(2) 

c:/program files

isimsiz uye #491583 
windows 7 kullanıyorum, bu klasörü silsem sorun olur mu?

(taşak geçmiyorum. programlar otomatik olarak "program dosyaları(x86)" dizinine kuruluyor.)
(1) 

şu videodaki müziğin adını bilen var mı

isimsiz uye #484372 
(5) 

atm'lerden kartsız para yatırmak istiyorum

isimsiz uye #482357 
akbank, yapıkredi ve vakıfbank bankalarının kartsız para gönderimi için kaç tl kestiklerini bilen var mı? 5 tl diye biliyordum ama değişmiş olabilir diye sordum. bir de para çekerken de herhangi bir ücret kesiyorlar mı?
(1) 

adnan aybaba

isimsiz uye #481533 
adnan aybaba şu aralar tvde yorumculuk yapıyor mu? 3 aydır göremiyoruz kendisini özledik :/
(2) 

bets10

isimsiz uye #481440 
www.2bets10.com

arkadaşlar bu site güvenli mi? iddaa'yı bırakıp buradan bahis yapmayı düşünüyorum oynayanlar bilgilendirirse sevinirim.
(2) 

dizimag açılıyor mu

isimsiz uye #476555 
(4) 

bios

isimsiz uye #476011 
i.imgur.com

biosumdan bir görüntü. değerler normal mi sizce? özellikle fan hızlarına bakıldığında bir şeyler ters gidiyor gibi. bir de power fanı neden n/a gözüküyor?
(3) 

hangi windows 7 sürümü?

isimsiz uye #474812 
windows 7 için home basic'i mi premium'u mu starter'ı mı ultimate'i mi önerirsiniz?
(1) 

çikita muz

isimsiz uye #473713 
bunun 23 milyon izlenen videosu silindi mi youtube'dan? veya son 5 senenin verileri mi silinmiş nolmuş?

www.youtube.com
(1) 

vatan bilgisayar

isimsiz uye #467062 
dün sabah bilgisayarımın kasasını(garantili) vatan bilgisayara onarım için götürdüm ama tamir süresiyle ilgili en ufak bir bilgi vermediler. yalnızca görevlinin imzalayıp bize verdiği kağıtta "4077 sayılı kanundaki süre geçerlidir" gibisinden şeyler yazıyordu. kağıdı bulamadığımdan tamamını yazamadım şimdi. ilgili maddeye de baktım alakalı bir şey göremedim. sizce ne zaman geri alabilirim kasayı? onarım için parça götüren varsa yardımcı olursa sevinirim.
(8) 

bilgisayar sorunları

isimsiz uye #464329 
evet sorunları.. son iki haftadır o kadar çok sorun yaşadım ki o kadar yıllık bilgisayar kullanıcısı olduğum halde ben pc konusunda bu kadar sorun yaşadığım bir dönem hatırlamıyorum. neyse başlayalım buyrun. bir soru çözene 10 points, iki soru çözene 20 points, üç soru çözene 30 points, dört soru çözene 40 points, beş soru çözene 50 points

1- bilgisayarımın kasasının çıkardığı ses tamamen kendi iradesine bağlanmış durumda. geçenlerde kasanın içini temizledikten sonra başlattığım ilk 5 dakika içinde sesini duymakta güçlük çekiyorken ne olduysa birden elektrik süpürgesine dönüşüverdi meret. ayrıca bazı günler yine az ses çıkarırken bazı günlerde müziğin sesini duyabilmek için kulaklık takmak zorunda kalıyorum.

2- aynı şekilde ara ara kitlenmeler oluyor bilgisayarımda. (monitör durup dururken kararıyor ve klavye/mouse oynatamıyorum. ekranı göremiyorsan oynatıp oynatmadığını nasıl anlıyorsun diyebilirsiniz, haklısınız ama caps/num/scroll lock tuşları da basınca herhangi bir tepki vermiyorlar) ayrıca ara ara da kitlenme olmuyor. bugün bir defa oldu ama son üç gündür hiç olmamıştı, dört gün önce de iki defa olmuştu)

3- her zaman yükleyip rahat rahat oynadığım battlefield 3'ü açmaya çalışınca 'çalışmayı durdurdu' hatası veriyor. internetten sabahtan beri araştırıyorum ne denediysem olmadı. o yüzden bu konuda araştırmalarınızdan ziyade kişisel tecrübe ve bilginizden yardım bekliyorum

4- steam'den yine daha önce defalarca yükleyip rahat rahat oynadığım mw3'e girerken 'exceeded limit of 64 attachment assets' hatası almaya başladım. bunda da bi hafta öncesine kadar sorunsuz oynuyordum ertesi sabah açtığımda böyle oldu. olaydan iki gün sonra tekrar bi deneyim diye açtığımda oldu, ertesi gün yine olmadı. hala olmuyor.

5- windows güncelleştirmeleri yükleyemiyor! evet en normal sorunum bu sanırım. güncelleştirmeleri yükle butonuna bastıktan sonra neden hata verir? microsoft'un bu amaçla çıkardığı programlar neden işe yaramaz? bunların cevaplarına ulaşmak bu konudaki tek gayem. ve tekrar ediyorum, en normal sorunum bu.

yemin ediyorum lost bilgisayarı filan kullanıyorum sanmaya başladım artık. bu kadar alakasız sorunlar yığını içinde üç hafta içindeki 3. formatımı atmamam için yardım edin bana :'(
(1) 

kayıp yazara mesaj atılabilr mi

isimsiz uye #459479 
soru baslıkta
(5) 

indirme yapamıyorum (steam)

isimsiz uye #458184 
sabit diskte 700 gb boş alanım olduğu halde steam library'den oyun indirmeye çalışırken disk alanı yetersiz uyarısı veriyor. silip baştan yükledim yine aynı. neden olabilir ki bu nasıl çözeceğiz?
(4) 

tutunamayanlar

isimsiz uye #457402 
bu kitabın 400 küsuruncu sayfalarında çoğu yeri anlamadan okudum sırf okumak için. ayrıca noktasız yeri hiç okumadım. sonlardan sadece selim ışık'ın günlüğünü okudum. ondan itibaren de okumadım. ne kaçırmışımdır?
(3) 

eklembacaklılar nasıl oluştu

isimsiz uye #456741 
eklembacaklıların balıklardan evrilmediği bilinen bir gerçek, peki onlar nasıl oluştu? kökenleri ney? googledan da bakamadım böcek fobim var.
(5) 

sıkıcı giden ama sonunu merak ettiğiniz 700 sayfalık romanın

isimsiz uye #455872 
350. sayfasındayken psikolojiniz ne durumda oluyor?
(2) 

bağlantı sorunu

isimsiz uye #455312 
internet gayet düzgün çalışırken bilgisayarı yeniden başlattığımda 'sınırlı bağlantı veya bağlantı yok' uyarısı veriyor. aynı şekilde tekrar yeniden başlattığımda eski haline dönüyor (bazen dönmüyor, 3-4 defa restart yaptıktan sonra anca düzeliyor). anlamadım ben bu işi. böyle bir şey başına gelen veya nasıl çözülebileceği hakkında fikri olan var mı?
(4) 

sözlük arıyorum

isimsiz uye #455086 
subjektif entry'lerin girilmediği, yalnızca nesnel bilgiler girilen sözlük arıyorum. bildiğiniz bu ve bunun gibi siteler varsa yazarsanız sevinirim.
(3) 

internet dolandırıcılığı

isimsiz uye #449430 
arkadaşlar kariyergrup.net diye bir site var. bunun ortak çalıştığı bir şirketten (caglar network) 150 puan değerinde alışveriş yapanlar sitede çalışma hakkı kazanıyormuş. çalışanlara her ayın 15'inde belirli bir ücret veriyorlarmış ve bu ücret her ay kademeli olarak artıyormuş.

kullanıcılardan bilgi olarak e-mail, vatandaşlık numarası, banka hesap numarası, isim soyisim ve doğum tarihi istiyorlar.

sizce bu site ne kadar güvenlidir? sitede görev alanları gösteren bir sayfaları var her ay neredeyse 100'e yakın çalışan alıyorlar. yani sakat bir durum olsa çoktan şikayet edilip kapatılırdı diye düşünüyorum.

ayrıca öyle bir şey olsa bile o 150 puanlık alışverişe harcadığım parayla kalsın çok sorun etmem açıkçası. ama hesaptan kredi çekme olayı filan oluyormuş çok sıkıntılı durum o ya.

siz ne dersiniz güvenilir midir burası? verdiğim bilgileri kendi lehlerine kullanmaları için yetkileri yok sanıyorum ama insan 'ama' demeden edemiyor işte.
(6) 

kezban gg mi

isimsiz uye #447435 
sözlük üzerinden birine kezban demek gg mi?
(4) 

sivyus neden silindi

isimsiz uye #445826 
sürekli blogunun linkini paylaşıyordu galiba, o yüzden mı silindi? öyleyse başlıklarda link içeren her entry'nin silinmesi gerekmez mi?
(4) 

kariyergrup.net

isimsiz uye #445741 
tipik bi internet üzerinden çalışıp para kazanma sitesi.

banka hesap numaranı veriyorsun oraya yatırıyormuş adamlar eyvallah da sakata gelmeyelim tüm bilgilerim ifşa olacak? güvenilir midir sizce?
(5) 

karadelik genişler mi?

isimsiz uye #441412 
soru başlıkta
(5) 

kredi kartı

isimsiz uye #440305 
3-4 saat önce kredi kartıma 50 tl yatırdım ama alışveriş yapmak istediğim zaman limit yetersiz diyor. belli bir süre sonra mı aktif olacak o 50 tl? ne kadar süre sonra?
(2) 

vikipedi'ye giremiyorum

isimsiz uye #439176 
bi' ben mi giremiyorum?
(7) 

polo yedim

isimsiz uye #434718 
üstüne de fanta içtim bişey olur mu?
(4) 

sık kullanılanlar

isimsiz uye #433235 
sık kullanılanlar listem gün geçtikçe uzadığından siteleri sadece faviconlarıyla sıralamak istiyorum, isimleri gözükmesin yani. yapılabilir değil mi? çünkü böyle bir özellik vardı diye hatırlıyorum ama nasıl yapıldığını unuttum :/

google chrome kullanıyorum bu arada.
(7) 

detroitli kizil

isimsiz uye #432283 
bu adam kim? troll olduğu belli gibi ama olayı ne yani dinci mi kinci mi nedir? ismini sözlük dışında yerlerde bile zikrediyorlar.

edit: dinci derken ateizmi kötüleme aracı olarak kullanan ve şakirt taklidi yapan troller gibi mi demek istedim. yanlış anlaşılmasın.
(1) 

evrim teorisi video

isimsiz uye #428374 
evrim teorisiyle ilgili bi video vardı, maymuna bazı numaralar gösteriliyordu ve o da aklında tutup bi süre sonra bunları biliyor muydu neydi. muhtemelen bi youtube videosu ve en az bir buçuk senelik. aynı zamanda sözlükte paylaşılmıştı. muhtemelen tabi bunlar.
(2) 

ferrarisini satan bilge

isimsiz uye #425628 
bu kitaptaki teknikleri deneyen oldu mu hiç? işe yarıyor mu?
(16) 

otostopçunun galaksi rehberi vs tutunamayanlar

isimsiz uye #423097 
bir seçim yapmalıyım, hangisini alayım?
(1) 

superonline

isimsiz uye #414429 
bu sabah itibariyle superonline'a (8mbit) geçtim ama download ve sayfalarda gezinme hızım çok düşük. torrentten 20kb/s ile dosya çekiyorum.. acaba düne kadar kullandığım ttnet'te 90gb kota yaptığım için mi düşük bu kadar? adil kullanım olayı filan. bir de hıztesti yaptım onda da download 6,95mbps diyor.
(2) 

internet hızı sorunsalı

isimsiz uye #413910 
aslında internet hızı değil de videoların yüklenme hızı daha doğru olur. 4 bilgisayarın ortak olarak kullandığı bir modem var, sadece benim bilgisayarda aşırı yavaş yükleniyor videolar. kablodan filan olabilir mi acaba? youtube'dan tiksinir oldum artık lan bir akıl verin.
(1) 

immanuel tolstoyevski

isimsiz uye #413583 
so-cool.sosyomat.com

şu sayfa bu yazara mı ait?
(5) 

e mail

isimsiz uye #413237 
e mail almak istemediğim bir adres var, nasıl engellenir bu?
(2) 

sir yes sir

isimsiz uye #410669 
yazarına ulaşmam lazım mesaj atabilecek?
(2) 

ekşi++

isimsiz uye #409957 
ekşi++ ayarlarından;

"Yari-otomatik don bebegim (Ayni gun icinde ilk alin teri don bebegimden sonrasini otomatik yapar, 5 dakikada bir 'don bebegim' yaptirmaz)"

seçeneğini işaretlediğim halde her girişte dön bebegim yapmak zorunda kalıyorum nedendir? bunun ayarı başka bi yerden yapılıyo da ben mi görmedim?
(6) 

strateji oyunları

isimsiz uye #409468 
napoleon total war gibi, ama daha yeni bir dünyayı konu alan (savaşı kılıçlarla değil de tanklarla uçaklarla yapsınlar mesela) bir oyun arıyorum bilen varsa?
(6) 

böcek

isimsiz uye #409205 
arkadaş ne lanet bişeydir bu. az önce yarım saat apartmanın kapısında bekledim içeri giremedim bizim dairenin önünde dolanıyo diye. daha dereceyi 30larda göremedik türedi bunlar yine anlaşılan. şimdi 5 ay bunları mı çekecem ben? aaay ay
(8) 

vikipedi

isimsiz uye #408996 
bu sitedeki yazıları kimler yazıyor bilen var mı? güvenilmeli mi vs
(1) 

yazara mesaj

isimsiz uye #407984 
dusundukce dusunen adam'a ulaşmam lazım biri mesaj atarsa sevinirim.
(2) 

beşiktaş fenerbahçe

isimsiz uye #406205 
1den 1 olur mu ne dersiniz? baya yüklü girecem. (handikaplar iy1,5 ms2,5 fb lehine)
(3) 

zamunda.net

isimsiz uye #405792 
açılıyor mu sizde?
(3) 

sürekli format atmak

isimsiz uye #405661 
her seferinde 'bu son, bi daha 6 ay boyunca format yok' diyerek giriştiğim formatların sayısı bir ayda 5'i 6'yı geçti. bu gece bunlardan sonuncusu olacak inşallah.

neyse efenim sorum, bu tür nerdeyse haftada 2 defayı bulan formatlar bilgisayara zarar verir mi/vermiş midir? sabit diskten az bi miktar bölüm sildiğini biliyorum onun dışında bir sorun olmaz herhalde donanımsal filan?
(13) 

hayat zor mu sizce

isimsiz uye #405533 
(1) 

adil kullanım kotası

isimsiz uye #404371 
üç haftadır program indiremedim şu meret yüzünden. 8mbit internette 100kb/sn hız nedir ya? genel bir sorun sandım ama mayısa girdikten sonra tekrar eski hızına dönmesiyle anladım kotadan kaynaklı olduğunu. soruma gelirsek kaç gb dosya indirdikten sonra internet yavaşlıyor bilen var mı net olarak? bir de kotadan ne kadar kullandığımızı falan gösteren bi yer var mı?
(9) 

legal mi?

isimsiz uye #401182 
www.eksisozluk.com

öyleyse neden?
(1) 

gözlük

isimsiz uye #400424 
sol gözümde %30 oranında göz tembelliği varmış ve gözlük verdiler haliyle. ama günün her saati takamıyorum. merak ettiğim bu takmadığım saatler boyunca gözümdeki bu tembellik oranı artar mı, yoksa tek olumsuz yanı ilerleme kaydedilmemesi mi olur?
(5) 

birinin bilgisayarına girip onu izlemek

isimsiz uye #397061 
merhaba heykırlar,

msnden iki satır muhabbet ettiğin birinin bilgisayarına girip senin ne yaptığını filan izlemesi ne derece mümkün? birinden feci şekilde şüpheleniyorum da.
(3) 

bios ekranı

isimsiz uye #396385 
asus markalı bilgisayarımın bios ekranında mouse'u hareket ettiremiyorum ve dolayısıyla ayarlara giremiyorum. 12'den beri sırf şu sorun için uğraşıyorum ama çözümünü bulamadım google amca da senden başka kimse yaşamamış bu sorunu diyor :( son çare buraya yazıyorum umarım yardım eden çıkar..

p.s: mouse'da herhangi bir sorun yok, windows açıkken sorunsuz kullanıyorum ama bios'ta sağ altta hareketsiz duruyor.

mobil görünümden çık