(3) 

Yazıcı for dummies

manuel mandalina #1205573 
Selam, ofiste bi epson yazıcım var, fotokopi+faks+tarayıcı olanlardan. Bunun üstünde fotokopi için besleme tepsisi var, seri çekim yapıyor. Tarayıcı için hiç denemediydim, seri tarama da yapar mı? Dışarıdayım, ona göre ofise dönücem ya da dönmicem.
(6) 

kargo sorusu

manuel mandalina #1205281 
istanbul'dan Ankara'ya pazartesi günü ulaşması gereken bir kargoyu cuma akşamı ya da cumartesi sabahı kargoya vermem arasında ciddi bir fark var mı?
gün içinde ulaştıran vip servisler var ama ctesi çalışmıyorlar. pztesi sabahı vermek de ihtimal dahilinde değil.
(18) 

Kızlara bahşiş sorusu

manuel mandalina #1205193 
Manikür, pedikür, ağda gibi işlerden sonra, ödediğiniz paraya ek olarak yapan kişiye bahşiş veriyor musunuz? Veriyorsanız nasıl? Gittiğim yerlerde ödeme kasaya yapılıyor, üstü kalsın desem üstünün o kişiye kalacağı kesin mi?
(10) 

saç sorusu, belki perma

manuel mandalina #1204677 
kızlar, şu an saçım tam olarak şöyle: www.google.com.tr
saç uzatmayı sevmediğimden kendimi bildim bileli en uzun hali bu. ilk kez azıcık uzasın diye düşünüyorum ama hava şartları dolayısıyla bağlamaktan başka bişey yapasım gelmiyor, bağlayınca da çok çirkin oluyorum :(

arada özel bi gün falan olunca dalgalı fön yaptırdığımda yakışıyor bence, şunun az kısasını düşünün: www.google.com.tr

sorum şu ki; bunun perma gibi kalıcı versiyonu var mıdır? öyle olursa hem saç enseden biraz toplanır, rahatsız etmez, hem de fazla bakıma gerek kalmadan düzgün durur gibime geliyor. yoksa bonus gibi tepeme mi toplanır?

kuaföre gidip, ne sonuç alacağımı bilmeden kendimi olayların içinde bulmak istemiyorum da :D bi akıl versenize pls :*
(5) 

memur-rapor-maaş kesintisi hkk

manuel mandalina #1204530 
memuriyetim 10 yıla yaklaştı fakat ilk kez bu yıl ardarda raporluk oldum.
sorum şu: önceki ay 2 günlük bi rapor almıştım. geçen hafta 2 gün, bu hafta ise 5 gün rapor yazdı doktor. maaşımdan kesinti olacak mı, ekstra bi işlem yapmam gerekiyor mu?

edit: kurum, kültür bakanlığı
(2) 

pdf edit programı

manuel mandalina #1204314 
pdf formatındaki bir formu doldurabilmem için küçük, ücretsiz ve sorunsuz bi program arıyorum. indirdiğim programlar ya saçmalıyor, ya da ücretsiz görünürken kaydetme aşamasında watermark koyuyor. help pls.
(2) 

ayağıma ne olmuş?

manuel mandalina #1202938 
geçen perşembe 4 saat kadar ayakta dikildim, ardından da 2-3 saat kadar yürüdüm. o an bişey hissetmedim ama ertesi günden itibaren ayağımın üst kısmı, parmaklarla birleşen yer şişti, ağrımaya ve morarmaya başladı. düne kadar yandan yandan basa basa uzun yürüyüşler yaptım yine. dün uçağa bindim, ardından ayak sapıttı, şu an çok şiş ve ağrılı.

doktor randevusu en erken yarın öğleden sonra bulabildim. şimdilik soğuk pres ve jel yapıyorum fırsat buldukça.

sorum; yalnızca ayakta durmakla böyle bişey olması enteresan değil mi? ayağımı bi yere falan çarpsam hadi neyse. bu nedir sizce?
(1) 

vodafone-yurtdışında banka sms'i alamamam

manuel mandalina #1201333 
söz konusu. telefonum yurtdışı kullanımına açık ama böyle bir durum var. sabah vodafone'u da arayacağım ama bilen var mı niyedir?
(9) 

bilet iptal hkk-canım çok sıkkın :(

manuel mandalina #1200847 
fanı olduğum dünyaca ünlü bi opera sanatçısı var. senelerdir programını sık sık kontrol ederim, bi yerde denk getirip izleyeyim diye. geçen yıl baktığımda, bu yaz viyana operasında hem de en sevdiğim operada oynayacağını görüp bilet rezerve ettim. geçen sürede bütün seyahatimi planladım, perşembe günü yola çıkıyorum, temsil de pazar günü.

bu sabah başka bi nedenle operanın sayfasına baktığımda gördüm ki başrol değişmiş. bunun yerine alakasız, adını bile duymadığım bi oyuncu getirmişler. bu koşullar altında, 3-5 euroluk ayaktaki kategoride izlesem dahi yeter, fakat elimde 500 liralık bilet var :( zaten hiç hevesim kalmadı, o da ayrı mevzu.. operaya mail attım, bu durumda biletimi iade edebiliyor muyum diye, hiçbir iptal ya da değişiklik hakkım yokmuş. asıl canımı sıkan, mailde "cast değişiklikleri olağandır" demeleri. dünyaca ünlü star bi sanatçı yerine x bi kişinin gelmesinin bu kadar sıradan bi durum olmadığını düşünüyorum şahsen.

sundukları tek seçenek, bileti onların onayı ile tekrar satışa koymam, fakat bu durumda bileti basmamış olmam gerekiyor. ve ben vize başvurusu için bileti bastım tabi ki.

çok canım sıkkın, benim için bütün gezi anlamını yitirdi gibi oldu. ne yapayım da moralim düzelsin?
(5) 

face'de ad kısaltma, bişeyler yapma

manuel mandalina #1198939 
mesela adamın adı berk özcan, brk zcnnn olarak kullanıyor.
bunun tek nedeni aramada çıkmamak mı, başka bi olayı var mı?
sormadınız ama söyliyim, şahsen uyuz oluyorum. teşekkürler.
(2) 

istanbul'da deprem

manuel mandalina #1198593 
olmuş olabilir mi 10 sn önce?
(6) 

kafa kaşındırmayan şampuan

manuel mandalina #1197387 
saçlarım kolay yağlanmaya müsait. yıllardır orta sınıf dermokozmetik markalarının bir çoğunun şampuanlarını denedim, fakat hangi çeşit alırsam alayım kafa derimi kaşındırmayan şampuana rastlayamadım maalesef. market şampuanları kaşıntı yaratmasa da aynı temizlik hissini vermiyor. benzer şikayete çözüm bulanınız varsa öneri rica ediyorum.

not: saçımı en fazla iki günde bir, çoğunlukla da her gün yıkıyorum. yıkama, alıştır diyeceklere şimdiden not; o hiç tutmadı bende.
(2) 

hasta yavru kedi bakımı hkk

manuel mandalina #1197144 
daha önce de sormuştum, 6 tane kedi yavrusu vardı bahçemizde, anneleri de başlarında. fakat soğuk algınlığı, göz enfeksiyonu, yetersiz beslenme gibi sorunları var. haftasonu iki tanesini kaybettik. bi tanesini veterinere yetiştirebildim ama yine de kurtaramadım.

an itibariyle apartmandaki boş bahçe katında tutuyorum bunları, zira ikisi de vücut ısıları düştüğünden ölmüş. ufak bi kutu yaptım, geceleri altına sıcak su torbası koyuyorum. anneyi besliyorum. yavruların gözlerine pansuman yapıp damla damlatıyorum günde iki kez. hepsinin bir gözü kapalı (bi kısmının iki gözü birden kapalıydı, bu kadar açabildim) fakat bugün 6. gün olmasına rağmen çok bi ilerleme kaydedemedim gibi geliyor.

bi kaç gün önce bi tanesinin hareketleri zayıflamıştı (daha önce ölenler gibi), doktorun önerdiği mama karışımıyla takviye yaptım, biraz toparladı. fakat iki gündür iki tanesi ciddi soğuk algınlığı belirtileri gösteriyor. burunları neredeyse tümüyle tıkalı. iş çıkışında yakındaki veterinerlere yetişemiyorum, bu nedenle en iyi ihtimalle cumartesi günü götürebilicem bunları. internetten okuduğum kadarıyla bebek şurubu veriyorum günde 2-3 kez ama bu da bi ilerleme sağlamadı gibi.

doktora götürene kadar idare edecek her türlü öneriye açığım. teşekkürler şimdiden.
(25) 

cuma akşamı evde oturan ezikler!

manuel mandalina #1195919 
napıyonuz? ben 3-5 kedi yavrusuna iyi bakabiliyo muyum acaba diye vicdan azabı içinde b.k gibi bir akşam geçirerekten film izliyorum. ya siz?
(4) 

yavru kedilerle ilgili sorular

manuel mandalina #1195199 
yeni doğmuş sokak kedileriyle ilgili pek tecrübem yok. aşağıdakileri okuyup yardımcı olabilirseniz makbule geçer.

apartmanın dışındaki merdivenin altındaki boşlukta kedi yavrulamış, 5 tane. sanırım 3-5 günlük kadarlar. nasılsa bunlardan 3 tanesi bizim zemin kattaki boş daireye girmiş (ya da dairede doğurdu, bi kısmını dışarı taşıdı, orası karışık. dairenin bahçe tarafındaki arka odalarından birinin penceresi açık, giriş-çıkışı oradan yapıyorlar sanırım). bizim bahçenin müdavimi çok sayıda kedi olunca, yavrulara zarar gelmesin diye dışarıdakileri de alıp içeri koydum. pencerenin iç kısmına rampa şeklinde bi tahta koydum, anne kolay girip çıksın diye.

olayın başına dönersek, ben önce üst kattan daire içinde miyavlayan yavruların sesini duydum. inip bakayım dediğimde merdiven altındakileri buldum. bunları da içeri taşıyayım derken dairenin kapısını açık bırakmıştım, baktım anne kapıya gelmiş. hepsini daireye koydum, anneye süt ve su verdim, o bunları içerken yavrular da emmeye başladı. alçak bi kutunun içine havlu koydum, belki yatarlar diye, kapıyı kapatıp çıktım. açık olan pencereyi yine açık bıraktım.

ertesi gün anne için mama alıp, uygun bi yere koymak için daireye indim. baktım bi tanesi yine dışarıda, fakat kuytu bi yere saklanmış, almayı başaramadım. içerdekiler öyle dolanıyordu, anne ortada yoktu. anne için kuru mamayı köşeye koydum, bi tas da süt getirmiştim, bunlar daha arkamı dönmeden süte üşüştüler. bu kadar küçük yavrulara inek sütünün iyi gelmeyeceğini biliyorum ama öyle toplandıklarını görünce de engellemek istemedim.

sorularım şunlar;
- kuru mamayı köşeye koydum, bi daha da bakamadım. bunlar ona da bulaşmamıştır di mi, aklım kaldı.
- sütü içirerek hata mı yaptım? bugün onlar için süt tozu alayım diyorum. annenin sürekli geleceğine güvenemedim.
- enteresan bi şekilde 5 yavrudan 3'ünün tek gözü kapalı/kör. ama sonradan olmuş gibi değil de doğuştan gibi. bu ne iştir? bi tanesinin de alnında aynı 3. göz gibi bi delik var, ama yine bu da sonradan olma gibi değil. bu ne iş olabilir?
- ben bunları dışarıda buldukça toplayıp daireye sokuyorum, hata mı ediyorum? diğerlerinden ayrı düştükçe kesintisiz miyavlıyorlar. hepsini dışarı çıkarsam da büyük kedi sorunu var. naapsam?
- önerileriniz varsa alırım. geçen yıl zar zor iki yavru büyüttüm yine böyle, anneleri sakattı. psikolojik olarak zorluyor beni, hep aklım kalıyor. az büyüyene kadar bunlara destek olmak için ne yapayım başka?

teşekkürler.
(5) 

offline harita uygulaması (ios için)

manuel mandalina #1195164 
yurtdışı gezilerinde kullanmak üzere, önerir misiniz pls. teşekkürler.
(3) 

yds-toefl eşdeğerliği hkk

manuel mandalina #1194953 
yabancı bi programa başvuru için yds sonucumun toefl karşılığını yazmak istiyorum. ösym'nin listesinde ibt, pbt, cbt eşdeğerlikleri var, hangisini yazayım?
(6) 

üzerime aktivite atın!

manuel mandalina #1194336 
son bir yıldır yeterlik sınavım nedeniyle kendimi aktivitelere kapatmış durumdaydım. sınav bitti, bir kaç ay rahatım. haftasonları gündüz mesela, eğlence adına ne yapılırdı unuttum. hafta içi sinemaya gittim, konsere gittim, bi kaç arkadaşla buluştum. şimdi evde otursam sınavdan kalan kitapları makaleleri toplama, harddiskleri düzenleme gibi şeylere girişicem. aklıma başka bişey gelmiyor. kıyafete ihtiyacım var, avmye gidesim yok. sahil yürüyüşü falan da o kadar uzun süredir yapmadım ki, canım istemiyor. ben ne yapiim ya?
(4) 

telefon santrali-radyasyon ilişkisi

manuel mandalina #1193460 
iş yerinde tadilatlar dolayısıyla bir kaç yıldır oda sıkıntısı çekiyoruz. yerim değişecek, aylardır bekliyorum. şimdi önerdikleri oda 6-7 m2 ve tek kişilik diye sevinirken, arkadaşın hatırlatmasıyla dank etti ki odanın bir köşesinde bir paravan arkasında kurumun telefon santrali var(eski bi santral, 200e yakın dahili hat var. gerekirse başka teknik detay öğrenebilirim). bunun bana zararı olur mu?

not: teknik bilgisi olan gelsin pls, canım sıkıldı zaten, sizi de üzmiyim :(
(5) 

Klavye tamiri

manuel mandalina #1193148 
Lenovo all one bilgisayarımın klavyesi uzun süredir tutukluk yapıyor, bazı tuşları basmıyor ya da çift basıyor. Çok baktım ama yerine alacak alternatif bulamadım. Tamiri olur mu, nerede yaptırabilirim? Yazıcıoğlu'na uzun süredir gitmedim, var mıdır orada tamir eden?
(3) 

ifşa

manuel mandalina #1192342 
ahanda ben!
(4) 

bu klavye çakma mı?

manuel mandalina #1190052 
şipariş veridğim şu: urun.n11.com

gelen bu: i.hizliresim.com

logo falan değişik, başta görünümü de çakma geldi ama tuşları falan çok rahat, detaylarında da bi falso yok gibi. kararsız kaldım..
(5) 

Listerine ve kabus

manuel mandalina #1189481 
Genelde rüya görüyorum ama çok nadir kabus görürüm. Enteresan bi şekilde farkettim ki ne zaman gece yatmadan önce ağzımı listerine'le çalkalasam o gece kabus görüyorum. Mesela bugün hiç keyfim yok ve bi de kabus görmeyeyim diye bunu kullanmadım kasten. Böyle tuhaf bir durum.. Ağızda bıraktığı taddan falan mı acaba, ne diyonuz?
(6) 

enerji için vitamin desteği

manuel mandalina #1188673 
selam!
sınav hazırlığı için 3-4 aydır çok yoğun bir dönem geçiriyorum, son 3 haftam ama çok yoruldum ve en fazla performansı bu ara göstermem gerek. son bir kaç de gündür göz seğirmesi, baş ağrısıyla uyanma gibi şeyler başgösterdi. süreci daha rahat atlatmamı sağlayacak öneriniz var mıdır?

not: kısa bi dönem pharmaton kullandım ama aşırı iştah ve uykusuzluk yaptı. özellikle uykusuzluk yapmadığını bildiğiniz bi seçenek varsa çok iyi olur.

en güzel haftalar sizlerin olsun :*
(9) 

tchibo'dan aldığım çoraptan çiğnenmiş sakız çıkması

manuel mandalina #1188124 
i.hizliresim.com

spor çorabı aldım üzerinize afiyet, spor yaparken sıkılmayayım diye sakız koymuşlar cnm yhaa <3
annem ıyy geri gönder diyor. ben ise yıkayıp giyme taraftarıyım, zira sakız kuru olduğundan leke falan yapmamış.

Siz ne diyonuz? :D
(26) 

viyana'dan dönememem

manuel mandalina #1187907 
bayram dönüşü (27 haziran) için viyana-istanbul bileti almam gerek. bundan bi kaç ay önce bakmaya başladığımda en uygun bilet 400 tl civarıydı, ben de vakit yaklaşınca açılacak uçuşlara güvenerek erteledim.

skyscanner ve türevlerinden kontrol ediyorum, şimdi 600'e merdiven dayamış görünüyor. direnmeyip alayım mı, ne dersiniz?
(3) 

Emlak vergisi

manuel mandalina #1187000 
Başka ilçedeki vergi dairesine yatırılabiliyor mu? Kasım vergisi önden ödenebilir mi?
Teşekkürler.
(7) 

işyeri arkadaşlık sorunu. napayım?

manuel mandalina #1186940 
selam,
iş arkadaşım ayşe, hoşuma gitmeyen konuları konuşmakta ısrarcı oluyor, nasıl başedebilirim?

bundan 6 ay kadar önce, 4 yıllık oda arkadaşımla (bundan sonra ex diyeceğim) tartıştık. işyerim beni haklı buldu, ancak odaya sonradan yerleşen kişi ben olduğumdan benim yer değiştirmem gerekti. işyerinde tadilat işleri sürdüğünden bana geçici olarak kalabalık bir oda önerdiler, tadilat bitince de yeni yerime geçebileceğimi söylediler. bu arada ayşe sağolsun, bu geçici süreyi istersem onun ofisinde geçirebileceğimi söyledi, ben de onun yanına taşındım.

ben bu tartışma olayının detaylarını gömdüm, ne Ayşe'ye ne de başkasına anlatmadım. ex arkadaşımı tümden sildim ve lafını duymayı istemediğimi Ayşe'ye özellikle belirttim. olay da şu: ex arkadaşım stresli bi döneminde bi konuda çok haksız biçimde bana patladı ve ebeme kadar öfkesini kustu. sonra çok pişman olup özür diledi ama ebemi işe karıştırdığı için benim için o arkadaşlığın orada bittiğini ifade ettim kendisine (ebe kavramı simgesel olarak kullanılmıştır). o da bi süre mahçup takıldı, sonra bunu kabullenemeyip bana düşman kesildi.

ayşe ile ex'in iş ortamında şu an hiç ilişkisi yok, yıllar önce bir ara aynı mekanda çalışmışlar, o kadar. biz aynı odada otururken ayda bir falan bize kahveye gelirdi. ex de onu sevmekle birlikte her lafı geçtiğinde saf karakterine saydırıp dururdu. bunun dışında özel bi durum yoksa 6 ay birbirlerine rastgelmezler, öyle diyim.

odasına taşındığımdan beri ayşe durup durup ex'den bahsediyor. bi ara "gel de olayları bir de benim ağzımdan dinle" dediğini, kendisinin de fırsat bulunca ziyaret edeceğini söylediğini söyledi. ben de bu konu açıldığında her zaman yaptığım gibi boş boş baktım, bişey demedim. ayşe özünde iyi niyetli bir insan ama sosyal hayatı yok ve iş yerinde olup bitenler onun tüm dünyası. sanırım bu konudaki dedikodu potansiyeli de kendisinin iştahını kabartıyor ve kendini tutamıyor. ben ise konu açıldıkça geçiştiriyor ya da kibarca uyarıyorum ama laf dinlemiyor. yine de geçtiğimiz 6 ayda ex'in yanına uğrayıp onu dinleme fırsatı bulamadı bildiğim kadarıyla.

geçtiğimiz hafta ben izinliydim, o da ex ile birlikte bir etkinliğe katıldı. nihayet konuşup dedikodunun dibine vurmuşlardır diye tahmin ediyorum. hiç umrumda değil, ex benim için ölü gibi bişey zira. fakat yarın biraraya geldiğimizde bu konu yine açılacak ve artık sabrım kalmadı. konuşursa kendisine patlamaktan korkuyorum. bende de bir huy var, istemediğim bişeyi görüp duyduğumda iğne batmış gibi canım acıyor. öff konuşup susar diyemiyorum. birden tepem atıyor ve öfkeye boğuluyorum.
bununla birlikte şurada max. bir ay daha birlikteyiz, sonra mekan değiştiricem zaten. modu yerinde olduğunda iyi bir insandır dediğim gibi, bu nedenle kırmak istemiyorum. ama gerçekten hiç laftan anlamıyor bu konuda.

napayım?
(2) 

İtü Mustafa İnan kütüphanesinde

manuel mandalina #1185127 
Kitaplarımı yarın sabaha kadar masada bıraksam bişey olur mu?
(16) 

hocam hitabı

manuel mandalina #1184607 
hkk ne düşünüyorsunuz? bence iyi düşünüyorsunuz, zira duyurulara yazdığım bişeye dair özel mesaj aldığımda örneğin, hitapların %95'i böyle. Hadi uniseks bi hitap diye tercih ediliyor desem, cinsiyetin belli olduğu Facebook'ta çoğu grupta yine aynı hitap sözkonusu.

Bana eril ve de azcık raconkeservari bi hitap gibi geldiğinden tuhafıma gidiyor. Siz ne diyonuz? Niye bu kadar çok kullanıyorsunuz yaa?
(2) 

Kısıklı'da sahneyi kurmuşlar mı yine?

manuel mandalina #1183054 
Tv'm yok da, gösteriyo mu bi yerde? Yine çıktı meydana galiba, sesi geliyo..
(7) 

Muz biznıs

manuel mandalina #1181491 
Evden kütüphaneye gelirken iki tane muz getirmiştim. Birini yiyemedim. Yarın da gelicem kütüphaneye. Kalan muzu kitap raflarından birine saklasam mı?
Not: muz poşetin içinde, kitaplara zarar vermez.
(5) 

sözlükte ölü taklidi yapmak

manuel mandalina #1181188 
nası oluyo, bi tarif eder misiniz?
entry girmez isem, hesaba giriş yapıp yapmadığım anlaşılamaz, doğru mudur? okuduğum bi mesajı görmemiş gibi davranacağım kısmetse, olay bu.
(6) 

fuck buddylik müessesesi

manuel mandalina #1180747 
adıyla sanıyla ne kadar zamandır var acaba? Seinfeld'de denk geldim, Jerry ile Elaine, kurallarıyla falan bayaa bayaa bu müessesenin temellerini atmışlar gibi duruyor da.

ilgili bölüm: the deal s2e9 (1991)
www.imdb.com
(6) 

hangi oral b elektrikli diş fırçası?

manuel mandalina #1179686 
bildiğiniz üzere bi ton modeli var. kullanan ya da hali hazırda araştırmış olan varsa yardımcı olabilir mi pls.

alışveriş sitelerinden bakmaya başladığımda her seferinde bi noktadan sonra sıkılıp bırakıyorum. üst modellerinin yorumlarının çoğu "en ucuzunu alın geçin, kaynımda en basit modeli var, vallahi aynısı" şeklinde. aynısı değildir muhakkak da işte öne çıkaran fark ne? şu karşılaştırmalı tablodan da baktım ama hangi özellikleri olmazsa olmaz, bakmakla bilemedim.

telefona falan bağlanmasa da olur, ama üst modellerdeki basınç sensörü gibi özellikleri öne çıkıyor sanırım. buraya kadar gelebildim :/
(3) 

help pls!

manuel mandalina #1178113 
şu chicken translate cümleleri bi yola sokabilir misiniz pls.
not: müdürün cv'sini çeviriyorum ve sorun şu ki, yazdığı şeyin kelime kelime karşılığını görmek istiyor. cümlelerle oynamama izin vermiyor.

During her duty at xxx since 19xx, she has been specialized on xxx.

Besides the other xxx duties, she has led curatorial activities of many exhibitions and preparation works of several symposiums and conferences both at xxx and abroad institutions.
(2) 

fatih emniyet pasaport şube

manuel mandalina #1177790 
çalışma saatlerini bilen var mı? öğlen çalışıyorlar mıydı acaba?
geçen yıl gitmiştim ama hafızam silinmiş. malum, telefonlara da bakmıyorlar.
(6) 

istiklal'de ders çalışılacak cafe

manuel mandalina #1176789 
nere var? kahveci olmasın, güzel çayı varsa tercih sebebidir.
(6) 

'ev arkadaşı' yerine 'oda kiralama'

manuel mandalina #1175569 
aşağıdaki bir ilandan yola çıkarak merakımdan soruyorum; ev paylaşım ilanlarında, ev arkadaşı arıyorum yerine oda kiralıyorum diyince değişen nedir? hak ve sorumluluklarda fark eden bişey mi oluyor?
(1) 

göktürk sakinleri yardım pls

manuel mandalina #1175263 
yarın öğlen göktürk yolu durağı civarında bi işim var, toplu taşımayla gidip gelicem.

iett'nin sitesinden kontrol ettiğimde göktürk-4. levent arası otobüs'ün son saati 17:30 görünüyor ama göktürk yolu durağı'ndan kaçta geçiyor diye baktığımda son araç 15:30'da geçiyor görünüyor.

sebebini anlayamadım ama sorum şu; o duraktan saat 4 civarı dönebileceğim başka toplu taşıma aracı falan var mıdır?
(15) 

Kimler mevcut?

manuel mandalina #1175035 
Napıyonuz gençler? Sağdan sayın bakiim! Ben sarhoşum valla, sızarsam tikler sabaha xD
(2) 

kızlara marka sorusu

manuel mandalina #1173059 
selam,
bi export mağazasından bir elbise aldım, çok beğendiğim için markasını merak ettim ama etiketini kesmişler haliyle. Etiketin kesik halini fotoğrafladım, bildiğiniz bi markayı çağrıştırıyor mu acaba?

i.hizliresim.com
(19) 

bacağıma ne olmuş?

manuel mandalina #1172738 
Sol bacağımda fotoğrafta görüldüğü şekilde kırmızı lekeler mevcut (morlukları görmezden gelin, onlar düşme dolayısıyla oldu). Önceden bu lekeler her iki bacağımda da arada bir çıkar kaybolurdu, özellikle duştan sonra. Şimdi ise tek bacağımda sabit durumda. Haftaya başka bi nedenle dahiliyeye gidicem, gittiğimde göstericem ama fikri olan varsa makbule geçer.
(3) 

Doktora yeterlik sorusu

manuel mandalina #1170214 
İlk yıl derslerimi bitirdim. Devam eden dönemde yeterlik öğrencisi olarak görünüyordum fakat yeterlik sınavına kayıt yaptırmadım. Bu dönem de yaptırasım yok gibi. Malumunuz değişen yönetmelik ile iki kez sınavdan kalan atılıyor. Ben kayıt yaptırmadığım halde ilk hakkımı yemiş mi oluyorum, yoksa bu dönem de pas geçebiliyor muyum?
(3) 

tüketici hakem heyeti sorusu

manuel mandalina #1170065 
selamlar. istanbul'da bir fuardan aldığım üründe dikiş hatası çıktı, firma oralı olmadı, değiştirmek istemiyor. firmanın merkezi izmir'de görünüyor. ben buradaki hakem heyetine başvurucam, sorun yok di mi?
(13) 

kızlara regl sorusu

manuel mandalina #1166841 
kızlar selam,
sebepsiz yere regliniz en fazla kaç gün gecikti?
(2) 

budo sorusu

manuel mandalina #1165786 
cuma akşamı gidiş-pazar akşamı dönüş biletleri hafta içinen tükeniyo mu, yoksa son dakikaya kadar bulunur mu?

önümüzdeki hafta sonu için gidiş-dönüş bilet alıcam ama programım da kesin değil. yoğun talep olan saatler dolayısıyla bilet biter mi endişem de var. tecrübelilerden yardım istiyorum pls.
(11) 

Khk ile ihraç edilenler hakkında

manuel mandalina #1155718 
Uzak bir akrabamızın oğlu, eşiyle öğretmen iken görevden atılmış. Sorum şu; bu insanların geleceği ne şekilde yönleniyor? Kamuda tekrar görev alamıyorlar diye biliyorum ama özel sektör de iş vermez sanıyorum böyle bir sicili olana. Peki bu insanlar açlıktan ölecek mi, noolacak?
Peşin not: hakedip haketmediği konusunu bir yana bırakıp değerlendirirseniz iyi olur. Çünkü gerçekten merak ettiğim nokta soruda.
(14) 

duyuruda aktif olmadığı halde ifşada belirenler

manuel mandalina #1155531 
hakkında ne düşünüyorsunuz?
ben şöyle düşünüyorum; duyuruda aktif kişileri merak ediyoruz ama seni naapalım hacı?

edit: görüşlerinizi sordum gençler. burada aktif olanlar ifşa yapmasın diye bir yargı yok. ben kimim, ayrıca banane..
(3) 

eko sonucu

manuel mandalina #1155519 
sevgili doktorlar, eko sonucumda sözü geçen 'regürjitan akım saptandı' konusunu açabilir misiniz. teşekkürler

i.hizliresim.com

mobil görünümden çık