(5) 

kredi borcu

isimsiz uye #1576868 
aylık 50k kredi borcumuz var ama ödeyecek gücümüz yok. bu borç cezaevine veya hacze çevrilebilir mi?
(1) 

sigortasız muayene

isimsiz uye #1568528 
dün gss prim borcumu yatırmadığım için sigortasız bakıldım ve tam muayene ücreti ödedim özel ve kurumsal bir hastanede. aynı günün akşamı borcumu ödedim ve şu an itibariyle sgk üzerinden bakılabiliyorum. bunu geriye dönük işleme şansımız var mı? aynı gün borcumu ödediğim için ilgili muayeneyi sgk üzerinden gösterme şansım olabilir mi?
(4) 

oyun bilgisayarı

isimsiz uye #1558929 
herkese iyi akşamlar. bir oyun bilgisayarı toplamayı düşünüyorum. isteğim önümüzdeki 3-4 seneyi rahat götürtebilecek bir sistem. bütçem 15-20k arası. bu fiyatlara istediğimi bulabilir miyim bilmiyorum (oyun sektöründen çok uzak kaldım) tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkürler.
(10) 

emilliano martinez'in isyanı

isimsiz uye #1544666 
sorunu ne bu adamın?
(4) 

bira ve sık geğirme

isimsiz uye #1533619 
bira içerken çok sık geğiriyorum bira dışında olmuyor bu. normal mi? (not: gastritim var)
(1) 

instagramda takip edilmeye değer sayfalar

isimsiz uye #1530858 
önerilerinizi bekliyorum

asgari ücrete temmuz zammı gelecek mi?

isimsiz uye #1525948 
'Temmuz ayındaki enflasyon farkı artışlarıyla ücretlileri biraz daha rahatlatacağız. Yılbaşında tüm çalışanların durumlarını gözden geçirerek herkesin hakkını almasını temin edeceğiz. Sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine izin vermeyeceğiz.'

bir tek benim mi kafam karıştı bu açıklamadan? temmuz ayıyla ilgili söylediği şey o ayki enflasyon artışı (bunu nasıl öngördü orası da garip), çalışanların durumunu gözden geçirip hakkını vereceğiz dediği tarih ise yılbaşı?
(2) 

askerlik tecil süresi

isimsiz uye #1521430 
örneğin okul sebebiyle 2024ün sonuna yazılan tecil, okuldan 2023te atılırsak iptal oluyor mu?
(3) 

ağız içinde geçmeyen şişlik

isimsiz uye #1518667 
sağ ve sol yanağımın iç kısmında yani ağız içimde sağlı sollu iki tane ağrısız şişlik var. bundan yaklaşık 5,5 - 6 sene önce (hayatımın en stresli döneminde oluşmuşlardı). bu zamana kadar ciddiye almamıştım ama bugün google'da araştırayım dedim ağız kanseri belirtisi filan diyor. kötü bir şey olsa bu kadar uzun sene büyümeden kalabilirler miydi emin olamadım.

bu süre içinde iki farklı kbb uzmanına ve diş hekimlerine farklı sebeplerden muayene olmuştum. ayrıca geçtiğimiz yaz tam kan sayımımı iç hastalıkları uzmanına göstermiştim. hiçbiri tehlikeli bir şey farketmedi.

fırsat bulduğum zaman kbb uzmanına görüneceğim ama rahatlatıcı mesajlarınıza ihtiyacım var
(6) 

rüyamdaki kıza aşık oldum

isimsiz uye #1515634 
hala onu düşünüyorum ve çok dertliyim. işsiz de değilim ama bu normal mi sizce
(2) 

sizce gıda sektörü ekonomiden nasıl etkilenir

isimsiz uye #1504048 
olumsuz anlamda etkilenmeyecek sektör olmayacağının farkındayım ama tekel ve gıda işi bitmez goygoyu var, siz ne düşünüyorsunuz?
(5) 

şarkı kültürümü genişletmek istiyorum

isimsiz uye #1501687 
bugün f.t.w.d.a. şarkısını yeni keşfettiğim için buna ihtiyacım olduğunu düşündüm. yıllarca pink floyd'da takılı kaldığım için çok az şarkı ekleyebildim kendime.
(4) 

stres ve gastrit

isimsiz uye #1500096 
ultrasonla karnımı dinleyen doktor midemde çok fazla asit olduğunu; stres, bira, sigara, kahve vs alışkanlıklarıma devam edersem midemin alınabileceğini söyledi. gastrit teşhisi koydu famoser verdi bir ay kullandım ardından başka hastanede endoskopi oldum antral gastrit teşhisi kondu. ilaçları tekrar kullan deyip gönderdiler.

bu ilk doktorun dediği şey bende aşırı stres oluşturdu. bende aşırı hastalık korkusu ve anksiyete var. ama bu şekilde devam edersem mide kanseri mi olacağım çünkü midenin alınması sadece bu hastalıkta oluyor. bunu düşününce daha çok strese giriyorum. midemde çok fazla asit varmış bu tamamen tedavi edilemez mi? veya kötü bir hastalığa dönüşür mü?
(10) 

endoskopi sonuçları

isimsiz uye #1498031 
www.hizliresim.com
www.hizliresim.com

merhaba bugün endoskopi yaptırdım sonuçları yukarıda.

fotoğraftan görüleceği üzere işlem tarihi, saati komple yanlış. ayrıca doğum tarihim de yanlış. bana ait olan tek şey adım ve soyadım o da kırmızı ile yazılmış sanki sonradan eklenmiş gibi!

ayrıca görüntülerdeki tarih de 12/20/2020 00.43 - 00.50 arasını gösteriyor görebilirsiniz.

başkasının görüntüleriyle karıştırılmış/bilerek gösterilmemiş (kötü sonuç sebebiyle) veya hiç endoskopi yapılmamış olabilir mi? tamamen uyuttular ama bi arkadaşım tamamen uyutularak yapılmıyor yazdı.
(4) 

tükürükte az miktarda kan

isimsiz uye #1497082 
yaklaşık 1 ay önce başladı. sadece sabah uyandığımda oluyor iki üç günde bir filan. üçüncü tükürmede renk tamamen normale dönüyor ve gün içinde bir daha olmuyor. (bazı günler kırmızı değil de koyu sarı bir renk görüyorum) son bir haftadır yoktu ama bu sabah tekrar yaşadım. dişçiye gittim, çürük yokmuş ama diş taşı/ödem tarzı bir şey olduğunu söyledi.

bu süre içerisinde bir defa kürdanla diş aramı temizlerken, bir defa da elle motor taşıdıktan sonra aynı özelliklerde kan tükürme oldu. bir defa da diş fırçalarken kanama yaşadım ama onda daha fazla ve belirgindi (alkol de içmiştim biraz sert bastırmış olabilirim)

bu arada diş sıkma problemim de var ama diş doktoru o kanama yapmaz dedi

edit: bu problem diş fırçamı değiştirdikten kısa zaman sonra başladı. (şarjlı diş fırçasından sensodyne orta sertlik manuel fırçaya geçtim. ben tesadüf olduğunu düşünüyorum ama onu da belirteyim
(1) 

biyopsi = tümör mü?

isimsiz uye #1496682 
babamın ayağında yıllardır geçmek bilmeyen varis var.
bugün ağrıları çok artınca dermatolojiye gitti. biyopsi yapılacakmış. duyar duymaz şok oldum. hatta aynı işlemin daha önce de yapıldığını duyunca (minimum 4 sene oluyor) daha da şok oldum. şu an çok korkuyorum kalbim sıkışıyor. zaten karsinofobi var bende. babamda böyle bir şeyi kaldıramam :(

daha önce de biyopsi yapılmış ama kalp kapakçığındaki soruna bağlı varis teşhisi konuldu demişti bize. öyleyse şüpheli bir şey görmeden de biyopsi yapılabiliyor mu emin olmak için? veya tümör dışında incelemeler için de yapılabiliyor mu?
(2) 

göze cisim kaçması

isimsiz uye #1489277 
denemediğim yöntem kalmadı, saatlerdir çıkmıyor namussuz. (hem görünmüyor da) gözüm kan çanağına döndü burnum akıp duruyor. bu saatte açık hastane de bulamadım. lokasyon Bornova. devletin acilleri ilgileniyor mu bu tarz bi şeyle?
(2) 

instagram mevzusu

isimsiz uye #1483677 
instagramda takipleştikten hemen sonra kadın kişisi seksendört'ün,

"kendime yalan söyledim
yalnızım bunu ben istedim
paramparça bütün aynalar
içimde kan revan birisi var"

sözlerini paylaşıyor şarkı eşliğinde. benimle takipleştikten sonra değil ama. başka bir arkadaşla takipleştikten sonra yapıyor bunu. şu an ikimizle de sadece arkadaş (yani sanırım). ben normal muhabbet ediyorum ama arkadaş bildiğin kur yapıyor kıza. evli de üstelik. bense baya baya vurgunum, yanıyorum yani o derece. şimdi bu hikayeyi gördüm, vakit geçmeden bizim çocuk kendi fotoğrafını koyup fona "barış akarsu - gözlerin" iliştirmiş kendi hikayesine. çalıştığımız yer aynı, bugün 3 saatliğine işyerinden ayrılmıştım o zaman olmuş bunlar. takipleşmiyorlardı bile

neyse uzatmayayım salak oldum zaten iyice sağlıklı kelime kullanamıyorum. bir anlam çıkar mı bu anlattıklarımdan diyeceğim. (kızın yaptıklarından yani. yoksa çocuğun zaten gözü var)
(4) 

üzerimizdeki kara bulutlar

isimsiz uye #1481461 
hayatta daha evvel nazar, kara bulut, kötü enerji gibi tabirlere inanmazdım ama bir dükkan açtık ailece başımıza gelmeyen kalmadı! daha önce yaşamadığımız sağlık sorunları, ruh hallerimizdeki gel-gitler, ev ve iş yerinde düzeni oturtamama vs vs.

şöyle somut bir örnek vereyim: bizim hiçbirimiz daha evvel kırık vakası yaşamamıştık. son bir yılda 4 defa yaşadık.

ne yapılması gerek? 'mantıklı' olsun lütfen.
(7) 

antidepresan bıraktım

isimsiz uye #1480378 
6 aylık arayı saymazsak 8 senedir düzenli olarak (20mg) paxil kullandım. hem de tamamen kafama göre kullandım.

1 ay önce bırakmaya karar verdim yavaş yavaş azaltmıştım şu an ise 4 gündür içmiyorum. bir daha içmeyi düşünmüyorum. ancak yan etkileri çok rahatsız edici. müthiş bi kafa karışıklığı, unutkanlık, titreme, hafif baş ağrısı, çarpıntı, uyuyamama ama hep uykulu olma ve bulanık görme şu an aklıma gelenler.

bununla beraber çok hafif ve tatlı tatlı "eski doğal duygularıma dönme" hissi yaşıyorum. çok basit bir olaya aşırı duygusal tepki verdiğim anlar oluyor, sonra hemen kesiliyorum. öyle ki bu duygusallığı 15 20 saniye daha yaşasam hüngür hüngür ağlayacam. ilacı kullanırken duygularım tamamen yok olmuş resmen.

her neyse. merak ettiğim iki şey var.

bu yan etkilerin hiçbiri kalıcı olmadan eski normal halime tamamen dönebilir miyim? şu an hiçbir doktor ile irtibatım yok. sadece direniyorum. ikinci olarak eğer öyleyse tahminen ne kadar daha bu kabusu yaşarım? tecrübesi olanlar yorumlarını eksik etmezse çok sevinirim.
(2) 

covid bulaşma riski

isimsiz uye #1479880 
mesleğim gereği (kurye) günde onlarca insanla temas ediyorum ama en fazla 1 dakika sürüyor. maskeme, hijyenime ve mesafeye dikkat ediyorum.
ancak az önce bir istisna oldu. müşteri ile ödemede sorun çıktı, telefondan telefona ödeme denedik vs. derken ben onun telefonuna temas etmek zorunda kaldım.
ödemeyi alıp aşağı indiğimde birinci kattaki kadın elimi kıyafetlerimi dezenfektan yağmuruna tuttu resmen. bahsettiğim kişi covid pozitifmiş. ikimizde de maske vardı ama 5-6 dakika kadar aynı ortamda kaldık.
(5) 

bira göbeği

isimsiz uye #1478551 
yaklaşık 10 senedir düzenli alkol kullanıyorum. son birkaç senedir ise bira içmediğim gün sayısı sayılı. bira içmekten kastım da günde en az 5 tane.

şu an iki ayaklı dubayım. bira göbeği erimez diyorlar ama yine de işin uzmanlarına sorayım dedim.
(9) 

duş jeli bitmiş. şampuanla yıkansam

isimsiz uye #1478073 
temizlik sağlar mı?
(6) 

sokağa çıkma veya maskesizlik cezası plakaya yazılabilir mi?

isimsiz uye #1475438 
soru başlıkta
(8) 

ev temizlik maliyeti

isimsiz uye #1474759 
hayal edebileceğiniz en pis evi düşünün. 8 senedir sadece sokak kedileri girip çıkıyor içine. dört tarafı örümcek ağı sarmış. banyosu ve tuvaleti bok götürüyor. böyle büyük çaplı bir temizliği hangi firmalar yapabilir? + sizce maliyeti kaç tutar? 10 bini geçer mi?
(4) 

bira bağımlılığı

isimsiz uye #1468111 
selamlar.
akşam 5e kadar sorun yok, hatta tiksiniyorum. ama 5ten sonra saatte bir "eve geçsem de bira içsem" modundayım. beynim tuhaf tuhaf bahaneler uyduruyor. esnafım örneğin. bugün iyi iş yaptık 4 tane gömsem yine kârdayım. veya bugün hiç iş olmadı 5 tane içeyim keyfim yerine gelsin... alkol bağımlılığı gibi de değil çünkü bira dışındaki alkolleri para teklif etseler içemem. hatta bira bağımlılığı bile olduğunu düşünmüyorum çünkü akşam olana kadar tiksinti duyuyorum biradan da. en uygun kelime alışkanlık gibi geliyor ama yıllardır kurtulamadım. hava kararınca aklımdan çıkmıyor. ailemle de aramı açtı nispeten. çok acil kurtulmam gerektiğini hissediyorum. ne yapayım nerelere gideyim?
(5) 

kurye motoru (alınır mı?)

isimsiz uye #1467708 
selamlar. dükkanımıza Honda kurye motoru bakıyorum ama bütçemiz çok kısıtlı.
şu an elimizde iki adet yuki bir adet rks rico var. en yükseği 100cc. habire arıza çıkarıyorlar.
yanımızdaki çiğköfteci de motorunu satacakmış.
motor honda spacy. 2011 model 110cc. 22 bin km'de. herhangi bir sorunu yok sadece yağını 15 günde bir değiştir yeter dedi.
10 bin tl istiyor alınır mı?
(13) 

flört etmek istiyorum

isimsiz uye #1465556 
kendisi dördüncü kattaki avukatlık bürosunda avukat.
ben zemin katta pide dükkanının sahibinin oğluyum. tesadüfen karşılaştığımızda merhaba-merhabamız var. en fazlası bu kadar. iki gündür rüyalarıma giriyor.
ben erkek (26) o kadın (25)
(1) 

yılbaşı itibariyle 4 gün restoranlar açık mı

isimsiz uye #1459781 
paket servis yapılabiliyor mu?
(4) 

esnaflıkta basit usule tabi olmak nedir

isimsiz uye #1457954 
kabaca bir örnek rica edebilir miyim
(6) 

askerlikte yaş sınırı

isimsiz uye #1457495 
selamlar. şu an üniversite 3.sınıfım, yaşım 25. askerliğimi öğrenim görmem sebebiyle tecil ettirmiştim. bildiğim kadarıyla okuyor olsan bile askerlik için bir yaş sınırı vardı. kimisi 27 kimisi 28 diyor. e devletimdeki askerlik durum belgesinde "AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN ÖĞRENCİLİĞİ DEVAM ETTİĞİ TAKDİRDE 31/12/2024 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR" notu düşülmüş. bu tarih verilirken yaş sınırı düşünülmemiş olamaz değil mi? bu tarihe kadar okulum bitmezse yolda çevirmesinler. bir de okulu dondurursam tecil sona eriyor mu?
(7) 

üniversite mezunu olmak ya da olmamak

isimsiz uye #1457191 
selamlar. kısaca kendimden, sonra da derdimden bahsedeyim.
bir sene istanbulda üniversite okuyup bıraktım, şu an izmirde aynı bölümü okuyorum 3.sınıfım. hazırlığı da sayarsak, üniversite ortamını yeterince gördüm diyebilirim. yaş 25.
bundan 1 sene evvel babam pide çorba kebap salonu açtı. zaten yaşı vardı, bir de işler istediği gibi gitmeyince stres-kronik hastalık-sıkıntı derken işleri çok sağlıklı yürütemez oldu. ben dükkanda olmayınca siparişler sağlıklı karşılanmıyor. bunun dışında, dükkanın arkaplanındaki işlerin hemen hepsinde ben varım. öyle ki, bugün sınavımın ortasında 2 defa babam aradı bunu nasıl yapalım, bu nedir diye.
yani öğrenimim şu an için uzaktan, ama dükkanın onca işi ile beraber gitmiyor. nitekim sınavlarım çok çok kötü geçti. bu dönem kaldığım kesin.
eskiden düşüncem, okul ile işi aynı anda götüreyim, okul bittiğinde dükkanın tamamen başına geçeyim, tutturamazsam mezun olduğum sektörden işe gireyim idi.
ancak bu haftaki sınavlardan anladım ki ikisini beraber götüremiyorum. yani çalışmadan ve dersi takip etmeden yapılacak sınav değiller. her gün tatilsiz 12 saat dükkandayım, kafam mümkün değil almaz çalışsam da. babamlar sınav olduğu gün idare ederler beni ama verimli çalışamıyorlar işte. bunun daha stajı, tezi var.
şimdi okulu bırakıp tamamen işe odaklasam kendimi, neler kazanırım/kaybederim diye düşünüyorum. okuduğum bölümü (lojistik) hiç sevmiyorum ve bölümle hiç alakam yok. sadece parası güzel diye seçmiştim. esnaf olmak daha yorucu olmasına rağmen ticarete az çok kafam bastığı için daha heyecanlı geliyor.
siz ne düşünüyorsunuz okulu bırakma konusunda? lisans mezunu olmamanın "kağıt üstünde" dezavantajları çok mu fazla? siz ne yapardınız?
(3) 

bir sosyal medya uzmanına ulaşmak istiyorum

isimsiz uye #1456699 
bu arkadaşları nerelerde bulabiliriz?
(5) 

göğüs/kalp ağrısı

isimsiz uye #1455045 
babam bu akşam 5 6 civarı çalışırken kalp bölgesinde ağrıdan yakındı. 14 sene evvel çok ağır bir kalp ameliyatı (3 kapakçık değişimi) geçirdi ve birçok ilaç kullanıyor. bu ilaçlardan biri aldactone. ağrısı bir süre sonra geçti, çalışmaya devam etti hatta ama aynı ağrıyı şu anda da yaşıyor. buna normal olmayan bir şişme (sağ ayak bileğinden kalça kısmına kadar uzanan) eşlik etti. (sağ ayağında senelerdir geçmeyen varis mevcut bu arada)

babamın düzenli kullandığı ilaçlardan biri olan aldactone eczacımızda kalmamış (piyasada yok denildi bize), onun yerine spylacton verdi, tamamen aynı etkiye sahip olduğunu ve tek farkının ticari isim olduğunu söyleyerek. bu ağrıların her ikisi de bu ilacı kullandıktan sonra oldu. babam ve ben ilaç konusunda bilgi sahibi değiliz, eczacımıza güvenerek kullandı. yaşanılan sıkıntı ilaçtan kaynaklı olabilir mi?

aynı zamanda bu ilaç muhabbetinden bağımsız olarak ne yapmalıyız şu an?
(3) 

ikinci el motor piyasası

isimsiz uye #1450375 
selamlar. dükkanımızda paket teslimatı için kurye motoru arıyoruz. bütçemiz yeterli olmadığından düşük model baktım. bugün yuki 2017 model 100cc scooter denk geldim. 1100 kilometrede. 6 bine indi en son fiyat olarak. bana uygun geldi ama piyasadan çok anlamıyorum. ne dersiniz? bir de kilometresine nasıl güvenebilirim? görerek anlaşılabilir mi yoksa test vs gerekir mi?
(11) 

işçi çıkarmak

isimsiz uye #1450300 
bir ustamız var. ilk iki hafta çok güzel başlamıştı işe, ardından yavaş yavaş boşlamaya başladı. şu an varlığı yokluğu bir. her akşam alkol ve geç yatma problemi var. bu da işine yansıyor. dün, mesaiye başlayacağı saatten yarım saat önce mesaj atmış "acil işim çıktı gelemeyeceğim" diye. pazar günü de restoran sektörünün en fazla iş yaptığı gün. o olmadığı için bütün işler aksadı. daha evvel de yapmıştı birkaç defa aynı hareketi. işe geldiğinde de devamlı uykulu ve yorgun bir izlenimi var. son bir aydır tek yaptığı yeşillik-domates doğramak ve kebap yapmak. günlük 170 tl para veriyoruz. yarısını bile haketmiyor.

her neyse, esas sorun şu ki ben bu adamı nasıl işten çıkaracağım? işten çıkarmak zaten zor bir şey, bir de kendisini de seviyorum. yani dükkana faydalı olamıyor. iş konusunda yanımda istemiyorum ama onu kırmak da istemiyorum.
(9) 

her gün 5 bira içmek

isimsiz uye #1447224 
yaz boyunca her akşam en az 4-5 bira içtim. (son birkaç senedir her yaz durum böyle). kışın seyreltiyorum ama yazın verdiği zevke dayanamıyorum valla. bu durum sağlık açısından kalıcı bir hasar bırakır mı sizce?
(7) 

bu kuş ne yer?

isimsiz uye #1440275 
hiç anlamıyorum kuşlardan. resimdeki kuş 20 gündür balkonumuzda böyle bir yuva yapmış ve günde bir defa kalkıp yemek bulup geri dönüyor. o kısa zamanı saymazsak üç haftadır hiç kıpırdamadan bu şekilde duruyor. altında da iki tane yumurta var. buna ne yemek vermeliyiz?

hizliresim.com
hizliresim.com
(3) 

ilişki konusunda körelmek

isimsiz uye #1436491 
birkaç gün önce benzer bir duyuru açmıştım, hastanede çalışan hoşlandığım kız ile ilgili. en ufak bir girişimim olamadı. bir yıldır pideci dükkanımız var, her gün 12 saat -öğlen 11 gece 11- dükkanda olmak zorunda kalıyorum. bayram boyunca açmadık, bir iki dostumla görüşünce fark ettim. gençliğin dilini unutmuşum (veya artık saçma geliyor). belki yaştan (25) ötürüdür. bilmiyorum ama gerçek şu ki müşterilerimiz genelde orta yaşlı ve erkek. zaman geçtikçe onların düşünce yapısında düşünmeye alışıyorsun. genç bir kızla muhabbet kurmayı tamamen unuttum, zaten dükkan öncesinde de pek normal kız arkadaşım yoktu. bir süre daha bu hayatı yaşamak zorundayım ama sosyalliğimden de geri kalmak istemiyorum. bu yaşlarda ne beyin ne vücut kaldırabiliyor yalnızlığı. ne önerirsiniz?
(2) 

bugün yarın çevirme ekibinin durumu

isimsiz uye #1436161 
bugün gece ve yarın gece polis çevirmesi normale göre artar mı sizce bayram sebebiyle?
(13) 

hasta kayıttaki hanımefendiyle tanışmak

isimsiz uye #1435941 
iyi geceler Güzin ablalarım.
amacım özel bir hastanenin hasta kayıtında çalışan bir hanımefendiyle tanışmak. yaklaşık 1 sene önce pideci dükkanı açtık, bu süre boyunca dükkanla uğraştığımdan sosyal ilişkilerim epey zayıfladı. ben de sizden tavsiye almaya geldim.
kendisi pide dükkanımızın olduğunu biliyor, birkaç defa broşür verdim ama paket olarak sipariş vermediğini söyledi. ben bornovadayım, o bucada. bu yıl içinde bir defa ayağımı bir defa da el bileğimi kırdım, üzerine annem de el bileğini kırınca ister istemez personel-müşteri ilişkisinden öte birkaç ayak üstü sohbet yaşadık.
aklıma ilk olarak kendisine yemek götürüp içine bir not iliştirmek geldi ama yemeği teslim aşamasında epey sıkıntı yaşayacağım için bu taktikten emin olamadım. sizden bu fikrimle ilgili de yorum almak istedim. mesela "ben sipariş vermedim" gibi bir tepki geldiğinde nasıl durumu çevirip oradan uzaklaşacağımı bilemedim :) bu arada kendisi oldukça güzel ve tatlı birisi. ben pek yanına yakışacak biri değilim
(7) 

kuzenin düğünde ne giyilir

isimsiz uye #1432486 
erkeğim. takım elbise şart mı
(1) 

1 soru

isimsiz uye #1430083 
288 inç karelik kartondan üstü açık ve bir bölmeli dikdörtgen bir kutu yapılacaktır. Mümkün olan en büyük hacme sahip kutunun boyutu kaçtır?
(2) 

matematik sorusu

isimsiz uye #1426322 
hizliresim.com

merhaba. ilk soruyu maksimum kar 75000, üretim seviyesi 2100 olarak buldum doğru mu sizce? diğer sorular için de yardımcı olursanız :')
(17) 

kiracıyı çıkarmanın yolları

isimsiz uye #1425326 
üst katta bir kiracımız var. seslerinden çok rahatsızız. apartman kapısını çarparak kapatmalar, tabana vura vura basmalar, bağırışmalar ne ararsanız var yani ama bunu kanıtlamanın bir yolu yok. 7 senedir aralıklarla uyarıyoruz, artık canımıza tak etti boşaltın dedik sözlü olarak, ev bakıyoruz dediler ama 6 ay oldu ses çıkmadı. çok araştırdım bunun yasal yolu seneler sürüyormuş. aile şirketi olduğumuzdan dolayı eve yorgun argın geliyoruz ve her akşam uyutmayacak hareketleri var. balkondan aşağı (3.kat) çöp atmalarına, apartman merdivenlerini kendi eşyalarıyla doldurmalarına değinmiyorum bile.

olabilecek en kısa sürede kendilerini çıkarmak istiyoruz. iş inada bağlarsa daha zormuş. tavsiyelerinize ihtiyacımız var
(8) 

kurye motoru

isimsiz uye #1424539 
herkese iyi akşamlar.

pideci dükkanımız için kurye motoru bakıyoruz ama bizim pek bilgimiz yok motorlarla ilgili. paket servis için yeterli hız ve sağlam olması dışında bir özellik aramıyoruz. en uygun fiyatlı nereden bulabiliriz? marka/model önerilerinizi de alabilirim elbette.

ikinci el konusunda önyargım var. motordan anlamadığım için ikinci eline güven duyamıyorum
(9) 

köpek ısırması

isimsiz uye #1421802 
motorda giderken iri yarı bi sokak köpeği pantolonumu ısırdı. pantolonumda yırtılma yok, olaydan 5 dakika sonra baktığımda deride de belirgin bir iz/kanama yoktu. bu durumda kuduz bulaşma ihtimali var mı?
(4) 

esnaf arkadaşlar bakabilir mi

isimsiz uye #1418639 
halkbank esnaf destek kredisi alma şartlarını tam olarak bilen var mı? veya başvuru yapıp olumlu/olumsuz yanıt alabilenler tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

bizim durum şu: eylül 2019'da faaliyete başladık ancak henüz oda ve sicil kaydımız ile ruhsatımız yok (pideci). bugün bu kayıtları gerçekleştirsek bu destek kredisini alabiliyor muyuz? aynı durumdaki mobilyacı komşumuz alabildiğini söyledi ama bankayı aradığımızda en az 6 aylık faaliyet süreci istiyor. bu konuda kesin bilgiye/tecrübeye sahip varsa yardımcı olabilir mi?
(9) 

maskeleriniz geldi mi?

isimsiz uye #1415722 
deli olacağım, ne eczanelerden maske satın alabiliyorum ne de internet başvurum sonucunda (hem ptt hem de e-devlet üzerinden) maskeye ulaşabildim. merak ettiğim internetten başvuru yapıp maskeleri eline ulaşan oldu mu? öyleyse bu başvuruyu nereden/ne zaman yaptınız?

esnaf + kurye olduğum için en riskli iş gruplarından birindeyim. en kısa sürede nasıl maske temin edebilirim?
(19) 

mevcut durumda pideci reklamı?

isimsiz uye #1414194 
yaklaşık 6 aylık bir pideci dükkanımız var. gün geçtikçe içeri giriyoruz. kapatıp gitsek borçları ödememizin imkanı yok. çok eski bir işletme olmadığımızdan kemik müşterimiz de fazla değil. şu şartlar altında nasıl müşteri çekilebilir bilmiyorum. bulunduğumuz durumda nasıl bir reklam ilginizi çekerdi?
12345678  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık