(7) 

pendikten caddebostana

manuel mandalina #850054 
en hızlı ve rahat nasıl giderim gençler, akşam 10 civarı? metrodan hangi durakta inip taksiye binsem rahat olur, elimde bavul olacak. teşekkürler
(2) 

Kadıköy'den Pendik YHT istasyonuna

manuel mandalina #848785 
en hızlı ve rahat nasıl giderim? tren saat 19:30'da.
Metro ile kartal, ardından pendik minibüsü gibi düşündüm ama kartal ve pendiği hiç bilmiyorum. 7 civarı orada olmak için metroya kaçta bineyim, minibüs ne kadar sürer? teşekkürler.
(3) 

bu entrylerin gg'liklerini inceleyebilir misiniz pls

manuel mandalina #828407 
trendyol başlığı altına şöyle bir entry girmiş idim, gg gerekçesiyle silinmiş.

***
"new balance kampanyasından 155 liraya bir ayakkabı sipariş ettim, sevgilime doğum günü hediyesi olarak. ürün elime geçtiğinde, daha önce bu marka ayakkabı kullanmamış olmam dolayısıyla bir ayağıma giyeyim dedim taban rahatlığını anlamak için, ama 43 numara sipariş ettiğim ayakkabı 40 numara olan ayağıma neredeyse tam oldu. bir de başta vakitsizlikten tam inceleyemedim ama daha ilk bakışta orijinal olmayabileceği şüphesine düştüm. numara problemi nedeniyle hediye olarak vermedim. vakit bulup incelediğimde malzemesi, dikişleri, içindeki numara etiketi falan sahtelik fikrimi güçlendirdi. bir de hani şu kötü plastiklerde olan yoğun kötü kokuya sahipti. ufak bir internet araştırması yaptığımda bir çok kişinin özellikle bu marka için trendyolun sahte ürün sattığı yönündeki şikayetlerini gördüm.

geçen yıl the north face marka bir ayakkabı almıştım trendyoldan. piyasaya göre ucuzdu ama geldiğinde gördüm ki ufak bir defosu vardı. 'demek bu nedenle ucuz verebiliyorlar' deyip üstünde durmamıştım ve hala kullanıyorum. arada bir de reebok kampanyasından bir ayakkabı sipariş etmiştim ancak biçimsiz bulduğumdan iade etmiştim. belki o da sahteydi, bilemiyorum.

şimdi iade yapmakla kalmayıp new balancea da mail atacağım. numara problemi olmasaydı, fazla incelemeden hediye olarak verecektim ve kısa vadede beni rezil edecekti muhtemelen. piyasada sahte ürünler var, genellikle 1/3 fiyatına falan satılıyor, isteyen bilerek alıyor. ama böylesi çok ayıp oluyor, arz ederim."
***

aynı başlıkta şöyle bir entry var mesela

***
"toms kampanyalarından kesinlikle alışveriş yapılmaması gerekiyor zira ayakkabılar orijinal değil. toms'un hiçbir zaman üretmediği desenlerde çin malı replikaları satıyorlar. facebook sayfasına yorum attım cevap vermek yerine yarım saat içinde apar topar yorumu sildiler. bunu da silsinler, bekliyorum. 100 liraya çakma mal satarak olmuyor bu işler kusura bakmayın"
***

formata çok hakim değilim. bunların farkı nedir, benimkindeki sorun nedir? teşekkür ederim.
(2) 

ibb hayvan ambulansı

manuel mandalina #807945 
çalıştığım kurumda hasta bir kedi var. daha önce oda arkadaşım bir kaç kez aramış burayı hasta hayvanlar için, şimdi gelip bana sordular, arkadaşım da izinde. ben de internetten 153'ü buldum ama telesekreterde öyle bir seçenek çıkmıyor. bilgisi olan?
(2) 

Bulgaristan'da hangi para birimi?

manuel mandalina #791475 
Selam,

9 günlük turistik Bulgaristan seyahatimde büyük meblağlar için kredi kartı kullanıcam. ufak alışverişler, taksi parası vs için de biraz nakit para bulundurucam.

Bu para tl mi olsun, Euro mu olsun ya da leva mı? yani orada leva'ya çevirmek üzere buradan tl ya da Euro mu götüreyim ya da direkt buradan leva mı alıp gideyim. en masrafsızı hangisi olur?

teşekkür ederim.
(1) 

sultanahmet ptt nerede?

manuel mandalina #788488 
s.b.
internetten net bi bilgiye ulaşamadım da..
(3) 

vize sorusu

manuel mandalina #782579 
Bir kaç güne Bulgaristan vizesine başvurucam.
vize başvurusunda sunacağım iş yeri izin belgem 5 günlük, devamındaki haftasonunu da ekleyince 7 günlük bir program yapabiliyorum.
yalnız pazar akşamı bir konserde olucam ve o saatten sonra dönüş yapacak vasıta bulmam mümkün değil. pazartesi sabahı kalkacak bir vasıtaya binmeyi planladım. pazartesi günü için işyerimden şifahen izin aldım. resmi izne bunu katmamamın sebebi, o durumda arada haftasonunu da izne dahil etmelerinin gerekmesi.

özetle 7 günlük bir programla başvuru yapıcam ve dönüşümü de pazar akşamı göstericem, ama pazatesi sabahı çıkış yapıcam.

daha önce başka bir ülke için shengen'e 9 gün için başvurduğumda 15 günlük vermişlerdi. bunlar vizeyi pazar günü sona erecek şekilde verirlerse sorun olacak ama. nasıl yaparlar, deneyimi olan var mı?
(3) 

bulgaristan'da görülecek şehirler, kasabalar vs

manuel mandalina #781288 
Sofya'dan giricem, Varna'dan çıkıcam. 6 günüm var, ikisi Varna'da geçecek. gerisinde ne yapayım?
mimari ağırlıklı bir rota çizmek arzusundayım. şimdiden teşekkürler.
(6) 

hangisi doğru?

manuel mandalina #778968 
There is no building in the area which has more than four storey.

There is no building which has more than four storey in the area .
(6) 

tanımadığın yabancı birine fotoğraftan ulaşma

manuel mandalina #767487 
arkadaşlar bir müzede çalışıyorum. burada bir ton fotoğraf makinası unutuluyor, sahibi bir süre çıkmazsa makina buraya kalıyor.

bugün elimize iyi bir makina geçti. içinde sahibi olduğunu tahmin ettiğim kişinin bir fotoğrafı var. bir de kızı olduğunu tahmin ettiğim bir kızın fotoğrafı var. sanırım fransız ya da belçikalı falanlar. bu insanları bu fotolardan yola çıkarak nasıl bulurum?

google görsellerde arama yaptım ama bi sonuç çıkmadı.
(4) 

dikiş-nakış kursunun ingilizcesi

manuel mandalina #747318 
nedir?
(2) 

Autocad'de tutukluk?

manuel mandalina #746352 
arkadaşlar autocadde çalışırken program her mouse hareketine yarım saniye geç tepki veriyor gibi oluyor. geçende bir arkadaşım options'dan bişeyleri ayarlamıştı ve düzelmişti ama ne yaptığına dikkat etmemişim. makineye format atıp programı yeniden kuruduğumda aynı sorun başgösterdi. nasıl çözerim?

not: makinem yeni ve güçlü bir makine, işletim sistemi win8, autocad 2013 kullanıyorum, grid'e snap yapma olayı açık değil.

teşekkürler.
(1) 

anadolu yakasından atatürk havalimanına

manuel mandalina #736914 
gece 3-4 gibi nasıl giderim? çıkış noktam altunizade ya da köprü olabilir.
teşekkürler.
(8) 

Kış tatili

manuel mandalina #730274 
sevgilime süpriz bir izin çıktı işinden, bir hafta. ben de izin alayım, bi yerlere gidelim diyorum.

bir hafta başbaşa vakit geçiririz, yürüyüş yaparız, kitap okuruz vs. buradaki koşuşturmacada doğru düzgün görüşemiyoruz bile :/ bütçe bin lira civarı. böyle bi tatil yapan var mı? nereyi önerirsiniz? (başka kriter lazımsa yazayım)
(4) 

thy'den ucuza bilet almak?

manuel mandalina #718424 
ne kadar alternatif baksam da, gerek yurt içi, gerekse yurtdışı için eninde sonunda thy'den bilet alma noktasına geliyorum (hemen her yere, çok sayıda seferi olması dolayısıyla, malumunuz).

seçtiğim bileti daha uygun fiyata getirebilmek için herhangi bir şansım var mı? mil biriktirip bilete çevirmek gibi değil de (çünkü o kadar seyahat etmiyorum), aldığım biletin fiyatı az da olsa uyguna gelsin, istediğim bu.
(4) 

hamburg'dan istanbul'a ucuz uçak bileti

manuel mandalina #717928 
ağustos ayı için bi tarihe bakıyorum da, skyscanner'ın gösterdiği en uygun alternatif 500 tl civarında. başka türlü alternatif arama yolu var mıdır? bilinen ucuz aktarma noktaları üzerinden kendim kombinasyon yaparak aramalar da yaptım ama daha ucuz bişey bulamıyorum..
(3) 

fizik öğrencisine hediye kitap?

manuel mandalina #688220 
fizik öğrencisi kuzenime daha önce şunu almıştım: Altı Kolay Parça(Six Easy Pieces)-Richard P. Feynman, hoşuna gitmişti.
bu türlü bişey önerebilir misiniz pls?
(8) 

Almanya'da görülecek şehirler

manuel mandalina #687817 
yazın 3 günlüğüne hamburg'da bulunucam. 3+5 günlük bir almanya programı yapmam gerekse, hangi şehirlere hangi sırayla gitmeliyim?
gezi hamburg'da bitecek. tarihi yerler, müzeler falan önceliğim.
tavsiyelere göre çizeceğim rotadan öncelikle giriş-çıkış yapacağım şehirleri belirleyeyim ki, uçak biletini çözeyim diyorum.
teşekkürler.
(3) 

ilaç etkileşimleri

manuel mandalina #660299 
idrar yolları iltihabı nedeniyle cipro(500mg) ve piyeloseptyl kullanırken, soğuk algınlığı nedeniyle gittiğim doktor enfexia(500mg)ve diğer klasik soğuk algınlığı ilaçlarından verdi. ben doktora cipro kullandığımı söylemeyi akıl edemedim. bir kaç gündür bu iki antibiyotiği birlikte kullanıyorum ve feci bir başağrısı çekiyorum. ağır mı geliyor acaba, fikriniz var mı?
(1) 

füniküler çalışıyor mu?

manuel mandalina #618909 
sabah arıza vardı. an itibariyle durumu bilenler duyanlar? çok mersi.
(3) 

bir cümle çeviri

manuel mandalina #604849 
The Minister may direct notice of the deposit of any Scheme to be given to public bodies concerned with the xyz

çok teşekkür ederim.
(15) 

odamı boyatıcam, renk yardımı?

manuel mandalina #485233 
arkadaşlar, odamı boyatıcam. mobilyalarım ağırlıklı olarak şu renk(git: www.tepehome.com.tr). yerler de bunun biraz sarıya kaçan tonunda parke.

pazartesi günü usta gelicek, o gelmeden katalogdan bakıp renk seçmem gerekiyor, ona göre boya getirecek. ancak katalogdan bakmakla karar veremiyorum. üzerinize afiyet hasta yatıyor olduğumdan, dışarı çıkıp inceleyemiyorum da. şimdi moda olan yok mum ışığı, yok ay ışığı gibi sarıya dönük beyaz tonları yerine (mobilyaları ve yeri düşününce iyice boğacak çünkü) griye gönük bir bej falan bakayım diyorum. ne dersiniz? benim mobilyalara kontrast ne renk güzel olur? boyatıp da, geniş alanda duruşunu bildiğiniz/beğendiğiniz bir renk var mı acaba? (git: www.polisan.com.tr)
(3) 

hangi internet aboneliği?

manuel mandalina #472460 
merhabalar,

uzun süredir mobil olmam dolayısıyla internet bağlantısı için vodem kullanmaktayım, her bakımdan çok memnunum ancak malumunuz kotalı bu alet. bugünlerde yerim sabitleşti ve artık kotadan bağımsız takılacak bir bağlantım olsun istiyorum.
imkanlarım şunlar: oturduğum semtte kablo altyapısı yok. halihazırda telefon hattım yok. kablolu bir modemim var ve onu kullanmayı tercih ediyorum. ortalama bir hız benim için yeterli olacaktır.

hangi şirketten, hangi fiyata ve hangi koşullarla bir bağlantı almalıyım? şimdiden teşekkürler.

not: taahhüt olayına çok gıcığım, daha önce gerekli giriş ücretlerini ödeyip taahhütsüz bir adsl aboneliğini 4 yıl kadar kullanmıştım. taahhütsüz seçeneğim varsa tercihimdir.
(3) 

turistik vize başvurusu için izin kağıdı ve diğer kurumsal belgeler?

manuel mandalina #420740 
merhaba,

turistik vize başvurusunda memurlar için o tarihlerde izinli olduklarına dair yazı isteniyor. normalde izin kağıdımız A5 formatında basit bir şey oluyor. konsolosluğa verilecek izin kağıdının formatı nasıl olmalıdır, ingilizce mi olmalıdır (yoksa türkçe alıp çevirtiyor muyuz)?

istenen belgeler arasında bir de "Orijinal görev yazısı – bağlı olduğu makama – ingilizce veya ispanyolca olarak yazılmış" şeklinde bir şey var, bu nedir acaba? kurumda çalışıldığına dair belge mi? ama bunu biz değil de, kurumumuz ilgili makama yazmıyor mu?

konsolosluğun sitesinde memurlar için istenen -kurumdan alınması gereken- belgeler arasında yukarıdakilerin yanında kurum kimlik örneği ve maaş bordrosu dışında bir şey yok, randevu aldıktan sonra ekstra istedikleri belgeler oluyor mu acaba?

başvuru için daha vakit var ancak kurumumun merkezine bu hafta gideceğim ve hazır gitmişken gerekli belgeleri de hazır edeyim dedim. konsolosluğun isteyeceğini bildiğiniz/tahmin ettiğiniz, kurumdan almam gereken başka belgeler var mı acaba? şimdiden çok teşekkürler.
(5) 

güney kıbrıs vizesi?

manuel mandalina #419188 
bilen bilir, 19 ağustos'da güney kıbrıs'da iced earth konseri var, antik tiyatroda gerçekleşecek, dvd'ye kaydedilecek falan, önemli bir olay özetle. arkadaşla birlikte gidelim dedik. hatta dedik ki, nasılsa atina'ya gideceksek (bkz. aşağısı), atina'yı da gezelim.. planımız şöyle: istanbul'dan çıkıp atina üzerinden güney kıbrıs'a gidiş, g.kıbrıs'da bir kaç gün kalış, g.kıbrıs'dan atina'ya dönüş, atina'da birkaç gün kalış, atina'dan istanbul'a dönüş.

ilk yurtdışı gezimiz olacak. hem genel olarak vize olayları, hem de türk vatandaşı olarak güney kıbrıs'a vize alma konusunda bir sorum var.
öncelikle bu konuda bildiklerim şunlar;
-türk vatandaşları kuzey kıbrıs'dan güney kıbrıs'a geçemiyor (hatta pasaportunda kktc damgası olanlara vize verilmiyor). en uygun gidiş imkanı bir avrupa ülkesi (örn. Yunanistan) üzerinden aktarma yoluyla oluyor.
-güney kıbrıs'ın türkiye’de elçiliği yok. vizelerin atina’daki kıbrıs rum elçiliğinden alınması gerekiyor.
-her iki ülke de ab üyesi.

sorum şu:
-yukarıda detaylarını verdiğim gezimize dair her türlü rezervasyonu yaptırdıktan sonra yunan konsolosluğuna başvurup tek seferde iki ülkeyi de gezecek turistik vizeyi alabiliyor muyuz?
-değilse nasıl?

*not: şengen olayını az çok biliyorum ama, tek giriş/çoklu giriş olayları var, hele ki sevişmeyen ülkeler durumunda neler oluyor acaba?
(16) 

1000 tl civarında kompakt fotoğraf makinası

manuel mandalina #415179 
selamlar. yaklaşık bir altı ay kadar önce araştırdığımda nikon coolpix p300 modelini uygun bulmuştum, o sıralar 700 tl civarındaydı. (git: www.dpreview.com) en kötü tarafının, yüksek iso çekimlerinde yazılımının agresif düzeltmeler yapması olduğunu okumuştum. olympus, canon ve panasonic'in aynı sınıftaki alternatiflerine de biraz baktım (gerçi bunlar 1000 lira civarıydı), hemen hepsinin karanlıkta çekim konusundaki sıkıntıları öne çıkarılıyordu. (git: www.ephotozine.com) derken araya başka şeyler girdi, ilgilenemedim ve bugünlere geldik. şimdi acilen bir makina almam lazım, halihazırda bu sınıf hakkında bilgisi olanlardan öneriler bekliyorum. biliyorsunuz bu işin sonu yok, o nedenle sınırı 1000 tl koydum.

özellikleri toparlamak gerekirse:
ufak olacak, kompakt olacak; taşıması kolay olacak. daha çok mimari çekme amacındayım, bu nedenle son zamanlarda pek çok kompakt makinada sunulduğu gibi standarttan biraz daha geniş açılı bir objektifinin olmasını istiyorum. yüksek zoom özelliği ya da 10'un üzerinde mp olmasına gerek yok. manuel ayar olsun, biraz oynayabileyim. video çekimi genelde hd zaten bu sınıfta.

bu işten anlayan ablalarım abilerim 'amaan uğraşma, o fiyata al p300'ü idare etsin' derseniz okey. ancak yakın zamanda çıkan, bilmediğim güzel bir alternatif öneriniz varsa daha bi okey. saygılar, sevgiler.
(6) 

kitaplığa cam kapak yaptırmak

manuel mandalina #351163 
aramalarım sonucu istediğim gibi bir kitaplık bulabilmiş değilim. ben de istediğime benzer bir kitaplığı isteklerimin tümünü karşılayacak biçimde uyarlayayım dedim. şöyle ki esasen ikeanın billy kitaplıkları, yakın zamanda eklenen cam kapakları ile biçim olarak isteğimi karşılıyor ancak malzemesi çok kalitesiz. tepe home'un ürünlerinden açık bir kitaplık alsam, billy'lerdeki gibi bir cam kapak yaptırabilir miyim diye düşünüyorum. kime ve yaklaşık kaça yaptırabilirim acaba?

tepe'den seçtiğim kitaplığın resmini ekledim (ortadaki krem renkli olan).

ikea billy kapaklarından beğendiğim şu:
www.ikea.com.tr

böyle alüminyum çerçeveli de olabilir.
www.ikea.com.tr

*bu kapaklardan alıp monte edebilseydim çok iyi olacaktı ancak enleri tutmakla birlite boyları benim seçtiğim kitaplıktan 13 cm uzunmuş.
12345   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık