(6) 

Duyuru kuralları sorusu

manuel mandalina #1234274 
Kendi açtığım duyurulara cevap bulduğumda, aradan vakit geçse de duyurumun sonuna ekliyorum. Bunu yaparken de, bilgiyi paylaşmış olayım, arama yapanlar da ilgili cevaplara ulaşabilsin amacındayım.

Örneğin geçen haftaki bi duyurumda “Alanya'da deniz: nasıldır bugünlerde, üşür müyüz?” diye sormuştum. Bi kaç cevap gelmişti, ardından gittiğimde güncelleyip “Çok da iyi güzelmiş. Not düşmüş olayım.” yazmışım. Amacım bu tarihlerdeki hava durumuna dair benim gibi geç tatile gidecek olup da tereddüte düşenler varsa diye tecrübeyle sabit bilgi notu düşmek, ki bunu cevabımda da belirtmişim.

Diğer bir örnekte “Sinemia’da ileri tarihli bilet: olayı nedir” diye sormuştum. Birisi “haftaya filme gideceksin diyelim, sinema sitesine girip sinemia kartınla bilet alıyosun. gün ve saatinde orda olunca check in yapıpsun. yapmazsan senin kredi kartından çekerler.” yazmış. Ben de ardından “Yani online bilet alımında kredi kartı gibi kullanabiliyosun. Süpermiş, teşekkürler.” yazmışım. Yazdığım şey konuyu derleyip özetleyici, bilgi içerikli bir yorum, ki bu sinemia’nın sitesinde dahi net şekilde açıklanmamış olan bir bilgi.

Bu sabah modlardan biri eski duyurularıma dadanıp bunlar ve bunlar gibi bir kaç cevabımı ‘soruya cevap değil’ gerekçesiyle silmiş. Gel gör ki duyuru kurallarına baktığınızda, cevapları tikleme hususunda şöyle bir bahis var:
“Kendi sorularınıza cevap vermişseniz, verdiğiniz cevap kesin ve tek cevap ise (teknik bir konuda çözüme ulaşmışsanız, merak ettiğiniz konuya dair cevabı kendi araştırmalarınız ile bulduysanız vb.) o cevapları 'cevap' olarak işaretleyebilirsiniz. Bu tarz ekstrem durumlar haricinde kendi sorunuza verdiğiniz cevapları işaretlemeyin, şık değil.”
Buna göre yukarıdaki cevaplarım legal olup, istersem tikleyebiliyorum dahi. Fakat buna karşın bilgi içeren bu cevaplarım silinmiş (Bu arada örnektekiler çok önemli değil; daha bilgi içerikli, özel tecrübeye dayalı, örneğin sorduğum bi ürünü alıp kullandıktan sonraki şahsi yorumlarımı içeren vd güncellemeler yapıyorum mümkün olan her durumda).

Sorum: duyurularınıza dönüp bulduğunuz cevaplarla güncelliyor musunuz? Yoksa banane ya, arama yapacak gitsin başka duyuru açsın, ben işimi görmeme bakarım mı diyorsunuz?

Benim peşin cevabım; bundan sonra ben güncellemeyeceğim, herkes ne hali varsa görsün, çünkü anlaşılan modlar öyle olsun istiyor.
(6) 

önceki uçağa binmek ve diğer uyanıklıklar

manuel mandalina #1234181 
Bi kaç gün önce burada birinin sorduğu bi sorudan öğrenmiştim, bugün uyguladım, emeği geçenlere teşekkürlerimi sunarım^^
Başka trick varsa yazsanız da neşemizi bulsak?
(3) 

Denizdeki gizemli nokta

manuel mandalina #1234018 
Denizde, açıkta belli bi noktada elektrik çarpmasına benzer bişey yaşıyorum, bunun nedeni ne olabilir? Hep aynı bölgede oluyor, sonrasında kırmızı kabarcıklar oluşturuyor derimin üzerinde. Civarda herhangi bir deniz hayvanı yok.
(1) 

Sinemia’da ileri tarihli bilet

manuel mandalina #1232112 
Olayı nedir?
(4) 

alanya'da deniz

manuel mandalina #1231678 
nasıldır bugünlerde, üşür müyüz?

not:hava sıcaklığı 27-28, deniz suyu sıcaklığı 24'lerde.
(6) 

blade runner

manuel mandalina #1229843 
Yarın buna gitmeyi düşünüyorum ama ilk filmi izleyeli çok olduğundan neredeyse hiçbişey hatırlamıyorum. Bi kaç satır özet okuyup gideyim mi, ilkini yeniden izleyip mi gideyim?
Not: Yarın gidersem imax’te izlicem, sonraya bırakırsam 3D izleyebilirim anca.
(10) 

PTT yurtdışı kargo takip

manuel mandalina #1229766 
Geçen hafta Almanya’ya bi kargo gönderdim. Akıbetini takip edebileyim diye bi ton para bayıldım. Bi barkod numaram var ama hem ptt’nin sitesi hem de şu uluslararası takip sitelerinden baktığımda Türkiye’den çıkışına kadar gösteriyor. Takip etmenin başka yolu var mı?
(15) 

Blog yazmanın modası geçti mi?

manuel mandalina #1229066 
araştırmayı sevdiğim, türkçe kaynak olmayan ve kendi camiasında talebin yüksek olduğu bi konuda paylaşımlar yapasım var. İnstagram hesabım yok, uzun uzun anlatmak gerekeceğinden uygun bi mecra da olmayacaktır diye düşünüyorum. Blog yazayım dedim ama vlog olayı çıktıktan sonra blog okuyan kaldı mı emin değilim. Şahsen vlog işini becerebileceğimi düşünmediğimden ona giresim yok.

Ne dersiniz, blog yazmak vakit kaybı mı sizce?
(6) 

MR ve röntgen çektirirken

manuel mandalina #1228516 
özel hastanede küpelere kadar çıkarttırıyorlar; devlette bişey olmaz, kalsın dediler. devlette çok yoğun, neredeyse ikişer ikişer alıyorlar insanları, acele etmek için önlemleri savsaklıyor olabilirler mi, ne diyorsunuz?
(2) 

gilmore girls

manuel mandalina #1228449 
cnbc-e zamanı izliyordum ben bunu. seneler sonra yeni bi sezon yapmışlar, az sayıda fakat süre olarak uzun bölümler içeren. ortamlarda beğenilmemiş, izleyen varsa önerir mi, vakit kaybı mı?
(7) 

sons of anarchy

manuel mandalina #1228392 
2 bölüm izledim, pek sarmadı. Karakterleri tanıtmak için yaptıkları girizgah falan çok amatör geldi bana. Sözlükte yere göğe sığdıramamışlar halbuki. Devam etmeye değer mi dersiniz?
(3) 

Buz yanığı (capsli)

manuel mandalina #1228050 
Ayağıma buz torbası koyarken araya kağıt havlu koyuyorum, normalde yetiyor ama bu sefer yakmışım sanırım. Buza devam etmem gerekiyor, araya bez falan koyarak devam etsem mi, ara vermem gerekir mi?
(1) 

Yemek sepeti uygulaması

manuel mandalina #1226750 
Adres silmek mümkün mü?
(3) 

Videodaki bi kelime

manuel mandalina #1225755 
9:55'de 'külot' için okunuşu 'çanez' gibi bişey olan bi kelime kullanıyor. Bu kadın bunu her söylediğinde altyazıyı da açıp bakarım ama bi türlü tutturamadım. Bu kelime ne yahu?

youtu.be
(5) 

Amazon alışverişi

manuel mandalina #1225597 
'custom clearance delay'e takılmış. Ne oluyor bu ve ne kadar takılı kalır acep?
Gümrüğü otomatik hesaplanıp eklenmişti. Aynı ürün bi hafta önce iç kutusu açık gelince (dışı sağlamdı, gümrükte ellememişler) şikayetim üzerine yerine kapalı kutu gönderiyorlar. Şimdi de gümrükte mi açacaklar, hoff..
(5) 

Online kırtasiye

manuel mandalina #1225489 
İlkokul malzemesi satan uygun ve hızlı bi site önerir misiniz? Pls, tşk.
(2) 

papa john's pizza

manuel mandalina #1225151 
ne sipariş edeyim?
pizza sevmem, fakat almam gerekti. tonla içerik var, seçemedim. ortalama zevke hitap edecek güzel iki pizza ismi önerir misiniz pls.
(5) 

Fiyat belirtmeden alınık satılık ilanı vermek

manuel mandalina #1224411 
Amaç nedir? Fiyat belirttiğinde bile bi ton uğraşıyorsun yav..
(1) 

bostancı köprüsü baypas

manuel mandalina #1222354 
Toplu taşımayla Kadıköy'den FSM Hastanesine gidicem. Ayağım sakat, üstgeçidi yürümek beni çok zorluyor. Arabayla gidince hastanenin arka tarafından bi yerden giriyorduk. Naapsam da üstgeçidi geçmek zorunda kalmadan karşı yöne ulaşsam?
(11) 

internetten yurtdışı alışveriş

manuel mandalina #1222200 
Alışverişi yaptığımda tutar kredi kartında provizyona düşüyor, bi süre sonra güncel işleme yansıyor ya, banka alışveriş tutarını dövizden TL'ye çevirirken hangi aşamayı baz alıyor?

Malumunuz piyasa açıkkenki kurla kapalı olduğu zamanki kur arasında fark oluyor, bu nedenle soruyorum.
(5) 

Trafik sigortası 101

manuel mandalina #1222132 
Sıfır motor aldım, ilk kez trafik sigortası yaptırıcam, bu işlere uzağım.
Belki biliyorsunuzdur, 380 gibi bi tavan fiyat koydular motor sigortası için, acenteler de bunun altında teklif vermiyormuş, hatta bu fiyata bile yapmayanlar varmış, neyse..

Kardeşimin yakın bi arkadaşı sigortacı, ondan teklif istedim. Bu arada ben de sigortam.com'a baktım, en uygun 360 Tl gibi bi fiyat verdi. Forumlara falan bakarsan 250'lere yaptıranlar olmuş (ortalama söylüyorum, kriterler farkediyor tabi) ama nereye, kime, meçhul. Şimdi diyorum ki başka teklif aramiyim, zaten koşullar da ortada, tanıdıktan yaptırayım ki ileride sorun olursa yardımcı olur hem.

Doğru düşünmüş müyüm, bi de poliçede dikkat etmem gereken bi konu var mı?
(17) 

Dangal filmi

manuel mandalina #1222073 
Bu filme gideyim mi?
Hint filmlerini sevmem, 3 idiots'ı falan hiç sevmedim, başında bi yerlerde kapattım. Sözlükte bunu öve öve bitirememişler, film kıtlığı çekiyorum da, ne diyonuz?
(3) 

Amazon.de 101

manuel mandalina #1221841 
1. Amazon'un kendisinden değil de satıcıdan aldığımda gümrüğü otomatik eklemiyor. Öyleyse gümrüğü hangi aşamada, nasıl ödüyorum?
2. Amazon'un kendisinden aldığımda eklediği gümrük tutarı tahmini sanırım. Fazlasını geri yatırıyor, peki eksiği de olabiliyor mu?
3. Satıcıdan alışveriş yapmak güvenilir mi (puanının yüksek olması yeterli mi)? Ürün bozuk falan çıkarsa ne yapıyoruz?
4. Alışverişi euro mu yapmak mantıklı, dolar mı? (kk'nda dolar ekstrem yok, tl ödicem.)
5. Dikkat etmem gereken başka bişey var mı?
(3) 

Kemik suyu 101

manuel mandalina #1221797 
i.hizliresim.com
Bunu kaynattık da, üzerinde gördüğünüz köpük gibi şey de içiliyor mu? Amaç kırık tedavisi.
Ek soru; kediye de verilebilir mi?
(11) 

Paça çorbası 101

manuel mandalina #1221469 
Hiç yemedim, birazdan yiyeceğim mecburiyetten. İçinde parça var mı bunun, varsa onları yiyo muyuz? Kokusunu bastırmak için sirke, limon falan ekleniyor sanırım, hangisi daha lezzetli olur?
(3) 

cv tavsiyesi

manuel mandalina #1218420 
Kardeşim mezun olduğundan beri kurumsal bi firmada yan şirket üzerinden çalışıyor, 10 yılı geçti, arada bi askere gitti geldi. Şimdi çalıştığı departman kapatılıyor, buna da demişler ki, seni asıl firmaya geçirmeye çalışıcaz, bi cv hazırlayıp ver. Okulda staj yaptığı yer de burası, dolayısıyla cv toplam 3-4 satırdan oluşacak gibi.

Bu kadar az bilgiye rağmen düzgün görünecek bi cv taslağı öneriniz var mı?
(4) 

yavru kedi ve kızgınlık

manuel mandalina #1218060 
mayıstan beri baktığım 3 yavru sokak kedisi var. doğduklarından beri herpesten çok çektik, 3.5 ay sonunda nihayet toparladılar.

bunlardan biri (dişi) çok korkak, benden hep kaçmıştır, fakat önceki gece hiç kesintisiz miyavladı ve bahçeye indiğimde ayaklarıma dolandı hep. derdini anlamak için veterinere götürdüm, ateşi yüksek çıktı, parazitten olabilir diyerek parazit ilaçlarını yaptı (bu benim veterinerin yerine bakan biri, benimki sokak kedisi diye gerek duymamıştı). gece kapalı bi yerde kontrol et, sıkıntısı sürerse yarın da getir dedi. takibime göre ishal değil ve kusmuyor. fakat yanına gider gitmez tekrar miyavlamaya başlıyor, bana sürünerek etrafımda dolanıyor ve sürekli kuyruğunu kaldırıp arkasını dönüyor. bu kızgınlık belirtisi mi? daha çok küçük değil mi?
(9) 

böbrek taşı olayı ve ameliyatı

manuel mandalina #1217644 
erkek bi arkadaşım tatilde ani ağrıyla acile kaldırılmış. mesane kanalının ucunda taş takılı kalmış durumdaymış. doktor telle çekmeli bi ameliyat önermiş ama bunun kafasına pek yatmamış sanırım. şimdi ağrı kesici alıp dinlenme halindeymiş. beklesem düşse mi diyor ama mesaneye düşünce nasıl atılacak dedim, ne bileyim :( dedi.

süreci bilen varsa özetleyip ameliyat konusunda fikir beyan edebilir mi pls? teşekkürler şimdiden.
(8) 

françois ozon filmleri

manuel mandalina #1217641 
dün frantz'ı izledim. yönetmenin diğer filmlerine bi göz attım da hiç birini izlememişim nasılsa. şimdi neyi izliyim dersiniz?
(4) 

YDS ve fotoğraf yenileme

manuel mandalina #1216174 
Geç başvuru açıldığını duyunca spor amaçlı YDS'ye gireyim dedim, fakat fotoğrafımın süresi dolmuş. Yenilemek için, sınav başvuru döneminde merkezlere başvurulmalı bilgisi var. Bu durumda (tek günlük geç başvuru) foto yenileme için illa ki yarın mı gitmem gerekiyor, bugün olmaz mı?
(17) 

saç ifşa: final episode

manuel mandalina #1215540 
Yılan hikayemin (bkz. www.eksiduyuru.com) sonuna geldik kızlar!
En son telafi için aramışlardı, dün gittim nihayet. Duruma göre düzeltme ya da bakım yaparız demişlerdi ama bakınca hiç tutmamış olduğunu, komple yeniden yapılması gerektiğini söylediler. Ben de saç elinizde kalmayacaksa yapın dedim; yaptılar. Ayrıca çok kibar davrandılar, sahibi gelip tekrar özür diledi, işlem boyunca arada gelip kontrol etti vs. Bi sosyal medya şikayeti nelere kadirmiş..
Sonuç gördüğünüz gibi B) tekrar teşekkürler^^ hepimize geçmiş olsun!
(1) 

ziyaret hediyesi

manuel mandalina #1215301 
Geçen yıl tanıştığım bi arkadaşım bir kaç hafta önce evlendi. Nikah yemeğine katılmıştım, kişisel bir hediye verdim, bayaa beğendi. Şimdi kız arkadaşlarını ilk kez evine davet ediyor, gün gibi bişey yani. Giderken çiçek buketi götüreyim dedim, uyar mı? Yoksa Paşabahçe'ye mi baksam?
(8) 

muhabbet kuşu aksesuarları

manuel mandalina #1214000 
dedem vefat edince muhabbet kuşu bize kaldı. hayvanın haline üzülüyorum, kafesinde hiçbir aksesuar yok. yalnızca kötü bi ayna var, tek eğlencesi(?) bu, akşama kadar onun önünde sabit duruyor. gagasını da kafesin demirlerine sürtüyor arada, sanırım bileylemeye çalışıyor.

internetten sipariş vereyim, balık kemiği ve oyuncaklar alayım dedim. daha kemiği bile seçemedim :/ farklı cinsleri, büyüğü küçüğü vs..
sizin kuşlar neyi seviyor? kemik, oyuncak vd önerilerinizi bekliyorum pls.

ek soru: dışarıdan gelen kuş seslerini seviyor. ben de eğlensin diye youtube'dan kuş sesi açıyorum arada. bi sakıncası var mı?
(8) 

Kuaföre çemkirme sorusu, vol.3: revenge is ours!

manuel mandalina #1213580 
Önceki episode'lar için;
www.eksiduyuru.com
www.eksiduyuru.com

Kızlar toplaşın!
Bugün önerileriniz üzerine face'e yazdığım değerlendirmenin ardından salonun avukatı numaramı isteyip aradı. Saçımı yapan adam dün bir müşteriyle yüksek perdeden tartışmış, son bir senedir hakkında müşteriye kaba davrandığı yönünde şikayetler de olunca, dün akşam itibariyle işine son vermişler.

Kadın dedi ki, "Müşteriler, işin içinde yetenek olunca tavra fazla ses etmiyor ve şikayetçi olmuyorlar, dolayısıyla da bizim olan bitenden haberimiz olmuyor. Ama diğer arkadaşlardan bu kişinin müşteri ile iletişimi konusunda bilgi alıyorduk. Dün bir müşteriyle tartışmasına tesadüfen bizzat şahit olunca işine son verdik artık. Bi arkadaşımız sizinle yaşadığı problemi de anlattı bize. Siz, bu saç oldu mu sence demişsiniz, o da bence sorun yok deyince teşekkür edip çıkmışsınız. Tavır bir yana, verdiğiniz paranın karşılığını da alamamışsınız ki, bu daha da sıkıntılı. Olan bitenden sonra size de ulaşmayı istiyorduk ama numaranızı bulamadık. Bu nedenle değerlendirme yazmanız isabet oldu."

Ben de adamın durumuna üzüldüğümü, beklediğimin en azından bi özür olduğunu, arayıp ilgilenmelerine sevindiğimi söyledim. Kadın salondaki başka bir kuaförün adını verdi, ona gidersem saçımı değerlendirip duruma göre bakım ya da düzeltme yapacağını söyledi. Ayrıca talepte bulunmadı ama ben de bu konuşmanın üzerine yorumumu kaldıracağımı söyledim ve kaldırdım.

Desteğiniz ve verdiğiniz fikirler için çok mersi kızlar^^ hepinizi öbdüm :*
(20) 

Kuaföre çemkirme sorusu, vol.2

manuel mandalina #1213436 
önceki episode için bkz: www.eksiduyuru.com

bugün mevzu bahis kuaföre gittim, müşterisi varmış, başı bayağı kalabalıktı, ben de bankoya çağırdım. dedim benim permam tutmadı sanırım, sana göstermeye geldim. adam dedi ki, ben tutmayan bişey göremiyorum, saçın gayet iyi. ben ısrar edince bu beni koltuğa oturtup biraz daha saçımı övdü. ben bariz düz olan yerlerini gösterince bunun canı sıkıldı ve içeriye gidip söylenerek bi avuç bigudi, sarma kağıdı falan getirdi. Kabul etmediği gibi, benim vaktim ve onayım olup olmadığını sormadan düzeltecek sözde.. bu noktada benim tepem attı, dedim ki; ben parasında, vaktinde, yanacak saçta falan değilim. sen bi pro olarak bunun düzgün bi perma olduğunu mu söylüyosun? evet dedi adam. ben de peki, sağol, eline sağlık diyip çıktım. bu kadar :)

Soru: naber?
(4) 

N11'de

manuel mandalina #1213206 
ürünü onayladıktan sonra iade ettiniz mi? süreç nasıl işliyor? sanırım iş satıcının insafına kalıyor, doğru mu?
(4) 

puzzle görseli sorusu

manuel mandalina #1212719 
geçen buraya sorduğum iki pazıl vardı, birini aldım. fakat gelince farkettim ki bu güzel tabloda amcalar çubuk, nargile falan içiyor. sigaranın her türlüsüne acayip sinir oluyorum. prensip gereği bu pazılı yapmıyim di mi? genel havasını bayaa sevdiydim aslında :/ içselleştirmenin bi yolunu bulabilir miyim dersiniz?

i.hizliresim.com
(2) 

kuru temizlemeye bavul veren

manuel mandalina #1212356 
oldu mu? internette bi kaç yer yapıyoruz demiş ama tecrübe bulamadım.
yaptıran varsa, bavulumun üstüne boydan boya çorba döküldü de, sizce hallolur mu?
(1) 

duyuru mobilde sözlük hesabından çıkamama

manuel mandalina #1212309 
sorunu yaşıyorum şu an, çıkış tuşu çalışmıyor. nası yapıcaz?
edit: çalıştı şimdi ne işse.
(12) 

alışveriş sonrası indirim

manuel mandalina #1211740 
selam,
geçen Boyner'den yüklü bi alışveriş yaptım. aldığım hemen her ürün tekrardan indirime girmiş. bi kısmını giydim, bi kısmını da yıkamış bulundum ama hiç kullanmamış olduklarım da var. mesela 210'a aldığım bi ayakkabı var, ayakkabı 160 olmuş ve hiç giymedim henüz.

bu farkı geri almanın tek yolu ürünü iade edip yeniden almak mı? ürünü getir götür yapmadan çözmemin yolu var mıdır?
(7) 

Bi cümle çeviri

manuel mandalina #1211128 
balatalar yandı, yardım pls;

"burada her gün şu kadar kişiye yemek pişirilirdi."

teşekkürler.
(4) 

koltuk değneği

manuel mandalina #1210535 
ayak kırığı nedeniyle 3 ay süreyle kullanacağım. perşembe günü gideceğim doktora soracaktım ama yarın için acil lazım oldu. netten baktım, bi kaç tip var. hangisi rahat olur, ne tip alayım?
(27) 

kuaföre çemkirme? sorusu (capsli)

manuel mandalina #1209921 
Kızlar, cuma günü saçımı perma yaptırdım. 24 saat yıkama, sonrasında istediğin gibi yıkayıp kurutabilirsin dedi kuaför. Ben yine de kıvırcık saç için olan bakım ürünlerinden aldım. İlk yaptırdığım gün saçta bi kaç düz yer kaldığını gördüm ama fazla takılmadım, kuaför şekillendirirken düzleşti heralde diye düşündüm.

Dün akşam ilk kez yıkadığımda, saç bi kaç tutam dışında bayaa eski haline döndü (ilk halinin fotosu yok ama bildiğiniz bonus gibi olmuştu ve sevmiştim). İlk kez böyle uzun vadeli ve maliyetli bi işlem yaptırdım, sorum: kuaföre ne şekilde döneyim? Arada saç kestirmek için gittiğim bi yer burası, fazla samimiyetim yok. Arayıp tepkisine mi bakayım, yoksa çıkıp gidip, gösterip, düzeltmesini mi talep edeyim? Hemen tekrar yapacak olsa da saç zarar görür herhalde di mi? Yardım pls :/
(5) 

Tetanoz aşısı ve bira

manuel mandalina #1209449 
24 saat alkol alınmaması öneriliyor. 6-7 saat sonra bi tane biracık içsem bişey olur mu?
(7) 

Tetanoz aşısı

manuel mandalina #1209352 
Nerede yaptırılabiliyor, asm'ler yapıyor mu? Ya da devlet hastanesinde hangi bölüme gitmek gerek?
(4) 

parks and recreation

manuel mandalina #1209076 
izleyen var mı? 4. sezonun ortalarındayım, sıkmaya başladı. bıraksam mı, yoksa devam edeyim mi?
(6) 

Puzzle seçmece

manuel mandalina #1208944 
İşyerinde duvara asmalık pazıl yapıcam da, sizce hangisi?

1) www.hepsiburada.com
2) www.hepsiburada.com
(3) 

Acil tablet tavsiyesi

manuel mandalina #1206507 
Yeğenime tablet alıcam, çocuk iki gün sonra şehir dışına çıkacağından acil tarafından sipariş etmem gerekiyor. Kendisi aşağıdaki tableti beğenmiş, önerir misiniz, onu değil şunu al diyeceğiniz alternatif var mı? Oyun oynayıp, miniş videosu çeken bi godik kendisi.

www.hepsiburada.com
(4) 

kargo gecikmesi, ne yapsam?

manuel mandalina #1206308 
cuma günü istanbul'dan ankara'ya bi evrak verdim mng kargo'ya. evrak ctesi sabahı ankara'daki şubeye ulaşmış görünüyor ama sabahtan beri internetten kontrol ediyorum, halen şubede bekliyor görünüyor. acildi, yurtiçine güvenmiyim dedim, halbuki yurtiçi şimdiye elli kez teslim etmişti.

şubeye ulaşamıyorum klasik. müşteri hizmetlerini arayıp şikayet kaydı oluşturdum. başka ne yapabilirim?
(12) 

Dizi önerisi pls

manuel mandalina #1205685 
Sevgili cuma akşamı ezikleri,
Haftasonu hiç kıpırdamadan yatmam gerektiğinden mütevellit dizi önerisine ihtiyacım var. Çok uzun süredir doğru düzgün bişey izlemedim, sevdiklerimi söylesem m.ö. gibi kalır, o ne dersiniz :/
Got tarzı bişey istemiyorum, 20 dakkalık sitkom da istemiyorum. Geçen hafta 13 reasons why'ı izledim, ziyan olan vaktime 13 saat boyunca üzüldüm.. kriterler bu şekil.
12345  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık