(2) 

180 Gün Üzeri İspanya Öğrenci Vizesi için Sigorta

Psychender #1571410 
Yakında İspanya'dan 6 ay üzeri öğrenci vizesi alan var mı? Sigorta şirketinin İspanyol firması olması zorunlu mu? Arada çok fiyat farkı var çünkü.

İstenen evraklara şöyle yazmışlar:

Başvuru sahibinin İspanya’da bulunacağı tüm süreyi kapsayan İspanyol firmasından yapılmış olan sigorta şirketi ile yapılan sağlık sigortası ve ödeme makbuzu.
(1) 

3-4 aylığına ev arkadaşı arayan var mıdır?

Psychender #1565623 
Türk Hava Yolları çalışanıyım. Yıl sonunda yurt dışına taşınma gibi bir durumum var. Ev sahibim, çocuğu oturacağı için evden çıkmamı istiyor. Yıllardır çok iyi bir ev sahibi olduğu için kabul ettim fakat 3-4 aylığına kalacak bir yere ihtiyacım var. İki önemli kriterim evde sigara içilmemesi ve erken yatıp erken kalktığım için akşamları sessiz olması. Ayrıca metro veya metrobüse yakın olması iyi olur.

Yamaha YDP165WH Dijital Piyano

Psychender #1563619 
Beyaz renkteki Yamaha dijital piyanomu yurtdışına taşınacağım için satıyorum. 2022 Haziran ayında dore müzikten satın aldım. 2+2 yıl garantisi var. Sıfır halinden bir farkı yok. Fiyat olarak 45.000TL düşünüyorum. İstanbul Bakırköy'deyim ama bildiğim kadarıyla dore müzik taşıma hizmeti de sağlıyor.
(2) 

Yardımlaşma Kuruluşu

Psychender #1511183 
İncirli metrobüs üstgeçidinde 1 yılı aşkın süredir gördüğüm mendil satan yaşlı bir teyze var. Şu an bu kara, rüzgara rağmen yine orada. 64 yaşında olduğu için devletin yardım etmediğini söyledi. Bu teyzeye yardımcı olabilecek kuruluş var mı bildiğiniz?
(4) 

Meme Kanseri için Tedavi Yolu İzleme

Psychender #1221442 
Edirne'de yaşayan 60 yaşındaki anneme geçen hafta meme kanseri teşhisi kondu. Şimdi kafamızda şöyle sorular var.

İstanbul'da daha iyi tedavi görür diye düşünüyorum ama burada hiç yakınımız yok ve ben de her ay 2-3 kez iş için şehir dışına çıkıyorum. Sanırım kemoterapi alırsa kendisiyle sürekli ilgilenecek birine ihtiyaç duyacak. Peki tedavi şeklini buradaki bir hastaneyle kararlaştırıp Edirne'de uygulatmamız mümkün müdür?

Veya özel hastanede tedavi alırsa hastaneye yatırıp sürekli olarak ilgilenirler mi? Gerçi özel hastaneye maddi olarak gücümüz yeter mi bilmiyorum. Annem emekli sandığına bağlı. Yaklaşık ne kadar bir meblağa ihtiyacımız olur bilgisi olan var mıdır?

Alternatif veya tamamlayıcı tıbba başvurup olumlu sonuç alan var mı merak ediyorum. Mecbur kalmadıkça ilaçlardan uzak duran bir aileyiz ve zaten astımı ve alerjileri olan annemin kemoterapi sürecinde yaşayabilecekleri sorunlar gözümüzü korkutuyor.

Raporlarını İstanbul'da bir onkoloğa gösterip öneri almak istiyorum. Önerdiğiniz bir onkolog veya hastane var mıdır?
(2) 

Android Lollipop veya M Yükleyince Nexus 5'te Sesin Gitmesi

Psychender #978091 
Lollipop'u yükledikten birkaç saat sonra telefonun sesi tamamen gidiyor. Youtube videoları da oynatılmıyor. Telefonu kapayıp açınca sorun düzelebiliyor fakat birkaç saat içinde ses tekrar gidiyor. Wipe data, wipe cache vs. hiçbir çözüm yolu işe yaramadı. Bu yüzden hala Kitkat kullanıyorum. Bugün Android M preview 2 yükledim ve aynı sorun oluştu. forum.xda-developers.com Şurada sorunun donanımsal olduğunu yazmışlar.

Şimdi telefona tekrar Lollipop yükleyip relock yaptıktan sonra servise yollamayı düşünüyorum fakat telefonu rootladığım anlaşılabilir mi? Ya da ben sorundan bahsederken Kitkat'ı geri yükleyince sorun olmuyor desem Kitkat'a nasıl geri döndünüz, vay efendim unlock yapmışsınız deyip garantide sorun çıkarırlar mı?
(3) 

Bir Gün Arayla İki Kedinin Ölmesi

Psychender #965704 
Dün, aylardır sokakta beslediğimiz, yakın zamanda yavrulayan bir kediyi ölü bulduk. Araba altında kaldığını düşünüyorduk ama bugün aynı yerde bir ölü kedi daha görünce acaba komşulardan biri mi zehirledi diye düşündük. Bu tür olayları takip eden kurum, kuruluş ya da bizim yapabileceğimiz bir şey var mıdır?
(4) 

1 Yıllık Schengen Vizesi Almak

Psychender #953729 
Pasaportumda öğrenim amaçlı alınmış 3 aylık Polonya, 6 aylık da İspanya vizesi var. Şimdi ben bu iki ülkenin veya başka bir ülkenin konsolosluğuna gidip "ben 2-3 haftada bir arkadaşlarımı ziyarete gideceğim" desem bana 1 yıllık vize verirler mi? Öğrenciyim, kendi gelirim yok. Bankada gösterebileceğim ufak bir meblağ var.
(2) 

Sinema & TV Yüksek Lisans Tez Konusu

Psychender #917639 
Bir türlü özgün bir tez konusu bulabilmiş değilim. İlgi alanlarım: Aydınlatma, senaryo, göstergebilim, mitoloji, bilim kurgu-fantazya, Ingmar Bergman, kültür endüstrisi... Tabii bunlardan bağımsız olarak her türlü öneriye açığım.

Bonus: Bir de sizce yabancı televizyon dizileri üzerine tez yazılabilir mi? Hangileri tez konusu olmaya değer? Mesela Breaking Bad üzerine ne gibi bir çalışma yapılabilir?
(1) 

Yüksek Lisans Öğrencileri Fulbright'a Başvurabilir mi?

Psychender #910818 
Lisansım farklı alanda olduğundan lisans üzerinden başvuramam. Yüksek lisans puanımla başvurabilir miyim?
(4) 

Pegasus Kabin Bagajı Hakkı

Psychender #905936 
Şimdi kabin bagajı olarak bir 55x40x20 valiz, bir Laptop çantası, bir de kamera çantası var. Çantalardan birini valize koyabilirim ama ikisi sığmaz. Kabin bagajı olarak iki parça taşıyabiliyor muyuz? Ya da kamerayı boynuma taksam falan? Bir de sınır 8 kilo fakat benim valiz 10 kilo. Limit aşımına müsamaha gösteriyorlar mı?

Aynı soruyu Check-in bagajı için de sorayım. 20+5 kilo hak satın aldım fakat valiz 26 kilo civarı. Sorun olur mu? (Barcelona'dan biniyorum)
(2) 

Schengen Vizesi ile Bulgaristan'a Girmek

Psychender #895803 
6 aylık D tipi İspanya vizemin bitimine bir gün kala havayolu ile Bulgaristan'a girerken sorun yaşama ihtimalim var mıdır? Direkt otobüsle Türkiye'ye geçeceğim. Sorun olmaz derseniz hemen uçak biletimi alacağım.

Bir de önemi var mı bilmiyorum ama İspanya vize başlangıç tarihinden önce Polonya vizemle schengen bölgesinde olduğum için İspanya'ya girişte pasaporta mühür basılmadı. Giriş mühürün nerede ulen senin diye sorun çıkarırlar mı?
(1) 

Türkiye'ye Dönerken Sofya'ya Uçup Edirne'ye Geçmek

Psychender #894924 
Erasmus'tan dönerken memleketim olan Edirne'ye otobüsle gireyim diye Sofia'ya uçup oradan Türkiye'ye geçmeyi planlıyorum ama iyi bir fikir mi şu soruların cevabını alınca karar vereceğim.
1. D tipi İspanya vizesiyle vize bitimine birkaç gün kala Bulgaristan'a hava yoluyla girerken sorun yaşar mıyım?
2. Havalimanı 24 saat açık mı? Çünkü uçak gece 1'de varıyor. Havalimanının sitesinde bilgi bulamadım.
3. Hangi otobüs şirketini kullanayım ve bileti internetten alabiliyor muyuz? Metronun seferleri olduğunu okudum fakat sitesinde Sofya Edirne ya da Sofya istanbul seçince sefer çıkmıyor.
4. Direkt İstanbul'a uçsam vereceğim para neredeyse aynı. Sizce bu küçük fantezi için uğraşmaya değer mi?
(4) 

Avrupa Turu Önerileri

Psychender #887906 
Hacılar, acilen önerilerinize ihtiyacım var. Şu an erasmustan arda kalan 40 günlük vizem var. Bu 40 günün 32 gününde otobüsle şu rotayı gezmeyi planlıyordum: Paris - Brüksel - Amsterdam - Hamburg - Berlin - Dresden - Prag - Bratislava - Budapeşte - Krakow. Bu Cuma Paris'e uçuyorum, Krakow'da da arkadaşlarım olduğu için bir hafta kadar kalıcam. Onun dışında rota tamamen değişebilir. Bu ülkeleri gezmiş görmüş İspanyol bir arkadaşım bu şehirlerden Paris, Budapeşte ve Krakow dışında hepsini eleyip İtalya'ya gitmemi önerdi. Kışın yağmur çamurda 2 3 günde bir şehir değiştireceğine ryanairle uçup Paris, Budapeşte ve Roma'da birer hafta kalsan daha iyi diyor. Siz ne dersiniz? Bir hafta olmasa da beş altışar gün bu şehirlerde tek başına sıkılmadan geçirilir mi? Bu iki seçenek dışında önerilere de açığım.

Not: Şu ana dek sadece Polonya, İspanya ve Portekiz'i gezdim. Bütçe 1200 euro. Yaş 26 olduğundan interrail seçenekler arasında değil.

Bonus soru: Memleket Edirne olduğundan ülkeye karayolu üzerinden girme gibi bir fantezim var. Budapeşte'den sonra bir Balkan turu yaparak ülkeye dönmek mantıklı mıdır?
(6) 

Erasmus'ta Ders Başarı Oranı

Psychender #878694 
Hibenin %20lik kısmının kesilmemesi için gereken ders başarı oranı nedir? Alınan ders kredisinin %60'ı diye hatırlıyorum ama emin değilim.
(1) 

Avrupa İçinde En Ucuz Voip uygulaması

Psychender #874732 
İspanya'dan Polonya'yı arayacağız. Hangi android uygulamasını önerirsiniz?
(1) 

Ryanair Ölçülerine Uygun Sırt Çantası

Psychender #866558 
Ryanair'in kıstaslarına uygun ölçülerde valiz ararken şu linkteki çantayı buldum. www.cabinzero.com Hem hafif hem de sırt çantası olduğundan taşıması kolay fakat bayağı pahalı. Sizce bu çantaya 55 euro verilir mi? Ya da bildiğiniz ryanair'e uygun bu tip çantalar var mı?
(3) 

Bugune Kadar Kac Turk Filmi Cekilmistir?

Psychender #865159 
Arastirdim, bulamadim. Bir de devlet sinema icin yilda kac para harciyor? Ya da bugune kadar ne kadar harcamis?
(8) 

Şu Şehirleri Gezmek Ne Kadar Tutar?

Psychender #864944 
Paris, Brüksel, Rotterdam, Amsterdam, Gröningen, Bremen, Hamburg, Berlin, Leipzig, Dresden, Prag, Wroclaw, Krakow. Kendime böyle bir rota yaptım. Her şehirde 2 ya da 3 gece kalmayı planlıyorum. Blablacar'da her şehir arasını tek tek hesapladığımda 150 euro civarı bir rakam çıktı. Couchsurfing yapmayı planlıyorum ama şehirlerin kaçında host bulurum hiçbir fikrim yok. Yemeğe çok para harcamam. Yol, konaklama, yemek dışında bir müzelere para harcarım. Kaça patlar sizce bu rota?
Bir de şehirler çok mu fazla? Başlangıç ve bitiş değişmeyecek şekilde birkaç şehri eleyebilirim.
(2) 

Nexus 5 ve Lollipop Sonrası Sorunlar

Psychender #864226 
3 gün önce lollipop güncellemesi geldi. Yüklendikten sonra telefondan ses çıkmıyordu ve youtube'da videoyu oynatmayı denediğimde kapandı. Açabilmek için güç tuşuna 30 saniye kadar basılı tutmam gerekti. Tekrar açıldığında sorun yoktu. Fakat aynı gün yine ses gitti ve düzelmesi için telefonu açıp kapamam gerekti. Dün telefon şarjı varken kendi kendine kapanmış ve açtığımda ses yoktu, birkaç kez kapatıp açtım fakat hala ses yok. N'abacaz?
Not: Önemli mi bilmiyorum ama telefon hiç root edilmedi.
(2) 

Yurtdışına Para Transferi

Psychender #863574 
ispanya'da La Caixa'da hesabım var. Ziraat Bankası euro hesabımdaki 2500 euroyu en masrafsız nasıl yollarım?

1. Ziraat'in internet bankacılığından buradaki hesabıma swift yapmak.
2. Euro hesabımdaki parayı TL'ye çevirip ziraat kartımla buradan çekmek.
3. Babamın parayı çekip başka banka ya da firstremit gibi aracı kurumlarla göndermesi.
4. Diğer?

Not: Erasmus forumlarını hatmettim; kimse bir yöntemde hemfikir değil.
(1) 

Vize Süresi Hesaplama

Psychender #853099 
Şimdi benim 23.06.14-23.09.14 tarihlerine 93 günlük Polonya vizem vardı. Üstüne bir de 01.09.14-02.03.15 tarihlerine İspanya vizesi aldım. Yalnız vizede kalış süresi iki tarih arası olan 183 gün değil, 168 gün yazıyor. Polonya'dan direkt İspanya'ya geçtiğim için pasaportta mühür falan yok. Polonya'daki şirketten 22 Eylülde ayrıldığıma, İspanya'daki okula da 23 Eylülde başladığıma dair belgelerim var. Şimdi ben 2 Marta kadar Schengen bölgesinde kalabilir miyim, yoksa 15 gün önce ayrılmam mı gerekir? Uzun lafın kısası iki vizedeki 23 günlük çakışma işime yarıyor mu?
Not: Önemi var mı bilmiyorum ama Türkiye'ye İspanya'dan uçmayacağım.
(4) 

Ryanair'de Bagaj Ağırlığı

Psychender #851580 
www.amazon.es Linkte gördüğünüz valizlerden alıp check-in bagajına para vermeden ryanair'le birkaç yere uçmayı planlıyorum fakat çanta muhtemelen 20 kilo civarı olacak. Eğer boyut sınırını aşmazsak valizin ağırlığına bakıyorlar mı? Daha önce daha küçük bir çantayla Krakow ve Brüksel'de bindim ve ne boyutuna ne ağırlığına baktılar. Her yerde böyle mi, ne diyorsunuz?
(2) 

İspanya'dan Türkiye'ye Kargo

Psychender #848465 
İspanya'dan Türkiye'ye valiz ya da kutu yollanır mı? Yollanırsa 15 kilo ne civarda tutar? Bir de içinde laptop olsa gümrükte kaybolma riski falan var mıdır?
(8) 

Fas Seyahati Ucuz mu Sizce?

Psychender #844198 
Erasmus öğrencileri için Valencia'dan Fas'a 5 günlük tur var. Yurt dışına ilk defa çıkan bir memur çocuğu olan şahsım için 300 euro çok para ama eğer çok ucuz, kaçırma falan derseniz gideceğim. Fakat bir de erasmus'ta ilk 3 ay ülkeden ayrılırsak hibenin geri isteneceğini duydum. Bu doğru mudur? Doğruysa gitme şansım yok herhalde, değil mi?
Tur detayları şurada: www.erasmus-valencia.com
(4) 

Erasmusta Nexus 5'im Bozuldu

Psychender #834216 
Ocaktan önce Türkiye'ye dönmeyeceğim. Telefon bu gece durup dururken kapandı ve açılmıyor. Ne yapayım şimdi ben? Garanti Avrupa'da geçerli mi? Türkiye'ye mi yollayayım? Postada bir şey olur diye de korkarım. Hiç hoş olmadı bu :/
(2) 

Türk Kültürü Temalı Parti için Müzik Önerisi

Psychender #823156 
Polonya'da bir kültür merkezinde Türk filmleri gösterimleri, ardından da parti düzenleyeceğiz. Ben parti için günümüz alternatif gruplarından playlist yapıyorum fakat Lehler geleneksel Türk müziği de olmasını istiyorlar haliyle. Türk halk müziği ya da Türk sanat müziğinden yabancıların beğenebileceği neler önerirsiniz? Ya da Birsen Tezer, Hüsnü Arkan tarzı sanatçılar da olur. Ha bir de Dolapdere Big Gang çok hoşlarına gitti; o tarz bir şey de olur.

Lütfen parti ortamına uymayacak şarkı türkü paylaşmayalım.
(13) 

Schengen Bölgesinde Dolaşırken Pasaporta Mühür Basıyorlar mı?

Psychender #821437 
Uçakla bir ülkeden diğerine giriş çıkışta mühür, damga vs. basıyorlar mı?
(3) 

Otostopla Berlin, Prag, Bratislava, Budapeşte

Psychender #812728 
Yarın Kostrzyn'e Woodstock festivaline gideceğim. Oradan da otostopla bu 4 şehri gezeyim diyorum. Couchsurfing'den kalacak yer bulursam hepsinde 3er gün civarı kalmayı düşünüyorum. Yer bulamama ihtimaline karşılık da çadır alayım diyorum ama bu şehirlerde şehir merkezine yakın kamp alanı var mı bilmiyorum. Ne dersiniz, yapılır mı? Yoksa sonu hüsranla mı biter? Bu şehirlerde otostop, kamp, couchsurfing yapmış arkadaşların deneyimlerini bekliyorum.

Rota böyle:
www.google.com!4m44!4m43!1m5!1m1!1s0x471644c0354e18d1:0xb46bb6b576478abf!2m2!1d19.9449799!2d50.0646501!1m5!1m1!1s0x47077256a90d5537:0x42bce61e954c8035!2m2!1d14.6494467!2d52.5871889!1m5!1m1!1s0x47a84e373f035901:0x42120465b5e3b70!2m2!1d13.404954!2d52.5200066!1m5!1m1!1s0x470b939c0970798b:0x400af0f66164090!2m2!1d14.4378005!2d50.0755381!1m5!1m1!1s0x476c89360aca6197:0x631f9b82fd884368!2m2!1d17.1071373!2d48.1458923!1m5!1m1!1s0x4741c334d1d4cfc9:0x400c4290c1e1160!2m2!1d19.040235!2d47.497912!1m5!1m1!1s0x471644c0354e18d1:0xb46bb6b576478abf!2m2!1d19.9449799!2d50.0646501!3e0
(8) 

Aynı Gün İçin İki Ayrı Uçak Bileti Almak Riskli mi?

Psychender #812556 
Polonya'dan İspanya'ya gideceğim. En ucuz rota şöyle:

Krakow 15:25 - Brüksel Charleroi 17:25
Brüksel Charleroi 21:30 - Valencia 23:50

İki uçuş arasında 4 saat var. Sizce herhangi bir risk var mı?
(3) 

Polonya'dan İspanya'ya En Ucuz Nasıl Gidilir?

Psychender #801983 
Eylülün ilk haftası Krakow'dan Gandia'ya (Valencia-Alicante arasında) gideceğim. Skyscanner'da 1-7 Eylül tarihleri arasında 400 liradan aşağı uçuş bulamadım. 200 küsür liraya Ryanair ve Vueling çıkıyor ama valizi ekleyince onlar da 400ü buluyor. Şimdi ben bu Gandia'ya nasıl gideyim? Aslında otostop çekerek geze geze gitmek isterim ama valizim var. Onun yerine bi sırt çantası alsam otostopla gidebilir miyim sizce? Ya da otobüs falan?
(8) 

Festivalde Gösterilecek Yeşilçam Filmleri

Psychender #798058 
Krakow'daki bir kültür merkezi olarak Polonya'nın çeşitli şehirlerinde klasik Türk filmleri gösterimleri yapacağız. 7-10 arası film olacak. Filmleri henüz belirlemedik. Benim aklıma henüz Vesikalı Yarim ve Arabesk geldi. Bir de Kemal Sunal filmi seçeceğim fakat hangisi bilemedim. Haydi siz de yeşilçamdan film önerilerinizi yazın da listeyi oluşturalım.

Bu arada telif haklarıyla ilgili bize Türkiye'de kim yardımcı olabilir bilen var mı?
(3) 

Krakow Çevresinde Nereleri Gezeyim?

Psychender #797897 
Eylül ortasına kadar Krakow'dayım. Çok param yok. Ağustosta iki haftalık tatilim olacak. O iki haftada Krakow'a dönmeden gezersem daha ucuza gelir herhalde. Onun dışında haftasonlarım var. Nereleri gezeyim? Nasıl ucuza getireyim?
(1) 

Krakow'da Bedava Lehçe Öğrenmek

Psychender #795866 
3 ay Krakow'da yaşayacağım. Jagiellonian üniversitesinin lehçe kursu varmış ama 3000 küsür zloti!? Bedava nasıl Lehçe öğrenebilirim? (Bu arada dilciyim, kolay öğrenirim)
(6) 

İlk Uçuşta Bilinmesi Gerekenler

Psychender #793125 
Sabah 6'da Kiev aktarmalı Varşova'ya uçuyorum. İlk uçuşum olacağı için tavsiyelerinize açığım. Bir de birkaç şey soracağım.
1. Biletin bilgilerinde baggage: 1 piece yazıyor. Buna el çantası dahil değil dimi?
2. Valizde 20 kg sınır varmış. Boyutunun bir önemi var mı?
3. Erasmus stajına gidiyorum. Yurtdışı çıkış harcı ödeyecek miyim?
4. Polonya'da euroyla ödemeye kalktığında fena kazıklıyorlarmış. Havaalanında zloti almaya kalkarsan da ayrı kazıklıyorlarmış. Nabayım?
5. Varşova'dan Krakow'a otobüsle mi trenle mi gideyim?
(6) 

Fiş Dönüştürücü

Psychender #792494 
Yarın 3 aylığına Polonya'ya gidiyorum ve bu aklıma şimdi geldi. Elektrikçiden falan mı alıcaz bunu? Değerlerine dikkat edicez mi? Sağlıklı mı bi de bunlar uzun vadeli kullanımda? Orada ucuzsa direkt şarj aleti mi almalı?
(1) 

Esenler Otogardan Atatürk Havalimanına

Psychender #792287 
Gece yarısından sonra taksi dışında araç var mı? Taksi ne kadar tutar? Kaç dakika sürer? İstanbul'a geliş saatimi ona göre ayarlayacağım. Uçağım sabah 6'da.
(5) 

Erasmusta Para Yönetimi

Psychender #791455 
Merhabayın. Ben haftaya Polonya'ya 3 aylığına staja gidiyorum. Oradan da 5 aylığına İspanya'ya Erasmusa gideceğim. Hibeler henüz yatmadı. Elimde 6bin TL para var. Bunun bir kısmıyla zloti, bir kısmıyla da euro alacağım. Şimdi konuyla ilgili zilyon tane sorum olacak.
1. Orada her para çekildiğinde komisyon alındığı için önceki gidenlerin önerileri üzerine hibenin yatacağı hesabı babamla ortak açtırdık. Kendisi benim parayı çekip İspanya'da açtıracağım hesaba swift yapacak. Daha ucuza geliyormuş. İyi mi yapmışız? Bir de ziraat buradan çeksek de hibeyi euro olarak verecek dimi?
2. Şimdi ben elimdeki 6bin liranın ne kadarını zloti ne kadarını euro yapacağım? Polonya'da ne kadar harcayacağımı bilmiyorum. İki kere çevrilince kayıp olacak. Bir kısmını lira olarak bıraksam orada kazık yemeden çevirebilir miyim? N'apayım?
3. www.turkishcards.com Nakito diye bir şey varmış. 1 numaralı sorudaki planda sorun yoksa buna gerek yok aslında ama yine de alsam mı bundan nolur nolmaz diye?
4. Swiftten daha ucuz olduğunu iddia eden şu arkadaşlar var. Bilginiz var mıdır? www.firstremit.com
Bonus: 2000küsür euro da hibe var. Yeter mi bu meblağ 8 ay?

Bu planlar dışında parada minimum kayıp yaşamak için her türlü öneriye açığım. Fakiriz abi :/
(2) 

En Uygun TTnet Tarifesi/Kampanyası

Psychender #782094 
Şu an netlimitsiz paketindeyiz. Haziranda 7 aylığına yurt dışına çıkacağım. Annem babam skype'ta benle görüşmek dışında interneti kullanmayacak. Akıllı evim paketine geçeyim diyordum ama onu kaldırmışlar sanırım. Şimdi en ucuz neye geçelim biz? Telefon, tivibu da var.

Büyükelçilikten Pasaportu Geri Almak

Psychender #780164 
Polonya vizesine başvururken bu cuma gel al demişlerdi ama ben gidemedim. Şimdi gidip istediğim zaman alabilir miyim yoksa başvuruyu sadece salı günleri almaları gibi pasaportu geri vermek için de belirli günleri var mıdır? Ankara büyükelçiliği için soruyorum.
(1) 

Ödeme Yapmadan Uçak ve Otel Rezervasyonu

Psychender #779109 
Vize başvurusunda göstermelik uçak rezervasyonunu ödemesiz yapabiliyor muyuz ve nereden?
Otel rezervasyonu booking.com'da en fazla 15 günlük oluyor. Ben erasmus için gidiyorum. Ankara'daki İspanya Büyükelçiliği 4 aylık kalış süresinin tamamı için kalacağım yeri görmek ister mi?
(4) 

İspanya için Seyahat Sigortası

Psychender #777882 
Eylülde kısmetse erasmusa gideceğim. HDI'dan sigorta yaptırmıştım ama okuduğum birkaç şeyden sonra emin olamadım. ankaravisa.es Şurada geniş kapsamlı seyahat sigortası diyor. Benim bildiğim geniş kapsamlı olanı bir tek Axa yapıyor. Fiyatı da bayağı yüksek. Onu mu kastediyor? Yok herhangi bir firma olur diyorsanız başka bir sorum da şu 92 gün olayı. Bu ibare benim poliçenin de 2. sayfasında var. Şimdi ben bunu iptal ettirip bu ibarenin olmadığı şirketlerden birinde mi sigorta yaptırayım? Sözlükte biri 2. sayfayı götürmeye gerek yok demiş. İlk sayfada "1. sayfa" diye belirtilmiş. Hani bunun 2. sayfası demesin adamlar? Şirketin kaşesi de 2. sayfada. Patlamayalım büyükelçiliğe gidince. Herkesi evrak eksik diye geri gönderiyorlarmış; başka şehirden gideceğim için öyle bir lüksüm yok. o yüzden kesin bilgi lazım.
(4) 

Polonya'da İspanya Vizesine Başvurmak

Psychender #776165 
Mümkün müdür? Erasmus öğrencisiyim. 23 Haziranda Polonya'ya staja gideceğim. O yüzden burada başvurup uçak biletini riske atmak istemiyorum.

Edit: Polonya'ya vizem stajla aynı gün bitiyor. Staj/vize bitmeden bir hafta önce falan İspanya'ya gidip direkt orada vizeye başvursam?
(2) 

İspanyolca A1 Belgesi

Psychender #774767 
Bir hafta içinde alınabilir mi? Kaça patlar? Netten ücretli/ücretsiz alma gibi bir durum var mıdır? Çıktısını alabileceğim her şey olur.
(1) 

Büyükelçilikten Pasaportu Zamanında Almamak

Psychender #774419 
Salı günü Polonya vizesine başvurmuştum. Pasaportu cuma gel al dediler. Yarın değil de bir hafta sonra gitsem sorun olur mu?
(1) 

İlk Giriş Yapılacak Ülke Seçeneği

Psychender #771686 
Uçak biletim Ukrayna aktarmalı tek bilet. Vize müracaat formunda ilk giriş yapılacak ülke seçeneğinde Ukrayna'yı seçeyim mi; ülkeye giriş yapmış sayılıyor muyum?
(4) 

Polonya için Sağlık Sigortası

Psychender #770216 
Nereden yaptıralım?
Ek: SGK oluyor falan diyorlar. Genel sağlık sigortası oluyor mu?
(2) 

Uçak Bileti Hakkında Her Şey

Psychender #769813 
www.skyscanner.com.tr Şu aramada en üstte çıkan Ukraine International'ın seferinden bilet alacağım fakat bileti satan Geziko'da uçuşla ilgili neredeyse hiç detay yok. Mesela bavulla ilgili bir şey yazmamışlar. Bazı uçuşlarda bavul ek ücrete tabii oluyor. Bu tür detayların yazması gerekmez mi, yoksa bavul konusunda bir standart mı var? İlk sayfada bilet fiyatı 296 lira iken satın alma sayfasında herhangi bir şey eklenmediği halde 318 liraya çıkıyor. Bunun nedeni nedir? Ve son sorum skyscanner'da çıkan tüm hava yolu ya da aracı satış şirketleri güvenli midir yoksa araştırmak gerekir mi?
(9) 

Ne Yapayım?

Psychender #769506 
Şimdi ben erasmus için Avrupa'nın en iyi film okulu olan FAMU'ya gitmeye hak kazandım, fakat okul portfolyo istiyor ve herkesi kabul etmiyor. Benim de yolladığım işler çok iyi değil. Eğer orası kabul etmezse Valencia'ya gitme hakkım var. Ama şöyle boktan bir durum var ki Valencia'ya başvuru tarihi 15 mayısta bitiyor ve FAMU'nun sonuçları muhtemelen 15 mayıstan sonra açıklanacak. Yani diğer tarafı da elimden kaçırmış olacağım. Ayriyeten 22 haziranda da Polonya'ya staja gidiyorum ve Çek Cumhuriyeti ya da İspanya için vize çıkmasına zaman yetmeyebilir. (Polonya'dayken oralara vize alınabilir mi bilmiyorum) Şimdi istersem FAMU'dan vazgeçip Valencia'yı kesinleştirebilirim ama böyle önemli bir şansı tepmek istemiyorum. Aynı zamanda açıkta da kalmak istemiyorum. Ne yapıcam lan ben?
(2) 

Polonya Vizesi

Psychender #769469 
Polonya vizesine VFS Global adlı aracı şirketten başvuruluyormuş. 53 lira da ücreti varmış. Bu ücreti vermemek için direkt olarak Ankara'daki Konsolosluğa başvursak olur mu? Peki VFS Globale göre herhangi bir zorluğu var mıdır? Bir de gerekli evrakların hepsi bunlar mı? www.vfsglobal.com
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık