Merhabayın. Ben haftaya Polonya'ya 3 aylığına staja gidiyorum. Oradan da 5 aylığına İspanya'ya Erasmusa gideceğim. Hibeler henüz yatmadı. Elimde 6bin TL para var. Bunun bir kısmıyla zloti, bir kısmıyla da euro alacağım. Şimdi konuyla ilgili zilyon tane sorum olacak.
1. Orada her para çekildiğinde komisyon alındığı için önceki gidenlerin önerileri üzerine hibenin yatacağı hesabı babamla ortak açtırdık. Kendisi benim parayı çekip İspanya'da açtıracağım hesaba swift yapacak. Daha ucuza geliyormuş. İyi mi yapmışız? Bir de ziraat buradan çeksek de hibeyi euro olarak verecek dimi?
2. Şimdi ben elimdeki 6bin liranın ne kadarını zloti ne kadarını euro yapacağım? Polonya'da ne kadar harcayacağımı bilmiyorum. İki kere çevrilince kayıp olacak. Bir kısmını lira olarak bıraksam orada kazık yemeden çevirebilir miyim? N'apayım?
3. www.turkishcards.com Nakito diye bir şey varmış. 1 numaralı sorudaki planda sorun yoksa buna gerek yok aslında ama yine de alsam mı bundan nolur nolmaz diye?
4. Swiftten daha ucuz olduğunu iddia eden şu arkadaşlar var. Bilginiz var mıdır? www.firstremit.com
Bonus: 2000küsür euro da hibe var. Yeter mi bu meblağ 8 ay?

Bu planlar dışında parada minimum kayıp yaşamak için her türlü öneriye açığım. Fakiriz abi :/

 

4000 euro ile hayatta sekiz ay geçinemezsin. Ailende bi o kadar verecek anca.

yatagants

nakito kesinlikle al.çünkü çok az para kesiyolar hiçbi şekilde daha ucuza gelicek bi yöntem yok gibi.

4.000 euro yapıyo sanırım toplam paran.eğer konaklama dahil değilse çok ama çok rahat yeter.polonya'ya da ispanya'ya da gittim ben polonya gerçekten çok ucuz.erkek arkadasım sürekli dışarıda yemesine sık sık gece çıkmasına rağmen 350 euro civarı bişey harcıyodu polonyada.gerçi polonyada yurtta kalıcaksan konaklama da çok ucuzdur.

ispanya tabi pahalı.ama 3 öğün restaurantta yemeyeceğine göre pahalılık seni inanılmaz etkilemez.sürekli gece kulüplerinde takılmazsan gece dısarı çıkıp eğlenmen için de gayet yeterli olur.ben ingilterede aylık 500 euroya rahat geçinebiliyorum, ayrıca geziyorum da.tabi 1 kere dısarıda yiyosam 3 kere evde yapıyorum.

konaklama dahil bu kadar paran varsa yine bi şekilde geçinirsin, tabi çok dikkat etmen gerekir :/ o parayla geçinemezsin ben su kadar harcıyorum falan diyenlere bakma.eger bi denge oturtursan hiçbişeyden mahrum kalmadan yaşar gidersin.

lampetia

@lampetia Nakito da her çekimde 7 TL kesiyormuş. Alışverişte de kesinti oluyor mu peki? Ben orada açtıracağım hesabın kartını kullanırım diyordum.

Konaklama dahil maalesef :/ Polonya'da aylık 100-150, İspanya'da da 150-200 euro tutacak. Konaklama hariç mi 350 harcıyordu?

Yemeği evde yerim ya. Bir de sanırım Gandia İspanya'nın diğer şehirlerine göre daha ucuzmuş.

Psychender

Polonyada unicredit veya ingbank varsa buradan yapikres veya vb ingbank hesabi actirin. Atm kartiniz ile orada komisyonsuz para cekebilirsiniz. Swifte gerek kalmaz. Tl hesabinizdaki paranin o ulke para birimi karsiligini cekersiniz.
Internet bankaciligini kullanmak icin telefonunuzu uluslarasasi dolasima actirin ki sms sifre gelsin, avea sorunluydu, turkcell sorunsuzdu

gogu delen adam

@gogu delen adam yapıkredi de dövizi pahalı sattığı için komisyon alanlardan farkı kalmıyor diyorlar.

Bu arada ben en hesaplı yöntem swift sanıyordum. Kaç lira tutar ki swift?

Psychender
1

mobil görünümden çık