[teknik]
(8) 

magsafe tamiri

tute #1502575
macbook'un magsafe'i kablosu kopmuştu yeni aldım. sonra yeni aldığımın da kablosu koptu yeni aldım tekrar. bunu dikkatli kullanıyorum. ancak eskileri de köşede duruyordu öyle. yeni aklıma geldi. bunların sadece kabloları kopuk. yeni kablo alıp taksam kullanılır. 709 lira sıfırı. satarım 2. el olarak. duruyor boş boş. baktım youtube'tan deneyim diyorum. tamir eden var mı magsafe kablosu?




 

tamir edilmemesi için herhangi bir sebep görmüyorum.

co2s2

ben 2 defa ettim. aynı cihazın iki defa kablosunu değiştim yani. Orijinal kablo bulmak zor burada ben ebay'dan alıyordum PayPal kullanarak.

giovanne

Ben de tamir etmiştim, orjinal değildi ama bir sorun çıkarmadı, önemli olan adaptör kısmının orjinalliği.
Bu arada tamir sonrası adaptör kısmında ufak çentikler vb kalıyor, elden geçtiği belli oluyor bilgine.

sedolima

Adaptöre yakın kısmından koptuysa basit bir işlem 4'ten fazla tamir ettim o şekilde bozuk macbook adaptörü.

hedep

bir tanesini açtım ama içinde yapışkan varmış sanırım açarken zorlandım. ısı tabancasıyla ısıtmak gerekiyor mu? tekrar nasıl birleştirdiniz? sanırım bir yapıştırıcı gerekiyor.

tute

Tabancaya gerek yok hafif zorlama ile açılıyor. İçindeki o beyaz şeyi kazıyıp epoksi ile tekrar yapıştırmanız lazım iş bittikten sonra.

O kablonun geçtiği yumuşak plastik parçanın da içini matkap / dremel ile oyup tekrar kullanabilir hale getirmeniz lazım.

hedep

tr.ifixit.com

Ben hafif kanırtacak açmıştım ince tornavida veya sağlam metal bir şeyle.
Kapatırken de Japonı belli noktalara uyguladım.

sedolima

Allah herhangi bir Apple cihazı tamir edecek insana sabır versin. Piyasada en tamirci bezdiren cihazlar kendilerine ait; bir politika olarak ürünlerini tamir edilmesin diye üretiyorlar. Yani belki tamir edersiniz de, satılabilir kondüsyonda olur mu bilemiyorum.

salihdt
1

mobil görünümden çık