(4) 

Egoztik ve tropik arasındaki fark ne?

freedonia #780757 
Soru başlıkta, resim yanda.
(9) 

Hay sçayım Londra'nıza!

freedonia #775409 
Öncelikle İtalya'da uzun süre kalmış, tuvalette bideye alışmış adamım. Şimdi Londra'dayım. Oda kiralamk için, paylaşımlı evlere bakıyorum. Hücre gibi ufacık odaları geçtim, bu tuvaletler ne a.q. Tuvalette sadece klozet var, başka bir şey yok, bideyi, taharet musluğunu da geçtim, bi musluk koy o.ç. Bu mallar götü boklu tuvaletten çıkıp, ellerini de banyodaki muslukta mı yıkıyor. Yoksa ben mi hep boktan evlere denk geliyorum?
(1) 

Alitalia yolcu bagajı

freedonia #774031 
Acil yardım arkadaşlar, skyscaner en ucuz fiyatı Alitalia'dan verdi, bilet alma sürecinde hiç yolcu bagaj bilgisi vermeden direk ödeme yap, kredi kart bilgilerini gir vs. sayfasına ilerliyor. Ne kadar bagaj hakkım var? Uçuş sınıfı economy standard Q bu arada
(5) 

Kokan ayakkabıya karbonat

freedonia #771252 
Kokusunu alıyor diyorlar, ben kabartma tozu bulabildim yurt dışında, kabartma tozu koysam kokuyu alır mı?
(3) 

Yurt dışında italyan salatası

freedonia #770928 
İçinde kesin domuz eti vardır değil mi, bir müslümanın uzak durması gerekir?
(6) 

Vesikalık foto çekme otomatı

freedonia #770348 
Avrupa'da hemen hemen her metro durağına standart koyuyorlar lan bu meretten. Tamam büyük kolaylık falan ama nedir yani çok mu vesikalık lazım oluyor?
(5) 

Booking.com'da itin götüne sokulan yer

freedonia #769921 
Booking.com'da itin götüne soktuğum, personelden, odanın temizliğine her imkanına çok pis giydirip, çok düşük puan verdiğim yere tekrar rezervasyon yapıp gitsem ne olur? Beni tanırlar mı, sktir çekerler mi, seyahatimi zehir ederler mi? Madem bu kadar kötü niye gidiyorsun diyenlere ipnelerin fiyatı çok iyi yaw:)
(3) 

Milano Malpensa'dan Centrale'ye nasıl gidilir?

freedonia #751228 
Malpensa express trenine ya da otobüse 10-15€ vermektense metro aktarmalı olarak gideyim diyorum, zaman çok, bavul da yok sayılır. Şu istasyonda in m2'ye atla ordan m3'e bilmemneye aktarma yap diye direktif verebilecek babayiğit var mı?
(5) 

2€ eksik yatırılan depozito

freedonia #747941 
İtalya'da öğrenci yurduna kayıt olurken 500€ deposit yatırmıştım, 1 ay önce falan çıkışımı yaptım, şimdi hesabıma 498€ iade etmişler, kimi skiyonuz lan nerde benim 2€ diye maille çemkireyim mi? Değil herhangi bir zarar, ziyan elimdeki temizlik malzemeleri bitsin diye silip süpürüp cillop gibi teslim etmiştim odayı.
(8) 

O.ç.akraba çocuğu

freedonia #744274 
Çok sinirliyim şu an, ben evde yokken akraba gelmiş çocuğu ile. Çocuğun (çocuk dediğimiz 17-18 yaşında adam)canı sıkılmış, benim laptopu açmış takılmış kafasına göre, evdekiler de bir şey dememiş. Açılış şifresi falan da yoktu, evdekileri de bayağı payladım, özel resimlerden bir sürü belgeye kadar hepsi çocuğun elinin altındaymış yani anlayacağınız. Bu o.ç. bilgisayarımda nerelere girmiş, en son ne yapmış vs. öğrenebilme yolum var mıdır? İnternet geçmişinden falan bahsetmiyorum, en son tıkladığı resimler, dosyalar vs. istiyorum.
(2) 

İş Bankası sorularım

freedonia #730171 
1- İş bankası vadesiz tl hesabının yıllık ücreti ne kadar?
2- Diyelim vadesiz tl hesabım var, vadesiz Euro hesabı da açtırsam, 2 hesabım olduğu için yıılık ücret çarpı 2 kadar mı ücret alıyorlar.
3- Diyelim 10000 tl var elimde. İnternet şubesinden açılan vadeli hesap için %9 faiz veriyor. Elime 10000'in %9'u 900tl'mi geçecek elime, başka kesinti bilmem ne ücret mücret tutarlar muhakkak ne kadar geçer elime?
(3) 

İtalyan çikolatası

freedonia #722181 
Yardımınız lazım, arkadaşlar tutuştum. İtalya'dan geldim ve elim boş geldim. Küçük yeğenlere falan İtalyan çikolatası, atıştırmalık falan bir şey getiremedim. İstanbul içinde İtalyan marka atıştırmalık, çikolata vs birşeyler bulabileceğim nereleri var, teşekkürler.
(5) 

Türkçe'ye çevirebilir miyiz, lütfen?

freedonia #704862 
The modern złoty used a centesimal scale
and its subdivision is called groszy. In
addition, try to avoid big denomination bill
such as 200 PLN or more
(3) 

Mayonez dışarda kaç gün kalabilir?

freedonia #690871 
480 grlık mayonez aldım, açıldığı takdirde buzdolabına koymadan ne kadar dayanır bu? Yurtta kalıyorum, dolap yok malum.
(2) 

Kaloriferlerin üstüne mermer

freedonia #687655 
Camın altındaki kaloriferlerin üstüne neden mermer konur, ulan resmen ısıya set çekiyoruz, çok saçma enerji israfı değil mi, mantıklı bir açıklaması var mı yoksa?
(1) 

İngilzice çeviri

freedonia #685117 
Türkçe'ye çevirebilir miyiz:
"Those who have not wandered amidst the mineralogical departments of natural history museums are often suprised to learn that metals, like most other solids, are crystalline, for although one is used to the very obvious cyrstalline features of quartz, diamond, and rock salt, the charactheristic plane faces at sharp angles with one another are absent from metals in their most commonly encountered forms."
(7) 

Tranitalia bileti tarih - saat sorunu

freedonia #681519 
İtalyadayım. Bir şehirden diğerine gideceğim, gidiş dönüş biletini istasyondan satın aldım. Öncesinde saati ve istediğim tren tipini belirleyip (Regionale Veloce), şu saatte, şu gün şurdan şuraya gitmek istiyorum diye görevliye söyledim.

Fakat satın aldığım biletlerin üstünde yolculuk günümün tarihi, saati yazmıyor, sadece bileti alış saati ve tarihi var. bir de "Biglietto treno ordinario da convalidare utilizzabile dal 26/10/13 al 25/12/13" diyor bu da bilet bu tarihler arasında geçerli diyor sanırım.

1- Bu ne demek şimdi, bu tarihler arasında istediğin zaman, istediğin saatte seyahat edebilirsin, tren saatini kaçırsam da sonraki trene binebilirim, biletin yanması olayı yok mu demek cidden?

2- Ulan bineceğim trenin cinsi(Regionale veloce, Intercity bilmemne), kodu falan da yazmıyor bu meretlerin üstünde. İstediğim trene binerim demek değildir bu herhalde?

Daha yakın zamanda otobüste biletimiz 100 dakika olan süresini 10 dakika geçtik diye biletimiz yanmış, controllera yakalanma cenabetliği yaşadık da, , 40€ ceza yedik kişi başı tüm arkadaş grubu, trende de skmesinler artık bizi, teşekkürler
(7) 

E-maillerde Cc, Bcc olayı?

freedonia #680767 
Çocuğa anlatır gibi anlatırsanız hangi durum için hangisi kullanılıyor, ne işe yarıyor falan teşekkürler
(2) 

Fizikçiler için Matematik - Matematichs for Physicist

freedonia #676221 
Yüksek lisans seviyesinde fizikle yakından alakalı bir bölümde okuyan kişi için matematik kitabı tavsiyesi lazım. Complex numbers, vector spaces, dif. equations vs. Kitap tavsiye edecek olan var mı? Google'a yaz demeyin, iyi sağlam kitap lazım bana. İngilizce olsun
(1) 

İş bankası borcunu ödeme

freedonia #672544 
Yurtdışındayım, ailem iş bankası kredi kartı borcunu ödeyecek. 16 haneli kart numarası ve adımı söyleyerek ödeyebilirler mi şubede, başka bir şeye gerek var mı?
(2) 

3G, Whatsapp bilmemne?

freedonia #662644 
Ya ben bu whatsapp'ı ve birçok uygulamayı yeni yükledim de. Tarifemde aylık 1GB internetim var. bir kaç sorum olacak:
bu tercih edilen ağ moduna ne yazmak gerekiyor:
yalnızca WCDMA
yalnızca GSM
WCDMA (tercih edil)/GSM
var. Hangisini seçmek gerekiyor. Ve whatssapp ta her zaman online mıyım ben şimdi whatsapp'da nasıl çevrimdışı olurum?
(11) 

Ne yiyeyim sabahları?

freedonia #661629 
Yurt dışındayım, öğrenci yurdunda kalıyorum, yurtda mutfak ve buzdolabı yok. öğlen ve akşam yemekhaneden yiyorum problem yok, fakat sabahları ne yiyeyim. Şöyle odamda yiyebileceğim, buzdolabına ihtiyaç duymayan, bozulmayacak, ekmeğe falan sürülecek hangi ürünler vardır süpermarkette?
(4) 

Yurtdışına çıkarken elektronik eşya kaydı

freedonia #651166 
Yurt dışına uçuş öncesi laptop, cep telefonu, fotoğraf makinesi vs. elektronik kişisel eşyalarımızı kayıt etme gibi bir işlem yapıyor muyuz? bir arkadaşım Kapıkule'den arabayla yurt dışına giderken çıkarken böyle bir işlem yaptıklarını söyledi. Ordaki memur bir kağıt veriyormuş, bu elektronik aletler bu adamındır vs diye. Hani bunlar benim malım, tekrar türkiyeye girerken sorun çıkmasın babında. Böyle bir işlem uçak yolculuğu öncesi yapılıyor mu?
(1) 

"Midnight Cowboy" filmini bilenler gelsin

freedonia #648022 
SPOILER


Hani Dustin Hofman bizim köylü kovboyla ilk tanışıyorlar ya, sana menajer lazım bilmemne diyor. Bir otel odasında yaşlı bir adamın yanına götürüp bırakıyor bunu. O adamın olayı ne tam olarak, sonra bizm kovboy niye kaçıyor? O yaşlı da "çok kişiyi piyasaya soktum sana müşteri bulucam demiyor mu zaten"
(5) 

Uçak yolculuğu için sırt çantası tavsiye

freedonia #647117 
İtalya'ya uçuyorum da ilk uçak yolculuğum olacak. Kabin bagajını laptop çantası + sırt çantasından oluştur diye tavsiyeler var. Sırt çantası alacağım peki bunun büyüklüğü nasıl olsun acaba, şurdan al şu çantalara bak diye tavsiye verseniz.Bir de bu sırt çantası ve laptop çantasını tartıp 8kg'dan fazla olmuş diye çok dikkat ediyorlar mı?
(4) 

Balon köpüğü yapan oyuncak

freedonia #643095 
Resimdeki balon köpüğü yapan bir oyuncak var. Nasıl balon yapıyorduk ben içinden çıkamadım yeğen için lazım acil, teşekkürler. Sarı olan yerde çakacak gibi bir şeyi var
(3) 

Trenitalia'dan bilet alırken?

freedonia #641271 
Resimdeki 2 tane name, surname girmeli yer var. 2sini de mi giriyoruz? 1.sini girmek gereksiz gibi gözüktü bana da.
1.sinde corporate id, loyalty code bilmemne soruyor, oraları hep boş olacak değil mi?
(5) 

Uçaktan indikten sonra

freedonia #641252 
Yurtdışı bir seyahatte uçaktan indikten sonra bavul bilmemne sırası falan, ortalama ne kadar sürer? Uçağın iniş saati 3 diyelim, yolcu ne zaman çıkar?
(1) 

Bu dersi neyle geçmiş demek?

freedonia #638844 
İtalya'dan alınan akademik bir kurs sonucu verilen sertifikada geçen:
X attended the y course with the grade: A/B
Bu A/B neye karşılık geliyor?
(1) 

Facebook'ta kapalı gruba üye olmak

freedonia #638832 
Facebook'ta üye olmak istediğim kapalı bir grup var, yönetici , üyelere vs. beni de gruna alın diye mesaj atmam mı lazım yoksa "gruba katıl"a tıklayınca direk üye mi oluyorum?
(1) 

Maramara Üniversitesindeki mühendislikler

freedonia #636582 
Ulan bizim bir komşu var, affedersiniz çocuk salağın teki. Meslek lisesi mezunuydu bu. Sıralaması da 110000 lerde bilmemneydi. Bugün çıkmış marmara üniversitesi makine müh. bilmemne kazandım diyor. Ben de baktım nası oluyor la diye, çocuk teknoloji fakültesinde makine müh. kazanmış meğer. Ailesi, akrabaları, tüm çevresi garipler bilmiyor tabi olayı. Çok başarılı, çok zeki falan zannediyor şimdi çocuğu.

Marmara üniveristesinin bu olayı nedir tam olarak, atıyorum x mühendisliği var, adamlar hem mühendislik fakültesinde açmışlar aynı bölümü hem de teknoloji fakültesinde. Ulan bu nasıl iş?
(4) 

Kula kulluk edene yazıklar olsun

freedonia #633615 
Orhan Gencebay burda kendi kitlesi: işçiye, hizmet sektöründekilere lafı çakıyor bana kalırsa, siz ne dersiniz. Ulan trollük gibi oldu ama ne biçim cümle la bu.
(1) 

X-ağası diye soyadı olanlar

freedonia #628792 
Çevremde soyadı xağası olan tanıdıklarım var, bunlar zengin ve tiki. Bu kişiler zamanında ağanın çocukları, torunlarıydılar herhalde. Sizin de duyduğunuz x-ağası lı zengin olmayan var mı merak ettim de?
(6) 

AB ne yapmak istiyor?

freedonia #623774 
Şimdi de Hırvatistan'ı aldılar, isteyip de giremeyen Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk ve bizim gibi dandik ülkeler kaldı sadece. Adamlar sürekli yeni üye alıyorlar. sonra Bulgaristan, Romanya'da olduğu gibi bulgarlar, romenler, x'ler şöyle böyle gelmesinler, istemiyoruz, sistemimizi sömürüyorlar falan diyorlar. Bir yandan kriz mriz ayağına yabancı düşmanlığını, ırkçılığı körüklüyorlar bir yandan da sürekli genişliyorlar.
(6) 

Erman Toroğlu - Gezi Parkı

freedonia #623185 
Hani çok dobra, çok korkusuz adamdı ya. Gezi parkıyla ilgili bir cümlesi, yazısı, muhabbeti oldu mu yoksa ben mi kaçırdım?

Devlet hastanesi, muayene ücreti vs.

freedonia #621277 
Hani devlet hastanesinde muayene ücreti alınmıyor, bu ücret ilaç akırken eczaneden yansıtılıyor ya. Bu olayı okuyabilmek için sözlükteki başlıklar neler acaba?
(5) 

Ev telefonunda arama sırasında tuşlardan gelen pat pat sesi

freedonia #618452 
Ev telefonumda arama yaparken tuşlara bastığımda, her tuşa basışımdan 3-4 saniye sonra falan 'pat pat pat' sesleri geliyor, yani biraz geç algılıyor tuşları telefon. Yani ben numarayı çeviriyorum, o hala pat pat sesi yapıyor, 4-5 saniye sonra arıyor.

Önemsiz bir sorun olarak görüyordum ta ki çağrı merkezli bir yeri aradığımda şu numarayı tuşlayınlı olay oluncaya kadar, çağrı merkezindeki sistem algılayamıyor bizim telin olayını. Kıracaktım telefonu sinirden.

Sorunun çözümü nedir?
(2) 

Kısa çeviri

freedonia #613692 
Şunu çevirebilir miyiz?
In case of direct payment by the insurer to the hospital, the eventual deductible (own share for the patient)
or excluded items on the invoice, are recoverable from the patient.
123456   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık