(14) 

tetanos nerelerden bulaşır

isimsiz uye #1158427 
bu basilin kaynağı nedir? nerelerde bulunur? her paslı yüzeyde var mı?

bugün avmye acil çıkış kapısından girerken mal taşıyordum elimi kanattım kapıyı açarken. kapının kolu yok, deliğe parmağını sokup açabiliyosun ve delik de kirli paslı gibiydi. çok dikkatli bakamadım. (kapı çalışanlar tarafından sıklıkla kullanılıyor)
(1) 

mobil ziraat üzerinden eft

isimsiz uye #1157288 
dün akşam saatlerinde akbank hesabına mobil ziraat üzerinden eft yaptım. talimatınız onaylandı gibisinden bi yazı çıktı ama bakiyem eksilmedi? talimatlarım kısmında da herhangi bir kayıt yok.

gönderecek mi parayı, öyleyse ne zaman? bakiye eksildiği zaman gönderilmiş demektir mi?
(2) 

param nerede?

isimsiz uye #1156495 
cep telefonuma kontör atmam gerekiyodu ziraat mobilden cebe havale diyip tc'mi numaramı yazdım, gönderildi dedi ama gelmedi kontör. cebe havale olayını ilk defa deniyorum yanlış mı anlamışım? paramı nasıl geri alırım? buyrun goygoya...
(15) 

22 yaşında üniye başlamak

isimsiz uye #1155867 
olumlu bi tarafının olmadığını biliyorum. handikapları neler olur? ne tür zorluklarla karşılaşırım mesleki yönden?
(9) 

ifşaaaa

isimsiz uye #1155521 
ortadayım erkekim

i.hizliresim.com
(4) 

iki gündür comfortably numb dinliyorum

isimsiz uye #1154969 
anasını satayım ben bunu 2 3 sene önce de dinliyodum böyle olmamıştım. pulse versiyonundan mı, lyrics çeviriye bakmamdan mı, klibinden mi solosundan mı bilmiyorum ama kafamı hissetmiyorum. subliminal mesaj filan olabilir mi bunda? kafamı topluycak bişeyler önerin (ciddiyim)
(6) 

çok mutsuzum lan

isimsiz uye #1153965 
gözlerim buram buram yalnızlık kusuyor. bi ateş çemberinde hayvan gibi üşüyorum. nefret doluyum, her şeye öfkeliyim. hayatımda bu kadar itilmiş hissetmedim. hiçbir şey yapasım yok. uyumak istiyorum ama zaten yeterince uyudum. ağlayamamak çok kötü.

hiç mi ümit olmaz hiç mi yok bi ışık?
(5) 

neden sevilmiyoruz?

isimsiz uye #1153798 
bunu iç dökme veya dertleşme amacıyla değil, rahatsız edebilecek düzeyde bir gerçeklik hakkında düşünmemiz için soruyorum.

sevgiyi her şeyin ötesinde gören biri olarak (lan harbi öyle, çok klişe bi cümle ama tüm samimiyetimle söylüyorum) sevgi duygusunun, çeşitli içgüdüleri tatmin etmek için doğa tarafından kodlanan bir kimyasal etkileşim olarak görüyorum. annelik, tanrı sevgisi, cinsellik, lider sevgisi ve benzer tüm şeyler doğamızın "hayatta kal ve üre" emrine hizmet ediyor doğrudan/dolaylı olarak. yani görüldüğü kadar saf ve çıkarsız olduğunu düşünmüyorum sevgi duygusunun, ama belli ki gerekli bir şey ve sırf bu yüzden, sahtesi bile hoş geliyor. nasıl ki kişinin yemek yemesi kendi seçimi değildir ama onu yemek zorundadır; bu da çok yakın ilişkide.

kendi kendimi mutlu etmeye ve umursamamaya çalışmaktan yoruldum. artık tanrıya küsen şair gibi sorgulamaktan başka bir çıkış kapım yok. yine de bulabildiğim herhangi bir cevap yok.

hayal ediyorum: atalarım bambaşka bir cins zamanında. insan gibi düşünemiyor, onun kadar gelişmemiş, farkındalığı nispeten az; hayatında karmaşıklık ve yapaylık yok. kural uydurmak zorunda değil. parası arabası işletmesi yok ama daha az mutsuz. belki onlar gibi yaşamak istemezdi birçoğumuz ama hiçbirinin "hayatım nasıl geçiyor" derdi yok ki zira sorgulamaya bizim kadar açık değiller. öyle bir hayat daha iyi olmaz mıydı? yine sevilmeyelim ama farklı görüşten olmak, yüzümüzün/vücudumuzun çekici olmaması, zengin olmamak, toplumsal normlara uymamak gibi nedenlerle sevilmeyen kişi olmayalım.

mesela tamamen meraktan soruyorum, seven bir insan neden itici gelir umursamayana göre? bunu "çirkinler neden sevilmez" gibi cevabı belli bir sorudaki isyan havasıyla sormuyorum. bunun evrimsel bir açıklaması var mı? "farklı olanı ve sahip olunmayanı istemek" neden? bu genelgeçer bir doğruluk mu? mesela ben öyle biri olmadığımı düşünüyorum, koşullar oluşsa ben de herkes gibi umursamayanı mı severdim? sevdiğini söyleyen birisine çok değer veriyorum. beni umursamayanları görünce kıymetini daha çok anlıyorum hatta. yoksa sevenden uzaklaşma durumu, ilk paragrafta bahsettiğim "tüm sevgiler çıkarcıdır" bilgisini içselleştiren daha zeki formlara özel bir şey mi?

yazarken unuttuğum, hatırladığım, çıkardığım, eklediğim şeyler oldu. kafam biraz dağınık. akıcı ve bağlantısız yazmış olabilirim, sabır gösterip okuyanlara teşekkürler. başlığı da zaten açıklar gibi olmuşum ama yanlış mı bakıyorum sizce? sizin görüşleriniz neler?
(2) 

çamaşır makinesinden çıkmış sigara paketi

isimsiz uye #1152611 
içilir mi?

dün kafam iyiydi makineye attığım sweat'in cebinde unutmuşum. paket açılmamıştı ama hafif ıslaklık belli oluyor sigarada.
(4) 

golden virginia orjinal nerede bulurum? (izmir)

isimsiz uye #1152149 
camel white içiyorum normalde. zamlardan sonra tütün içmeye karar verdim. en çok methedilen tütün bu sanırım ama çakması da çok oluyormuş. orjinalini izmir içinde nereden bulabilirim ve çakmasından nasıl ayırt edebilirim bilgisi olan?
teşekkürler
(3) 

oda sıcaklığı ölçer

isimsiz uye #1151870 
bu konuda hassas ve güvenilir bi uygulama var mı?
(5) 

tütün hakkında

isimsiz uye #1151371 
allahın belası zamlar yüzünden sigaradan tütüne geçtim. gaza gelip geçen hafta yarım kilo süper tütün (adıyaman çelikhan) aldım, arkadaşımın daha öncelerdeki önerisini de dikkate alarak. yalnız aklıma takılan bikaç şey var. tütünü tütüncüde sardırıp denemek için içtiğimde tadı çok güzeldi. lakin kendim evde sarınca kıvamını bir türlü tutturamadım. belli ki kaçırdığım noktalar var. olası en iyi tat için nelere dikkat edeyim?

şikayetlerim: çoğu dalda sigarayı içime çekince tat alamıyorum, aynı zamanda sigaranın ucu da yanmıyor. nefesim gitmiyor yani sıkışıklık var sanki :) bu neden olabilir? bir de tadı gerçekten kötü. boğazımı yakıyor ve ilk içtiğimden çok daha sert. tütüncüde denediğimle alakası yok.

bu arada ben tütünü koyduğum poşeti ilk iki gün full açık bırakmıştım. bunu yapmamam gerekiyormuş. bundan kaynaklanıyor olabilir mi bu sıkıntılar?
(1) 

spotify premium

isimsiz uye #1148707 
almayı düşünüyorum. önerir misiniz?

+ ilk 3 ay 0,99/aylık teklifinden abone olursam ilk 3 ay dahil kaç aylık anlaşma yapmış oluyorum? teklif sayfasında göremedim bu detayı
(10) 

a101 çalışanı

isimsiz uye #1148353 
bu akşam mahallemize yakına bi 101'e gittik ablamla, kasiyere fena tav oldum. kendisi hakkında bir şey bilmiyorum ama. nasıl tanışılır, yakınlaşılır?

bi sonraki gidişimde adını ve soyadını sorsam çok mu sapıkça olur?
(8) 

aşırı bal yiyorum

isimsiz uye #1147984 
neredeyse her sabah kahvaltıda ortalama bir kasenin 4'te 1'i (bazen 3'te 1'i, ekmek tazeyse dayanamıyorum :D) kadar bal yiyorum ekmeğe bandırıp. bunun bir zararı olur mu? yedikten sonra aşırı tatlı ağırlığı hissetmem dışında herhangi bir şikayet yaşamadım şu ana kadar.

ortalama kase dediğim şeyin boyutu: www.maxikarizma.com
(2) 

alkol ve vücut sağlığı

isimsiz uye #1147564 
garip bi soru takıldı aklıma. ve cevabını çok merak ettim. bilmeyenler de beyin fırtınasına katılsın hadey

merak ettiğim şu: belirli sınırda alkol içildiğinde insan bir yerden sonra bedeninde doğabilecek olumsuz şeyleri daha az hissetmeye başlıyor. örneğin ben normalde nefes nefese kalacağım bi hızda kendimi bozmadan gidebiliyorum. bugün de ablam rakıdan sonra 4 tane bomba (ki izmirdeki en ağır tatlı bence) yediğini, daha fazla yemesine arkadaşının mani olduğunu söyledi. normalde 2yi yer yemez karnında rahatsızlık oluyomuş.

böyle bi ton şey yaşamışsınızdır, benim aklıma bunlar geldi ama ne demek istediğimi anlamışınızdır. bu arada başlık da pek açıklayıcı durmadı gibi ama aklıma daha iyi bişey gelmedi. neyse, niye böyle oluyor ki? alkol beyni ve bedeni uyuşturuyor ama bu kadar mı? ayrıca cevap uyuşturması da olamaz zira yukarıda da dedim şu an yapsam nefes nefese kalıp yorulacağım hareket alkollüyken yormuyor beni. :s

çok basit bi cevabı varsa bozmayın ama sgjdagfh
(10) 

yüzüklerin efendisi vs harry potter

isimsiz uye #1146746 
öyle görünse de kıyaslama amacıyla açmadım aslında duyuruyu.

şu an yüzüklerin efendisi yüzük kardeşliği'ni bitirdim (evet daha önce izlememiştim) ve çok beğendim. fantezi içerikli filmlere heveslendim (belki seriyi bitirince geçer) ayrıca daha önce izlemediğime pişman oldum. harry potter'ı da çok küçükken izlemiştim ama hiç hatırlamıyorum neredeyse. onu da izlemeli miyim? ve aynı tadı alır mıyım yüzüklerin efendisiyle?

bu arada soru çok öznel oldu ama harry potter'a çok ergen filmi yakıştırması yapılmasıyla bu kadar popüler olması çok çelişiyor bence. bu yüzden ikisini de izlemiş arkadaşlar yorum atarsa sevinirim.

ek: iki serinin de kitaplarını okuyanlar, verilen paraya değiyor mu? :-)
(5) 

hangileri normal hangileri manyaklık?

isimsiz uye #1145447 
selamlar günaydın! :)

beni bazılarınız biliyor sağlık konusunda fazla evhamlıyım. artık eskisi kadar "kesin x virüsü kaptım" gibisinden karamsar bakmıyorum ama durumu hala tam olarak aşabilmiş değilim. şu aralar kafam hep "ya dokunduğum bi yerde bi canlının sıvısı vardıysa ve hastalık kapmışsam" diye düşünüyorum. bu günlük işlerimi aksatacak seviyede. örneğin ders çalışmam lazım ama "hastalık kapmışsam zaten ölcem ne gerek var" diyorum. biliyorum inanılmaz, yazarken bana bile çook saçma geldi ama engel olamıyorum buna.

örneğin dün çalışırken parmağımın ucunu kanattım yanlışlıkla, o esnada bi arkadasımın eline o açık yaram yarım saniye filan temas etti ve tabi bi çok yere ister istemez temas etti, küçük bi yara olduğundan yara bandıyla kapatmak da saçma geldi. neyse ben bahanelerle caktırmadan arkadasımın eline baktım küçük ince tahta gibi bişey batmış derisine ama kan vs yoktu görünürde. akşam da eve gelirken kapımızın önündeki kedilerden biri pantolonuma sırnaştı (yalamadı sadece başını sürttü bikaç defa) sonra acaba kedi başını yaladıysa ve ben de pantolonumu çıkarırken tükürüğüne açık yaramla temas etmişsem gibi şeyler aklıma geldi. sorun şu ki ben bu gibi olaylar üzerine "acaba" demenin normal olduğunu düşünüyorum çünkü internette çok araştırma yapıyorum ve açık yara konusunda hep korkutucu şeyler yazıyor. ama hep böyle yaşanmıycağının da farkındayım.

ne yapmam gerek bilmiyorum su an elimden gelen tek sey var o da bugünden itibaren paxil'i 20den 40mg'a çıkarmak. bi iki hafta böyle deniycem kendimi olmazsa kesin kararlıyım psikologa gidicem.

ayrıca şöyle bi tespitim var: şimdi benim şu anki fobilerim kuduz ve hiv. hep bunların belirtilerini arıyorum vücudumda veya belirti yaşarsam hangisiyle uyuşuyorsa ya da hangisinin belirtisine yakınsa hemen ona yoruyorum. yani belki de duruma sondan bakıyorum bunları kafama çok taktığımdan her davranışta risk faktörü arıyorum.

şimdi merak ettiğim şu an normal düşünmüyorum genel olarak farkındayım ama bu konudaki normları da şaşırmış durumdayım. benim okb yüzünden milletle el sıkışmayan arkadasım da var hiç takmayan da, hangisi normal hangisi değil şaşırdım çünkü sağlık açısından deri teması da riskli deniyor. benim düşüncelerimden hangisi düzeltilmeli veya direk başlığı soracak olursam hangi düşüncelerim normal hangileri abartılı? ve bu konuda ne önerirsiniz teşekkürler

edit: bi de int. sitelerindeki doktorlar hep birine temastan sonra elinizi yıkayın cunku agzımıza gözümüze elimiz temas ediyor hastalık kaparsınız demiş ama bunun kontrolü de bi yere kadar mümkün yani her zaman yapılamaz bişey. örneğin dün arkadasım kanıma temas etti ve elini yıkayamayacak durumdaydı. bu durumda bu risk faktörünü umursamamak gerek belki ama doktorlar aksini diyor onlar da mı manyak?
(3) 

sağ kulakta duyma eksikliği

isimsiz uye #1144012 
uçak yolculuklarında veya yüksek hızda giden arabadayken kulaktaki basınç hissine benzer şeyi yaşıyorum bi haftadır. bugün baya duyma eksikliği derecesinde hissettim. bu arada geçen pazartesi istanbula gidip arkadaşın evinde kalmıştım, o günden sonra oldu. yastık çok sert ve yüksekti, muhtemelen ondandır ama bugün izmire döndüm ne zamana geçer bu? (kulak mememle kulağıma bastırınca rahatlıyor ama bi süre sonra yine başlıyor)

özelden yazacaklara: kuduz ve de aids belirtisi olduğunu biliyorum yazmanıza gerek yok
(7) 

metallica - yeni albüm

isimsiz uye #1143776 
en çok hangi şarkıları sevdiniz?
here comes revenge'a fena tav oldum ben
(3) 

mekan önerisi (taksim)

isimsiz uye #1143293 
öneri verebilecek var mı? istiklal caddesinin neresinde kaldığını yazmanızı da istiycem, pek bilmiyorum buraları

bütçeyi çok zorlamayan bi yer olursa daha iyi olur :)
(5) 

yatağa girme - çarpıntı

isimsiz uye #1140570 
yatağa girdim gene geldi nalet şey... gün boyu hiçbir sorun yokken başımı yastığa koyduğumda çarpıntı, kalp ağrısı yaşıyorum panik atak belirtisi filan mı acaba? yaşayan var mı? hiçbi şey düşünmesem bile oluyor bedenimi çok dinlediğim için sanırım. ne yapmak lazım?

bu arada 5 aydır doktor tavsiyesiz paxil kulanıyorum. dün ilacı içmeyi unutmuşum ondan olsa gerek son iki gece çok belirgin bi şekilde yaşıyorum bu sorunu. psikologa gitmek istiyorum ama özel için onca para bayılmak pek iyi hissettirmiycek. devlette de ilgilenmiyolar
(8) 

bilgisayarı açık tutmak

isimsiz uye #1139635 
bazen dışarı çıkarken kapatmayı unutuyorum ya da dosya inerken yatağa geçip uyuyakalıyorum, pc açık bir şekilde sabahlıyor. pc'ye fazla bi zarar verir mi açık durması? (3.5 yıllık, masaüstü)
(2) 

ales

isimsiz uye #1138639 
sınava girmek için üniv. mezunu olmak şart mı? öyleyse hangi yıl olunduğunun bir sınırı var mı yani yıllar önce mezun olan biri de girebilir mi? teşekkürler
(9) 

psikolojim bozuldu

isimsiz uye #1138457 
millet yanlış anlar diye beni tanıyan kimseye atamıyorum, buraya atayım dedim. tamamen tesadüfi bir şekilde denk geldiğim, görselsiz ama 18+ olduğunu düşündüğüm bir yazı:

biradaminguncesi.blogspot.com.tr
(10) 

aldığınız en iyi iltifat

isimsiz uye #1138225 
nedir?

"bilgini değil, bilgiyi işleyişini seviyorum"
(8) 

sagopa kajmer

isimsiz uye #1138202 
çok güzel değil mi?

-sevmediğim tek gerekli insan-
(7) 

evlilik entrysi favlamak

isimsiz uye #1138163 
evliliği öven enrty favlamak hangi duygunun sonucudur?
(3) 

iddaa kuponu

isimsiz uye #1137296 
imajbet'te 3 oranlı kupon hazırlayıp 100 bastım. bir müddet kadar son paramdı :( ne diyorsunuz maçlara? paraya ihtiyacım var bu aralar :)

akhisar - fenerbahçe iy 0,5üst
barcelona - real madrid 2/2 (handikapsız, basketbol)
(3) 

bir soru

isimsiz uye #1112356 
merhaba arkadaşlar iyi günler.

kedi sağlığıyla ilgili bir sorum olacak. maalesef geçen gün oldukça üzücü bi olaya şahit oldum. evimizin dibindeki caddenin bi köşesinde yavru bir kedi vardı. burnunda ve bulunduğu köşenin duvarında kanlar vardı :( ayrıyetten ağzından aşırı derecede salya akıyordu ve titriyordu. telefonumu evde şarja bıraktığımdan veterineri de arayamadım. geri dönüp baktığımda da kedi yoktu orada. çevredeki esnaflara sordum bi tanesi olayı görmedim ama kediye araba çarptığını söylediler dedi. merak ettiğim bu halde yavru bir kedi kendi başına oradan ayrılabilir mi? yoksa yardım çağırılmış mıdır? yani kurtulma şansı olabilir mi araba çarptıysa? bir de kediciğe araba çarptıysa aşırı salya kusması ve titreme olması normal mi? evimizin önünde çok sayıda kedi besliyoruz. bulaşıcı bi hastalık vakası olmasından da endişelendim (bornova çamdibinde yaşıyoruz) ilginiz için şimdiden teşekkürler
(4) 

saldırganlaşan kedi

isimsiz uye #1098409 
merhabalar.
bundan 2 gün önce 7 yaşındaki kedimiz durup dururken anneme saldırdı. annem aşırı bağırmasına rağmen kaçmayıp saldırmaya devam etti ve su dökmesek bırakmayacak gibiydi. (normalde kaçıyor bağırınca) öyle ki kanaması 1 saate zor durdu. şu an her iki ayağında da çok fazla sayıda yara ve sol ayağında yaraya yakın bölgede morarma var. bu arada ben de üstüne gidince ayağımda derin kanamalı sıyrıklar oluştu. su döküp zorla bir odaya kapadık. birkaç saat bu agresif tavrı sürdü ancak işin tuhafı sadece annemle uğraştı o gün. ben bikaç saat sonra kapattığımız kapıyı açıp ödül maması vermeme rağmen aldırmayıp annemin olduğu odanın kapısında miyavlamaya başladı.
2 gündür anormal tavrı yok. (anneme karşı da) ara ara kendini sevdiriyor, yemeğini yiyip suyunu içiyor, aynı yerlerde uyuyup dolaşıyor vs. ama beni asıl korkutan durup dururken saldırmış olması ve saldırdığı günün önceki akşamında dışarıdan eve geldiğimizde kaptaki kumun neredeyse yarısını dışarıya dökülmüş bulmamız.
şunları da ekleyeyim annem apartman içine hatta kapı önüne çok kedi sokuyor, onları besleyip onlarla da çok ilgileniyor ama bunları yaparken veya yaptıktan hemen sonra saldırmadı anneme. veterineri aradık aşıları da tam. (ilk yıllarında aşıları tam ve düzenli oluyor muydu bilmiyorum, ablam ilgileniyor) kısırlaştırıldı ve ikinci kattayız (balkon kapıları 7/24 açık, yani hastalıklı bir kedi veya yarasa balkona ulaşmamışsa eve başka canlı sokmuyoruz.) ama beni bir korku saldı kuduz aşısı da olmadık zaten aşısı var diye... veteriner de aşı olmanıza gerek yok demiş ama düşündükçe neden yapsın ki bunları diyip tedirgin oluyorum. sizce böyle bişeyi neden yapmış olabilir? ve bu aşılar gerçekten bir sonraki aşısına kadar %100 koruma sağlar mı? (özellikle kuduz ve tetanoz)
(2) 

instagram hakkında

isimsiz uye #1077317 
instagram profilimin ana sayfasında bir fotoğraf paylaşımım (küçük resim olarak) gözükmüyor. ama bildirimler sekmesinde "x şunu beğendi" olarak gözüküyor fotoğraf. hatta tıklayınca da açılıyor ve linkini paylaşınca dışarıdan görülebiliyor. dışarıdan profilime bakanların bazıları fotoğrafın küçük halinin hesabımın anasayfasında gözüktüğünü bazıları gözükmediğini söyledi. umarım anlatabilmişimdir.. neden olabilir? önemli bir konu lütfen en ufak fikriniz varsa yazın.
(1) 

youtube görüntüleme sorunu

isimsiz uye #1038315 
?
(1) 

ziraat bankası - ATM ile ilgili

isimsiz uye #995575 
ziraat bankası ATM'leri kartsız para yatırma işlemleri için kaç lira ücret kesiyor? (ve öğrenci için de kesiyor mu?)
(6) 

ozel mesajlar ile ilgili

isimsiz uye #963707 
sozlukte engellenmis kullanicilar engelleyen yazara mesaj atabiliyor mu? veya engelleyen yazara mesaj iletilmiyor olsa bile, iletilip iletilmedigini mesaj gondermeden veya gonderdikten sonra anlamanin bir yolu var mi? yoksa engellenilmis olunsa bile 'mesajiniz yollandi' bildirimi geliyor ancak karsi tarafa mesaj iletilmiyor mu?
(2) 

izmir - ankara ulaşımı

isimsiz uye #914253 
izmir'den ankara'ya ulaşım için hangi aracı tavsiye edersiniz? bir hafta arayla gidiş-geliş olacak. bu yüzden bileti buna göre alırsam daha az masraflı olur gibi geldi ama size de danışayım istedim.

not: acelem olmadığı için ve masraflı olacağı için uçak düşünmüyorum. sadece masraf derdindeyim.
(5) 

ihtiyaç kredisi

isimsiz uye #875657 
yılbaşı için 500 tl civarında para elime geçmesi lazım ama şu an sıfırım. kendi imkanlarımla da ay sonuna kadar bu parayı bulmam imkansız görünüyor. bankadan kredi çekmek için gereken temel şartlar nelerdir ve nasıl olur bu iş? hiç çekmedim daha önce. (19 yaşındayım ve çalışmıyorum. annem babam emekli. onun dışında gelirimiz yok)
(1) 

bu tarz şarkılar arıyorum

isimsiz uye #742582 
duman'ın ah ve rüyanda görsen inanma türünde (müzik ve söz olarak) şarkı önerseniz ne iyi olurdu. (mümkünse türkçe önermenizi rica etcem)
(14) 

din kurmak suç mu?

isimsiz uye #676988 
t.c. anayasasınca?

bi de internette yaymak istiyom.
(4) 

kapalı alanda sigara içme cezası

isimsiz uye #673610 
sigara içmememe rağmen yanımda paket bulundurduğum gerekçesiyle okul müdürü tarafından "yanında sigara paketi taşımak ve içmek" gerekçesiyle disiplin cezası aldım. (yaşım 18) okuldaki disiplin almayı gerektiren davranışlar nedir tam bilmiyorum ama para cezası verebilmeleri için sigara içmem gerektiği halde 88 tl para cezası yedim. buna itiraz ettiğimde ise "yanında paket taşıyan biri sigara da içer" diye geçiştirdiler.

herhalde yanında 30 tane sigara paketi bulundursa da bir adam sigarayı yakmadığı sürece "kapalı alanda sigara içmek" gerekçesiyle ceza yemez. eğer yiyeceği bir ceza varsa o da kapalı alan sahibinin kural ve prensipleri çerçevesinde verilir devletten bağımsız olarak.

eğer hukuki bi itiraz veya şikayet hakkım varsa her yolu deneyebilirim. aile olarak maddi durumumuz kritik olmasa bu kadar takılmayacaktım ama 88 tl bizim için büyük sayılabilecek bi para ve haksız gerekçeyle devlete ödeyeceğiz.

mutlaka bir şikayet hakkımız vardır diye umuyorum. her kurum/işyeri sahibi kafasına göre müşterilerine/öğrencilerine ceza yazamamalı. çok saçma.
(4) 

anlam...

isimsiz uye #669134 
yaptığım her işin, her hareketin ve her düşüncenin anlamını sorguluyorum. hafiften kafayı sıyırdığımı ve diğer insanlardan çok farklı olduğumu uzun zamandır hissediyordum zaten ama artık kendime de zarar verdiğimi farkettim. çünkü yaptıklarımın anlamını sorgulayınca anlamsız olduğunu farkediyorum. (çünkü düşünüldüğünde gerçekten her şey anlamsız geliyor) bu yalnız kaldığım zamanlar oluyor genelde ama dışarıda da yaşıyorum benzer durumları arkadaş ortamında bile. aniden bir bulantı (düşünsel bazda), sıkıntı basıyor. hiçbir şey yapmak istemiyorum filan iyice boka sardı bu durum. ne yapmamı önerirsiniz? mantıklı bir fikri olan veya bunları yaşayıp atlatan varsa çok yazarsa çok memnun olucam.
(2) 

youtube sorunu

isimsiz uye #664632 
youtube'da dünden bu yana müzik dinleyemiyorum. diğer kategorilerdeki videolar açılıyor ama müzik kategorisindekiler açılmıyor. benzer sorunu yaşayan var mı benden başka?

örneğin şu şarkı açılmıyor www.youtube.com
ama bu videoyu oynatabiliyorum www.youtube.com
(2) 

internet üzerinden güvenli alışveriş

isimsiz uye #661758 
internet üzerinden bir kişiye belli bir miktar para karşılığında oyun kodu satmak için anlaştım ancak farklı şehirlerde oturuyoruz ve bu alışverişi internet üzerinden halletmek durumundayız. en güvenli şekilde nasıl gerçekleştirilebilir bu alışveriş?
(2) 

wonderful life

isimsiz uye #659202 
www.youtube.com

şu tarzda türkçe sözlere sahip şarkı bilen var mı dostlar? şu tarz derken hayatı sevdiren, insanın içine yaşama isteği veren vs, swh.
(6) 

ucuz vodka?

isimsiz uye #650537 
fiyatı 10-15 lira arasında değişen, hafiften kafayı bulmaya yetecek kadar varsa vodka tavsiyelerinizi bekliyorum dostlar.
(2) 

whatsapp hakkında

isimsiz uye #649732 
6 ayı aşkındır whatsapp kullanıyorum ama bu programı çözemedim hala. mesajların çoğu zaman geç gitmesinin yanı sıra şöyle paradoksal bir şey de oluyor:
örneğin ben x kişisine mesaj atıyorum ve o bunu görüyor ancak aynı anda y kişisine mesaj attığımda mesajım gitmiyor (ayrıyetten y kişisi o an çevrimdışı gözüküyor, mesajım çok sonra (bazen dakikalar bazen saatler..) gidiyor ve gittiği an da bu y kişisi çevrimiçi oluyor. sebebi nedir tüm bunların bilgisi veya fikri olan var mı? sorunun internetimle veya whatsapp'ımla alakalı olduğunu düşünmüyorum öyle olsaydı kimseye gitmemesi veya aynı anda gitmesi gerekirdi :(
(1) 

ekşi fest hakkında 2

isimsiz uye #638710 
ekşi fest'e ilk defa katılacağımdan çoğu konuda bilgisizim arada bi gelip başlıklar açabilirim mazur görün :D şu an için merak ettiğim şey; yanımızda getireceğimiz +1'in 17 yasından büyük olması zorunlu mu? yoksa degil mi nedir?

edit: yanlıs yere açtım galiba, yetkililer tasırsa iyi olur.
(2) 

ekşi fest hakkında

isimsiz uye #637419 
ekşi fest kimler için ücretsizdi? en son sözlük yazarları dilediği 1 kişi ile beraber ücretsiz olarak katılabiliyorlardı diye biliyorum bu sene de böyle mi olacak yoksa değişti mi?
(4) 

klavyem bozuldu

isimsiz uye #631344 
bugun nedensiz bi sekilde aniden klavyem bozuldu cogu karakteri duzgun yansitamiyor. ornegin bu metini oz turkce ile yazmaya calistigimda asagidaki sekilde gorunuyor

bug]n nedens'z b' ;ek'lde an'den klavyem bozuldu .o[u karakter' d]zg]n yans'tam'yor/ ,rne['n bu met'n' ,z t]rk.e 'le yazmaya .ali;ti[imda a;a[idak' ;ek'lde g,r]n]yor

bunu denetim masasindan filan duzeltebilecegim bi yol var mi? varsa nasil?
(1) 

şarkı ismi

isimsiz uye #628594 
tonighttheworlddiesss.tumblr.com

fonda çalan şarkının ismi?

mobil görünümden çık