(9) 

Ttnet sorusu ya da komşu benim mi yiyor?

manuel mandalina #1153172 
İnterneti komşuyla ortak kullanıyoruz, modem onlarda ve şu an bende hat yok görünüyor. Sokakta milletin interneti var görünüyor, bi bunlarınki yok. Arayıp aç-kapa falan yapın dedim, bi gelişme olmadı. Söylediklerine göre ttnet'i aramışlar, 48 saat içinde size dönücez denmiş. Benim bildiğim ttnet'i aradığında aç-kapa bişeyler yaptırıp çözüyorlardı, anlamadım bu 48 saat olayını. Kendi bağlantımı kapattıralı bi yılı geçti, hatırlamıyorum tam da..

Tahminim bunlar faturayı falan geciktirdi, beni oyalıyorlar. Sizce nedir işin aslı, böyle durumlarda ttnet ne yapıyordu?
(3) 

banka havalesinde isim gizleme

manuel mandalina #1149806 
mümkün mü?
(3) 

facebook arkadaş ekleme sorusu

manuel mandalina #1138895 
arkadaşım birini eklemiş. reddedilmiş sanırım, arkadaş ekleme butonu kaybolmuş, sadece mesaj gönderme butonu aktifti. sonra ben de ekledim bu kişiyi, beni de reddetti sanırım, bende de buton kayboldu.

dün arkadaşın hesabından bakıldığında bu kişinin ekleme butonu aktif hale gelmiş. sorusu şu: zamanla otomatik(?!) düzelen bişey mi bu, eklenmeye çalışılan kişinin yaptığı bi harekete mi bağlı? bende hala pasif bu arada.
(1) 

laptop pili seçmece

manuel mandalina #1135396 
2013 model bir samsung laptop'ım var. pilinin ömrü azalmaya başladı. yeni bir pil alayım dedim, nasıl seçeceğimi bilemedim. n11 ve gittigidiyor'da bu modele uygun piller var ama fiyatları 50 tl'dan başlayıp 250 tl'ya kadar gidiyor. nasıl seçmeliyim?
(9) 

free shop'dan alınan parfüm sahte olabilir mi?

manuel mandalina #1132954 
zira hiç kokmuyor. üzerime sıkmamın ardından 5 dk kokuyor, sonra hiç iz bırakmadan kayboluyor. sağda solda bu koku için çok kalıcı falan demişler bir de.

parfüm: lancome - tresor in love, aldığım yer: ahl atü

edit: i.hizliresim.com
(3) 

doğumgünü indirimleri

manuel mandalina #1130312 
nerde var? bildiklerinizi yazar mısınız.
aşağıda bi soruda görünce hatırladım, pegasus'un indirimi var. vialand'de bedava bilet veriyorlar. bunlar gibi..
(3) 

nasıl davranacağınızı bilemediğinizde ne yapıyorsunuz?

manuel mandalina #1129767 
dün tez danışmanımla can sıkıcı bişey yaşadım. ilk aklıma geldiği gibi davranmayıp, tepkisiz kaldım. sonra iyi ki böyle yapmışım, sakinleşip ona göre bi tavır almak her zaman daha doğru diye düşündüm. zira çoğunlukla kendimi doğru ifade etmekte zorlanıyorum ve bu da tepkilerimin aşırıya kaçıp amacımı aşmasına neden oluyor. ama geçmişe baktığımda, -son zamanlarda sıklıkla yapmaya çalıştığım gibi- sakinleştikten sonra takındığım yapıcı tavrın da üzerimde eğreti durduğunu, bundan memnun olmadığımı farkettim. çünkü çoğunlukla tepkilerimi yutup orta yollu davranma sonucuna varıyorum ve bu da beni tatmin etmiyor.

düzgün anlatamadım biliyorum ama anlayanlar cevaplarsa sevinirim. sanırım soru şu: ilk aklınıza geldiği gibi davranmak, ne olursa olsun kendimiz gibi olmak mı, yoksa sakinleşip yapıcı olmak mı? teşekkürler.
(6) 

anket: iphone 7 alayım mı?

manuel mandalina #1127301 
bi kaç güne amerika'dan dönüyorum. gelirken kendime orta halli bir telefon alma niyetim vardı ama işten vakit bulup da bakamadım, bakamıcam da.. androidden sonra zor gelir diye iphone alma gibi bi fikrim yoktu. iş arkadaşım kendine almak için iphone 7'nin herşeyini araştırdı, nereden nasıl alınır vs, bana da ısrar ediyor, al, kullanamazsan satarsın en kötü diye. bu durumda ya telefonsuz dönücem, ya da bunu alıcam. ne diyonuz?

ek sorular: yoksa 6s mi alayım? plus alayım mı dersiniz? ne renk alayım (siyah hariç, o hiçbi yerde yok stokta)? detay vermedim biliyorum, içinizden geldiği gibi cevaplayınız pls. şimdiden teşekkürler.
(7) 

amerika seyahat sağlık sigortası yaptırmalı mıyım?

manuel mandalina #1125065 
iş icabı diplomatik vizeye başvurduğum için belge istemediler, dolayısıyla sigorta yaptırmadım. sonrasında kimse de yaptır demedi. şimdi aklıma geldi, başıma bişey gelse sigortam olmayacak. yaptırayım di mi?
(6) 

Amerika bilenler el yardım pls

manuel mandalina #1124318 
NY'dan günübirlik NJ Lakewood'daki şu festivale gidesim var.
therockcarnival.com
Ulaşım konusuna baktığımda, NY'tan 1.5 saat mesafede olduğu, araba ile nasıl gelinebilecegi, park konuları falan yazılmış. Avrupa festivallerinde olduğu gibi shuttle falan yok sanırım. Araba kullanmayan biri olarak nasıl giderim ki?
(21) 

yanaktan öpüşme sorusu

manuel mandalina #1124256 
arkadaşlarımla yanaktan öpüşürken yanağımı yanaklarına dayıyorum: onda biri aynı şeyi yaparken, onda dokuzu dudaklarıyla yanaklarımı öpüyor. bir kaç kez yanaklarım öpülürken aynı şeyi yapmaya meylettim, açı kurtarmadı.
bana kalsa sadece el sıkışırım ama böyle öpüşürken sadece yanak değdirmek sanki samimiyetsiz gibi kaçıyor. aksini de ben beceremiyorum. siz nası yapıyorsunuz?

edit: öpüşmeyenlerin verdiği cevaplar soruya cevap değil. ayıp olmasın diye tikliyorum ama belirteyim yani.
(1) 

doktora yeterlik sorusu

manuel mandalina #1119166 
selam. geçen bahar yy.ı sonu itibariyle ders yükümlülüğümü tamamladım ve yeterlik aşamasına geldim. şu an kayıt haftasındayız. bu dönem, yani aralıkta yeterliğe girmek istemediğimi danışmanıma söyledim, o da uygun gördü.

şimdi bu durumda yine de yeterlik için kayıt yaptırmalı mıyım, yani girmeyecek olduğum durumda prosedür nedir? sanki arkadaşlarım kayıt yaptırmayıp bir dönem pas geçme gibi bir hakkım olduğundan bahsetmişlerdi, derslerle cebelleşirken de hiç araştırmadım açıkçası. aşağıdaki yönetmeliğin ilgili maddelerinden anladığım kadarıyla her halükarda kayıt yaptırıyorum ve girmediğim için kalmış görünüyorum, sonraki dönem yine kayıt yaptırıp giriyorum, doğru mudur?

yönetmelik şöyle diyor:
"(2) Yeterlik sınavları güz ve bahar yarıyıllarının sonunda olmak üzere yılda iki kez yapılır. Kredilerini tamamlayan, ağırlıklı genel not ortalaması en az 3.00 olan her öğrenci, danışmanın uygun görüşüyle en geç bir yarıyıl sonra yeterlik sınavına girmek zorundadır. Girmediği takdirde başarısız sayılır.

(3) Yeterlik sınavına girmek için başvuruda bulunan öğrenci yeterlik sınavına girmediği takdirde başarısız sayılır.

(4) Yeterlik sınavında başarısız olan öğrenci bir sonraki yarıyılda tekrar sınava alınır. Yeterlik sınavında iki kez başarısız olan öğrenci, danışman önerisi, program yürütme kurulunun uygun görüşüyle alacağı dokuz kredilik dersi ağırlıklı genel not ortalaması en az 3.00 olacak şekilde tamamlar ve iki yeterlik sınav hakkı daha kazanır. Bu süreç sonunda yeniden başarısız olan öğrenci için aynı uygulama devam eder."
(4) 

abd konsoloslugunda emanet var mı

manuel mandalina #1117277 
yoksa civardaki emanetcilere mi bırakıyorum çantamı?
(1) 

mesleki dernek üyelik formunda istenen bilgiler

manuel mandalina #1114156 
biraz coşmuş gibi geldi bana. nüfus kağıdının arkasındaki bilgilerin tümünü istiyorlar. normal midir, yoksa ne ayak?
(2) 

spotify üyelik iptali

manuel mandalina #1113810 
nasıl oluyor?

support.spotify.com
burada "Üyelik ve ödeme ve BİLGİLERİ GÜNCELLE altında,üyeliğini iptal et'e tıkla." demiş ama öyle bir seçenek çıkmıyor bende.
(20) 

napıyonuz genşler?

manuel mandalina #1113582 
ben eve iş getirdim, onu yapıyorum :/
(2) 

iem pasaport şube :/

manuel mandalina #1113388 
gri pasaport randevusu için telefon numarası vermişler. sabahtan beri arıyorum, hiçbir dahili açılmıyor. santral "açmazlarsa açmazlar, yapacak bişey yok" diyor. nasıl randevu alırım, direkt çıkıp gitsem mi acaba?
(3) 

amerika'dan elektronik almaca

manuel mandalina #1113216 
önümüzdeki ay bir iş seyahatim olacak. cep telefonu, action kamera, kulaklık gibi bir kaç ihtiyacım var. eletroniğin buraya göre nispeten uygun olduğunu hep duyuyorum ama hiç araştırmış değilim. nereden, nasıl alınır, fiyatlara nasıl bakayım, aydınlatabilir misiniz pls? teşekkür ederim.
(7) 

canon 7D'nin dokunmatik ekranlı olanı

manuel mandalina #1107455 
başka marka modelde var mı bildiğiniz muadili?
iş için makina aldırıcaktım, bunu beğenmişim. dokunmatik ekranı olmadığını yeni farkettim :(
(4) 

Ben ne hastasi olmuşum?

manuel mandalina #1105704 
Dün akşam üzeri ekmek arası döner yedim, karamelize soğanlı falan. Normalde çok severim ama yer yemez midemi biraz rahatsız etti. Sonra bi dilim çizkek aldım ama peynir yerine krema gibi bisey kullanmışlar, sadece yarısını yedim çayla. Ardından tekelden bira alıp sahilde içtik, cips ve çekirdek ile. Birayı içerken biraz rahatsız etti, çok soğuk değildi ama ısrarla fazla fazla içtim. Devamında, kisikli'daki kapalı yollar yüzünden 2km falan yürüdüm, çok terleyerek. Gece de sacim islak uyumus kalmışım.

Sabah uyandığımda biseyim yoktu. Normal kahvaltiliklarla kahvaltı edip sonra biraz kestirdim.uyandığımda midem berbat, feci bir ishal olmuştum. Arada bi soda içeyim dedim, onun üstüne midem resmen patladı, ne var ne yok kustum öğleden sonra. Midem bayaa rahatladı. O saatten beri uyukluyorum, şimdi bütün vücudum sıcak ve eklemlerim ağrıyor.

Doktora gitmem gerekir mi, sizce bu neden olmuş?
(5) 

istanbul'da ücretsiz toplu taşıma uzatıldı mı?

manuel mandalina #1105570 
annem 8'ine kadar uzatıldığını söyledi ama haber bulamadım..
(2) 

nüfus cüzdanı seri no?

manuel mandalina #1105042 
nüfus cüzdanı yanımda yok. en kolay nereden öğrenebilirim?
(5) 

uçak bileti iptali mevzusu

manuel mandalina #1102241 
İki ay önce Tarom (Romanya) firmasından bir İstanbul-Bükreş bileti almıştım, 30 Temmuz için.
Devlet memuru izin iptali olayları paralelinde, iptal-iade koşullarını öğrenmek için AHL ofisini aradığımda, 50 euro fark ödeyip açık bilet yapabileceğimi, iade edemeyeceğimi söylediler. Başları kalabalık olduğundan fazlasını soramadım.
Bir etkinlik için gidecektim, o yattı, başka zaman gitmemin de bi anlamı yok. Var mıdır başka bir hakkım?
(4) 

börek ve baklavanın yanına ne gider?

manuel mandalina #1102045 
öğle vakti ufak bi kutlama yapıcaz 10-15 kişi. Börek ve baklava sipariş ettim ama sonra öğle açlığını böreğin kesmeyecegine kanaat getirdim.. ve fakat biraz geç oldu. Erkenden dusunseydim anama kısır falan yaptirirdim ama artık bana sabah erken pastane ya da marketten alabileceğim bişey lazım. O şey nedir?
Çok mersi, tikler sabaha.
(20) 

10bin tl'yi ne yapayım?

manuel mandalina #1101395 
bi süre ihtiyacım olmayacak. durumlar karışıkken tl mi dursun, ne dersiniz?
not: enpara hesabım var ama faiz istemiyorum.
(4) 

Jatomi mağdurları nerelere kaydoldunuz?

manuel mandalina #1096515 
S.b.
(1) 

ev için dumbell almaca

manuel mandalina #1094491 
nereden, hangi çeşit alayım?
(2) 

vize için uçak bileti rezervasyonu

manuel mandalina #1089419 
daha önce de sormuştum ama cevap alamadım, tekrarlıyorum.

seyahatimin bazı biletlerini almadım henüz, başvurum yarın. rezervasyon yaptırsam, opsiyon olarak 1-2 gün veriyor maksimum. konsolosluk buna ne der, alternatifi var mı?

teşekkürler.
(1) 

muhasebeciler yardım pls

manuel mandalina #1087798 
4 yıldır görev yaptığım kamu kurumunda, halihazırdaki lisans diplomamın üzerine teknik olarak daha ileri sınıf olan bir lisans diploması daha sundum, geçen yıl bu vakitler. diploma memuriyetim öncesinde de vardı da, para ettiğini yeni farkettim. ben maaş farkı + 1 yıllık geriye dönük beklerken, gelen karara göre, 4 yıllık geriye dönük ödenecekmiş.

bu durumda yapılacak ödeme ne zaman ve ne şekilde olur dersiniz? yakın bir kurumda başka bir arkadaşım 4 aylık geriye dönük alacağı vakit, muhasebecisi, bu işlemlerin (ay be ay geriye dönük hesaplama) çok vakit aldığını, biraz sabretmesini falan söyleyip 3 ay sonra ödemiş. öyle midir gerçekten?

teşekkürler.
(2) 

jatomi'nin salonları ne olur sizce?

manuel mandalina #1087753 
toptan devralınıp yeniden açılır mı dersiniz?
alternatif bakıyorum ama hiçbiri içime sinmiyor. kısa vadede böyle bir ihtimal varsa bekliyim diyorum.

bu arada paralar nooldu, kurtarabildiniz mi?
(13) 

iç dökmece vol.2

manuel mandalina #1085917 
eksiduyu.ru
yapamadığımız son görüşme içimde kalmış durumda. bir haftadır hayata devam edemiyorum. durduğum yerde duramıyorum. gecem gündüzüm birbirine karıştı. son bir kaç cümle yazdım, messenger'dan gönderesim var. seni özlüyorum ile başlayıp, hoşçakal ile bitiyor.
sanki bunu yapınca benim için konu kapanacak, o da engeller bişey yapar herhalde.
ne diyosunuz?
(2) 

ms word'de bölüm problemi

manuel mandalina #1085662 
iki ayrı word dosyam var. ikincisine sayfa numarası verirken birincisinin kaldığı yerden devam etsin istiyorum. ilk bir kaç sayfada devam ediyor ama sonra başa sarıyor. alt bilgiye tıkladığımda gördüm ki, bunları birbirinden farklı 'bölüm'ler olarak görüyor. bu 'bölüm' olayında hepsini tek bölüme nasıl indirgerim?
(14) 

iç dökmece

manuel mandalina #1083628 
çok uyuşamadığımız erkek arkadaşımla ilişkimi bitirmiştim 1.5 ay kadar önce.ilişki bir şekilde devam ediyordu ama uzun vadede çözemeyeceğimiz şeyler var diye düşünüyordum; hepsinin temelinde, kendi aksini söylese de beni yeteri kadar benimseyemediği -ya da sevmediği, her neyse- hissiyatı ve bu yöndeki davranışları vardı. bu nedenle günlerimiz bi şekilde geçse de, 30+ yaşın getirdiği mantık sanırım, sonu geleceğini bile bile daha uzasın istemiyordum. kendisi benimle çok ilgili görünmemekle birlikte, anlamadığım bir şekilde bir yandan evlilik planları falan da yapıyordu kendi kendine. git gelli 8 aylık bir sürecin sonunda, son konuşmayı yapacağımız buluşma iptal oldu. ben de sinirlenip konuşmayalım madem, kalsın dedim.

dedim de içimde kaldı.. ama doğrusunun böyle olduğunu düşündüğüm için kendimi zorlayıp aramadım. onun aramayacağını biliyordum, çünkü daha önce yaşadığımız kısa süreli bir ayrılıkta ben dayanamayıp aradığımda, iyi ki aradığımı, böyle durumlarda prensip olarak kendisinin aramadığını ve asla aramayacağını söylemişti. nitekim öyle de oldu.

çok meşgul olduğum için geçtiğimiz bir aylık süreçte fazla kafaya takmadım ama neredeyse her gün facebook'dan profiline, resmine bakıyorum, paylaştıklarımızı özlüyorum. dün gördüm ki, yaklaşık 20 gün önce biriyle ilişkisi başlamış, dün de bunu ilan etmişler.

kafam karmakarışık. gel dese gitmezdim, ama bi şekilde kendisini sevmiştim. birbirimizden nefret edene kadar tartışma sürecini uzatmadan, birbirimizi iyi hatırlayacak noktada bitsin istedim. yanlış mı yaptım? görünen o ki bana patladı. sanırım onun için bu kısa sürede benimle ilişkili tüm süreçler tamamlanmış ki yeni bir lişkiye başlamış bu kısa sürede..

yorum yaparken acımayın, konuşun. ümit de vermeyin lütfen (yok, biliyorum. olsun da istemiyorum).
hepinizi seviyorum.
(20) 

1930'lardaki belli bir tutarın günümüzde kaç tl'ye karşılık geldiği

manuel mandalina #1082551 
nasıl bulunur?
(1) 

motorsiklet ehliyeti, scooter satın alma vd..

manuel mandalina #1081579 
gençler, öncelikle motor ehliyetinde son durum nedir?
b sınıfı ehliyetim var yaklaşık 10 yıllık, araba kullanmayı bilmiyorum ve ilgilenmiyorum da işin açığı.

iki teker olaylarını seviyorum ama. fırsat buldukça bisiklete biniyorum ama çamlıca civarında oturduğumdan hiç keyifli olmuyor, km.lerce yokuş çık çık, 10 dk.da in, gitsin onca emek! :D dolayısıyla bisikleti gezmek ya da ulaşım için kullanamıyorum çünkü insani bir konuma (örn. altunizade) çıktığımda pilim bitmiş oluyor..

şimdi diyorum ki, zaman zaman avrupa yakasındaki işe ve okula, akşamları da spora falan gitmek için bir scooter alayım. bir süre artçı olarak takıldığımdan kask, eldiven falan bir takım ekipmanlarım var.
scooter olarak şöyle bi spacy falan yakışır mı ne dersiniz? gelsin öneriler pls! :)

öpüldünüz, iyi pazarlar!
(2) 

angaralılar toplaşın

manuel mandalina #1080524 
ekteki görselde mavi noktalı yerde (üç kırmızı noktanın en tepesindeki açık mavi yer) gençlerbirliği spor tesisleri var diyor, doğru mudur?
teşekkürler.

i.hizliresim.com
(40) 

napıyonuz vol.548504

manuel mandalina #1080509 
s.b.

hepiniz mi geziyosunuz ulan! :(

beni soracak olursanız ödev yapıyorum. yarın da iş yerinden izin aldım zira bkz. final dönemi, bkz. hiçbi şey yetişmiyor :/
(5) 

amazon.co.uk alışverişi para birimi

manuel mandalina #1080404 
halkbank kredi kartımla yapıyorum alışverişi, ne seçeyim? pound/euro/dolar/try?
(4) 

touchpad sorunu

manuel mandalina #1078980 
touchpad'in kendisine dokunduğumda, sağ tuş tıklandığında açılan menü açılıyor, normale döndüremedim. help pls :(
(5) 

leg raise krampı

manuel mandalina #1077384 
salonda programımın sonlarına yakın yaptığım bu hareket sırasında 2. sette istinasız sol bacağımın ön tarafında kasıkla birleştiği noktaya yakın bir yere kramp giriyor. ne yapayım?

örnek leg raise: www.youtube.com

peşin not: çalışmaya başlamadan önce dinamik ısınma yapıyorum. zaten bi çok kol ve bacak hareketini içeren ve yaklaşık 2 saat süren programımın sonlarında oluyor bu. ısınma sorunu değil sanırım.
(4) 

çok enteresan bi vize sorusu

manuel mandalina #1075883 
temmuz sonu gibi bir hafta almanya'da olucam. bilet, rezervasyon vs herşey tamam, önümüzdeki ay da vizeye başvurucam. bu arada temmmuz başı bulgaristan'tanda iki günlük bişey var, oraya da gidesim var.

diyorum ki, o iki gün için yine almanya'ya fake rezervasyon yapsam, vizeyi o tarihten başlayacak şekilde alsam da bulgaristan'ın kendinden başka hiçbişeye yaramayan vizesine bi şengen parası daha bayılmasam.

bu durumda, almanya üzerinden alınan şengen ile ilk bulgaristan'a girmede sorun yaşar mıyım sizce? not: iki ülkeye de daha önce kendi vizeleriyle gitmişliğim var.

enteresan bişey yok ama okudunuz bak :P
(22) 

Nabersiniz gençler?

manuel mandalina #1073509 
Ben işten çıktım, istiklalde bi seminere katılıp uyukladim azıcık. Marmaraya gidecekken düşünmeden tünel tramvaya bindiğimden halen yollardayim. Otobüste bi amca eski sevgilimin eve sıktığı sprey gibi kokuyo, kendisini aramamak için zorlandığım bu günlerde hiç hoş olmadı doğrusu (aramicam tabii ki). Sizde durumlar nasıl, gününüz nası geçti?
(4) 

çeviri sorusu

manuel mandalina #1069798 
www.amazon.com

bu kitabın adını nasıl çevirirdiniz?

edit: örneklerden gördüğüm kadarıyla "death in.." diye bir kalıp var ve duruma göre 'şehit' anlamına geliyor.

'hayat şehidi' olarak çevirebilir miyim acaba?
(4) 

esenboğa'dan kaleye

manuel mandalina #1068800 
havalimanı servisinden nerede insem anadolu medeniyetleri müzesi civarına kolay ulaşırım? ağır bir bavulum da var. teşekkürler.
(2) 

Antalya opera

manuel mandalina #1068002 
konyaalti porto bello civarından operaya toplu taşıma ile nasıl gidebilirim gençler? ve 11-12 civarı geri dönmek istesem araç bulabilir miyim? Teşekkür ederim.
(5) 

ankara-ulus civarı misafir evi

manuel mandalina #1063960 
haftasonu iki arkadaş kalacağız. arkadaşım öğrenci olduğu ve oda parasını yarı yarıya ödemekte ısrarcı olduğu için otel yerine misafirhane olsun dedim. önerileriniz için şimdiden tşk.
(1) 

pain and/or suffering

manuel mandalina #1058826 
bunu nasıl çevirsem gençler?
(1) 

türk telekom sorusu

manuel mandalina #1058082 
geçen ay binbir uğraş sonucu nihayet ttnet adsl aboneliğimi kapattırdım. telefonuma bi msj geldi, son faturanız 5 küsür bişey olduğundan bi sonraki aya devredilecektir diye. şimdi ben bunlardan temelli kurtulabilmek adına telekom müdürlüğüne gidip bunu ödemek istesem mümkün mü? benzer durum yaşayan var mı?
(16) 

3 kg dambıl sorunsalı

manuel mandalina #1057903 
salonda bir takım kol hareketleri yapmaya başladım. tek kol için 2 kg az geliyor, 4 kg ise fazla. salonda bir kaç farklı yerde ağırlık rafı var, hiçbirinde 3 kg.lık dambıl göremedim. zaten raftaki etiketlerde de 2'den 4'e geçiyor, 3 yok. bu ne iştir? ne yapayım?
(4) 

google drive'dan toplu indirme

manuel mandalina #1057097 
arkadaş taradığı kitabı jpeg olarak yüklemiş. her birine tek tek tıklayıp indirmekten başka yöntem var mıdır?

mobil görünümden çık