(3) 

Booking.com'da başkasının yerine rezervasyon

freedonia #1334459 
Rezervasyonun yapan kalmayacak otelde. Var mı böyle bir olay? Atıyorum iş yerinde problem çıktı, ben gidemiyorum, yakınım kalsın bari diyorum ya da anamı baabmı tatile yollayacağım ben yapamaz mıyım kendi hesabımdan rezervasyon?
(3) 

Çok kısa anlam sorusu

freedonia #1332551 
X vs Y konusu var, Elemanlardan biri şunu yazmış: "No competition X wanks all over Y". Burada X hayli hayli daha iyi mi diyor, yoksa tam tersi anlam mı var?
(7) 

Yemek sepeti ileri tarihli sipariş

freedonia #1330010 
Kullandınız mı hiç, yorumunuz nedir? Şimdiden gidip yarın akşam 8 için sipariş verdim diyelim mesela. Restoran yarın bana siparişi aşağı yukarı 8 gibi mi yollayacak? Yoksa 8'de ilk defa yeni sipariş vermişim muamelesi yapıp, 8:40da falan mı getirecek siparişimi?
(3) 

Sürekli çığlık atan bebek

freedonia #1329728 
Alt komşumun 3-4 aylık bir bebeği var. Bebekten anlamam gerçi ama biz bebeği zırt pırt ağlar diye öğrendik:) Bu bebek sürekli çığlık atıyor, yeni nesil bebeler böyle mi oldu artık?
(7) 

Sinemacı - yapımcı kavgası

freedonia #1329541 
Konuyu kaçırdım, olay nedir tam olarak, kim haklı?
(6) 

Amerikan Futbolu izlemiş olan beri gelsin

freedonia #1328714 
eksisozluk.com Bu bilgi doğru mu harbiden, trollük falan değil yani?
(3) 

İdrar testinde - şekere de bakılmış olunuyor mu?

freedonia #1324858 
Ecnebi memleketteyim, bulunduğum yerin aile hekimine kayıt oldum, tansiyonumu ölçüp, idrar örneği istedi, sonrasında doktor idrar numuneme bir çubuk sokup, 1-2 dakikada sonucunu söyledi, herhangi bir sorun yok dedi, beni de yolladı. Kan ölçümü, alma vs yok. Keşke gitmişken bi şekeri, kanı da ölçtürseydim diyorum şimdi. Kışın etkisi belki de, sık idrara çıkmaya başladım, biraz da fazla mı susuyorum sanki son zamanlarda. Bir daha randevu alıp kanımı, şekerime de bakın diyeyim mi? İdrara bakmak ile şekeri ölçtürmek aynı kapıya mı çıkıyor yoksa? Doktor demesin sonra daha yeni baktık ya, gerekli olsa ben senden isterdim vs?
(6) 

Futbolda bu hareketin özel bir adı var mı?

freedonia #1323833 
Futbol oynamış teknik her arkadaş bu hareketi yapmıştır hani, göze hoş görünür, zor gibi de gözükür aslında çok kolaydır. Özel bir adı gavur koymuştur muhakkak bilen var mıdır? youtu.be

link yenilendi
(9) 

Bursaspor vs Başakşehir

freedonia #1322898 
Cemaatin altın yıllarında, cemaatçi Ertuğrul’un Bursa’sı şampiyonluk yarışındayken, herkesin ağzı kulaklarındaydı. Övgüler, güzellemeler, medya destekleri gırla gidiyordu. Dört büyükler dışında şampiyon çıkıyor diye sevinen sevgi pıtırcıklarına şimdi ne oldu? Başakşehir şampiyonluk yarışına girince milletin yüzü ekşimeye başladı. Herkes de bir hoşnutsuzluk, beş karış surat. Ki Başakşehir’in senelere yayılmış bir sistemi, başarı grafiği var, akılcı, ne yaptığını bilerek oynuyorlar. Göze hoş gelmiyor denebilir ama Bursa’nın Başakşehir’den fazlası yok, eksiği vardır. Sayısız maçı duran toplarla, Ömer Erdoğan’ın kafasıyla vs kotardılar. Hayırdır aradaki fark ne, klasik Fenerbahçe düşmanlığı mı?
(5) 

Berlin, Doğu Almanya'nın tam ortasındaymış ya la:)

freedonia #1321751 
Mağaraya TTNET daha yeni çekti hattı, kusura bakmayın:) Ulan bu Berlin'i ben yıllarca ortada bir yerde, Doğu ve Batı Almanya sınırı arasında kalıyor, o yüzden yarısı Doğu'nın yarısı Batı'nın sanıyordum. Bildiğin Doğu almanya'nın ortasındaymış, şaka gibi. Doğu Almanya ne gevşek yapıymış öyle, kendi toprağında nasıl izin vermiş böyle bir yapıya.
(3) 

Oda böcek ilaçlaması

freedonia #1321238 
(Geçen de sordum 0 cevap, 55 görüntüleme vardı sadece. Yine yeniden gelsin) Böcek bombası falan diyorlar sanırım. Son seyahatimden tahta kurusu, bed bugs falan kapmış olmamdan şüpheleniyorum. Pimpirikli adamım zaten, gittim aldım hemen bu meretten. Hani mum gibi yakıp kaçıyorsun, odayı dumana boğuyor. Karıncadan, hamam böceğine hepsini yok eder diye yazıyor, prospektüsünde. Nasıl uygulanacağı yazıyor üstünde ama bir de başka sağlam bilgi yok. Kullananan, deneyimi olan var mıdır bu meretleri? Tüm giyecek dolaplarını, çekmeceleri açık bırakacağım, Kıyafetlerimi de ortalık yere sereyim diyorum, leke vs bırakıp berbat etmesin sonra kıyafetleri? 2 saat odayı terkedin sonra iyice havalandırın diyor, sonra gelince odayı toz içinde viran halde bulmayayım, Hadi öncesinde sağlam bir temizlik yapıp, çarşafları yıkayacağım, sonrasında da odadaki her şeyi tekrardan yıkama, silme mi gerekir? Bilgi verenlerin allah evine haşerat sokmasın amin.
(10) 

Ahmet Kural'ı da Sıla'yı da tanımamak

freedonia #1318355 
Adları hep duyardım da, bi kere kimmiş bunlar diye araştırmışlığım yoktu. Bunları cidden tanımıyordum ben. Var mı benim gibi başka?
(3) 

Bu bozulmuş mudur?

freedonia #1315086 
hazır salatalı makarna almıştım iki gün önce, dolaba attım. Son kullanma tarihi 17 ekim. Şimdi bakıyorum ön kısımdaki strecli ambalajı balon gibi şişmiş. eksiup.com
Bozulmuş mudur, direk çöpe mi?
(7) 

Pilotların acil durumlarda baktıkları kitap

freedonia #1314734 
Pilotların uçuş sırasında çözemedikleri bir problem, aksiyon olduğunda acil durumda baktıkları bir kitap oluyormuş hani, uçak firmasının kullanma kılavuzu gibi. Bu kitap fiziksel kitap mı, yoksa elektronik mi? İrtifa kaybedip yere çakılıyorsun ya da ters dönmüşsün, 2000 sayfalık kitap karıştıyorsun, aklım almıyor valla.
(1) 

Saba Tümer

freedonia #1314624 
Entryi tam anlayamadım, bariz olarak kimden torpili var acaba Saba Tümer'in? eksisozluk.com

Siz de anlayamadıysanız yazara mesaj atabilirseniz sevinirim, duyuruya baksın bi zahmet.
(4) 

Çok kısa listening sorusu

freedonia #1313099 
Burada eski futbolcu Jenas ciddi ciddi anlatırken Rio Ferdinand araya girip bi espri yapıyor hani? Ne diyor tam olarak orada? (Espri saniyesi 4-5 saniye daha ileride, İçerik anlaşılsın diye biraz geriden verdim linki) youtu.be
(3) 

BNP Paribas'ın Türkiye'den çıkması

freedonia #1310132 
Geçenlerde BNP Paribas TR'den çıkacak haberleri çıkmıştı, en son bankanın müdürü "böyle bir düşüncemiz yok" diye yalanlamıştı hani. Ben de düz adam olarak sorayım, "alt tarafı bankasın oğlum sen, senin yapacağın işi, vereceğin hizmeti piyasada başkası verir, üretim yok, katma değer yok, ülkeye girsen ne olur çıksan ne olur. Tr ofisindeki 50-100 kişi işsiz kalır, onlarda boş adam değildir, başlarının çaresine bakar. Sığ bir düşünce olduğunun farkındayım, aydınlatırsanız sevinirim.
(1) 

Ykm, Boyner aynı ürünü markanın mağazasından pahalıya mı satıyor ucuza

freedonia #1309639 
Aynı alışveriş merkezinde markanın bizzat kendi dükkanı varken, bunlar da aynı ürünü satış yapabiliyor. Müşteri hangisini tercih etmeli? Atıyorum Levi's, Jack Jones alacakken, markanın dükkanına mı gitmek gerekir, yoksa Boyner, YKM daha mı ucuz?
(3) 

Restoranda zarı soyulmamış sosis

freedonia #1307453 
Ayhan Abi'mizin önüne zarı soyulmamış salam, sosis koymuşlar ya la. Bu olay normal mi yoksa restoranın eşekliği mi?

youtu.be

Gittiği yer : www.google.co.uk
(1) 

Booking.com promosyon maillerini engelleme

freedonia #1305336 
İyi ki X'deki otel fiyatlarına baktık, sonrasında her gün spam atıp duruyorlar, yok X'de fiyatlar düştü, X'de şöyle otel var falan. Şimdi ayarlarda gezindim biraz, bulamadım. Nasıl engelleriz bu mailleri?
(18) 

İngilizce telaffuzuna en çok şaşırdığınız kelimeler?

freedonia #1305304 
Naçizane benimkiler Ibiza (iBİİfı, th sesi imiş z), derby(UK telaffuzu DAAbi), oven (Avın).
Marka isimlerine girmezsek sevinirim, porçeydi, porşdu muhabbetine sapmasın lütfen.
(12) 

Arapların Londra sevdası

freedonia #1300033 
Kökeni, nedeni nedir? Başka hiç bir kentte yok böyle bir şey. İstanbul'da her taraf Arap oldu deniyor ya, işte onun 20-30 katını hayal edin Londra merkezdeki durumu anlamak için.
(9) 

Türkiye'de seyahatin, gezinin gurmesi kim?

freedonia #1297875 
Şu ülkede, şu şehirde şu yapılır, buraya gidilir, bunu yiyin, buraya uğramadan gelmeyin vs dediklerini kaale alabileceğimiz sağlam bir otorite arıyorum. Vedat Milor yemek, gastronomi alanında neyse bu da gezinin, turistin ordinaryusu olsun? Var mı öyle biri Türk olacak bu arada.
(4) 

Kayalığı telle çevirmek? Nedeni nedir?

freedonia #1296780 
Ecnebi bir sahil kentindeyim. ormanlık alanında gezerken rasladım: bir kaç yeri adamlar telle çevirmiş, nedeni ne olabilir?

resimag.com
resimag.com
resimag.com
resimag.com
(3) 

El bagajına traş bıçağı sokabiliyormuşuz ya

freedonia #1294389 
İngiltere uçuşuna soktum bir de (Easyjet ile), senelerdir işkence yapıyormuşum ya kendime, gidilen yerde tıraş bıçağı bilmemne almakla, siz biliyor muydunuz bunu yoksa havayolundan hava yoluna değişiyor mu?

resmim.net
(5) 

Bilmem kaç milyonuncu spor ayakkabı sorusu

freedonia #1290780 
Selamlar, 25 yaş üstü erkek için (liseli işi olmayan diyelim) gündelik; kotun ya da şortun altına giymelik spor ayakkabı tavsiyeleriniz lütfen. Teşekkürler
(8) 

GS'nın bu yılki şampiyonluğunda coşku olmaması

freedonia #1287041 
Hiç ses getirmedi sanki ya. Önceki senelerde şampiyonluğun mimarları, yok şampiyonluğun öyküsüydü bilmemne gazetelerde tvlerde işkence gibi oluyordu günlerce biz rakip takım taraftarları için. Keza işte, okulda gsli tanıdıkların kızdırması vs çok sıkıntılı geçiyordu ya:) Valla böyle usturuplu sevineceklerse 10-15 yıldız taksınlar problem değil. Niye böyle oldu?
(7) 

One Night Stand Tatili

freedonia #1277384 
Selamlar, bir arkadaş için soruyorum:) Soru başlıkta yaz için Avrupa gençliğin aktığı gece hayatı odaklı tatil nereler var deneyimlediğiniz, bildiğiniz?
(3) 

Window Shopper

freedonia #1268328 
50 cent'in şarkısı www.youtube.com
Zenciyiz, ama para bizde diyorlar. Klipteki zencilere tekme tokat girişmek isteği doğurdu bende, ırkçı mıyım neyim? Klip lan o falan diyeceksiniz ama adamların yaşam tarzı baştan aşağı böyle. Abi bizim de yokluktan gelme bir sürü ünlümüz falan var ama hiç biri bunlar gibi görgüsüz değil ama ya. Sizin düşünceniz?
(10) 

Burger King'in ezik olması

freedonia #1264816 
McDonalds denince hemen akla Burger King de geliyor. Haliyle bunlar kafa kafaya rekabet halinde sanıyordum ben bunları. Alakası yok. İtalya ve Londra’daki gözlemlerimden sonra söylüyorum(2-3 günlük turistik ziyaretler değil) Mc Donalds lar tıka basa dolu, Burger Kingler bomboş, 2-3 müşteri bildiğin in cin top oynuyor. Sayısal verisiz bi tarafımız sallamak gibi oluyor ama görüntüye göre pazarın %80i Mcdonalds ın ise, 10% burger kingindir, o derece büyük fark var. Şahsi fikrim ikisi de aynı bokun laciverdi sağlıksız ürünler satıyorlar. Fakat bu Burger King çok ezikmiş abi, bomboş dükkanlar falan. McDonaldsla aynı cümlede geçmesi bile cidden onore etmek bu adamları. Bunların Avrupa’da bilmediğimiz skandalı bir şeyi mi var, reklama para mı yatırmıyor napıyor?
(12) 

Berberlerin sapık olması

freedonia #1261875 
Genelleme yaptık, sapık derken biraz ağır da oldu tamam ama. Dükkanın önünden kadın geçiyor diye 30 saniye işini bırakıp öküzün trene baktığı gibi bakılır mı? Bana mı hep böylesi denk geliyor anlamıyorum ki. Sizin denk geldikleriniz nasıl?
(2) 

İngiliz klasikleri

freedonia #1260884 
Selamlar, 6-7 senedir ingilterede yaşayan, lisansı da orada okumuş, bir alman arkadaş ile ingilizce geliştirme hakkında muhabbet ederken geçti: “İngiliz klasikleri okumayın, dili çok ağır, ben hala zorlanıyorum. Bend It Lıke Beckham, Holes, Harry Potter yeni kitapları okuyun.“ Doğru mu söylüyor, abartıyor mu? eleman da 100% British aksanı yoktu, güvenemedim:)
(2) 

Şu gösterinin adı, olayı nedir?

freedonia #1256778 
Hani şu Avrupa'da her şehir meydanında sergilenen videodaki olay:

Nasıl duruyor bu adamlar?
(6) 

Güneş gözlüğü ile roportaj

freedonia #1252897 
Öncelikle derdini .ikeyim butonu nerede? Ama çok garibime gitti.
Yoldan geçerken çevirip bir şeyler sorsalar neyse de baştan sona güneş gözlüğü ile röportaj nedir allah aşkına? Aziz ya da Dursun yapsa yer yerinden oynar. www.youtube.com
(5) 

İngilizce'nin bir başka saçmalığı

freedonia #1248252 
Hadi anladık patron İngilizcede bildiğimiz patron demek değil, destekçi, müşteri anlamlarına geliyor. o zaman "patronize" niye patronluk taslamak, hor görmek anlamına geliyor?
(6) 

Kırmızı pancar

freedonia #1245503 
Normalde hiç aram yoktur, daha önce de hiç yemedim sanırım. Lidl indirime koymuş, millet kapışırken ben de almış bulundum. Nasıl, neyle yenir bu meret? Teşekkürler.
(8) 

quarter'ın ingiliz ingilizcesindeki telaffuzu

freedonia #1244715 
Normalde hep Cambridge sözlük kullanıyorum da, dictionary.cambridge.org
POğTI diye telaffuzu ediyor ya, yanlışlık yoktur değil mi, ben mi yanlış duyuyorum yoksa?
(4) 

Full Metal Jacket'deki şişman

freedonia #1241100 
Spoiler olabilir o yüzden izlemeyen gelmesin.

Bu eleman zorunlu askerlikten dolayı mı orada? İlla Vietnam'a gidecek diye bir kural mı var? İlla Marine mi olmalı? Olmuyor işte niye kasmışlar bu kadar geri hizmete, mutfağa adam lazım değil mi hiç? 50 tane eyaletin var olum senin şaban pylea muhtaç mısın sen? Tamam alt tarafı bir film ama bizde askerlik yaptık, çok abartmış ipneler diyen Sam amcalar çoğunlukta değil midir Amerika'da?
(6) 

Sadece el bagajı ile uçuş 2?

freedonia #1214116 
Selamlar, bu hafta içinde biri Ryanair biri de Pegasus olmak üzere 2 uçuş yaptım. İkisinde sadece el bagajı hakkım vardı. İkisinde de internetten check in yapıp, boarding passı bastırıp, direk kapıya gittim ve uçağa bindim. Hiç kontuara falan uğramadım. Kimse de gel senin el bagajını tartalım, boyutlarına falan bakalım demedi, yani hakkım olan 10kg(ryanair) ya da 8 kg (Pegasus)değil de 20-25kglık kabin bagajım olsa elimi kolumu sallaya sallaya uçağa sokacaktım.

Bana mı oyle denk geldi yoksa fazla sıkı kontrol etmiyorlar mı sadece el bagajı olan adamı?
(6) 

Sadece el bagajı ile uçuş?

freedonia #1211976 
Kısmetse yarın uçacağım Ryanair ile sadece el bagajım var. İnternetten check-in yaptım, boarding pass çıktısını aldım.

normal yolcular gibi bagaj sırasına gitip el bagajımı göstermem gerekiyor mu? Yoksa direk pasaporttan geçip, uçağın kapısına gidip mi bekleniyor?
(1) 

Londra saldırılarında 3 gün kendini kilitleyen kebapçı

freedonia #1197647 
www.standard.co.uk

Muhtemel oturum, çalışma izni sıkıntılı, Dil bilmez, yol bilmez, günde 10-12 saat kebabın başında çalışan emekçi kardeşimiz. Tunç Okan'ın otobüs filmi geldi aklıma, sizde çağrıştırdıkları?
(10) 

Cem yılmaz'ın g.t olması

freedonia #1187005 
Merakımdan soruyorum: Ugur dündarın trt arşivlerindeki eroin kaçakçısı röportajından sonra Cem Yılmaz'ın herhangi bir sözü, yorumu oldu mu?

www.youtube.com
www.youtube.com
(5) 

İngilizce telaffuz sitesi

freedonia #1157848 
Selamlar, hani kelimeyi yazınca, telaffuzunu duymak için kullandığımız siteler. İvona kullanıyordum, paralı hale falan geçmiş sanırım. Kullanıcı dostu o tarz site onerisi lütfen.
(34) 

Bu adam yakısıklı mı?

freedonia #1142842 
Gorsellerde resmini gördüğünüz adama yakışıklılık üzerinden 10 üzerinden kaç verirsiniz?

www.google.co.uk
(2) 

İstanbul Anadolu Yakası Elektrik faturası odeme

freedonia #1142565 
Ayedaş mıydı aesaş mı? Onlıne fatura sorgulama borç odeme linki atabılır mısınız, lütfen?
(6) 

Adobe reader hatası

freedonia #1141989 
Selamlar, Windows 7 starter yüklü bilgisayarımda Adobe readerı her açtığımda 5-6 sanıye sonra resimdeki hatayı verip kendini kapatıyor. Bu sorunu çözebilecek arkadaş var mıdır?
(5) 

İphone'dan Asus Laptopa dosya aktarımı (kablosuz)

freedonia #1134118 
Bir arkadaş anlatsın lütfen, telefonu kıracağım cunku. Şimdiden teşekkürler.
(9) 

Anadolu Yakası'ndan Bulgaristan'a gidiş

freedonia #1132372 
Anadolu Yakası'ndan Bulgaristan'a otobüsle gidiş için tavsiyeleriniz lütfen. Hangi firmalar gidiyor? İstanbul otogarından kalkan firma cokmus ama oraya kadar bireysel gitmek istemiyorum.
(2) 

Hani turist yoktu, esnaf kan ağlıyordu?

freedonia #1130454 
Normalde yurt dışında yasıyorum, 2 haftadır izinliyim, İstanbul'dayım. Avrupa yakasında avmlerde, turistik mekanlarda, müzelerde geçiriyorum günlerimi. Her taraf arap turistlerle dolu, turizmin bitmiş hali buysa, zirvede olduğu hali düşünemiyorum.
(1) 

Eski telefona hotspot kurdum, bır bakar mısınız

freedonia #1127113 
Elimdeki emektar bir nokia ya hotspot acabılmek ıcın joıkuspot dıye bir program kurdumi, bu sayede laptoptan internet kullanacagım. Su an bağlandım daha doğrusu kablosuz ag arattım dırek bizim joıkuspot cıktı ordan direk bağlandım. Şifre mifre sormadı yanı, şimdi dısarıdakı herhangi bir adam da benim hotspota bağlanmasın, bunu nasıl engellerım acaba?

mobil görünümden çık