(2) 

kredi kartı sanal kart

atcapar #1579187 
merhabalar x bankasından kredi kartına başvurmuştum geçen hafta kart onaylandı kargo gelene kadar uygulamadan sanal kart oluşturdum limiti 5 bin tl yapmıştım sanal kart süresini de 1 hafta yapmıştım. Bugün itibari ile sanal kart sıfırlanıp kapandı ancak ben çok fazla alışveriş yapmamıştım karttan, sanal kart sıfırlansa içerisindeki bakiye otomatikmen kredi kartına mı geçiyor? Çünkü harcamalarım ile limit bir birini tutmuyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Eksiduyuru resim ekleme

atcapar #1576977 
Eksi duyuruya resim nasıl ekliyorduk?

Dubai duty free

atcapar #1576873 
Merhabalar yakın zamanda dubai den gelecek olan var mıdır? dubai duty free den ücreti karşılığında bişey isteyecektim. Teşekkürler
(1) 

Nissan aracım yolda durdu

atcapar #1576596 
Merhabalar, Nissan marka aracım ile yolda giderken araç yavaş yavaş tekleyip stop etti. Biraz bekledikten sonra tekrar çalıştırmaya çalıştım 30 metre falan gidip tekrar stop etti sonra kablo yanık kokusu geldi içeriye bende aracın kontağını kapatıp çekici ile servise çektirdim aracımı. Sizce arabanın ne sorunu vardır? Düzenli olarak bakımlarını yetkili serviste yaptırırım. 89 bin km de aracım. Sizce elektriksel bir sıkıntı mıdır yoksa motor ile ilgili midir? Tahmini ne kadar masraf çıkartır? Teşekkür ederim.
(1) 

Dr dan e kitap aldım

atcapar #1575969 
dr den e kitap aldım bugün ancak iade etmek istiyorum. Yarın mağazasına gitsem iade alırlar mı ürünü?

video dan yazı ve şerit silme

atcapar #1574688 
Merhabalar bir videodan yazıyı silmem gerekiyor bir kaç program denedim yazıyı sildim ancak uzun bi şerit var o gitmiyor. Video dan şeriti nasıl kaldırabilirim?

İpad de Twitter sorunu

atcapar #1570140 
Merhabalar ipad tabletimden Twitter uygulamasına girdiğimde x kişisinin en fazla 10 gönderirsini okuyabiliyorum ondan sonrası gözükmüyor. Ancak telefondan girince ibu sorun olmuyor. Bu hatayı nasil çözebilirim?
(3) 

kablo kokusu

atcapar #1569220 
Merhabalar internetten almış olduğum hdmi kablosundan acayip bir plastik kokusu geliyor bu kokuyu nasıl giderebilirim? Teşekkürler.
(1) 

Kredi kartı yenileme

atcapar #1567867 
Merhabalar,

Kredi kartım çok eskidi müşteri hizmetlerini arayıp yenisini talep edeceğim ancak merak ettiğim yeni kart gelene kadar internet üzerinden kartı kullanıma kapatırlar mı? Hesap kesim tarihi de 30 unda.
(6) 

Araba muayenesi

atcapar #1562680 
Merhabalar

Arabayı dün istasyona götürdüm muayeneden geçti ancak ruhsata geçerlilik tarihi yazmamışlar şimdi dikkat ettim sadece telefona mesaj gelmiş işte şu tarihe kadar muayene tarihi geçerlidir diye. Yeni sistem mi geldi acaba? Eskiden ruhsata yazıyorlardı.
(2) 

Klima taşıma

atcapar #1560619 
Merhabalar, ofiste 1 adet klima var onu eve götürcem ancak zamanında klima boruları vs duvara gömülmüş, sökmek için duvarı kırmak lazım ancak ben sadece ana ünite ve motoru söküp diğer aparatlarını dışardan satın alsam olur mu? Herhangi bir usta yapabilir mi? motor da gaz falan varsa sökerken sıkıntı olur mu? Teşekkürler.
(5) 

İş yerinde öğlen yemeği

atcapar #1552314 
15 kişinin çalıştığı bir işyerinde öğlen yemeğini anlaşmalı ev yemekleri yapan lokantaya gidip yiyoruz ancak yemeklerden kimse memnun değil. Personel yemekleri beğenmeyip işyerinden günlük yemek parası alması uygun mudur? Lokantayı değiştirme şansı yok malesef çünkü etrafta sadece orası var. İş yerinde de mutfak yok.
(4) 

Kg fiyatı hesaplama

atcapar #1549979 
20 Kg sini 400 TL ye alınan ürünün KG fiyatı ne olur?
(2) 

sarı etiket yazıcı

atcapar #1548446 
Resimdeki sarı etiketi hangi makine basıyor? Teşekkürler.

twitter.com
(1) 

Bilgisayar adaptörüm bozuldu

atcapar #1548320 
Merhabalar, adaptörüm bozuldu yeni adaptör almak istiyorum. Adaptör 150 w lenovo. Bir kaç yerden buldum bazısı diyor ki elimde aynı ürünün 170 w olanı var onu kullan sıkıntı yaşamazsın bazısı diyor elimde orjinali yok muadili var. 150 w adaptör yerine 170 w adaptör alırsam bilgisayarda sıkıntı yaşarmıyım? Bilgisayara elektrik gücü fazla gelip çarpılma ve bozulma olur mu bilgisayarda? Muadil adaptör alsam bilgisayara ne gibi bir zararı dokunur? Teşekkürler
(2) 

spotify

atcapar #1544158 
Merhabalar, Spotify uygulaması hem bilgisayarda hemde telefonda kurulu. Spotify uygulaması genelde masaüstü bilgisayarda açık oluyor mağazada müzik çalıyor. Telefonda youtube den video izlerken telefon ses açma kısma tuşuna basınca ilk sırada spotify uygulamasının ses ayarı çıkıyor, bunu nasıl değiştirebilirim? spotify ayarlara girdim baktım ancak bulamadım. Nasıl bu sorunu çözebilirim?
(1) 

Kiralık Araç ile kaza

atcapar #1525529 
Merhabalar 4 gün önce kiralık araç ile kaza yaptım. Tutanak vs tutuldu, resimler çekildi firmaya bildirildi. Firma kasko dan çekici ayarlayıp aracı çektirdi. Adamlardan ikame araç istiyorum şu an elimizde yok diyorlar. 1 aylık kiralamistim aracı. Benim haklarım nelerdir? Araç temin etmiyorlar parayi verin dicem yarın gidip. Kanunen süreç nasıl işler? Kiraladığım yer kurumsal yer değil, senet vs imzalamadim sözleşme imzaladım. Haklarım nelerdir ? Teşekkürler
(2) 

Bayiden 2.el araç

atcapar #1523194 
Merhabalar yarın Nissan bayisinden 2.el bir araç alacağım 48 bin km. Dediklerine göre araçta herhangi bir hasar boya yok temiz diyorlar. Aracı almadan önce yapmam gerekenler nelerdir? Oto rapor ekspertiz firmasına götürüp ekspertiz e sokayım mi aracı yoksa Nissan 2.el aracının arkasında durur mu ? Dediklerine göre de 3 sene bayi garantisi olacakmış. Teşekkürler
(1) 

counter strike online oynamak için

atcapar #1518351 
Merhabalar

Counter strike online oynamak için bu sistem yeterli midir? oyunu kaldırır mı? Teşekkürler
(5) 

5 yıllık kira kontratı ve dükkan sahibi

atcapar #1504738 
Merhabalar, geçen sene Aralık ayında bir dükkan için kira sözleşmesi yapmıştık 5 senelik. Kira zam oranı tefe tüfeye gore belirlenecek diye madde de ekletmistik. Bugün dükkan sahibi aradi beni diyor ki piyasa çok karışık benim istediğim zam oranına göre yeni aydan itibaren devam edeceğiz bende hayır olmaz elimizde 5 yıllık sözleşme var tefe tufe ye göre gideceğiz dedim. Burun kıvırdı bahane etmeye başladı. Sormak istediğim soru biz hesabına tefe tufe yi hesaplayıp parayi göndersek bizi çıkartamaz doğru değil mi? Haklarımız nelerdir?
(2) 

kira sözleşmesi

atcapar #1499869 
Bir yakınımın dükkanı var istanbulda. Kendisi yurtdışında yaşıyor, bende vekaleti var noterden. Dükkana yeni bir kiracı geldi, kira sözleşmesi yapılması gerekiyor. Tanıdığın vekaleti bende olduğu için sözleşmeyi ben imzalıcam. Sormak istediğim soruya gelince, kira sözleşmesi tanıdığın adına yapılıp vekaleten yetkilisi imzaladı mı yazayım yoksa kira sözleşmesi benim adıma mı yapılacak? ikincisi kira ücreti benim banka hesabıma gelse sorun yaşar mıyım?
(1) 

Excel sorusu

atcapar #1499340 
Merhabalar,

Excel de kasa tutmak istiyorum. Altta tarihler otomatik olarak gözüksün her günün tarihi görünsün. Kasaya giren,çıkan ve bakiye yi otomatik olarak hesaplasın istiyorum ürünlerin fiyatlarını girince. Bunu hangi formül ile yapıyoruz? internetten baktım istediğim gibi bir formül bulamadım. Teşekkürler
(1) 

içerdeki televizyonlara görüntü gönderme

atcapar #1487596 
Merhabalar, market işi yapıyorum. Marketin içerisinde 3 tane televizyon var, ben o televizyonlarda ürün görselleri olsun videolar olsun vs marketimin reklamını yayınlamak istiyorum içerdeki bilgisayara bağlayıp. Bunu ne tür bir kablo ile yapabilirim? Kime yaptırabilirim? Elektrikçi yapabilir mi? ofis ile marketin içerisi arasında 20-30 metre rahat mesafe var.
(2) 

bebeklerde bronşit

atcapar #1485833 
2 aylık kızım var son 1 haftadır burun tıkanıklığı, hırıltılı nefes alıp verme ve balgam atma vardı. Doktora götürdük bronşit dedi ve hastaneye yatmasına gerek yok ciğerlere inmemiş dedi ilaç yazıp gönderdi. Sormak istediğim soruya gelince daha önce bebeği bronşit olan duyurucular var mıdır? Ne şekilde tedavi ettiniz bebeğinizi? İnternetten bakınca çok değişik bilgiler yer alıyor o yüzden sizlere sormak istedim. Bu geçici bir hastalık mıdır? Teşekkürler
(1) 

trt1 çekmiyor

atcapar #1483174 
Evdeki uydu trt1 i vermiyor, akşamda Türkiye maçı var. Trt1 in frekansı falan mı değişti acaba? Nasıl yapabilirim?
(2) 

opel grandland x motor arızası ve şanzıman arızası

atcapar #1479943 
11 ekim 2019 de almış olduğum opel grandland x aracım bugün park halindeyken motor arıza ışığı ve şanzıman arızası verdi ve bende aracı çalıştırmadım. Yarın çekici çağırıp servise götüreceğim aracı. Düzenli olarak bakımlarını yetkili servisinde yaptırdım neden böyle bir arıza vermiş olabilir araç? Servise gittiğimde garanti kapsamında değiştirirler mi parçaları ücretsiz olarak?
(1) 

Dolandırıcı aradı

atcapar #1479777 
Merhabalar, X bankası müşterisiyim. Az önce beni bi cep numarasından birisi aradı dedi ki X bankasının güvenlik biriminden sizi arıyorum, bugün mobil şubeden sizin hesaba 5 kere yanlış giriş sağlanmış bunu siz mi yaptınız diye. Bende dedim hayır haberim yok. Sonra benim adımı soyadımı söyledi ve ev adresimi söyledi. Ev adresimi söyleyince direk dolandırıcı olduğunu anladım çünkü banka sisteminde adresim iş yeri olarak gözüküyordu. Bende bilmemezliğe vurdum. Sonra soru sormaya devam etti işte dedi ki iphone 6 telefonundan giriş sağlanmaya çalışılmış. Birazdan sizi yetkili ye bağlayacağım bağlamadan önce lütfen bip sesinden sonra kartınızın son 6 hanesini ve şifresini giriniz tarzında bişeyler söyledi. Bip sesi de çok amatörce yapıldı. Bende bilerek sessiz takıldım bişey demedim. Adam 10 saniye sonra tekrar etti dediklerini. Bende bişey demeden kapattım telefonu. Ben kapattıktan sonra 3 kere aradı ancak ben cevap vermedim ve hemen x bankamı aradım durumu anlattım. X bankası müşteri temsilcisi dedi ki her ihtimale karşı şahsi ve kurumsal kartlarınızı iptal edip yenisini gönderelim ve mobil şubeyi tüm cihazlardan çıkış sağlayalım ve sizi arayan cep numarasını bize iletin sistemde böyle bir numara var mı bakalım dediler numarayı söyledim ancak onlara ait bir numara değilmiş ve şikayetimi yetkililere ileteceklerini söylediler. Teşekkür edip kapattım. Beni arayan dolandırıcıyı benim diğer hattan aradım dedim işte kiminle görüşüyorum o da dedi benim adım falanca filanca dedim ne iş yapıyorsunuz o da dedi tekstil işi ile uğraşıyorum beni neden aradınız dedi bende olayı anlattım benim arkadaşı aramışsınız böyle böyle demişssiniz diye adam inkar etti ben aramadım haberim yok falan dedi. Adamın telefonu ekledim whatsapp falan da kullanmıyor. Aklıma takılan soruya gelince dolandırıcılar bu adamın telefon numarasını kullanıp beni aramış olabilirler mi?
(2) 

Hizmet hastanesi doğum belgesi

atcapar #1478105 
Cuma günü kızım dünyaya geldi hizmet hastanesinde halen daha doğum belgesi alamadık hastaneden. Sebebini sorduğumuzda ise sağlık bakanlığının sisteminde sıkıntı var, düzelince biz sizi ararız diyorlar. Doğum belgesini hastane nin kendisi duzenlemiyor mu? Bilen arkadaşlar cevaplayabilir mi? Nüfus müdürlükleri acikmidir bu arada? Teşekkürler
(4) 

Pos cihazindan çoklu çekim

atcapar #1475069 
İşyerimize yakın olan bir lokanta ile anlaştık öğlen yemeklerini gidip yiyoruz. Ay sonu hesap çıkardılar üç bin TL küsür. Ödemeyi kart ile yapacağımizi söyledik tek seferde 3.000 TL cekemiyoruz en fazla 750 TL çekim yapabiliriz dediler. Bunun sebebi nedir? Faturadan kaçmak için mi yaptılar? Kredi kartı da firma üzerindeydi. Muhasebe kısmında sıkıntı yaşanır mı?
(1) 

tuvalet gider borusu

atcapar #1467133 
Merhabalar,

Dükkanda binanın tuvalet giderinin boruları var ve üst katlardan sifona basılınca su sesi falan geliyor. Bunu hangi malzeme ile kaplayabiliriz bir daha ses yapmamı için? Teşekkürler
(1) 

bluetooth kulaklık tavsiye

atcapar #1467002 
Samsung telefon kullanıyorum, bütçem 500 TL telefon görüşmelerimi rahatça yapabileceğim karşıdakinin sesini rahatça duyabileceğim bir bluetoth kulaklık almak istiyorum. Hangi kulaklığı tavsiye edersiniz?
(1) 

Su sayacı

atcapar #1466358 
Mülk sahibi daha önce 6 ayrı farklı dükkan olan yeri tek dükkana çevirip bize kiraya verdi. 6 ayrı farklı tapu var. Bugün apartmana girip baktığımda bizim dükkana ait 6 ayrı farklı sayaç olduğunu gördüm. Benim sormak istediğim bu sayaçları tek sayaç a çevirebiliyor muyuz? 6 ayrı sayaç olursa 6 ayrı fatura demektir bu. Iski ye gitsem hemen hallederler mi yoksa proje falan çizilmesi mi gerekiyor?
(1) 

Belediye ruhsat denetimi

atcapar #1465833 
Toplamda 6 ayrı farklı dükkan olan yeri mülk sahibi aradaki duvarları kırıp tek dükkan haline getiriyor ve o şekilde kiraya veriyor. 6 ayrı farklı dükkan olduğu için her dükkanın tapusu da ayrı oluyor. 5 dükkan kendi adına 1 dükkanda damadı ve kızı adına. Tapuda bağımsız bölüm A zemin no 9, A zemin no 10, A zemin no 11, B zemin no :9, B zemin no 10, B zemin no 11 şeklinde toplam 6 ayrı farklı dükkan olarak geçiyor. Kira sözleşmesi yapılırken kapı numaraları 61A,61B,61C,63A,63B,63C diye belirtiliyor. Belediye ye gidip ruhsat için başvuru yapılıyor. Belediye tapu,kira sözleşmesi vs. belgeler istiyor bütün evrakları teslim edince başvuru ve beyan formu alındı belgesi veriyorlar ve 1 hafta sonra ruhsat denetimi için geliyorlar ve dükkan kiracasını arıyorlar, diyorlar ki numara 9,10,11 i başka adreste gözüküyor bize konum atın adresinize gelelim. Sonra dikkat ediyoruz ki başvuru ve beyan formu alındı belgesinde dükkan numaları 9,10,11 diye gözüküyor ancak biz dükkan sahibi ile sözleşme yaparken bize farklı numaralar söylüyorlar. Sormak istediğim soruya gelince; Dükkan kapı numaraları neye göre belirleniyor? Tapudan ada ve parsel no bakılarak bulunmuyor mu kapı numarası? Benim şimdi tekrardan belediyeye gidip kapı numarasını düzeltirmem gerekecek mi? Dükkan sahibi bu 63 ile başlayan numarayı bana neye göre söyledi? Teşekkürler
(1) 

sigara ruhsatı

atcapar #1465819 
Merhabalar,

Markette sigara satmak için ruhsatı belediyeden mi alıyoruz? süreç ne şekilde ilerliyor? Teşekkürler
(4) 

baby mall dan alışveriş yaptım

atcapar #1465429 
Merhabalar,

Geçen hafta Baby mall Beylikdüzü şubesinden bebek yatak odası takımı bakmaya gittik hanım ile beraber. pierre cardin markalı bir yatak odası takımı beğendik, oradaki çalışan dedi ki ürün şu anda stokta yok ödemeyi yaptıktan sonra 45 gün içinde ürünü size teslim ederiz dedi. Ben dedim bi miktar kapora bırakayım ürün deponuza gelince kalan ödemeyi yapayım yok dedi bu ürün kampanyalı olduğu için hepsini ödemeniz gerekmekte dedi. Tamam dedim yaklaşık 6 bin tl ödeme yaptım ve bana ürün listesi verdiler ve ödemeyi yaptım sonra da e fatura geldi telefonuma. Sormak istediğim soruya gelince ; daha önce benzer şey başına gelen oldu mu? Baby mall bu şekilde mi çalışıyor genelde? Benim bildiğim önce kapora verilir ürün gelince de teslimden önce kalan ödeme yapılır. Baby mall neden bu şekilde çalışıyor? ürün tesliminde sıkıntı yaşatırlar mı? Yanlış mı yaptım acaba paranın tamamını ödeyerek?
(3) 

vrf klima markaları

atcapar #1463633 
Merhabalar,

Vrf klima almayı düşünüyoruz. 3 firmadan teklif aldık. Birinci firmanın adı York marka vrf klima. Bu klima fiyat teklifi uygun geldi bize. İkinci firma Midea. Bu firma da uygun teklif verdi. Üçüncü firma ise Arçelik vrf. Arçelik vrf klima için yüzde 30 daha pahalı fiyat verdi. Siz olsaydınız hangi firmadan alırdınız ürünü? Açıkcası york ve midea markalarını daha önce hiç duymadım, görmedim. Arçelik bana daha yakın geliyor. Hem firma kurumsal hemde servis anlamında kaliteli gibi duruyor. Siz daha önce hangi marka vrf klima kullandınız? Fikirleriniz nelerdir?
(1) 

cam giydirme

atcapar #1463331 
Merhabalar,

yaklaşık 50 metre kare dükkan önü cam cephem var oraya baskılı folyo giydirme yaptıracağım. işte meyve ve sebze resimleri, et ve tavuk resimleri, market alışverişi yapan aile ve benim marketin logosu olacak. Reklam firması ile görüştüğümde adamlar diyorlar ki belediye sadece logonun olduğu yerleri hesaplayıp vergi alır diğer resimlerden vergi almaz diyor. Benim logomun kapladığı alan ise 5 metre kare. Bu işleri bilenlere soruyorum; 5 metre kare yer için fatura kestirip belediyeye gidip yıllık vergisini yatırsam yarın bir gün zabıta ekipleri gelip kardeşim bu cephenin önü 50 metre kare ama sen 5 metre kare için ödeme yapmışssın diyebilirler mi? Yoksa gerçekten sadece logonun olduğu yeri mi hesaplıyorlar? Teşekkürler
(5) 

Toplu sms atan firmalar

atcapar #1462798 
Merhabalar, yakında market açılışımız olacak o bölgedeki insanlara toplu sms atıp açılış için bilgilendirmek istiyoruz. Bunu yapan firmalar varmış sanırım. Bölge bölge insanların numarası varmış firmalarda. Bilginiz var mıdır?
(6) 

Tuhaf apartman yöneticisi

atcapar #1462618 
Yeni bir dükkan kiraladım market yapacağım. Binanın apartman yöneticisi sürekli gelip her şeye karışıp duruyor. Otoparkta depomuz var, deponun önüne jeneratör ve klima motorları gelecek onu duymuş yönetici adam sürekli sorun çıkartıp duruyor. Binadakiler rahatsız oluyorlar yok jeneratör benzinli patlar otoparkta ve başka bahaneler. Bizim deponun karşısında binanın kendi jeneratörü de var. Bugün ustalar içerde çalışırken tekrar şikayete geldi çok ses çıkartıyorlar diye. Adam emekli işi gücü yok canı sıkılıp mı yapıyor bunları yoksa bize mi bi garezi var anlamadım gitti. Ben mi yumuşak yüzümü gösterdim acaba adama. Dükkan açılıncıya kadar ses çıkartmayayım diyorum ama gerçekten adam bıktırdı artık. Bi dahaki geldiği seferde eline 50- 100 tl para sıkıştırıp göndersem bir daha gelmez mi sizce yoksa ters mi konuşayım adam ile?
(3) 

marketlerde çalan müzikler

atcapar #1461929 
Marketlerde çalan müziklerin telif hakkı falan oluyor mu? Ya da kafalarına göre bir radyo kanalını mı açıyorlar?
(7) 

Gebelik döneminde corona

atcapar #1459552 
Eşim ve ben 2 gün önce korona olduk. Eşimde semptomlar pazar günü öksürük ile başlamıştı, bende ise çarşamba günü yüksek ateş, halsizlik ve baş ağrısı şikayeti ile başladı. Çarşamba günü test yaptırdık ve sonuç pozitif çıktı. Eşim 6 aylık hamile olduğu için ilaç verilmedi sadece ben ilaç kullanıyorum. Bende şu anda herhangi bir sıkıntı yok süreci normal atlatıyor olarak gözüküyorum ancak eşimin pazar gününden beridir devam eden bir öksürüğü var. sık sık öksürmüyor. Yarım saatte bir ve ya 40 dakika da bir öksürüyor. İlaç kullanmadığı için ciğerlerine geçmiş olabilir mi virüs? sizce ne yapmalıyım? hastaneye yatırsam daha sağlıklı mı olur?
(5) 

Korona ateş düşürücü

atcapar #1459354 
Ateşim durmadan yükseliyor hangi ağrı kesici yi alabilirim?
(5) 

Korona mi oldum

atcapar #1459296 
Merhabalar

Dün akşam hiç uyuyamadım, şiddetli baş ağrısı vardı uyutmadı beni. Bi ara uyuya kalmışım sonra şiddetli baş ağrısı ve titreme uyutmadı beni. Halsizlik ve boğaz ağrısı da var. Bugün hastaneye gidip test yaptırdım doktor aynı zamanda da kan testi yaptırmamı istedi ve ağrı kesici serum yapmasını istedim kendisinden çünkü baş ağrısı çok şiddetliydi. Kan testi sonucuma bakarak yüzde 90 korona olmuşsun dedi doktor kanda mikrop varmış. Pcr testinin sonucu yarin çıkacak. Kandaki mikroptan korona testi bu kadar net olarak belli oluyor mu? Sizce korona mi oldum ?
(3) 

telefon imei kaydı

atcapar #1455238 
E devlet üzerinden telefon imei kaydı yaptım ödeme kısmında pasaport bilgileri kısmında isim soy isim kısmında sadece bir harfi yanlış olarak yazmışım başka bütün bilgiler doğru ama halen daha telefonum açılmadı. btk yı aradığımda gelir idaresi başkanlığı ile görüşmem gerektiğini söylediler ama onlarda 2 saattir telefona cevap vermiyorlar. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?
(6) 

kasislerden geçerken arka tekerlekten ses gelmesi

atcapar #1454542 
Merhabalar,

Kasislerden geçince arka tekerlekten değişik bir ses geliyor, bunun nedeni ne olabilir?
(3) 

Elektrik güç artırımı

atcapar #1452715 
Süpermarket açacağım markete alacağım soğutucu dolaplar ( şarküteri, içecek dolabı, soğuk oda ) 4 adet 48.000 btu kaset tipi klima, aydınlatmalar, 3 adet market kasiyer bölümü... vs ürünler için yaklaşık 85-90 kw elektrik gücüne ihtiyaç olduğu ön görülüyor. Ancak dükkanda kurulu güç ihtiyacımızı karşılamıyor ve dolayısıyla güç artırımına gidilmesi gerekiyor. Sormak istediğim soruya gelince; Daha önce güç artırımı yapan arkadaşlar var mıdır? Süreç ne şekilde işliyor? Elektrik mühendisi ile anlaştık diyelim, proje çizildi güç artırım talebi başvurusu yapıldı ondan sonra ne şekilde devam ediyor? Sanırım binanın komple elektrik tesisatının değişmesi gerekiyor. Peki bunun için binada yaşayanlardan yazılı onay alınması gerekir mi? Komple binankn elektrik tesisatı degisince binadakiler belirli bir zaman elektriksiz kalmazlar mi? Elektrik tesisat işi bitirinceye kadar. Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşır mısınız bu konu ile ilgili. Teşekkürler
(2) 

alarm güvenlik sistemleri

atcapar #1452554 
Evinizde, iş yerinizde hangi alarm sistemini kullanıyorsunuz? Ne derece memnunsunuz? iş yeri için hangi alarm sistemi şirketini önerirsiniz?
(3) 

Kat irtifakı olan dükkan kiralanır mı

atcapar #1452063 
Dükkân kiralayacağım ancak tapuya baktığımda kat irtifakı yazıyor. Bildiğim kadarıyla ile iskanı alınmamış dükkana kat irtifakı tapusu veriliyor. Bu dükkanı kiralarsam ilerde başım ağırir mi? Belediye ruhsat izni veriyor mu böyle dükkanlara? Sahibinin kiralama hakkı var mı?
(11) 

araba kiralama ve boş senete imza olayı

atcapar #1451671 
Geçen sene merdiven altı diye tabir edilen bir oto kiralamacıdan araba kiralamıştım 5 günlük. Sözleşmede boş senete imza attırmışlardı ve parmak izimi almışlardı bir cihazı vardı bilgisayara bağlanan. Sonra arabayı teslim ettiğimde seneti 40 gün sonra vereceklerini söylemişlerdi, bazı trafik cezalarının 40 gün sonra bile geleceğini söylemişti herif. Bende 40 gün sonra gidip te uğraşmadım aradan da 1 sene geçti şimdi düşünüyorum acaba adamlar o senedi başkasına verir mi acaba diye? Bana ne gibi zararı olabilir? Adıma dava falan açılmaz değil mi? orada imzalattıkları senet aracın değeri kadar mı oluyordur? Tecrübeleriniz nelerdir? ileride başımı ağırtır mı?
(8) 

Supermarket elektrik güç artırımı

atcapar #1448062 
Yeni bir dükkan kiraladık apartman altında yaklaşık 500 metre karelik bir yer. Dükkan da daha önceden hiç kiracı yokmuş yeni bir yer zaten. Bir kaç firmadan fiyat teklifi aldım market dekorasyonu ve Soğutucu rafları için. Geçen hafta elektrikçi geldi baktı dukkana dedi ki bu makineleri çalıştırmak için elektrik gücü yetersiz güç aktarımı yapman gerekli bunun için de önce elektrik projesi çizip ona göre fiyat çalışması yapacağım dedi ve yaklaşık 200 bin TL lik bir masraf çıkardı bana. Elektrik güç artırımı için bu fiyat çok fazla değil midir? Bilen arkadaşlar bi yardımcı olabilir mi bana
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık