(14) 

Bu hareket penaltı mı?

freedonia #1403996 
youtu.be Fanatik arkadaşları kenara alalım önce de. Bilmediğimden soruyorum Kural kitabı ne diyor bunlara cidden? Niyeti topmuş, topu da uzaklaştırmış zaten, pozisyon bitti. kötü niyet yoksa devam ettirin mi diyor?
(2) 

Smirk gülüşü

freedonia #1399171 
Sinsi alaycı gülüş diye yazıyor sözlükte. Bu kadının verdiği örnek nasıl smirk abi sümük çeker gibi youtu.be bir kaç saniye ilerde de Obama ile bir kızın aynı hareketi var. Bu hareket bir çeşit gülümseme mi imiş yani?
(3) 

İphone'da ekşi linkini sık kullanılanlar yapamamak

freedonia #1398671 
Sinir oldum ya: atıyorum şu entryi boş zamanımda okurum diye eksisozluk.com okuma listesine ekledim yok, bookmark yapayım dedim yok, favorilere ekleyim dedim olmuyor. Bunları yaptıktan sonra tıkladığımda her defasında beni başlığın ilk sayfasına yolluyor. Ne saçma şey ya?
(1) 

Noel ayağına yemelik, içmelik, tatmalık?

freedonia #1397803 
Yer İngiltere, millet birbirini eziyor, çarşı, pazar, süpermarketler gırla tüketim tavan. Malum senede bir: bana Christmasa özgü yemelik, içmelik bir şeyler tavsiye eder misiniz, şunu dene, ben olsam şunu yapardım falan.
(1) 

Max Kruse?

freedonia #1396442 
Neci bu arkadaş, olayı ne, detaylı izleyen var mı? 3 dakikalık özet adamıyım, son 3 maçı 90 dk izledim yalnız. Dünyanın en düz adamı sanki fizik, hız desen yok, pres hak getire, ıyun kurucu desen oyuna katılmıyor, top kontrolü berbat fundamentali de yok gibi geldi bana. Adam ölmediyse siz de vurun ya da yanlışsın diye bana vurun:)
(5) 

Matematikçiler baksanıza iki dakika

freedonia #1393548 
Ocağınıza düştüm Laplace'lar Euler'ler çözerken bu kadar zorlanmamıştım. İlkokul 2. sınıf sorusu: 64 doğal sayısından önceki ve sonraki onlukların toplamı kaçtır?
(3) 

sonu man'li biten ingilizce sözcük telaffuzları

freedonia #1392989 
Ben hep klasik mən diye okuyordum hepsini barman ˈbɑː.mən/, policeman pəˈliːs.mən/ falan. anchorman ˈæŋ.kə.mæn, superman /ˈsuː.pə.mæn miş meğer, (kaynağım Cambridge dictionary british telaffuzları bu arada) Bu adamlar kafasına göre bazen mən bazen mæn mi okuyor yoksa kelimeye göre değişiyor mu?
(2) 

"of"un sadece schwa'lı weak formu var mı?

freedonia #1390546 
"Of"un weak formlarını /əv/ ve /v/ diye göstermiş güvendiğim kaynaklar. "a piece of cake" "a cup of tea" derken of'u sadece schwa ile okuyorlar. youtu.be of'un weak formu için of=schwa diyebilir miyiz? Yoksa cup of tea ler piece of cake ler istisna mı?
(2) 

Burda It's Peter ne anlam katıyor

freedonia #1389280 
youtu.be it's Peter – he's feeling blue diyor,
gene aynı şekilde youtu.be It's Peter - his mother's died diyor.

Bu "It's Peter" cümlesi nedir ya? Önceden birbirlerini tanıyanlar insanlar zaten hepsi.
(1) 

Ahmet Nur Çebi'nin yüzü

freedonia #1386974 
Meraktan soruyorum başkanın yüzüne ne olmuş, yanık, hastalık vs Ribery gibi bir hikayesi var mı acaba?
(6) 

Celal Şengör'ün bu sözleri ırkçılık değil mi?

freedonia #1384953 
youtu.be Az bilinen efsane duyarlar gibi olacak ama Celal Şengör gibi bu kadar yurt dışı görmüş adamın tv'de yapması çok garip geldi bana, 40milyon zenciyi aynı kefeye koyuyor, İngiltere, Amerika'da olsa aforoz edilmişti. Siz ne düşünüyorsunuz?
(2) 

Tuvalette fazla oturmak hemoroide neden oluyormuş

freedonia #1383183 
Yeni okudum bunu. İlginç geldi, nedeni ne bunun? Dışkının yapıldıktan sonra hemen temizlenmeyip çeperlerde kuruması vs mi?
(4) 

Ilıcak- Altanlar niye hala gak guk ediyor?

freedonia #1382637 
Hukuksuzluk bilmemneymiş, bazen muhalif kanattan bile bunlara destek geliyor, şaka gibi. Ulan cemaatin operasyonlarının medya ayağını yürütmüşsün, kumpas mumpası bizzat en önden desteklemişsin, belki de planlayıcılarından bilmemnecilerindensin. Hala daha neye gak guk ediyorsun? Müebbet ananın ak sütü gibi helal sana, idam olsa asılman lazım. Mesele ne tam olarak?
(5) 

THY'de first officer olmak kolay mı?

freedonia #1380825 
Bizim bölümden bir kızı, linkedin: THY'de fist officer diye karşıma çıkarttı şimdi, bayağı şaşırdım. Kız vasat altı, kafası basmayan bir tipti, beraber grup çalışmaları, projelerde bulunma şansızlığını yaşayanlardandım, onu idare edebilmek için ekstradan bize yük biniyordu. Derslerle arası iyi olmayabilir ama kişilik olarak da çok boş bir tipti, baba parasıyla özel üni okuyacakken bizim bölüme düşmüş, hayatı beleş yaşayan insanlardan. Kıskanıyosun, b.k atıyorsunla falan gelmeyin lütfen. Tanısanız uçağına binerken tereddüt ederseniz yeminle. Thy'de first officer olmak kolay mı, ayağa düştü mü bu kadar?
(4) 

Meclis başkanın muhalefetten çıkması

freedonia #1377135 
7 haziran seçimleri sonrası koalisyon vs görüşmeleri yapılıyordu malum. Mezmet Tezkan, meclis başkanı muhalefetten çıksaydı her şey farklı olurdu, o kırılma noktasıydı diyor. youtu.be Bilmediğimden soruyorum başkanlık öncesi dönemde meclis başkanı o kadar önemli bir pozisyonmuymuş ya, cidden tamamen farklı olabilir miydi yani Baykal o sıralar meclis başkanı olsaydı?
(2) 

Uçak bileti alırken sadece gidiş-dönüşe bakmak yeterli mi?

freedonia #1373729 
Skyscanner ya da herhangi bir muadilinden X şehrinden y'e gidiş dönüş seçip, çıkan sonuçlardan hemen alıyor musunuz? Yoksa arkadan 2 pencere daha açıp x'den y'ye, y'den x'e ayrı ayrı bilet almanın daha uygun olduğu durumlar oluyor mudur?
(1) 

Dailymotion spesifik saniyeli link verme

freedonia #1373185 
Yok dimi bu dandik sitede? Hani youtube'da sağa tıklayıp videonun herhangi bir andaki saniyeli linkini elde edebiliyoruz.
(7) 

Good ideas are always crazy until they're not

freedonia #1371972 
Google'un kurucu abisinin sözü imiş Türkçesi ne olur bunun tam olarak?
(9) 

Etli ekmek

freedonia #1370980 
Hiç yemedim, konyalılara boykotum var senelerdir:) Bir şey kaçırıyor muyum? Yemeksepetinde gözüme takılıyor bazen aşağı yukarı adana kebap parası. Ya da 3 lahmacun gömülür la o paraya:) f/p nasıl bu meretin, sever misiniz?
(14) 

T-shirt şort ile uçağa binmek

freedonia #1368759 
Bineceğim yer de ineceğim yer de 30+ cayır cayır yanıyor olacak, sadece el bagajı hakkım var. kordor tarafındayım, çok üşür müyüm, soğuk yer miyim, alayım mı üstüme bir şeyler?
(6) 

Bu şapkanın markası, o sembolün anlamı nedir?

freedonia #1368389 
y.dışı gezilerimde gençlerde çok görmüştüm bu şapkadan, video ile birlikte tekrar hatırladım. Hangi marka bu: youtu.be
(6) 

Müzik dünyasındaki dj yüzsüzlüğü

freedonia #1365248 
Ne aşağılık, yüzsüz, bencil adam bunlar. Kalvin Harris mesela. Bu adam ya da genel olarak dj'ler solistin yanına adını yazdırmaya utanmıyor mu? Çoğunun yaptığı da sıradan dıms dıms anasını satayim. Rockabye ya da ed sheeranın shape of you'sundaki gibi insanı müptela eden bir müzikle katkıları olsa neyse. This Is What You Came For'dan Rhianna, I need your love'dan Elie'yi çıkartalım bakalım bakalım kaç kişi dinliyor. Rhianna olucam, 2 dıms dıms koydu diye adam benim şarkıya adını yazdıracak en başa. Düetçi, featçi olsalar neyse, niye şımartıyorlar bu adamları? Ayarlara falan açığım cidden bilgim yok.
(5) 

Hotel yorumlarında ants muhabbeti

freedonia #1362903 
Ecnebi hotel yorumlarında dikkatimi çekiyor, ants var diye kötülüyorlar bazen. Karınca nedir abi yerde, masada falan olur işte, üstüne basmamaya, öldürmemeye çalışırsın en fazla, çok büyük problemmiş gibi gelmiyor bana. Yataklarından falan mı çıkıyor, çok olağan üstü karınca yuvaları falan mı var odalarında ya da bizim bildiğimiz başka tür böceklere falan da mı karınca diyorlar?
(3) 

(Towels/ sheets extra fee) diyen otel

freedonia #1358508 
Kahretsin ya, booking'den rezervasyonu yaptıktan sonra gördüm bunu, tuttuğum odanın özellikleri arasında 15-20 tane şey yazmışlar, safety lock, air cond, citv viewler bilmemne, araya da bunu sıkıştırmışlar. İlk gün bunlar standard gelir, sonraki günler değişim ücretini kastediyordur dimi o? Bunlar benden ilk gün yatak örtüsü, havlu veriyoz bak diyip 10-15 euro (belki daha fazla) mı isteyecekler yani, Benzer durumla karşılaşan oldu mu? Bavula Havluyu, çarşaf atmak farz mıdır bu durumda
(5) 

Flixbus'ın olayı ne?

freedonia #1357197 
Adını çok duydum da hiç kullanmadım. Ülkeden ülkeye geçerken hiç avantajlı değil sanırım, 5-6 yere bakıp rota falan çıkarayım dedim, deli fiyatlar çıktı. Seyahatin yorgunluğuna falan hiç değmez yani, bunda da biletleri uçaktaki gibi 3-4 ay önceden gibi mi almak lazım. İnsan gibi Ryanair, Easyjet kovalamak daha mantıklı gibi, ucuza gelir. Anca Büyük bavulla gezenler için daha uygun sanırım.
(4) 

Wizz Air'in kabin bagajı

freedonia #1356708 
Hiç uçmadım daha önce bunlarla. Baktığım uçuş için resimdeki fiyatları verdi eksiup.com . En ucuz uçuş fiyatında 40 x 30 x 20 'lik çanta hakkın var sadece diyor. Benim tek istediğim 55cm'lik klasik kabin bagajı ile seyahat etmek aslında, öyle alıştım senelerdir. Zira 40lık çantam da yok, sıfırdan almam lazım ama alsam da o 40lık çantaya hiç bir şey sığmaz, seyahatin bir anlamı olmaz diye düşünüyorum. Ryanair'de en azından insan gibi 6euro ödeyip klasik 55 cm'lik kabin bagajı aldırtıyordu. 23 pound basic fiyatı, 79 pound wizz go'ya mı yükseltmemiz lazım illa, ara form, orta yol yok mu hiç bir şekilde?

Valla bunca zaman Ryanair, Easyjet, Pegasus ile yalnızca kabin bagajı ile yaptığım yolculuklarda direk kapıya gidip uçtum, kimse bir dakka kardeş ölçelim, tartalım bir şey demedi. Wizz airde risk alınır mı? Onun dışında olumlu, olumsuz wizz air yorumlarınızı alayım.
(4) 

Kısa listening sorusu

freedonia #1355375 
Bu iskoç köylüsü spikerin sorusuna ne cevap veriyor tam olarak (13. saniyeye kadar olanki kısım) ?www.youtube.com
(3) 

Bulgaristan - Sunny Beach

freedonia #1354957 
Bizim bi arkadaş kafayı bozmuş burası ile. Ruslar, İngilizler, İskandinavlar doluymuş diyor. Kanımıza girmeye çalışıyor bu yaz için. Bizzat gitmiş deneyimli arkadaşlar yazarsa, özelden bir kaç soru, tüyo isteyeceğim yer hakkında. Teşekkürler
(2) 

Pegasus bagaj kabul memuru kg fazlasına müsamaha gösteriyor mu?

freedonia #1354618 
Sabiha'dan uçtum, online check in yapanlar için sadece bagaj bırakmak için (check in yapmıyorlar kesinlikle) görevli memurların olduğu bankolar ve self service bagaj kabul makineleri vardı. Self service makineleri bagaj bırakma makineleri neredeyse bomboş 1-2 kişi, memurların olduğu gişelerde ise kuyruk vardı epey. Bunun nedeni insanımızın henüz self servis makinelere adapte olamaması mı ya da bagaj kabul memurlarının kg aşımlarını müsamaha göstermesi, insan faktörü müydü acaba? Fazla kga ücret istemeyen Pegasus çalışanına denk geldiniz mi?
(4) 

Pegasus Online check-in'de orta koltuktan nasıl sakınıyorduk?

freedonia #1353596 
Orta koltuk atadığında sekmeyi kapatıyorum, geçmişi de siliyorum, sonraki denemede gene orta koltuk atıyor, her seferinde de 25e, ismimi mimlediler mi naptılar bu koltuğa, başka yolu yok mu orta koltuktan kurtulmanın?
(3) 

Gözlükçüye usta bunları temizliği, bakımı yapıver sana zahmet deniliyor mu?

freedonia #1353584 
anne, baba, nine, dede tüm ailedekilerin gözlüklerinin toplasam da usta şunları parlatıver, bakımını bilmemnesini yapıver desem ayıp oluyor mu? Gözlükçüler bu işi yapıyor mu? Temizleyin lan kendi gözlüğünüzü diye içinden söver mi?
(2) 

İngiltere'den gelirken sebze, meyve getirmek

freedonia #1351617 
Tr'de bulunmayan yaban havucu bilmemne gibi sebze, meyve türevlerini valize atsam köylü gibi, uçak yolculuğunda, gümrükte vs sıkıntı olur mu?
(20) 

Canan Karatay'ı sevmeyenler niye sevmiyor?

freedonia #1350950 
Konuya uzağım. 4-5 dakikadan fazla dinlemişliğim yok. Şeker zehirdr, ekmek, meyve yemeyin, zeytinyağı yiyin diyerek ünlü oldu sanırım. Yanlışları neler?
(1) 

Anlayamadığım Huawei P30 fiyatı

freedonia #1350067 
Alacağımdan değil de sağda solda bu formatı çok görüyorum, kafam karışıyor. Şöyle bir gazete küpürü resmi var öncelikle: eksiup.com

Kırmızı içine alınan pay monthly dediği plan var ya, soru ordan. Şimdi P30'un kontratlı fiyatı?

a) düz hesap 29.99 * 24
b) 29.99 upfront cost + 29.99*24
(2) 

Sabiha Gökçen akbil dolum ?

freedonia #1349830 
Sabiha Gökçen'e akşam 10:30 - 11 gibi ineceğim, sonrasında e-10 ya da 16s'e binmem lazım, istanbulkart vizeleme + dolum yapacak yer var mıdır?
(3) 

Bi Ulusal Kanal vardı ne oldu?

freedonia #1349761 
5-6 senedir tv izlemiyorum (youtube üzerinden arada takip ediyorum o ayrı). Halk Tvler, Tele1'ler yokken Ulusal Kanal vardı ya, bildiğin gündem belirleyip sağlam muhalefet yapıyordu adamlar. Nihat Genç makarna, kömürcüler Yalçın Küçük sübyancı cumhurbaşkanı Gül diye yardırıyordu, ne oldu bu Ulusal Kanal'a muhalif medya liderliğini alabilirlerdi bu ortamda?
(4) 

Pegasus Bolbol sorusu

freedonia #1348657 
İlk defa bu bolbol meretini kullanayım dedim. 2 tane bilet aldım, bolbol hesabıma girip, hiç bir yerde puanlarınızı kullanın bilmemne diye sayfa, ekran gelmedi. Başta gösterdiği fiyat ne ise gene o kadar çekmiş karttan. Kullanamıyorsak naapıcaz bu puanları, ya da ben mi bir yerde yanlış yaptım?
(4) 

Banyoda kireçlenmenin çözümünü biliyor da söylemiyor gibisiniz:)

freedonia #1348213 
Her hafta muslukta, fayansta, duşakabinde kireç ovalamaktan bıktım, sizde de var mı? Allah'ını seven söylesin, kireç lekesi oluşmaması için ne yapıyorsunuz?
(2) 

ODTÜ - Oppenheimer büstü

freedonia #1347558 
eksisozluk.com Oppenheimer'in büstü var mı ODTÜ'de cidden?
(1) 

İngilizce fonetik alfabede ı vs i farkı

freedonia #1346778 
Fonetik alfabeyi kendimce söktüm sanıyordum, ama bunca zaman farketmemişim. Bunlar fonetik yazımda bazen ı, bazen i kullanıyorlarmış ya la. Mesela Epistemology kelimesinin gösterimi ɪˌpɪs.təˈmɒl.ə.dʒi ya da philosophy için fɪˈlɒs.ə.fi ı ve i arasında fark var mı cidden, ikisini de i okumuyor muyuz yoksa?
(5) 

Kurum ismi vermeden haber yapmak

freedonia #1345793 
Sabah sabah sinir oldum gene. İstanbul Hadımköy'de bir kimya fabrikasında yangın çıktı diye haber çıkıyor. Firmanın adı verilmiyor. Bu olayın nedeni nedir ya? Necatioğulları Kimya fabrikasında yangın çıktı diye isim vererek haber yapmak suça mı giriyor? Neyi saklıyoruz, kimi koruyoruz biri anlatsın lütfen?
(3) 

Dövizli askerlik 5000 euroya mı çıktı?

freedonia #1344218 
Eskiden şayet çalışıyorsan evrak götürüp 38ine kadar erteliyordun. Şimdi yaş sınırını da kaldırdılar. Adamlar yılda bir kere tatil için geliyor zaten ülkeye, onda da sıkıntısız girip çıkacak. Şayet 5000 olduysa bundan sonra kim öder bu parayı?
(2) 

Bu yapı nedir?

freedonia #1343604 
www.instantstreetview.com

Elektrik santrali diye düşündüm ama?
(4) 

Acı yiyince hıçkırık tutmasını önlemek için

freedonia #1342948 
Geçen acı soslu bir yiyecek yedim, bi hıçkırık tuttu ki sormayın böyle hıçkırık olmaz, ağzımı kapasam bile duyuluyor dışardan, bayağı da uzun sürdü. Acı bana dokunuyor demek. Bunca yıl farkında değilmişim meğer. Normalde acıyı aramam, fazla yemem zaten ama sosyal bir ortamda olsam yerin dibine girmiştim resmen. Bu beni bayağı rahatsız etti, ulan millet sadece acıymış diyip suratını ekşitiyor, sonra içeceğini dikiyor kafaya normal hayatını devam ettiriyor, biz saatlerce hıçkırıp, ortamın en creepy adamı olacağız demek, adalet mi bu:) Bu acı sonrası hıçkırığın önlemi yok mu? Teşekkürler.
(1) 

Youtube yorumuma cevap gelince haber versin?

freedonia #1342940 
Nerdedir bunun ayarı, kurcaladım ama tam bulamadım sanırım. Mail falan atmasın, youtubeu açtığımda sadece şu yorumuna şöyle cevap geldi diye bir notification çıksın o kadar. Bazen haber veriyor, bazen vermiyor sinir oldum. Teşekkürler.
(9) 

Ağız bakım suyu

freedonia #1340341 
Colgate Plax'ın mavisinden aldım neymiş bu meret diye, ilk defa kullanacağım. Siz kullanıyor musunuz, gerekli bir şey mi, faydası var mı?
(3) 

Ayhan Sicimoğlu programlarında değişiklik var mı son yıllarda?

freedonia #1339311 
Değişiklikten kasıt muhafazakarlaşma babında. 3-4 yıldır tv izlemiyorum. Youtube kanalından 4 yıl önce yüklenmiş videolarına denk geliyorum, o programlar belki daha eski yıllara da ait arşivden de olabilir. içkisidir, kilise ziyaretidir, gırla gidiyormuş. Çoluğumuz, çocuğumuzla izlemeyez olduk diyen islamcılar müdahale etti mi, güncel programlar nasıl, muhafazakarlaşma var mı?
(4) 

Monty Hall Problemi - ilk akla gelen şık doğrudur ile çakışmıyor mu?

freedonia #1338508 
Hayatımız çoktan seçmeli sınavla geçti, bize emin olmadığınız durumlarda illa bir seçim yapacaksanız ilk akla geleni, içgüdüsel bir bağ kurduğunuz şıkkı seçin dediler. Diyelim üç şık var önümde, şıklardan biri çok saçma, doğru olması imkansız, çaat eledim onu. Geriye kaldı iki şık. Biri 51% daha sempatik, çağrışımsı bir şeyler yapıp öne çıkıyor gibi ya da bana öyle geliyor, zihnin bir yanılsaması belki de. Okunuş sırasına göre 51% ve 49%ler belirleniyor benim zihnimde belki. Monty Hall daki duruma göre hareket etsem, bana sempatik geleni, ilk seçtiğimi değiştirsem diğer duruma göre 2 kat daha avantajlı olmuyor muyum?
(2) 

Şu ingilzce habere yorumunuz?

freedonia #1336995 
Şöyle bir haberimiz var: www.standard.co.uk

Haberde şöyle bir paragraf var: Shepherd caused outrage by appealing against his conviction while a fugitive with the help of legal aid. He has received more than £93,000 for his Old Bailey trial and is reportedly paying his legal team in Georgia £15,000.

Adam kadının ölümüne sebep oluyor. Üstüne firari iken, devlet buna mahkeme kararına itiraz edebilmesi için 93000 pound veriyor avukatlık bilmemne masrafı için. Şaka falan mı bu? Sosyal devlet tamam da boku çıkmış sanki, nasıl iş bu abi?
(4) 

Avrupa'yı meyveli yoğurda kim alıştırdı?

freedonia #1336460 
Marketlerine gidiyorsun 20-30 çeşit meyveli yoğurt var, bir çeşit sade greek yoğurt koyuyorlar o da lütfederlerse, çoğu yerde o da yok. Tamam yoğurt damak tadına uymayabilir, mutfağında da olmayabilir ama çakalın biri "yoğurt diye bişi buldum hacı, şekeri basalım biz ona, kreme brulee, cheesecake gibi okuturuz bu düdüklere" demiş sanki.

mobil görünümden çık