(9) 

kredi nasıl çekilir

isimsiz uye #624751 
100 tl değerinde 6 ay vadeli kredi çekmek istiyorum en kolay yolu nedir?
(3) 

iş bulmam lazım

isimsiz uye #621384 
herhangi bir konuda bir altyapım yok fakat aylık ortalama üstü (400+) maaş veren bir yerde çalışmak istiyorum. öneri ve tavsiyeleri olan yazarsa sevinirim
(3) 

nietzsche şiir

isimsiz uye #621383 
blog.milliyet.com.tr

nietzschenin bu şiiri hangi kitabında geçiyor? ben emin olamadım bu şiiri niçenin yazdığına.
(1) 

yılına göre şarkı/şarkıcı/albüm aramaları

isimsiz uye #619711 
yılına göre şarkı arayabileceğim (örneğin x yılında kimler albüm çıkarmış, hangi şarkılar çıkmış ve hatta mümkünse hitine göre sıralama seçeneği ile) güzel ve geniş arşivli bir site var mı bildiğiniz? müzik arşivimi genişleticem onun için lazım. (tr veya yabancı olması çok farketmez ama türkçe şarkılar tercihimdir)
(2) 

ingilizce öğrenmek istiyorum

isimsiz uye #617829 
şu an 18 yaşındayım ve ingilizcem çok zayıf. bunu en azından ingilizce dilindeki sitelerdeki içerikleri anlayabilecek kadar geliştirmek istiyorum. nereden başlamamı önerirsiniz?
(3) 

izmir sasalı doğal yaşam parkı

isimsiz uye #616503 
buraya nasıl gidebilirim? bornova yeşilovada oturuyorum. bizim buradan 613'e binip direk karşıyakaya veya konağa giden otobüslerden birine binip oradan da vapurla karşıyakaya geçebilirim ancak karşıyakadan sasalıya nasıl gidilebilir bir fikrim yok. yardımcı olan biri çıkarsa çok sevinicem.

maps.google.com
(5) 

kimlik bilgileri ile neler yapılabilir?

isimsiz uye #615138 
dün sabah 3 gibi aynı başlığı açmıştım ama ilgi çekmedi. ad soyad doğum tarihi ve kimlik numaram güvenmediğim kişilerin eline geçti. bir sıkıntı yaşama ihtimalim var mı?
(3) 

facebook

isimsiz uye #613491 
facebooka biraz uzak olduğumdan tam olarak ikonların anlamını bilmiyorum ne anlama geliyor bunlar? online iken yeşil yanıyor değilken hiçbir şey gözükmüyor o tamam ama bunlar kafamı karıştırıyor. en üstteki için 2 gün önce mobilden girdi mi demek isteniyor? (gün mü neyse o) öyleyse 2 saat de bir alttaki için diyeceğiz peki en alltaki ne oluyor?

i.imgur.com
(2) 

kar maskesi ve eldiven nerelerde bulunur

isimsiz uye #611292 
kar maskesi şu şekilde: images.hepsiburada.net

eldiven ise şöyle istiyorum: www.mudo.com.tr

eldiveni bir şekilde bulurum gibi ama kar maskesini nereden bulabilirim hiçbir fikrim yok :/
(2) 

basit bi soru

isimsiz uye #610846 
telefonu kapalı olan birini aradığımızda veya mesaj attığımızda o telefonun cevapsız çağrılarında/mesaj geçmişinde gözükür mü?
(2) 

ameliyat maskesi

isimsiz uye #610528 
nerelerde bulunur/satılır?
(1) 

sadist..?

isimsiz uye #609261 
sadist = e _ _ _ er ?
(6) 

neden sanatçılar genelde aşkı tema olarak alıyor?

isimsiz uye #607721 
müzik, film, kitap, şiir gibi bilumum sanat çalışmalarında tema olarak aşk işleniyor genelde. sizce bunun nedeni nedir? tüm insanlık için ortak başka konu mu bulunamıyor nedir, uğruna bunca çalışma yapılacak kadar değerli bir şey değil ki aşk.
(2) 

ilginç bir yöntem, işe yarar mı ki?

isimsiz uye #605296 
öncelikle ben pek normal biri değilim yani ben diyeyim aşırı alıngan siz diyin utangaç bir başkası desin aptal yani sonuç olarak anormal bir insanım.. bunu çevreden gelen tepkilere dayanarak da söylemiyorum (belki bu tepkiler olmasa farkında olmazdım ama) kendi kendimle yüzleştiğimde de her seferinde sert bir şekilde eleştirmekten kendimi alamıyorum ve öylesine sorunlu hissediyorum ki.. 18 yaşında erkeğim ve hep iyi bir insan olduğumu söylerler ama bunun tek nedeni bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesi. yani bana gelecek tepkilerden, kaybedeceklerimden korkmasam pisliğin teki olurdum diye düşünüyorum. zaten şu durumumda bile bana dost, arkadaş, sevgili veya ne bileyim kardeş gözüyle bile bakıldığında yeterince çekilmez biriyim. çünkü bunlar için gerekli iyi muhabbet, güzellik, empati, sıcakkanlılık gibi kavramlara fazlasıyla uzağım. bunlar olmasa da olur sen insan olduğun için sevilmeyi hakediyorsun diyeceklerin de samimiyetine inanmadığımı şimdiden söyleyeyim. kan bağın olan birine veya zamanında iyi bir geçmişim olan birine karşı böyle bir sorumluluk duyulabilir ama birinin sırf insan bu duyguları var mantığıyla sevilmesine ben karşıyım ve kendim sevmem de.

şimdi kendi düşüncelerimi yazacak olursam bana bunları yazdıran sorunun temelinde özgüven eksikliğinin yattığını düşünüyorum yani kendime en ufak bir güvenim olsa belki de bunları yazmaz şu anda sevgilimle konuşuyor olurdum. belki... :D

yani;
aptalım > çünkü > kendime güvenim yok > dolayısıyla > başkalarından sürekli onay bekliyor veya onları kullanarak kendimi tatmin etmeye çalışıyorum > haliyle rahat olamıyorum > bu da kendim gibi olamamama aptal biri gibi görünmeme yol açıyor

bu mantık fiziksel durumum dışında her konuda işe yarıyor ama o konuda yapabileceğim bir şey yok ne yazık ki :D gerçi hiçbir şey umrumda değil dediğim zamanlar ona da çok kafayı takmaz oluyorum.

şimdi bu cümlelerimden de anlaşılacağı üzere kendime karşı güvenimi tamamen kaybetmiş değilim yani özgüven eksikliği yaşamasam, veya kendi içimde gördüğüm cevherin farkındalığını gerçek hayatta kullanabilsem veya bazı günler gelen iki üç dakikalık hiçbir şeyi umursamamazlık duygusunu tüm hayatıma yayabilsem şu an isteyip de utancımdan, çekingenliğimden, tecrübesizliğimden vs. gerçekleştiremediklerimi gerçekleştirebileceğimi düşünüyorum.

ilginç bir yöntemden kastettiğim ise şuydu: - aslında bunu tamamen bilinçsiz bir şekilde denemiş ve sandığımdan daha iyi bir sonuç almıştım. şöyle ki bundan yaklaşık iki ay kadar önce internetten bir kızla tanıştım. hayatımda bu kadar kısa sürede böylesine samimi olabildiğim başka bir kız yoktu herhalde. belki de internetten olduğu için, bilemiycem.. (: neyse bir hafta kadar konuştuk sonra çıkmaya başladık ama çok geçmeden ayrıldık. bu bana sandığımdan daha fazla acı verdi sanırım ki unutmak için yeni birini bulmaya çalışıyorum fakat reelde girişken olamıyorum, internette de güven kazanamıyorum. bu girişkenliğimi kazanmak adına bir ilaca başlayıp, daha sonra sevgili bulup ilacı bırakırsam, o ilacı bıraktıktan sonraki yan etkilerini onunla geçirdiğim zamanlarda yaşayacağım mutluluk bastırabilir diye düşünüyorum. belki komik belki zekice ama bu iki ay önceki sevgilimde işe yaramıştı :D siz ne düşünüyorsunuz? şimdilik aklıma gelen tek çözüm yöntemi bu. farklı fikirleri olanlar yazarsa daha çok sevinirim. şunu da belirteyim başlığın açılış amacı aslında 'nasıl sevgili yapabilirim' düşüncesiydi. zira şu an sevgisizlik dışında bir şeyi kafama takmıyorum ve bunu bulursam her şey düzelecek ve daha mutlu olacağım gibi sanki. ama daha önce de dediğim gibi atıyorum okuldan bir kıza teklif edip aşağılayıcı bir şekilde red cevabı alırsam bir daha kimseye teklif etmeye yüzüm ve güvenim olmaz sanırım bundan çok korkuyorum. ama bazı anlar geliyor ki 'aman bu olmazsa başkası olur ne kaybedersin ki' diye düşünüyorum, işte ben hep o anlarda yaşamak istiyorum aslında. neyse çok uzattım. benim bu durumumla ilgili her yoruma açığım görüşlerinizi esirgemezseniz çok memnun olurum...

ve son olarak lütfen sizden tek ricam bunları bir teselli veya ilgi çekme, kendimi acındırma gibi amaçlarla yaptığımı düşünmeyin. gerçekten orjinal bir fikir ve somut çözümler aramak için açtım konuyu. ne olacak benim halim yorumlayın abilerim ablalarım.... :/
(6) 

facebook konuşma geçmişi

isimsiz uye #604133 
facebook konuşma geçmişinde mesajlar belli bir tarihe kadar gösteriliyor daha gerisi gösterilmiyor ama ben en başından okumak istiyorum nasıl görebilirim daha önceki mesajları?
(2) 

sigara kokusunu giderme yöntemi olarak mum yakmak

isimsiz uye #600696 
gerçekten işe yarıyor mu? ve ne oranda?
(6) 

gülüşün güzel olup olmadığı nasıl anlaşılır

isimsiz uye #599296 
ben kendi gülüşümün güzel olup olmadığını bilmiyorum. aslında güzel fakat aynada kendime objektim bakamadığımdan bu herkes için geçerli mi bilmiyorum. güzel bir gülüş neye göre anlaşılır?
(2) 

whatsapp

isimsiz uye #598914 
whatsapp için rehberdeki kişilerin genel görüntüde online-offline olup olmadıklarını gösteren bir eklenti, güncelleme, sürüm vs. var mı?
(1) 

facebook mobil

isimsiz uye #593215 
facebook mobile eklediğimiz telefon numarasını facebooktaki arkadaşlarımız görebiliyor mu yoksa sadece biz mi bilebiliyoruz? emin olan cevaplasın lütfen.
(2) 

skype konuşma geçmişi

isimsiz uye #590602 
yazışma geçmişi değil konuşma geçmişi lazım. bildiğim kadarıyla skype konuşmaları saklıyormuş ama yerini bulamadım?
(8) 

fazıl say hangi sözlerinden dolayı ceza aldı?

isimsiz uye #587781 
açıklayan bir haber var mı? ben bulamadım da.
(5) 

şeriat

isimsiz uye #587094 
kuranda 'şeriat' kapsamında değerlendirilen ayetleri paylaşabilir misiniz rica etsem?
(4) 

izmir

isimsiz uye #578681 
internetten tanıştığım bir arkadaşımla bu hafta sonu buluşma kararı aldık. kendisi narlıdere'de oturuyor ben ise bornova'da oturuyorum. sizce en uygun buluşma yeri neresi olur? ve buraya ulaşımı nasıl yapmalıyız? teşekkürler
(2) 

youtube hakkında

isimsiz uye #577952 
youtube'da şöyle bişey yapmak istiyorum:
diyelim ki ben birden fazla (örneğin 5) şarkıyı ard arda dinlemek istiyorum ama bunu sitenin kendisi oto geçiş yapsın istiyorum. her şarkı sonunda el ile ayarlamayayım yani. nasıl olur var mı böyle bişey?
(2) 

paxil

isimsiz uye #575772 
yaklasık bi aydır paxil kullanıyodum 20mg boyutunda. son üç veya dört gündür hiç almadım ve çarpıntı yorgunluk göz kararması gibi şeyler olmaya başladı. sırt ağrısı da var dünden beri ama bunla bi ilgisi var mı bilmiyorum neyse. bu şikayetler ilacı bıraktığımdan mıdır sizce öyleyse ne yapmamı önerirsiniz? bir süre daha içmezsem kendiliğinden geçer mi yoksa dozu azaltıp mı bırakmaya çalışayım?
(3) 

yandex'ten internet explorer'a veri aktarma

isimsiz uye #574141 
başlık ne kadar açıklıyor bilmiyorum ama kısaca anlatmak istediğim şu: yandex tarayıcısında facebook hesabıma otomatik olarak giriş yapılıyor. ancak ben hesabımın şifresini unutmuş durumdayım ve yandex'i silip internet explorer'a geçmeyi düşünüyorum. yandex çerezleri (en azından facebook verilerini) ie'ye nasıl aktarabilirim? herhangi bir bilgisi olan var mı bu konuda?

bu arada ie'de böyle bir özellik yoksa diğer tarayıcılara da geçebilirim. örneğin yandex'ten opera'ya, firefox'a veya diğer herhangi bir tarayıcıya veri aktarımı yapılabiliyorsa bunlar için de yazabilirsiniz. maksat yandex'ten kurtulmak ve facebook hesabımı kaybetmemek.
(1) 

samsung galaxy young

isimsiz uye #571695 
ayarlardan bu telefonun sesini en yükseğe getirmeme rağmen çıkan sesi -örneğin müzik dinlerken- yetersiz buluyorum daha fazla arttırma şansım var mı?
(3) 

mobil oyun

isimsiz uye #570326 
samsung galaxy y telefonuma oyun yüklemeyi düşünüyorum da bu hizmeti veren güvenli ve sağlam site var mı bildiğiniz?
(1) 

eşeysiz üreyen canlılar

isimsiz uye #568839 
evrim konusunda bu canlılarla ilgili iki sorum var.

1- eşeysiz üremeden eşeyli üremeye nasıl, ne kadar zamanda geçildi?
2- günümüzde eşeysiz üreyen canlılar doğal seçilimi ve dolayısıyla evrimi çürütmez mi? (bildiğiniz gibi yeni doğan canlılar atalarında bulunan genleri olduğu gibi alıyorlar ve bir sonraki nesile aktarıyorlar. yani milyarlarca yıl da geçse bu türde herhangi bir değişim yaşanmaması gerekmez mi?)
(2) 

bu ikisi aynı kitap mı?

isimsiz uye #565610 
www.kitapyurdu.com
www.kitapyurdu.com

sadece isimler mi değişik?
(5) 

ilaç tavsiyesi

isimsiz uye #555389 
sinirli ve karamsar hallerde çabuk etki gösteren ilaç tavsiye edebilir misiniz?

reçetesiz olursa iyi olur.
(1) 

22.01.2010 freiburg 0-1 stuttgart maçı

isimsiz uye #552342 
21.30da başlamıştı. (almanya bundesliga)

bu maçın özetini bulabilir misiniz?
(9) 

bir nihilist neden yaşar?

isimsiz uye #549171 
düşüncesi olan herkesten yorum bekliyorum ama nihilistlerden cevap gelirse daha memnun oluruz tabi:)

dipnot: eşşeğin zikini de sevmez nihilistler ona göre!
(3) 

uzman tv

isimsiz uye #546521 
uzman tv sitesindeki videoları izleyemiyorum acaba bana özel bir sorun mu? öyleyse neden olabilir?
(2) 

cep telefonu önerisi

isimsiz uye #544119 
bütçeyi çok zorlamayacak şekilde kaliteli fotoğraf ve video çekebilen cep telefonu önerir misiniz?
(2) 

şu metni ingilizceye çevirir misiniz

isimsiz uye #528181 
çok acil arkadaşlar

"iyi günler.

origin hesabıma fifa 13 oyununa ait key'i girip oyunu indirmiştim ancak ea.com'a giriş yapamıyorum çünkü muhtemelen e-mail adresimi yanlış yazdım. origin üzerinden de girdiğim bu mail adresini öğrenemiyorum ve dolayısıyla web app sistemine erişemiyorum. rica etsem bu key'i x hesabından siler misiniz? yeni kullanıcı oluşturup key'i onun üzerine girsem çok daha iyi olacak.

teşekkürler."
(4) 

cep telefonu numarasını öğrenme

isimsiz uye #525096 
kendi numaramı nasıl öğrenebilirim? hat: turkcell
(1) 

amazon ödeme seçenekleri

isimsiz uye #523376 
amazonda ödeme seçenekleri sayfasını göremiyorum. bulan birisi linkini atabilir mi veya ukash ile alışveriş yapabilir miyiz diye sorayım direk :)
(1) 

upload sitesi açmak istiyorum

isimsiz uye #521589 
bir süre sonra dosyaların silinmeyeceği, download hızı yüksek bir upload sitesi açmak istiyorum. tahminen yıllık maliyeti ne kadardır?
(5) 

site açacağım

isimsiz uye #519990 
forum sisteminde bir site açmayı düşünüyorum. tutması için şöyle bişey düşündüm atıyorum x mesaja ulaşan biri 30 puan kazanacak ve her puanın tl cinsinden bir karşılığı olacak ve adama ciddi ciddi para verecem ben bunun karşılığında (tabiki mesaj sayısına bağlı kalacak kadar basit bişey düşünmüyorum, önemli de değil zaten neyse)

şimdi sorum şu ben cidden parayı verecem amma çoğu kişi güvenmeyecek eminim bu güven sorununu nasıl halledebilirim acaba? herhangi bir merciyle imzalanacak bi durumsa kabul ederim yani o derece lütfen bilen biri yazsın çok cahilim amk.
(6) 

google'da en çok aratılan site ve kelimeler

isimsiz uye #519754 
google'da en çok aratılan sitelere ve kelimelere bakmak istiyorum bu istatistikleri tutan site var mı bildiğiniz?
(1) 

encrypted.google.com

isimsiz uye #519598 
bu adresin standart google'dan farkı nedir?
(1) 

twitter

isimsiz uye #512514 
twitterda '#' ile başlayan tagları engellemek istiyorum, daha doğrusu gündemde gözükmesinler istiyorum bir yolu var mı?
(1) 

youtube bana video önermesin

isimsiz uye #508226 
youtube'a giriş yaptığımda açılan ekranda abone olduğum hesapların paylaşımlarından çok youtube'un bana önerdiği videolar çıkıyor. bunu devre dışı bırakabilir miyim? nasıl?
(7) 

çarpıntı + baş dönmesi

isimsiz uye #504735 
son birkaç yıldır yerli yersiz gelen kalp çarpıntıları ve akabinde kısmen nefes darlığı, ayrıca çabuk yorulma (oturduğum zamanları bile yorgunluk belirtileri gösteriyorum) ve yataktan veya oturduğum yerden kalkış hızımla paralellik gösteren baş dönmeleri yaşıyorum. yılda 2-3 defa filan kalp teklemesi yaşamam da cabası. şu an için hayatımı ciddi derecede etkilediği söylenemez ancak ileride böyle devam etmesinden korkuyorum. doktora gitmekten ise daha çok korkuyorum. en son bundan iki üç sene önce lisedeyken rapor alma bahanesiyle gittiğim sağlık ocağındaki doktora dinletmiştim kalbimi bir sorun göremedim ama kardiyolojiye mutlaka git demişti. akdeniz anemisi olmak da (anneden) etkileyebiliyormuş bu gibi durumları ama bana durumum aşırı geldi. siz ne düşünüyorsunuz doktorluk mudur durumum sizce?
(1) 

max payne serileri

isimsiz uye #497198 
max payne serisinde hep bir önceki oyunun devamı mıdır yoksa her seri ayrı hikayeyi mi konu alıyor?
(7) 

m.d. house

isimsiz uye #494310 
yeni diziye başlayacağım dizi arıyorum. şu an için house en iyi seçenek gibi duruyor çoğu kişi beğenmiş. bu diziyi izleyenler düşüncelerini yazabilir mi ana konusu nedir kurgu vs nasıl sizce?
(16) 

oz mu prison break mi?

isimsiz uye #493219 
sizce oz mu daha etkileyici pb mi? her ikisini de henüz izlemedim yorumlarınıza göre birine başlamayı düşünüyorum.

bu arada oz'da epey iğrenç sahneler varmış, organ kesme kol koparma gibi şeyler var mı aşırı olumsuz etkileniyorum öyle sahnelerden :p
(4) 

asussetup.ini

isimsiz uye #492691 
bilgisayarı her açtığımda "cant find asussetup.ini c:/windows/chipset/asussetup.ini" uyarısıyla karşılaşıyorum. en son asus driverlarını yüklüyordum naptım sildim mi bişeyleri bilmiyorum ondan sonra olmaya başladı. nasıl giderebilirim bu sorunu?
(1) 

ati update

isimsiz uye #492242 
ati ekran kartım için güncel driver'ları indirmeyi düşünüyordum ama tam olarak neyi indireceğim bilemedim.

support.amd.com
şurada 4 tane ayrı link vermiş ama anladığım kadarıyla sonuncu (Latest Beta Driver with .NET 4.0 Support olanı) tüm paketleri kapsıyor ama emin olamadım yardımcı olursanız sevinirim.

mobil görünümden çık