(6) 

sebzeleri buharda pişirmece

yue #381954 
nasıl yapabilirim. brokoli pişiricem. netten baktımda özel aparatı varmış, aparatsız pişiremez miyiz? Varsa güzel brokoli tariflerinizden de mahrum bırakmayın beni lütfen.
(10) 

Evde kedi besleyenler

yue #375615 
size bir şey danışmak istiyorum. Kedinizin hiç bahçeye ya da dışarıya falan çıkmasına izin veriyor musunuz? Şunun için soruyorum, bu zamana kadar bir sürü kedim oldu. Ama genellikle bahçede besledim. Yavru iken sokakta bulup, sahiplendiğim iki kedimde yaklaşık 1 yaşını falan doldurunca beni terketti. Büyüyüp evde sıkılmaya başlayınca hava alsın, gezsin dolaşsın, ağaçlara tırmansın deşarj olsun diye kediyi bahçeye salıyorum. İlk zamanlar genellikle fazla uzaklara gitmeden oynayıp eve geri giriyor. Biraz zaman geçince de gidip bir daha dönmüyor. Köpek gibi değil ki tasma tak gezdir ya da bahçeye bağla. Günlerce arıyorum, bekliyorum ama yok. Bir yakınımı kaybetmiş gibi üzülüyorum.
Şimdilik balkonuma yemek yemeye gelen kedilerle idare ediyorum, onları seviyorum, su, yemek veriyorum. Ama eve de almak istiyorum. Tekrar kaybetmek korkusu yüzünden alamıyorum.
Siz nasıl yapıyorsunuz? Evden hiç çıkarmıyor musunuz?
(3) 

Doktor ilaç yazdı ama..

yue #372287 
1.VICKS Vapodry Şurup prospektüsünde;
"Bileşimindeki antihistaminik, alkol ve diğer merkezi deprasan ilaçların yol açacağı sedasyonu arttırabileceğinden, birlikte kullanılmamalıdır." yazıyor.

2. Gripamol Tablet diye bir ilaç verdi; onda ise;
"Alkollü içkiler, tranzklizanlar ve sedatif ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır." diyor.

Şimdi bu iki ilaç birlikte kullanılabilinir mi?
(2) 

Netbook işletim sistemi değiştirme

yue #370810 
Şirin mi şirin bir netbookum oldu ^^ ama üzerinde windows 7 starter var. Şimdi ben bunu xpye çevirmek istiyorum, üzerinde cd-dvd olmadığı için nasıl yapılır bilmiyorum. xp imajını flash diske çıkartsam açılışta flashı görür mü ki? Nasıl yapılır?
Şimdiden teşekkürler.
(4) 

Bu notebooklar sizce nasıl?

yue #350865 
Kampanya oldukça iyi gibi geldi ama sistem özelliklerinden anlamadığım için size bir danışayım dedim. Orta düzey kullanıcı için alınabilir mi?

www.teknosa.com
(7) 

Öyle bir sistem kurmak lazım ki..

yue #322944 
Selam bilgisayardan anlayan duyuru sakinleri,

Şimdi bir okulun bilgisayar laboratuvarı için bir kaç sorum olacak.
Yaklaşık 30 adet bilgisayarın olduğu bir laboratuvarımız var, teknik lise olduğu için çeşitli çizim programları eğitimleri verilmekte ve sınavlarıda bu çizim programlarında uygulama şeklinde olmakta.

1. Böyle internet kafelerdeki gibi bir sistem olsa öğretmen oturduğu bilgisayardan bütün öğrencilerin monitörlerini kontrol edebilse, ne yaptıklarını görebilse, gerektiği zaman kendi ekranını onlara gösterebilse

2. Sınav sonunda öğrencilerin yaptıkları çizim dosyalarını tek tek flashla almaktansa kendi bilgisayarından ağdan filan alabilse,

3. Ne yapmalı ki bütün bilgisayarları virüsten rahatça koruyabilmeli? bilgisayarlarda deepfreeze programı var sanırım ama virüsler cirit atıyor yinede. Takılan flashdiskler kullanılmaz hale geliyor.

Şimdi çözüm önerilerinizi mümkünse benim gibi sadece ağ kurmayı bilen bayanın anlayabileceği dilde anlatabilir misiniz?
(2) 

Oturduğumuz binanın depreme dayanıklı olup olmadığını öğrenmek?

yue #318483 
Simav da oturuyorum. Evimiz kira ve depremden sonra gezen ekipler eve hasarsız raporu vermişlerdi. Ama sonra öğrendik ki o verilen rapor, evin sadece o depremden sonraki durumunu gösteriyormuş, gelecek depremlerde hiçbir şey olmayacağının garantisi değilmiş.

Simavda hala depremde hasar gören binaların yıkımı sürüyor, bir türlü bitmedi. Ev alacak durumumuz yok, madem kiracıyız Toki konutlarına mı taşınsak diye düşündük kiraları çok yüksek olduğu için vazgeçtik(gerçi tokileri de tam fay hattının dibine yapmışlar ne işse), prefabrik ev alsak bir tarlaya-arsaya neyse- koysak, kira öder gibi öderiz dedik, belediye bir sürü sorun çıkartıyormuş, yüzü astarından pahalı oluyormuş, tedaş elektrik vermiyormuş, prefabrik evin yasada yeri bile yokmuş falan filan..

Şimdi bu işlerden anlayanlardan yardım istiyorum.
Oturduğum evi kime göstereyim ki gelsin gerekli inceleme-test vs. yapsın, bana şu şiddete kadar hiçbir şey olmaz bu binaya desin ya da şunun üstüne dayanamaz başka yere taşının desin. Hatta isim bile verebilirsiniz. Artık bunun dışında ne yapabiliriz bilmiyorum..
(5) 

Bilgisayar kasasının yan kapağındaki saç kurutma makinası ucuna benzeyen

yue #306295 
şeyi çıkarsak ne olur? o şey bir yerlere sürttü galiba fandan garip sesler gelince çıkardım düzeldi. bir sorun olmaz dimi?
(7) 

acil ayva araniyor

yue #285327 
marketlere vs baktik ama bulamadik goren varsa bildirsin lutfen.

not: bursadayim.
(1) 

deprem takip sitesi

yue #262719 
kandillinin sitesi dışında depremleri takip edebileceğimiz hemen bilgi veren güvenilir bir site var mıdır?

şunun için soruyorum; kandillinin sitesinde deprem olduktan bazen 15 dk bazen 2 saat sonra bilgisi yayınlanıyor. anlık takip edebileceğimiz bir yer arıyorum.
(20) 

lezzetli salata yapabilmek

yue #254061 
yaptığım salataların tadını beğenmiyorum. hep bir şeyler eksik gibi geliyor. böyle acayip malzemeler -soyadır, mayonezdir falan- kullanmadan evde yapılan basit "anne salatası" vardır ya, o lezzeti tutturmak istiyorum. var mıdır bunun bir sırrı?

bir de mesela elimizde marul, domates, biber, salatalık, havuç, maydanoz, zeytinyağı ve limon var.

siz olsanız bu malzemelerden hangileriyle bir salata yapardınız? hepsiyle mi yoksa hani şununla şu iyi gider ama bu yakışmaz dediğiniz bir malzeme var mı bunların içinden?
123456789   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık