Sabah 6'da Kiev aktarmalı Varşova'ya uçuyorum. İlk uçuşum olacağı için tavsiyelerinize açığım. Bir de birkaç şey soracağım.
1. Biletin bilgilerinde baggage: 1 piece yazıyor. Buna el çantası dahil değil dimi?
2. Valizde 20 kg sınır varmış. Boyutunun bir önemi var mı?
3. Erasmus stajına gidiyorum. Yurtdışı çıkış harcı ödeyecek miyim?
4. Polonya'da euroyla ödemeye kalktığında fena kazıklıyorlarmış. Havaalanında zloti almaya kalkarsan da ayrı kazıklıyorlarmış. Nabayım?
5. Varşova'dan Krakow'a otobüsle mi trenle mi gideyim?

 

20 kg kabin alti icin, 8 kg kabin icerisi icin birer tane bagaj hakkin var. laptopu genelde kabine 8kglik cantanin yanina alabilirsin, ikinci bir parca olarak sayilmaz. ikinci parca olarak suana kadar bir tek easyjet oldu benim uctugum firmalar arasinda(thy, pegasus, germanwings, germania, sunexpress, easyjet arasindan). yurtdisi oturumun olmadigi icin, ilk yurtdisi cikis pulu alman lazim. sonraki giris cikislarinda, oturumundan dolayi almana gerek yok. havaalaninda para degisimi yapma, bulursan en yakin bankamatikten bir miktar para cekebilirsin. bankalar arasi kurdan kayip fazla olmuyor. otobus-tren olayini bilmiyorum.

ubi dubium ibi libertas

1) degil
2) yok
3) evet
4) euro ile ode.
5) trenle git.

yigitovic

1- Evet, dahil değil.
2- Yok.
3- Evet.
4- Merkez Bankası'nın İstanbul'daki iki şubesinden birine gidip zloti al.
5- Tren ile git, 3 saat sürüyor.

hiko seijuro

1. Dahil değil. Aşağıya yollayacagin bir parça.
2. Boyut için bir yere oturtup olcuyorlar. Biletin arkasında yazması lazım. Üstteki arkadaşlar yok demiş emin olamadım yine de.
3. Oduyorsun diye biliyorum.
4. Burdan iş bankası aracılığıyla işini halledecek kadar alabilirsen bir dene. Bazı paraları ertesi gün getirtiyorlardi.
5. Bilmiyorum.

Lim5

3-Havaalanında küçük bir miktar yani şehir merkezine gidecek kadar bozdur. Sonra merkezde 2,3 farklı yere sorarak en iyi hangisi veriyorsa ordan alırsın. Ben öyle yapmıştım.

secilmis uye

5. net otobüsle git. çok daha ucuza gelir. (yarı fiyatından daha ucuz) polskibus diye bir firma var. tavsiye ederim. az daha hızlı gideyim parası önemli değil dersen trenle git ama.

spanglish
1

mobil görünümden çık