(3) 

Polonya Vizesi ile Almanya'ya Giriş

Psychender #769355 
Skyscanner'da Krakow'a en ucuz bilet olarak Almanya aktarmalı çok-parçalı rezervasyon çıkıyor. www.germanwings.com www.bookryanair.com
1. Krakow'a erasmus stajı için gideceğim. Alacağım vizeyle ilk olarak Almanya'ya girebilir miyim?
2. İki uçuş birbirinden bağımsız olduğu için herhangi bir sorun çıkar mı? (arasında 8 saat var)
3. Para birimi euro olduğu için kredi kartında ayriyeten masraf çıkacak mı?
Bonus: Önereceğiniz bundan daha mantıklı bir rota var mıdır?
(9) 

Altyazı Oluşturmak İçin Program

Psychender #768160 
Sıfırdan srt dosyası oluşturacağım. En kolay hangi programla yapabilirim?
(6) 

Prag'a Posta Ne Kadar Sürede Gider?

Psychender #767078 
Ne kadar?
(7) 

Üzerine Makale Yazılacak Belgesel

Psychender #764266 
Hacılar, üzerine makale yazılabilecek belgesel arıyorum. Tek bir belgesel olmak zorunda değil. Bir belgeselcinin çeşitli belgeselleri olabilir, ortak bir noktası olan çeşitli belgeseller ya da belgesel türü olabilir. Her şeye açığım.
(10) 

Prag'da Erasmus - Alternatif olarak Valencia ve Paris

Psychender #740554 
Prag'da erasmus yapayım diyorum. Fakat okul yurt ayarlamıyor. Duyduğuma göre ev kiraları da uçuyormuş. Öğrenci bütçesiyle burada 4 5 ay yaşanabilir mi? Ucuza nerede kalınır, kaça patlar? Bunun dışında aylık masrafım ne kadar olur?

Bir de gelen yanıtlara göre şu iki şehri tercihlerime ekleyip eklemeyeceğime karar vereceğim.

1. Valencia: Burada yurt imkanı olduğunu göz önünde bulundurursak Prag'a göre daha ucuz olur mu?
2. Paris: Burada da kalacak yerim var. Kira dışında masrafım ne civarda olur?
(2) 

Beyer'in Üstü Seviyede Piyano Metodu

Psychender #740415 
Önbilgi için: eksiduyu.ru Beyer'de artık sonlara gelmekteyim. Yalnız bu metodda öğrendiğimden fazlasını bilmiyorum. Klasik, caz, blues ve rock parçaları içeren metod kitapları var mıdır? Ya da metod kitabı olmasa bile akor egzersizlerine falan da razıyım.
(1) 

Erasmusta Fazladan Aldığımız Dersler Ortalamayı Etkiliyor mu?

Psychender #740395 
Şimdi ben yüksek lisans tez aşamasında erasmusa gitmeyi düşünüyorum. Almam gereken ders kredisini tamamladım. Orada prosedür gereği fazladan ders alacağım. Oradaki dersler not ortalamamı etkileyecek mi? Çünkü iyi bir ortalamam var ve düşmesini istemiyorum. Yıllar önce giden biri enstitüden o dersleri yok saymasını isteyip ortalamaya dahil ettirmemiş mesela. Olur mu böyle bir şey?
(3) 

Kendi Başıma Piyano Becerimi Nasıl Geliştirebilirim?

Psychender #710761 
2 yıl önce 2 3 ay piyano dersi almıştım. Sonrasında Beyer metot kitabında kendi kendime 5 oktavlık dijital piyanomda çalışmaya devam ettim. Şu an 77. alıştırmadayım. Açıkçası artık aynı tarz alıştırmalardan çok sıkılmış durumdayım. Hala öğrenmeye gayet hevesli olduğum halde içimden hiç çalışmak gelmiyor. Bu metot dışında nasıl bir çalışma yöntemi izleyebilirim? Caz, blues ve rock parçaları çalmak istiyorum. Temel seviyede teorik müzik bilgim var. Müzik teorisinde de kendimi geliştirmek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Müzik kulağım çok iyi değil. Şarkıları dinleyip klavyede çıkarmayı deniyorum ama pek başarılı olduğum söylenemez. Piyano dersini karşılayabilecek maddi durumum yok. Aslında bana her hafta ödev verip sonra 10 15 dakika nasıl çaldığıma bakan biri olsa bile bana yeterli olur ama maalesef böyle birini de bulamadım. Uzun lafın kısası kendimi nasıl geliştirebileceğimle ilgili tavsiyeye ihtiyacım var. Yaş: 26
(6) 

80'li Yıllarda TRT Gece Saat Kaçta Kapanıyordu?

Psychender #699346 
Kaçta?
(2) 

After Effects'te Time Lapse Yapma

Psychender #699002 
Elimizde 50 dakikalık video var. Bunu 30 saniyeye sığdırmak istiyoruz. After Effects'te bunu nasıl yaparız.?
(3) 

Sinema TV Alanında Erasmus Stajı Yapılabilecek Şirket ya da Okul

Psychender #688542 
Bildiğiniz staj yapabileceğim herhangi bir yapım şirketi, tv kanalı, üniversite vs. var mıdır? Başka bir sorum da bu verilen hibeler her ülkede tek başına yeterli midir? Örneğin Polonya ve Macaristan için aylık 350 euro veriliyor. Almanya, Estonya ve İspanya için 430 euro. Fransa için 520 euro. İngiltere için 600 euro vs. Yeter mi ki bu paralar, yetmez derseniz cebimizden takriben ne kadar koymamız gerekir?
(5) 

ACİL Premiere CS6'da proje dosyası açılmıyor.

Psychender #594805 
Premiere'de (korsan tabii) sorunsuz kaydedilen proje dosyası tekrar açılmaya çalışıldığında "this project contained a sequence that cannot be opened. No sequence preview preset or codec could be associated with this sequence type" diye hata veriyor. Projeyi Digital SLR presetiyle açmıştık, yeni dosya ekranında da Digital SLR preseti çıkmıyor. Bu preseti nasıl geri getirebiliriz ya da dosyayı başka yolla nasıl açabiliriz?
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık