[q]
(5) 

motosiklet

tute #1532983
toplu taşıma sıkıntı olduğu için motosiklet alayım diyorum. 20 dakikalık yere 1 saat falan sürüyor çünkü.

1- güneşli havalarda kullanmak sıkıntı olmuyor mu? örneğin öğle 12'de güneşin altında kavrulmaz mıyız? ondan dolayı vazgeçebilirim.
2- düşününce hava şartlarından dolayı yılın yarısı kullanmak mümkün değil sanırım. ne kadar kullanışlı bu açıdan?
3- yazın motosiklet montuyla sıkıntı olmuyor mu? yazlık montlar serin tutuyor mu?
4- parkedebileceğim tek bir yer var. 5-6 adımlık merdiveni olan bodrum. buraya ahşap, demir bir rampa koysam indirip çıkarabilir miyim? sürekli rampayı koymak zor olacak ama başka seçeneğim yok.

rampa şöyle olabilir belki
leeta.com.tr

 

yaklaşık 6 senedir scooter kullanıyorum kendi adıma cevaplayayım;

güneşli havalarda sıcak etkiliyor ama uzun yol yapmıyorsanız o esnada çok da rahatsız etmiyor. bir yandan da püfür püfür esiyor öyle düşünün.

ben ekime kadar kullanıyorum, kışın da yağmursuz havalarda kullanıyorum. 6 ay olmasa da 8 ay kullanıyorumdur. bu tamamen size kalmış.

mont kullanmıyorum. buna cevap veremeyeceğim. genelde ince bir rüzgarlıkla kullanıyorum o da etkilemiyor. (ama tam güvenlik için kesinlikle mont kullanılmalı)

motosikletler göründükleri gibi hafif makinalar değiller. resimdeki rampa işe yaramaz. daha kalın sacdan düzgün bir rampa yapılmalı. dışarıda sürekli göremeyeceğiniz bir yere parkederseniz çalınma riski bulunuyor. çalınırsa araba gibi değil. çalınan motosikletin bulunup geri gelmesi imkansıza yakın.
işte bu yüzden yazdıklarınız içinde en önemlisi park yeri bence.

artci sarsinti

Uzun yıllardır motosiklet kullanıyorum. Güneş altında sürüş esnasında çok kavrulmuyosunuz ama kaçılamayacak sıkışıklıkta trafikte ya da kırmızı ışıkta durulduğunda güneş ve sıcak çok rahatsız edici.

Çok soğuk havalarda, şiddetli yağmur ve kar yağdığında kullanamazsınız ama kalan tüm zamanlar için uygun, baharda, sonbaharda ve sıcakların bastırmadığı yaz başlarında gerçekten zevklidir motosiklet kullanmak.

İlk soruyla benzer bir cevap vereceğim, sürüş esnasında yazlık mont çok rahatsız etmez hatta korunma harici rüzgardan kurtulmak için ihtiyaç duyarsınız monta ama trafikte sıkışıp kaldıysanız gerçekten çok sıkıcı.

Son soruyu bilemiyorum. Ne kadarlık bir mesafede ve nasıl bir yol için kullanmayı düşünüyosunuz bilmiyorum ama ben bu yıl elektrikli bisiklet kullanmaya başladım ve artık motosikleti sevmez oldum, kendimi bisikletle daha özgür hissediyorum, tabii her yere gidemezsiniz elektrikli bisikletle ama güzergahınız uygunsa tavsiye ederim.

1- sıkışık şehir trafiğinde sıkıntı oluyor tam koruma binersen, korumasız gezeceksen sıkıntı değil (korumasız binmeni tavsiye etmem)

2- kışın kullanmak bana göre daha zevkli, çünkü giysilerden dolayı terlemiyor/pişmiyorsun. Ama işe ulaştığında üstünü soyunabilecek bir ortam olmalı. Yağmurlu havada bile uygun ekipmanla çok rahat biniliyor.

3- yazlık montlar var, ama aşırı sıcakta duran trafikte o da yetmiyor, terletiyor.

4- ahşap olmaz, profil ve sac ile uygun rampa yapılır. Bir iki kullanımdan sonra alışırsın rampaya. Ama her seferinde rampayı kaldırıp kenara almak zor olabilir.

bu 5-6 basamaklı merdiveni sizden başka kullanan var mı?

John Bloor

@john bloor hayır sadece biz kullanıyoruz.

tute

Sadece siz kullanıyorsanız daha iyi, rampayı kaldırmazsın sürekli kalır orada. Siz yanlardan iner çıkarsınız.

Rampaya da insan ve teker kaymasın diye ara ara yatay demir kaynatılır.

John Bloor
1

mobil görünümden çık