(4) 

bir gecede yürüyemez oldum!

isimsiz uye #1401208 
şaka değil, gerçekten. gece uyuyana kadar hiçbir şey yoktu. yalnızca hayal mayal, gece ara ara uyandığımda ayağımı aşırı kütlettiğimi hatırlıyorum. sabah kalktığımda topallayarak yürümeye başladım ağrı sebebiyle. ağrı, sağ ayağımın sağ yanında yoğunlaşıyor. yaklaşık 10 saat de dışarıdaydım bugün işim gereği. şu an ise yattığımda dahi uyutmayacak bir ağrı var. neden olabilir böyle bir şey?
(5) 

kaçak bina ihbarı

isimsiz uye #1400580 
merhaba. binasını kaçak olarak kullanan bir işletmeyi yıkım talebi için şikayet etmek istiyorum. bulunduğumuz bölgede on tane şubesi var. elektrikleri kesilmiş olmasına rağmen halen daha devam ediyorlar. kritik bir konumda oldukları için -bildiğin cadde ortasındalar neredeyse- biz ve birçok işletmenin görünmesini engelliyorlar. nereye talepte bulunsak en kısa sürede sonuç alabiliriz?
(14) 

yemek siparişi veren arkadaşlar

isimsiz uye #1398386 
merhabalar. bu ileti reklam amaçlı değil, yalnızca tavsiye alma amaçlı yazılıyor. özellikle konum veya isim de belirtmiycem :)

bundan 3 ay evvel bir pideci dükkanı açtık. bulunduğumuz konum itibariyle keşfedilmeye kısmen müsaitiz. 3 ay, büyüyüp tanınmak için çok az bir süre ancak üzerimizde çok fazla borç var. en kısa sürede tanınıp gelişmek ve borçlarımızı hafifletip biraz olsun rahatlamak istiyoruz. bunun için gerek iş yerlerinde çalışan, gerekse evde arada bir yemek yapmaya üşenip dışarıdan sipariş veren arkadaşlardan ricam olacak. öncelikle yemek siparişi vereceğiniz zaman ilk başvurduğunuz platform neresi? devamlı söylediğiniz özel bir yer varsa bile lütfen böyle olduğunu belirtin. ikinci olarak ne tarz kampanyalar dikkat çekici olabilir? örneğin tek pide fiyatının ortalama 12 tl olduğu bir bölgede nasıl bir kampanya dikkatinizi çeker?
(3) 

sevilmediğin bir ortamda başarı sağlamak

isimsiz uye #1396302 
okulumdan (deü) bahsediyorum ama bu sevilmeme mevzusunu açayım önce. bunun nedeni yaptığım davranışlar olabilir, sosyal olmaya çalışırken kasılmak olabilir ve hatta sırf sevimli bir tipim olmadığı için bile olabilir. kendimi hiçbir zaman zorla sevdirmeye çalışmadım, bunun için bir role bürünmedim ama ister istemez yanlarındayken kasıldım. durum üzerine de çok düşündüm. yanlışlarımı ve itici özelliklerimi törpülemeye çalıştım ama pek başarılı olamayıp vazgeçtim. bunları 'sevilmeme' kısmına odaklananlar için belirttim.

bir yandan da 3 ay evvel bornova'da pideci dükkanı açtı babam. (elde olan olmayan her şeyini koyarak) ama gelirden çok gider oluştuğu için elemanları gönderttim, şimdi okulum dışında kalan her an gün sonuna kadar orada bulunmam gerekiyor. haliyle sınav haftası olsun, ders tekrarı için olsun okul için çalışmaya çok vaktim olmuyor. ama biraz hevesim olsa bir şekilde halledebilirdim diye düşünüyorum. o kadar yalnızım ve yalnızlığımdan utanç duyuyorum ki okula gittiğimde (herkesin kendine göre ortamı var), ne ders dinlemeye gidesim geliyor ne de gittiğimde derse odaklanabiliyorum. ve bu okulun tek bir dönem bile kayıp geçmeden bitmesi gerekiyor. (yaş 24 ama 2.sınıfım daha) vizelerim de berbat geldi :/ çok kısa sürede kendimi toparlayıp başarılı olmam gerekiyor. siz böyle bir durumda nasıl motivasyon sağlardınız?
(2) 

8 vizenin 6'sına girmemek

isimsiz uye #1392211 
hepsi için raporum var. bir sıkıntı olur mu sizce?
(4) 

nasılsınız

isimsiz uye #1389172 
cumartesi ve saat 3 buçuk. nasıl/ne hissediyorsunuz?
(4) 

kredi çekimi hakkında

isimsiz uye #1387185 
en basit şekliyle anlatayım.

2 hafta evvel kredi çekme isteğime akbank tarafından 39,500 tl'ye kadar onay verildi ve ben 10,000 tl çektim.
ancak şu an 7,000 tl'lik kredi başvuruma onay verilmiyor.
kredi notum yüksek olmasına rağmen yetkilinin tahmini şu: 10,000 tl kredinin ödeme durumuna bağlı olarak yeni kredi alıp alamayacağım şekilleneceği için şu anda bir krediye daha onay verilmiyor.
10,000 tl kredi borcumu hemen şu anda kapatsam, yeniden 39,500 tl'ye kadar kredi çekip çekemeyeceğimin ise şu anda bilinemeyeceğini söylüyorlar. sizce nasıl olur?

-öğrenciyim çalışmıyorum. sigorta girişim vardı ama temmuzun başında çıkış yaptırmıştım-
(25) 

pideciye isim önerileri

isimsiz uye #1378208 
iyi geceler herkese. iki üç hafta sonra pide salonu açmış olacağız ama isim konusunda takıldık. aklımıza yatan önerinin sahibini dükkanımıza bekliyor olacağız :)
(1) 

pulse konser dvd'si

isimsiz uye #1365892 
merhabalar arkadaşlar. pink floyd'un pulse konser dvd'sini almak istiyorum. d&r'da tükenmiş gözüküyor haftalardır. amazon'da satın alınabilir gözüküyor ancak daha önce amazon üzerinden satın alma deneyimim olmadı. mesela şu linkte 3 farklı eklenebilir opsiyon gözüküyor bunların hangisini seçmeliyim veya seçmeli miyim: www.amazon.co.uk aynı şekilde new from ve used from kısmındaki farklı fiyatların anlamını da çözemedim.
(7) 

sevdiğim insanı son defa gördüm

isimsiz uye #1361537 
ölüm gibi cidden, farkı sezilmiyor. diyemediklerimin yükü cabası
(2) 

kuafaj sonrası soğuk içmek?

isimsiz uye #1358496 
bugün sol azı dişlerimden birine kuafaj işlemi uygulandı ancak soğuğa karşı epey tepki veriyor bu normal mi/bir zararı var mı?
(9) 

şimdiyi yoğun yaşamak

isimsiz uye #1358158 
bu konuda tavsiyeleriniz/düşünceleriniz nedir?
(8) 

nietzsche'nin kırbaçlanan ata sarılıp ağlaması

isimsiz uye #1342095 
bilen bilir meşhur bir söylenti bu, peki bu olayın yaşandığını kanıtlayan/yazan kaynak var mı? sizin düşünceniz nedir bu konuda?
(4) 

aşırı öksürük/kan tükürme

isimsiz uye #1336943 
iki haftadır hastaydım (grip), şimdi geçti sayılır ama üç dört gündür acayip şiddetli ve sık öksürüyorum ayrıca devamlı tükürüyorum (balgam hissi var ama balgam çıkmıyor) bugün iki defa çok küçük nokta boyutunda koyu kırmızı kan pıhtısı gördüğümü düşündüm. şiddetli öksürükte klıcal damarların yırtılmasından vs dolayı normal olabiliyor denmiş bazı yerler ama içimi bi panik sardı. bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilir mi?
(2) 

tepkisizleşiyorum

isimsiz uye #1336723 
eskisi kadar doğal gülemediğimi farkettim son birkaç gündür. her şey hiç olmadığı kadar olağan, yapay ve zevksiz. insanların sıradanlığı midemi bulandırıyor. hayatın akışından kopma fikrine o kadar uzaklar ki, farklı bir evrenden gözetleme şansım olsaydı her birinin cennette yaşadığını sanardım
yaştan (24) kaynaklı olabilir mi acaba?
(2) 

tecil dosyası ihlal edilmiştir

isimsiz uye #1336468 
6736 sayılı vergi yapılandırmasının 2 aylık ödemesini yapmamış babam. ocak 2019 üçüncü ayıydı. az önce ödemek için gib'in sitesine girdik ve yukarıdaki hatayı verdi. nedeni: 2 aydan daha fazla gecikmiş ödeme bulunması yazıyor.

şimdiki süreç nasıl işleyecek? ne olacak? yapılandırma hakkından tamamen mahrum mu olunuyor bir iki saat gecikmeyle
(4) 

hastayken uyumamak?

isimsiz uye #1335824 
haftalardır geçmeyen hastalığım ve yarın 13.30da sınavım var. hiçbir şey bilmiyorum. bugün grip biri ne kadar uyuyabiliyorsa o kadar uyudum gün içinde ve sınava kadar uyumasam mı diyorum. uyumazsam vücut direncim/hastalığım etkilenir mi?
(10) 

bütünleme sınavları finale göre neden daha zor?

isimsiz uye #1335702 
şimdi ben biraz derin söveceğim birtakım insanların arkasından da, vicdanım engel olsun istemiyorum belki vardır bu sacmalıgın bi sebebi.
(3) 

oyun bilgisayarı

isimsiz uye #1331501 
selam selam.

ekran kartım yandığı için senelerdir oyun oyna(ya)madım. bir süre sonra da bu duruma alışıp yeni kart almakla filan da uğraşmadım. öyle ki internet cafeye, ps cafeye bile arkadaş zoruyla gidiyorum. yalnız az önce bi youtuber'ın oyun videosuna denk geldim, ben oyun oynamayı özlemişim baya baya.

mobil üzerinden oyun oynamayı sevmiyorum. bu yüzden oyun bilgisayarı toplatmayı veya direkt almayı düşünüyorum. senelerdir oyun sektörüne çok uzak olduğum için de yardımınıza ihtiyacım var. özellikle hangi donanımsal özellikleri toplatmam gerektiği ile ilgili. piyasadaki hemen hemen hiçbir oyunda çok sıkıntı çıkarmayacak bir sistem önerir misiniz? ve toplam maliyeti ne kadara patlar? ayrıca laptop veya masaüstü farketmeyecek, maliyet açısından toplama bir masaüstü daha mantıklı olur değil mi?

ek olarak, şu anki pc'min genel özelliklerini de yazayım.

intel core i5-2500 cpu 3.3ghz (4cpus)
1 tb harddisk
8 gb ram

buna iyi özellikli bir ekran kartı alsam güncel oyunları kaldırır mı? (pc 7 buçuk senelik)
(3) 

yalnızlık

isimsiz uye #1323849 
zaman zaman yalnızlığınızın resmen planlandırılmış ve asla bozamayacağınız bir kader olduğunu düşünüyor musunuz?

bu aralar kiminle sohbet etmeye çalışsam skinde olmuyorum afedersiniz. yani baya "nasılsın"a filan cevap alamıyorum şaka gibi. yine de yeni insanlarla tanışmak, eskileri unutmamak vs adına derecesi önemsiz tüm yakınlarıma yazıyorum ama nafile. 1 2 aydır böyle. sizin de böyle dönemleriniz oldu mu/oluyor mu?
(10) 

doktor tavsiyesiz antidepresan

isimsiz uye #1311883 
kaygı bozukluğumu 5 yıldır bu şekilde kontrol altında tutmaya çalışıyorum. aslında psikoloğum lustral önermişti ama hiçbir işe yaramadığından ikisini de bırakıp reçetesiz satılan paxil'e başlamıştım. günde 20 mg kullanıyorum, bir dönem 40'a kadar çıktığım, bir dönem ise ara verdiğim oldu. merak ettiğim şu: şu an için bir sorun yok gibi ama bu durum uzun vadede vücudumda sorun yaratır mı? eğer öyleyse, şu an bırakmam çok mu geç olur vücudumun toplaması için? alkolle de çok kullandım/kullanıyorum
(4) 

burada ne demek istenmiş?

isimsiz uye #1310938 
tev burs başvurusunda karşıma çıktı:

"Veri sorumlusu sıfatı ile Vakfımız ve Vakfımız adına şubelerimiz, Iktisadi işletmelerimiz, internet sitelerimiz ile sosyal medya sayfalarımız veya ve bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü kanallar aracılığı ile; kişisel ve/veya özel nitelikli kişisel verileriniz; tamamen veya kısmen elde edilebilir, kaydedilebilir , depolanabilir, değiştirilebilir, güncellenebilir , periyodik olarak kontrol edilebilir, yeniden düzenlenebilir, sınıflandırılabilir, işlendikleri amaç için gerekli olan ya da ilgili kanunda öngörülen süre kadar muhafaza edilebilir, kanuni ya da hizmete bağlı fiili gereklilikler halinde Vakfımızın birlikte çalıştığı ya da kanunen yükümlü olduğu kamu kurum ve kuruluşlarıyla ve/veya Türkiye'de veya yurtdışında mukim olan 3. kişi gerçek kişi/tüzel kişi, hizmet sağlayıcı ve tedarikçi firmalar, ve/veya Vakfımızın şubeleri veya Iktisadi işletmeleriyle paylaşılabilir, kanuni ya da hizmete bağlı fiili gereklilikler halinde aktarılabilir ya da kullanılmasının engellenmesi de dahil olmak üzere işlenebilir. Kişisel verileriniz, Vakfımız/şubelerimiz/iktisadi işletmelerimiz/internet sitemiz ve bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü kanallar aracılığıyla yazılı, sözlü ya da elektronik ortamda toplanabilir.

Vakfımız ve şubelerimiz 5737 Sayılı Vakıflar Kanunu ve bu kanun dayanak yapılarak hazırlanan diğer yönetmelik hükümlerinde belirtilen faaliyetlerini yerine getirirken, tarafınıza ait gerekli kişisel bilgileri yukarda belirtildiği şekilde 3. kişilerle, paylaşmak ve aktarmak durumunda kalabilir.

Aşağıda 6698 sayılı kanunda belirtilen tarafınıza ait hakların da altını çizerek; İşbu bilgilendirme ve onay formu ile Türk Eğitim Vakfı olarak yukarıda belirtilen haller dışında 6698 Sayılı Yasa’nın hükümlerine uygun olarak davranacağımızı taahhüt etmekteyiz. Burs yükümlülüklerimizi, kurulan sistem üzerinden yürütebilmemiz için kişisel verilerinizin işlenmesi ve paylaşılmasına ilişkin açık rızanızı talep etmekteyiz. Açık rızanız olmadığı takdirde kişisel veriler işlenemeyeceğinden başvurunuz kabul edilmeyecektir.

Haklarınız;6698 sayılı kanunun 11. Maddesi çerçevesinde; “Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme, Kanun’un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme (bu takdirde bursunuz kesilmektedir), Yukarıdaki talepler uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme”haklarına sahipsiniz."

-----------

benim anladığım; yasaklı sitelere girme, illegal bahis oynama, int. üzerinden dolandırıcılık yapma gibi durumları 3. şahıslara bildiriyorlar doğru mu anladım
(4) 

komşunun pitbull u

isimsiz uye #1309411 
karşı komşunun bahçesinde pitbull var ve annemin devamlı baktığı sokak kedilerinden bazıları bu hayvan tarafından parçalandı. kedilerin acı acı miyavlamasını duyduk bikaç defa ama artık onlara üzülmez oldum annem yüzünden, kadın üzüntüden yerlere yatıp ağlıyor her seferinde. son bi haftada 2 3 defa yaşadık. karşıdakiler de sıkıntılı tipler, şikayet ya da laf etsen konu uzar baya. ne yapılabilir?
(1) 

yoğurt ve sütte şarbon var mı

isimsiz uye #1307975 
sb
(10) 

evimizin önündeki çöp konteynırı

isimsiz uye #1306171 
nasıl kaldırtabiliriz bunları? belediye ilgilenmiyor ama her sabah kötü kokuyla uyanmaktan gına geldi.
(3) 

oyunlar aşırı mı gelişti?

isimsiz uye #1306058 
2015'e kadar oyun performansı açısından (genel anlamda) sıkıntı yaşamadığım pc'min özelliklerinin, güncel oyunların sistem gereksinimlerini okuduğumda yetersiz kaldığını farkettim. (son 2-3 senedir pc oyunları konusundaki bilgim herhangi bi dünya dışı canlıdan fazla değil) örneğin battlefield 5 için "minimum" sistem gereksinimleri şurda geçilmiş: www.technopat.net

benim kasa ise genel hatlarıyla şu: eksiup.com
ekran kartı da AMD Radeon HD6950 GDDR5 2GB 256Bit MD DX11

modern dünyada hiç mi şansı yok? en azından orta ayarlarda...
(4) 

tarihi geçmiş çikolata

isimsiz uye #1303846 
az önce annem çıkardı dolaptan unutmuş orda, stt 27.08.2018 yazıyor. birkaç parça yedim tadında sorun yok gibi ama ebat olarak büyük. yani birkaç güne anca bitiririz. bir sorun çıkar mı?
(4) 

kredi kartı kapatma ve borç

isimsiz uye #1302722 
az önce telefonla arayarak yapı kredi play kartımı kapattım ancak ödemediğim 35 tl kadar borç vardı içinde. (iki gün önce tekelden yaptığım alışveriş) müşteri hizmetlerine ek olarak ödemem gereken borcum yok mu diye sorunca hayır aksine 91 kuruş fazla ödeme yapılmış, kartı kırıp atabilirsiniz dedi. bu borcun sonradan kendisi veya faiziyle birlikte istenmesi mümkün mü? öyleyse ne gerekçeyle? ve asıl sorum; şu an bankaya gerçek bir borcum olup olmadığını kesin olarak nereden teyit edebilirim? aylar sonra borcunuz şu kadar faize bindi diyip üşüşmesinler başıma.

şunu da belirteyim tekel alışverişini temassız olarak yaptım. fişi aldım ama onay mıydı bilmiyorum. üstündeki miktara bakıp fişi attım direkt. yapı kredi mobil hesabımda da gözükmüyordu bu harcama.
(4) 

demokrasi çelişkisi

isimsiz uye #1301079 
türkiyenin mevcut haline baktığımda "bize müstehak" diye avutuyorum kendimi. açıkçası bir kesimin pişmanlıkları içimi rahatlatıyor. ne var ki yarın öbür gün millet pişman olup benim de desteklediğim bir şekilde yönetilmeye kalkarsak en çok sevinen yine ben olacağım. kendimi mi kandırıyorum acaba "oh olsun" diyerek? öyleyse de çok acı değil mi? ve akıl sağlığını korumanın başka bir yolu mümkün mü?
(4) 

sigarayı bırakmak

isimsiz uye #1299579 
iki gün önce sabahlarken paketim bittiğinde kararlı bir şekilde bırakacağım dedim kendi kendime. dün paket almadım. arkadaşımla dışarı çıktığımda iki dal uzattı diye içtim (aslında birini çok canım çekti diyerek ben aldım kendisinden :/) gece boyu allen carr yöntemini araştırdım, 1 saatlik videosunu izledim ve kararımı daha da netleştirdim. ama rüyalarım full sigarayla ilgiliydi :) uyandığımda kaygım devam etti. titreme, aşırı nikotin isteği, sürekli sigara düşünme gibi belirtiler yaşamama rağmen vücudum daha dinçti sanki daha ikinci günden. az önce uykum daha da açılsın diye kahve yapacaktım ama 5 buçuk yıldır sigarasız tek bir bardak kahve içmediğim için dayanamayıp paket aldım. dün sigarasız kahve içerken çok zorlanmıştım çünkü. ne hissedeceğimi merak ettiğim için kahve yapmadan sigara yakmak istedim. sanırım tek olumlu tarafı burası: bunca yıl içtiğim her sigaradan sonra yaşamadığım şeyleri yaşadım. ağızda aşırı iğrenç tat, kusma isteği, göğüs yanması vs.

az önce paket alarak irademin çok kırılgan olduğunu ve başarısız olacağımı hissettiğimden kaygım arttı. özellikle sigarayı bırakabilmiş arkadaşlara soruyorum, siz de benzer sıkıntılar yaşadınız mı? şu an sigarayı bırakmanın hangi aşamasındayım ve en önemlisi bıraktım diyip tekrar paket almak asla bırakamayacağımı mı gösteriyor?
(5) 

midemdeki sorun

isimsiz uye #1292839 
www.eksiduyuru.com

www.eksiduyuru.com

bunlar yaklaşık 1 hafta 10 gün arayla açtığım iki başlık...
ikinci açtığımın etkileri hafiflese de devam ediyor. birkaç güne geçeceğini umuyorum. daha genel bir soru soracam ama,
kimle konuşsam doktora gitmemi önerdi. randevuyla uğraşmak istemiyorum ama. sağlık ocağı veya acil anlar mı sizce? (etkisi geçtikten sonra acile gitmemin de anlamı kalmıyor gerçi) ikinci sorum, sizce midemdeki sorun ne? ilkinde hadi sıcak havada paket siparişle gelen ketçap mayonez yedim diyelim ikincinin sebebini anlayamadım. annemin evde hazırladığı hiçbir besinden dolayı yaşamamıştım bu sorunu. son birkaç gündür midem boşken dondurma yiyorum onun dışında bir sebep bulamıyorum. bir de çok temiz olmayan bir mekanda ciğer yemiştim ama arkadaşlar da yemişti onlarda bişey yok
(3) 

diyare için 24 saat içinde kaç defa wc'ye gitmek normal?

isimsiz uye #1292738 
normal veya anormal olduğu sınırları var mı? bir de ağız kuruluğu yapması normal mi?
(5) 

karnım aşırı ağrıyor

isimsiz uye #1292679 
dün gece 1e doğru dana ciğeri + makarna yedikten yarım saat sonra başladı. 24 saat boyunca bişey yemeyip direk bunları -biraz da hızlı şekilde- yemiştim sanırım o yüzden oldu. bugün gün içinde çok sıkıntı yaşamadım ama yatağa yattığımdan beri çin işkencesi çekiyorum. ne yapabilirim azalması için? soda yok evde. internette doktora danışmadan ilaç kullanmayın denmiş ama ağrı kesici atıcam böyle giderse
(6) 

eren erdem olayı

isimsiz uye #1291025 
mit ve mit ajanı hakkında bilgi sızdırmış fransız gazetecilere. bu adamı neden savunuyoruz? bunun oy kaybından öte bir sonucu var mı?
(3) 

noluyor dünden beri

isimsiz uye #1290721 
dün geceden beri,
-mide bulantısı
-kusma isteği
-midede şişkinlik hissi
-zaman zaman gelen üşüme + ateş
-aşırı bir halsizlik/yorgunluk. hayatımda yaşamamıştım böylesini. şu an düne göre biraz daha iyiyim ama yine de var hala
-yemek yiyememe hatta su içememe. bunları yapınca şiddetli kusma isteği

belirtilerden önce yaptıklarım:
-midye 6 tane
-mezesiz kumpiri kabuğuyla yemek
-son 3 günde 16 bira
-alaturka cips
(11) 

varsayalım...

isimsiz uye #1287633 
bugün sevgilinizle buluşacaksınız, 2-3 gün öncesinden sözleşilmiş. yarın da sevgiliniz şehir dışına çıkacak ama erteleyebilir

yorgun hissediyorsunuz ve çok uykunuz var. bu durumu dürüstçe anlatarak başka zaman buluşmak istediniz son dakikada. düşüncesiz/öküz sayılır mısınız?
(4) 

format sonrası internete girememe

isimsiz uye #1284794 
DELL laptopuma format attıktan sonra kablosuz ağların görüntülendiği paneli bulamıyorum. driver yükleyin yazmış internette ama hangi driver'ı yükleyeceğimi bilemiyorum?
(7) 

kasıkta sivilcelenme

isimsiz uye #1282767 
gecen hafta 3 tane yan yana cıktı onemsemedım ama simdi onlar söndü 4 5 tane daha cıkmaya baslamıs bugun. sıcaklar geldi terlemeden mi diyorum ama gecen yazlarda olmadı hiç? bi de duru duş jelini kullanmaya basladıktan sonra oldu. ilgisi olabilir mi?
(6) 

pire!!!

isimsiz uye #1279965 
ulan alt tarafı alt kata inip bikaç bira içeyim dedim, bacağımı onlarca siyah minik böcek istila etti. şu an hayvan gibi kaşınıyom. (şort vardı) araştırdım pire ihtimali yakın geldi uçuyordu çünkü. bu kaşıntı nasıl geçiyor ya? birisi sözlüğe evi ilaçlatmaktan banyoya kadar hiçbir şeyin bunları öldürmeyeceğini yazmış. benzer durumu yaşayıp bundan kurtulan oldu mu?
(2) 

ağzıma ne oluyor? (aft ve kan)

isimsiz uye #1277502 
geçen cumadan beri ağzımda devamlı olarak aft çıkmaya başladı. eskiden de stresli olduğumda veya az beslendiğimde aft çıkaran biriydim ama bu seferki çok farklı. doktorun verdiği kremi (kenacort) kullanıyorum birçoğunu geçirdi ama azı dişimin tam üstünde var bi tane lanet olası geçmek bilmiyor ve çok büyük. azı dişimin yarısını kaplamış durumda nerdeyse haliyle hiçbirşey yiyemiyorum konuşamıyorum. sabah her uyandığımda tükürüğüm kanlı çıkıyor (uyurken agzımı ısırdıgımdan supheleniyorum cunku normalde sıkıntı yok) + dişimi fırçaladığımda veya agzıma ufak bi darbe aldığımda yogun bi sekılde kanlı tükürüyorum. bundan 10 gün filan önce boğaz ağrısı yaşamıştım o yüzden bişey yiyemedim bi süre. stres de vardı ama bunlar bu sebepten olusamaz gıbı gelıyor? neden olabilir bunlar ya? kan tahlili yapmak istmiyorum hiv filan çıkacak diye. son hiv testimden sonra yaşadığım tek korunmasız ilişki sevgilimleydi ve onun hiv olduğunu düşünmüyorum ama ne bileyim... rahatlatacak bir şeyler söylemenize ihtiyacım var :(
(2) 

test isimleri

isimsiz uye #1276901 
aft için bu testleri olmam lazımmış. okuyamıyorum yardımcı olur musunuz?

hizliresim.com
(2) 

aft (delireceğim!!!)

isimsiz uye #1276760 
4 5 gündür şiddetli boğaz ağrım ve ateşim vardı. şu an sol bademcik dışında bir sorunum yok ama 2 gündür ağzımda aft üstüne aft çıkıyor çıban tarzında. dilimin üstünde, damağımda ve 2 tane de dişetimde. hepsi ağrılı. ağzımı oynatmak bile işkence.kafayı yiyeceğim neden olur mu?

hastalıktan beri agız saglıgımı onemsemedım yeterince. yemek de yiyemedim yok ama bunlardan olacağını sanmıyorum
(2) 

uykuda çişin gelmesi

isimsiz uye #1272470 
dün sabah iki defa oldu, saat 3 ve 8de. ikisi de uykudan uyandırdı sanırım (ilkinden eminim ikincisinden çok değilim) son zamanlarda psikolojik olarak hassaslaştım bu konuda (fizyolojik sebebi yok) bu da gün içinde tuvalete gitme sayımı arttırdı. aynı zamanda gece de daha sık kalkar oldum buna paralel olarak. ama bilinçsizken nasıl artabilir wc'ye gitme sayısı? doktora bu yüzden görünmek de saçma geliyor
(5) 

can yüce'yi tanıyor musunuz?

isimsiz uye #1269393 
youtu.be

bu adamın bu kadar fanı olması çok garip değil mi arkadaş? müziğe dair hiçbir şey yapmadığı gibi izleyici kitleşiyle taşak geçer gibi söz yazmış bir de. aklım kaçar aklınla çünkü senin aklın akıllı aklımdan nedir abi? hayır herkes de şöyle müthiş, böyle efsane dizmiş methiyeleri. benim göremediğim ne var bu adamda şimdi? kimi kıskandığımı filan düşünebilir ama çocukta kıskanılacak şey de yok. ve çok çok itici. piyasada çok boş şarkıcı var buna mı takıldın? evet çünkü çok fazla kötü. kötünün kötüsü.

ne düşünüyorsunuz?
(5) 

basit ing. sorusu

isimsiz uye #1266933 
beynim feci yandı. şu ikisini çevirir misiniz sırayla:

o kimi gördü?
kim onu gördü?

o = she olsun
(3) 

yardımınıza ihtiyacım var

isimsiz uye #1254586 
yaklaşık dört beş aydır, bir türlü kapatamadığım borcum var. yaklaşık bin lira kadar. öğrenci için büyük bir para sonuçta. her neyse kyk kartım dışında ikinci bi kredi kartı daha çıkartmış bulundum bir şekilde yapıkredi'den. limiti 800 liraydı. aylardır borç yükü o kadar psikolojimi bozmuş ki bir an önce kurtulayım diye iddaa'ya girdim. orda da tüm limitimi kaybettim. +800 daha borcum oldu. şu an 15 kuruşum var... ailem de maddi destek sağlayamıyor bu ara, epey masraf yaptığımız için. şubatın 5'inde okulum başlayacak ve benim bu tarihe kadar iş bulmam lazım. garsonluğu düşündüm ama hem bir aydan az bir süre için çalıştırmazlar diye düşündüm hem de hiç tecrübem olmadığından sırıtmaktan korktum açıkçası. beni sadece ayın 5'ine kadar çalıştırabilecek bir iş bulmam mümkün mü? fikrinize çok ihtiyacım var. sağlıklı düşünemiycek durumdayım

ekstra olarak bi sorum daha var. ben yapıkredi'den 800 lira nakit avans çektim. kart detaylarında da asgari ödeme oranı %30 diyor. bu oran, nakit avans çektiğim için artmaz değil mi? yani 800 lirayı direk karttan harcamakla nakit avans çekip harcamak arasında bi fark var mı asgari ödeme miktarı açısından?
(2) 

şarap - son kullanma tarihi

isimsiz uye #1254279 
az önce tekelden aldığım şarabın üzerinde 2016 tarihi yazıyor. bu üretim tarihi midir tüketim mi? üretim ise içilmesi için azami süre geçmiş midir? markası: cümbüş
(6) 

bu şarkının adı ne? (pink floyd)

isimsiz uye #1247573 
(3) 

ekran kartında ne olabilir?

isimsiz uye #1247287 
sorun şu: bilgisayarıma ekran kartını taktığımda bilgisayar açılmıyor. 1 senedir böyle. daha öncesinde çalışıyordu ama şöyle çalışıyordu: ilk zamanlar ayda bir pc donuyordu (kalın renkli çizgiler geliyordu ekrana) resetlemek zorunda kalıyordum, bu zaman geçtikçe arttı. en son günde 7-8 defaya kadar yükseldi ve artık hiç açılmaz oldu. arada atladığım aşamalar olabilir çok zaman geçtiği için. 3-4 tane pc tamircisine götürdüm. kimi yandığını söyledi, kimi yanığa benzemiyor lehimler sağlam vs. dedi. ne yapacağımı şaşırdım. kartın kendisi de 650 tl ve çok borcum var. yeni bi tane almam çok çok zor yani. aklınızdan geçen bir fikir var mı, ne yapmalıyım sizce? izmir'de bu sorunu net olarak belirleyebilecek bir pc tamircisi bileniniz var mı ya da?

masaüstü
(5) 

tepkim doğru mu sizce?

isimsiz uye #1247285 
twitter'da birkaç tane ing. mentionlaşma RT'lemiştim. bizim tayfanın whatsapp grubunda alay konusu oldu. goygoyu başlatan mesaj, rt'mi ss çekip gruba atarak altına "buna hazırlık okutan sistemin aq ehueheuehe" yazan bir arkadaştan. sonra dedim "ben hazırlık okumadan da rt atıyordum, zaten whatsapp durumum latince ve 2 sene boyunca öyleydi" diye ama baktım iyice azıttılar. okuduğum kitap, dinlediğim müzik, diğer paylaşımlarım üzerinden de goygoy devam etti. 45 dk boyunca onlar salladı ben salladım, gereksiz çöp bi ton diyalog oldu anlayacağınız. sinirim bozuldu kırıcı konuşmayım diye neti kapadım, 3 saat sonra açıp baktım devam ediyolar hala. rahatsız olduğumu söyledikten sonra da devam ettiler ki bende olayı koparan nokta bu oldu. gruptan çıkıp ilgili kişileri sildim rehberimden.

bunlar çok yakın saydığım arkadaşlarımdı. tepkimden sonra gelip özür dilediler ama yumuşayamadım. aramız senelerdir çok iyiydi cidden, ancak ben yanlış bir seçim yapmış olduğumu düşünüyorum. olayın üzerinden 3-4 gün geçti ama arada "fazla mı abarttım acaba" oluyorum. çünkü içlerinden en az birinin benimle arkadaşlığının bitmesine çok üzüldüğünü biliyorum. zaten vicdanım anons vermese düşünmezdim bile bu kadar. siz ne düşünüyorsunuz?

mobil görünümden çık