yükseltmem gerekiyor. 2 ders alıcam. bir 3. dersi daha almama gerek yok değil mi? yani dd olan dersleri bb yapsam 2'yi geçer. garanti olsun diye bir ders daha alayım diyorum ama şimdi sınavları aynı güne koymazlarsa üşenirim gitmem. aynı dönemdeki dersler aynı gün mü olur? ya da 2 dersi almam yeterli olur di mi? (saçma bir soru ama onay bekliyorum :( )
(7) 

raw fotoğraf

tute #1486696 
canon kameraya magic lantern yükleyip raw video çekmiştim. görüntü biraz silikti ve istediğim gibi renk düzenleyebiliyordum. ancak raw fotoğraf video gibi silik olmuyor. doğal olarak videoda renk düzenleme daha iyi oluyor. raw fotoğraflar neden silik değil?
(2) 

fotoğrafçılık sorusu

tute #1486594 
amatör olarak fotoğraf çekmeye çalışıyorum. renk düzenleme konusunda istediğim şeye ulaşamıyorum. renk düzenleme lightroom ile yapılıyor sanırım.

şu fotoğraflardaki renk ve tonlar nasıl yapılıyor? amacım aynısını yapmak değil. ancak kızın saçları, duvarın rengi vs. hep farklı ve hoş görünüyor.

www.deviantart.com

www.deviantart.com

ya da şurada duvarın rengiyle oynanmış ama modelin ten rengi bozulmamış

www.deviantart.com

pop9.blog

ilk fotoğraflar analog sanırım. ancak diğerleri lightroomda mı oluyor? benim yaptıklarım çok çiğ, cırtlak görünüyor. renklerle istediğim gibi oynayamıyorum. nedir fark?

genel benim düzenlemelerim şunlar gibi oluyor.

i.ytimg.com
(4) 

Tavandaki rutubet

tute #1485955 
Su sorununu çözdükten sonra bunu nasıl yapabilirim? Rutubeti temizleyip alçı yapıcam. Yapabilir miyim yoksa hiç bulaşmadan usta mı arayım? Nasıl yapabilirim?
(6) 

açılmayan telefon

tute #1485428 
casper via m2 telefon var. bataryası çıkmayangillerden. ses tuşu içine göcünce o ekranla kapağı ayırıp açtım. normalde sıkıntılı bir durum değil. samsunglar gibi kolay açılmıyor. ne yaptıysam artık telefon açılmıyor. şarja taktığım zaman açılıyor gibi oluyor. ekrana casper yazısı geliyor ve titreşiyor. sonra kapanıp aynısı tekrar oluyor. şarja takarsam bu şekilde oluyor. sorun ne olabilir?
(2) 

laptop bataryası

tute #1375499 
belki sıkıldınız sürekli bu konuyu görmekten ama sorun oldu bana. macbookun bataryası su temasından dolayı şişmişti. ben de yan sanayii batarya aldım ve eskisini resimdeki hale getirdim. o metalimsi bölgelerden birini deldim ve üzerinde elektrik bandı gibi siyah bir band vardı onu söktüm. şişme yapması dışında bir sorunu yok çalışıyor. o metal yerleri siyah elektrik bandıyla bantlasan ve tekrar bilgisayara taksam olur mu? elektrik çarpar mı ya da başka bir soruna neden olur mu?
(4) 

bozulmuş et

tute #1375352 
bozulmuş ve pişmemiş et var. kokuyor. çöpe atıcam da kedi köpek yemesin bunu? zehirlenebilir. nasıl atayım?
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık