(3) 

Ingiltere'den telefon aldim,

freedonia #1125148 
Selamlar, biraz acemiyim. Ingiltere'den gelitken bir yakinima telefon hediye edecegim. Kart ile odemesini internetten yapmistim. Bugun teslim aldim Yalniz Telefonun kutusu ustunde european sim card only etiketi var. Alirken sordum, Turkiye'de kullanabilir mi diye. Sikinti olmaz ama Ingiltere'de telefonu ac, sim card takip bi 10 dk konus dedi. Sonra Turkiye'de kullanabilir dedi.

Dedigim gibi acemiyim, milet yurt disindan telefonlari getiriyor, boyle bir islem mi yapiyorlar her telefona. Kutuyu acmam biraz kotu duracak: hediye zaten. dogru mu soyluyor oradaki gorevli? Yurt disi telefonlarda usul boyle mi isliyor yani?
(2) 

Checkmytrip sitesine ne olmus?

freedonia #1124038 
Tripsta'dan aldığım bileti kontrol etmek istiyorum. Elimde reservatıon number var 9 haneli, ticket number var 13 haneli. Sıteye girdiğimde bunları kabul etmıyor, nasıl sorgulama yapıyorduk bu sıteden ya?
www.checkmytrip.com
(10) 

cep telefonunuzda qwerty klavye mi kullanıyorsunuz?

freedonia #1111542 
Yıllardır t9 klavye kullanan adamım. Iphonea geçtim, t9 yok. Sonrasında t9 aplikasyonu yukledım tabiki hemen.

t9a alışmış bır ınsan olarak qwerty ile yazma sürecinde telefonu kırıpç kafama sıkasım geldı kac kere. Sahiden millet tek tek harfe basarak qwerty klavye ıle mı yazıyor?
(3) 

Piyasadaki en şık akıllı telefon?

freedonia #1102389 
sizce hangisi? cinsiyet erkek.
(11) 

Whatssapp'ta toplu mesajı almayan kişiler

freedonia #1096713 
Merhaba, İs için kullandıgım yaklaşık 15 kişilik toplu mesaj grubum var. Gonderdığım mesajlar 3 kısıye hiç gitmiyor. O kişilere ayrı ayrı whatsapptan mesaj Yazmak zorunda kalıyorum, benım ıcın gerçekten Cok zaman kaybı ve sinir bozucu oluyor zıra cok yogunum. Yazdıgım toplu mesajın bu kısılere ıletılememe problemı nedır?

yardımcı olacak arkadaşlara sımdıden teşekkürler.
(3) 

Askerlık erteleme sorusu

freedonia #1091822 
2 senedir, yurt dışında yasiyorum. Gitmeden yüksek lisansa kayıtlıydım.
e-devletten baktığımda 29/5/16'ya kadar askerlik işlemleri acısında sakıncası yoktur erteleme nedenı yurt içi lısans ustu ertelı yazıyordu.

sımdı baktığımda ıse 30/6//2016'ya kadar askerlik ıcın sakıncası yoktur. erteleme nedeni sınıf ve tertıbat bekliyor dıyor. sanırım yüksek lısans kaydım sılındı.

durumu bırı acıklayabılır mı? ben 30/62dan sonra konsolosluğa gıdıp askerlik erteletemez mıyım? Yurt dışında ıscı statüsünde calısmaktayımç

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
(3) 

Cemaatçi Ertuğrul

freedonia #1071783 
Bu paralelciye niye dokunulmuyor? Anadolu'dan şampiyon çıksın diye cemaat desteğiyle boş beleş şampiyon yapıldı. Ortak payda gene Fener düşmanlığı mı?
(2) 

Hello klibindeki zenci

freedonia #1029522 
Adele’nin Hello klibindeki zenci sarkının tüm güzelliğini bozmuş bence. Zencisin olum sen, Adele’nin yanında ne işin var. Kapçık ağızlı bir de konuşuyor saçma sapan, utanmasa omuza üflemeli toz temizlemeli zenci hareketini yapacak. Adele’den aldığım tadı alamıyorum artık, siz ne düşünüyorsunuz?
(2) 

Atatürk havalimani İstanbul kart

freedonia #999598 
Kısmetse yarın Atatürk havalimanına ineceğim. Bu İstanbul Kart denen mereti bulması kolay mı, dımdızlak kalmayalım ortada, nerede satılıyor?
(4) 

Ucuz ucak bileti satın aldıktan sonra yapılacaklar nelerdir?

freedonia #990865 
Tripsta, ebookers, edreams vs skyscannerda çıkan ne idügü belirsiz ucuz bilet satan firmalardan bahsediyorum. Bunlardan bilet aldıktan sonra ne yapılmalı şapa oturmamak için?
(5) 

"Haya" diyen kasiyer

freedonia #938816 
Londra'dayım, sık gittiğim markette bir kasiyer var hello, hi diyorum alışveriş sırasında o hep "haya" diyor. Hi demenin başka şekli falan mı bu "haya"?
(7) 

İngiliz gençlerin 18'inden sonra ailesine oda kirası ödemesi

freedonia #934994 
İngiltere ile ilgili bir forumda okudum şimdi, 18 yaşından sonra İngilizler kendi ailelerine kaldıkları oda için para ödüyorlar diye bir muhabbet var. Bu olay abartı değil mi, çok küçük bir azınlıktır herhalde, genellenemez. İngiliz kültürünü yakından gözlemleyenler söylesin hele.
(2) 

Laminating pouches ne demek, ne işe yarar?

freedonia #926490 
Gecen ofiste buldum bunlardan, örnek burada var: www.amazon.co.uk
ne olaki?
(1) 

Belli bir güne ait debe entrylerini okumak

freedonia #872583 
Nasıl mümkün? Sözlükte değilim.
(1) 

İş görüşmesinde referansları sonra veririm demek eksi puan mıdır?

freedonia #870982 
Mesela kafamızda işe göre daha referansları belirlemedik ya da mülakatlarda belli bir aşamaya geldikten sonra referans vermek istiyorum böyle bir şey demek eksi puan mıdır?
(7) 

Sınırdışı edilince uçak parasını kim ödüyor?

freedonia #870250 
Bir Avrupa ülkesindenden Almanya, İtalya, UK vs. sınır dışı edilince uçak parasını onlar mı ödüyor, beleşe mi uçuluyor?
(3) 

"Üvey Baba"da Avukat Özlem'e ne olmuştu?

freedonia #862481 
Dün de sordum ilgi yoktu. Prime time'da tekrar sorayım şimdi: Eski topraklar bilir: Üvey Baba dizisinde Avukat Özlem(Melike Öcalan)kaybolmuştu ya Adnan onu arıyordu. Ne olmuştu Özlem'e? Akıbeti ne oldu, nasıl bağladılar, izlemedim ya da izledim ama hatırlamıyorum şimdi var mı hatırlayan?
(8) 

Restoran satış ilanı

freedonia #854776 
rent: £12000 yıllık
rates: £6500 yıllık
lease: 8 yıl önü açık

Bu kavramlar ne demek, açıklayabilirseniz?
(5) 

Beyaz zenci

freedonia #854242 
Hani biz de beyaz türk diye bir kalıp var ya, beyazlar gibi yaşayan, eğitim, para vs. üst kesim zencileri tanımlamak için kullanılan İngilizce kelimeler, söz öbekleri nelerdir?
(5) 

Word'de silinmeyen sayfa

freedonia #852876 
Her sayfasında Üst bilgi, altbilgi içeren bir Word dosyası mevcut. Bir tane boş sayfa fazladan duruyor, ben bu sayfayı ne yaptıysam yok edemedim. Tırmığa benzeyen bir işaret var işte ona basınca üst bilgide, sayfanın başında, bir de alt bilgi de çıkıyor o işaretten, hiç bir şekilde silinmiyor. Ben bu sayfayı nasıl silerim? Önemli bir yere yollayacağım da dosyayı o boş sayfa çok aptalca gözükecek
(4) 

info@şirketadi.com

freedonia #851666 
Küçük-orta ölçekli bir mühendislik firması mevcut, contact kısmına tıklayınca sadece info@şirketadi.com çıkıyor. Genel olarak küçük-orta ölçekli şirketlerde buraya mail atınca mailimiz kime gidiyor? Ben cv'mi yollayacağım mesela tek iletişim adresi de bu info@şirketadi.com , benim cv kime gider, Tüm şirket çalışanlarına gider mi mesela?
(2) 

Autocad zor mu?

freedonia #844186 
Alanım inşaat, mimarlık vs. değil. Bir inşaat firmasında çalışan arkadaşım bize autocad kullanacak eleman lazım dedi, iş arama sürecinde boş durmayayım diye başlayayım diyorum. Üniversitede teknik resim dersi almıştım. Matlab vs. bilen adamım, bilgisayar programları ile uğraşmayı severim. Zor mudur bu programı, öğrenmesi kullanması? Tavsiye, öneri falan verirseniz sevinirim
(10) 

Bulgaristan Göçmenleri (çifte vatandaş olanlar) mavi kart alabiliyor mu?

freedonia #837501 
Gurbetçiler gibi mavikart alabiliyor mu bu macırlar?
(5) 

Uçuş süreleri ne zaman kısalır?

freedonia #833154 
Düz adam olarak sorayım şimdi: ya bu uçuş süreleri kısalsa ya güvenlikten ödün vermeden. Şöyle 3-4 saate gitsek Amerika, Kanada, Avustralya'ya. Ne zaman gelecek o teknoloji yolcu uçaklarına?
(6) 

Hindistan'ın kalıbının adamı olmaması

freedonia #832122 
Bu adamlarda bayağı bir nüfus var, yakında çini geçecek diyorlar. Yüzölçümü desen büyük. Bir sürü kodamanı, zengini de var. İngiliz, Amerikan yüksek öğretim kurumlarını ele geçirmişler zaten, ineklikte üstlerine yok, bu adamlarla okuyanlar bilir. Tamam halkı arasında uçurum çok büyük. Cahili, fakiri, barzosu da fazla, abazanlıkta tüm dünyayı yıkarlar:) Fakat bu adamlar politikada bayağı ezikler sanki, hani ne bileyim arada bir racon kesin, sizin de görüşünüz alınsın. Putin'e o konuda ben de kırgınım falan diye gözükün arada. Işid'e, islami teröre bilmemneye arada giydirin, ya da destek çıkın falan. Gerçi saçmalıyor olabilirim adamlara giren çıkan yok ama. Nükleer muhabbetine katılın, bir actionda bulunun. Bilmiyorum medyada mı raslamıyoruz ya da benim cahilliğim mi? Kalıbının adamı değil lan bunlar, sen koskoca hindistansın olum, biraz kalıbınıza göre davranın lan. Siz ne düşünüyorsunuz Hindistan hakkında olumlu ya da olumsuz düşüncelerinizi bekliyorum
(3) 

Dünkü kaza

freedonia #829905 
Pek takip edemedim uzman yorumlarını da. Bu araçların damperi kafasına göre mi açılıyormuş öyle seyir halinde giderken? Bu nasıl iş la yapay zeka dedikleri bu mu?
(2) 

Kıbrıslılar'ı nasıl bilirsiniz?

freedonia #828040 
Londra'da yaşıyorum bir süredir. Ulan amma çok Kıbrıslı Türk var. Çalışacağım şirketteki Türk'lerin hepsi Kıbrıslı neredeyse. Anadili gibi ingilizce konuşuyorlar, çoğu british vatandaşı da sanırsam. Nasıl bilirsiniz bu Kıbrıslı Türkleri? Beş parmağın beşi bir olmaz tabii de, olumlu, olumsuz birebir gözlemlerinizi yazarsanız sevinirim.
(3) 

Chilled Food vs Frozen Food

freedonia #826057 
Bunlar aynı şey değil galiba. Ya da aynı mı? Aradaki fark ne?
(2) 

İngiltere'de kontrat yapmadan oda kiralamak illegal mi?

freedonia #821814 
Kontrat yapmadan bir oda kiralasam 1-2 aylığına, bu illegal mi şimdi?
(2) 

Tur operatörü batınca turistlerin ortada kalması

freedonia #820728 
Hiç tur operatörüyle paket tatile vs. gitmişliğim yok. Bu yaz sürekli haberi çıkıyor Rus tur operatörü iflas etti, tatilciler ortada kaldı vs. Bu nasıl oluyor ya, tatilci önceden operatöre parasını ödüyor paket tatil satın alıyor, operatör gidiyor atıyorum Antalya'da bir otele 150 kişilik yer ayırtıyor, "parasını sonra veririm kanka" mı diyor? Sonra iflas edince de "kardeş kusura bakma battık yapacak bir şey yok, parayı ödeyemeyeceğim" diyor, parayı ödemiyor. Otelde turiste para ödemediniz lan diye sktiri çekiyor. Doğru mu anlamışım? Bir de bu sene bu rus operatörler niye batıp duruyor? 7-8'i battı sanırım
(2) 

Alibaba.com

freedonia #820473 
Bu sitenin adı çok ilginç yaw, nasıl böyle bir ad koyulmuş? Tamamen raslantı mı, çinli bir site sanırım
(12) 

Avrupa'daki Türkler döner, kebap, restoran

freedonia #817084 
Linkteki haberi okudum da, kafam attı biraz: olaygazeteonline.co.uk
Avrupa'daki vatandaşımızın %95'i döner, kebap, restoran işinde. En vasıfsız işleri Türkler yapıyor, biraz girişimci olan restoran, bakkal bilmemne açıyor anca. Tamam ilk gidenler cahildi, eğitimsizdi, işçi olarak gitti ama onların çocukları niye hala bu döner, kebap, restoran üçgeninden kurtulamıyor? Haberdeki adam mis gibi İngiltere'de kimya okumuş hala cafe restauran işletiyor.
(4) 

İş bankası internet şubesine hakim birisi

freedonia #811867 
İş bankası tl hesabımdan İngiltere'deki bir hesaba para yollayacağım. Alıcının IBAN no su var elimde. Biri yönlendirebilir mi? Şuraya gir bilmemne diye: Teşekkürler.
(1) 

İş bankası para gönderimi

freedonia #811748 
İnternet şubeden şimdi ingiltere2deki bir hesaba para yollasam, kaç günde gider?
(3) 

Hesabı olunan bankaya adres değişikliği bildirimi

freedonia #810632 
Şimdi bir bankada hesabımız var diyelim. Bankaya kayıtlı olan adresimiz(ekstrelerin, banka mektuplarının geldiği adres) değiştirmek istediğimizde bunu internet şubeden ya da çağrı merkezinden direk kolayca değiştirip, güncelleyebiliyor muyuz? Yani adres değişimi yapmak kolay mı? Bir arkadaşım "kolay değil kardeşim öyle "proof of address" olan bir belge yani yeni adresine ait üstüne kayıtlı fatura, kira kontratı bilmemne bir şey göstermen lazım" diyor da. Türkiye'deki durum nasıl, bir Avrupa ülkesindeki (İtalya, İngiltere vs)durum nasıl? Teşekkürler
(23) 

Hindistan'ın cinsel açlığı

freedonia #810459 
Hindistan'dan sürekli tecavüz, taciz haberleri geliyor. Tamam bizim ülkemizde ve birçok doğu ülkesinde var bu cinsel açlık. Fakat Hindistan'ın bu kadar öne çıkmasının nedeni ne? Kadın sayısı mı az, fahişelik mi yasak, evlenmiyorlar mı napıyorlar?
(9) 

Lens parçası gözümde kaldı

freedonia #807540 
Dün akşam, dışarı çıkarken lens takıyordum tam oturmadı gözüme çıkarttım, Bir de baktım lens yırtılmış, çok küçük bir kısmı gözümde kalmış. İlk başlarda hafif göze batıyor, göze bir şey kaçmış gibi çok az rahatsız ediyordu. Normal o şekilde uyudum, şimdi de gözümde hiçbir problem yok gibi. N'apayım yarın doktora gideyim mi? Başıma bir iş açar mı? Başına böyle bir olay gelen var mı?
(2) 

Emekliliğe hak kazanma

freedonia #807105 
Babam haziran başında emeklilik için dilekçesini verdi. Daha henüz eve herhangi bir cevap gelmedi, internetten ve telefonla sorduğumuzda bazı bilgiler girilmiş fakat daha emeklilik aylığı bilgileri vs çıkmıyor, girilmemiş. Bundan sonraki aşamalar nelerdir acaba? Hesap mı açtırmak gerekiyor ne oluyor, biri özetleyebilirse sevinirim.
(7) 

Gurbetçiler niye arabayla geliyor?

freedonia #805755 
Bu adamlar niye arabayla geliyor, atlayıp uçağa gelseler ya 3-4 saatte insan gibi?
(3) 

Cover letter ve CV yollama adabı

freedonia #802950 
Nasıl oluyor bu bu ikisini tek pdf yapıp mı yolluyoruz?
(1) 

Montumun fermuarı elimde kaldı.

freedonia #800182 
Durum resimdeki gibi. En sık kullandığım sağ cebiydi bir de. Nereye gideyim terziye mi, oraya bir tutacak ayarlasın?
i.hizliresim.com
(2) 

Pdf olarak nasıl indiririm?

freedonia #797066 
Linkteki e-dergiyi pdf olarak indirme imkanım var mıdır, nasıl?
www.businessukmagazine.com
(4) 

İngiltere'de maaşlar

freedonia #795144 
Mesela senelik £15000 per annum diyor, bunun ne kadarı vergi, ne kalır geriye, yoksa vergiden kalanı mıdır o?
(6) 

Metrobüs yerine çift katlı otobüs olsaydı

freedonia #793738 
Bu metrobüsler yerine alsaydık Londra'daki gibi çift katlılardan daha iyi olmaz mıydı? Avantaj, dezavantaj vs. yorumlarınızı yazar mısınız.
(6) 

FB-GS basketbol play off'u

freedonia #791429 
Normalde basketbolu pek takip etmem, yurt dışındayım bir de hepten uzak kaldım olaylara. FB-GS play offundaki olayları biri özet geçebilir mi? Ne oldu da bu kadar gerginlik oldu?
(6) 

Yurt dışına iş başvurusu yaparken Cv'ye lise yazılır mı?

freedonia #791108 
Lise ortalama üstü bir Anadolu lisesiydi, bir şey ifade etmez gibi geliyor yazılmalı mı?
(9) 

İki isimden oluşan adlar

freedonia #787217 
Başlık biraz saçma oldu, açalım: adamın ismi Mehmet soyadı İsmail, Murat Hasan, Ayşe Emin vb. Yani soyadları Şahin, Öztürk bilmem ne değil, bilinçli olarak normal isim koymuşlar. Özelikle yurt dışında yaşayan Türklerde bu görülmekte, nedeni nedir?
(8) 

Portakal Reçeli

freedonia #784696 
Hiç portakal reçeli yememiştim. İngiltere/Lidl'dan aldım bugün. Hayatım boyunca tattığım en iğrenç şeylerden biri olabilir. Şekersiz midir nedir(içindekilerde sugar yazısı var gerçi), ekşimsi acı berbat bir şey. Üşenmesem ağzıma tatlandırmak için çikolata, nutella alıcam yeminle. Ulan yoksa reçel değil de başka şey mi bu? "Thick cut orange marmalade" diye geçiyor. Çöpe gidecek direk, başka yeme şekli falan bilen var mı, bir de portakal reçelini siz nasıl bilirsiniz?
(1) 

Ne demek oluyor bu?

freedonia #784212 
(2) 

Google maps sorunu

freedonia #781062 
Adresi detaylarıyla giriyorum, ileride de o adrese ulaşabilmek için linkinkini de sık kullanılanlara kaydediyorum. Daha sonra sık kullanılanlardan o adresime gitmek istediğimde bana tam istediğim adresi vermiyor, o bölgede tekrar benim seçmem gerekiyor adresi. Biraz karışık oldu ama anladınız sanırım yardımlarınızı bekliyorum.

mobil görünümden çık