(2) 

yanında lack sehpa olan var mı?

yue #1024130 
sehpanın ayaklarının ve üst gövdesinin kalınlığına ihtiyacım var bir proje için

rica etsem ölçebilir misiniz?

i.hizliresim.com
(4) 

kızamıkcık (rubella) aşısı

yue #1023740 
benim bu aşıyı yaptırmam gerekiyor. yaptırma sebebim ise gebelikten önce önlem olarak. kan testinde bağışıklığım çıkmadı. kadın doğum uzmanı kesinlikle istemiyoruz özür yapıyor aşı olman lazım dedi.

hastane biz yapmıyoruz aile hekimine git dedi. o da biz bunları 3k (kızamık kızamıkcık kabakulak) olarak çocuklara yapıyoruz yetişkinlere öyle bir uygulamamız yok dedi. kendin getirtirsen belki yapabiliriz dedi ama eczaneye sordum tek satılmıyormuş.

bu süreci yaşamış olanlar vardır belki buraya bir sorayım dedim. nerede yapılıyor bu aşılar acaba 3lüyü alıp yaptırırsam bir zararı olur mu, kabakulak ve kızamık geçirdim ben zaten.
(13) 

restoranlarda o kadar çok yeşilliği nasıl yıkıyorlar

yue #1021932 
ya bana çok zor geliyor yeşillik yıkamak. ben genelde aldıklarımın tümünü tek seferde yıkayıp dolaba kaldırıyorum sonra ihtiyaç oldukça kullanıyorum ama o tek seferi yok mu canım çıkıyor. ilk önce sirkeli suda bekletiyorum sonra tek tek musluk altında yıkayıp kurutma aleti ile kurutp poşetliyorum.

Acaba restoranlar nasıl yapıyor bu işi. pratik bir yöntem var mı?
(6) 

bu ayakkabı tamir edilir mi?

yue #998058 
Dostlar benim aşağıda resimleri görünen ayakkabıyı kurtarmam lazım. Çok az giydim ama bu hale geldi. Bu ayakkabıları nasıl kurtarabilirim kendim becerebilir miyim bir fikriniz veya öneriniz var mı? Küçük bir ilçede olduğum için ayakkabıcıya yaptıramadım, adam yapamam dedi.

İçine aynı renk çorap giyersem delik olduğu hiç belli olmuyor kesip silikonla falan yapıştırsam mı diye düşündüm. kumaşı file gibi olduğu için öyle bir kumaş bulabilsem süper olacak ama nerde bulunur bir de bu renk bilemedim :/


i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(2) 

kayla itsines-bbg yapan var mı?

yue #993811 
şu meşhur instagram fenomeni kayla itsines'in egzersiz programını (bikini body guides) uygulayan var mı?
instagram.com

inanılmaz before-afterlar var instagramda kadınlar sürekli paylaşım yapıyor. çok özeniyorum ama en önemlisi ingilizcem zayıf kalıyor ve pdfden bakarak spor yapması biraz tuhaf geliyor.
goo.gl

duyuruda uygulayan var mı acaba bazı sorulara yanıt verecek :)
(4) 

şu cümleyi çevirebilir misiniz?

yue #993397 
"The world will break your heart ten ways to Sunday"
(3) 

yetişkin boyama kitabı

yue #992735 
hediye çekim varda hangisini alayım karar veremedim. boyamış olanlar varsa aşağıdakilerden hangisini önerirsiniz?

1-esrarengiz bahçe
img1.dr.com.tr
2- gizemli orman
img1.dr.com.tr
3- renkler sokağı
images.hepsiburada.net
4- hayvan krallığı
images.hepsiburada.net
(3) 

komik kitap adı

yue #988384 
bir tane kitap varmış Türkçe yazar birinin mahalle anıları mı ne komikmiş bulduruverin lütfen. favorilere eklemiştim ama silinmiş sanırım duyuru. teşekkürler.
(2) 

squat yaparken

yue #985946 
daha önce menisküs ameliyatı olduğum için spor yaparken kendimi sakatlamaktan çok korkuyorum. özellikle dizlerim ve ayaklarım doğru konumda mı diye endişeleniyorum sürekli.

şimdi squatta dizin öne gelmemesi lazımmış galiba. bunun püf noktası nedir? ne kadar popomu geriye atmaya çalışırsam çalışayım aşağı inince dizlerim öne doğru gidiyor biraz zararı oluyor mudur? zamanla ustalaşır mıyım yoksa bırakayım mı?

www.wayoflifestudio.in


bir de squata benzeyen ama bacaklar açıkken yapılan bir hareket var. aşağıdaki resimdeki hareket; burada ayaklar karşıya mı resimdeki gibi açılı mı olmalı? bacakları çok açmadığımız zaman yine ayaklar nereye bakmalı? bazıları ayaklar karşıya bakacak şekilde yapıyor.

media4.popsugar-assets.com

bir de hissiyat açısından squatta benim üst bacaklarım yanıyor ama popoda bir şey hissetmiyorum yanlış yaptığım için mi?
(14) 

annesiz kediye neler yapılabilir?

yue #985168 
ya karşı apartmanda bir teyze var. küçük bir yavruyu gözleri iltihaplı diye 2 saatlik uzaklıktan getirmiş.

apartmanın önüne meyve kasası koymuş içine gazete serip üzerini de kapatmış. arada bir çıkarıyor ama kedi çoğunlukla o kasanın içinde.

iyilik yapıyor biliyorum ama annesinden ayrılacak yaşta değil kedi çok küçük. iki gecedir durmadan annesini çağırıyor ağlıyor sürekli. ciğerim söküldü sesini duydukça.

bu kediye kendisini iyi hissetmesi için ne yapılabilir pelüş hayvan falan koysak olur mu acaba? belgeselde görmüştüm yavru tilkiye falan öyle yapıyorlardı. önerilerinizi bekliyorum.
(4) 

kalori hesabı yaparken...

yue #985136 
örneğin biftek yedim, gramajını çiğ haline göre mi yoksa pişmiş haline göre mi alacağım? pişmeden önce 250 gr, pişince küçücük kalıyor :D gerçi aman aman fark olmaz ama merak ettim işte.
(2) 

kedim sürekli aç

yue #979662 
kısırlaştırdıktan sonra özellikle iştahında artış oldu sanki. veteriner dikkat etin fazla mama vermeyin karnı yağlı demişti. ama bizimki sürekli aç miiivv miiiiiiv habire yemek istiyor.

artık günlük gramajı mutfak tartısıyla tartıp ikiye bölüyorum. sabah giderken yarısını akşam gelince yarısını veriyorum. gece yine acıkıyor. bu sabah 5 te başımda miyavladı iki saat yemek için. kıyamıyorum bazen 5-6 tane kuru mama koyuyorum. hemen hepsini bitiriyor. nasıl baş edeceğim ben bununla :(
(2) 

Antalya'da az bilinen ıssız sessiz yerler koylar vb

yue #976118 
hep olympos phaselis vb yerlere gittik, bildiğiniz araba ile gidilebilecek ıssız güzel koylar var mı? ilçelerde de olabilir. şnorkelle dalmaktan falan çok zevk alıyoruz o tarz güzel yerleri önerirseniz sevinirim.
(6) 

beyler bir bakın pasta cila aleti önerisi

yue #972587 
ya ben eşime hediye olarak pasta cila aletinden almak istiyorum ama hiç anlamadığım için önerilerinizi bekliyorum.

arabaya bir şeyler sürmeyi kendi temizlemeyi falan seviyor. bütçe 200tlye kadar çıkabilirim. mümkünse kablosuz olsun. direk satın alabileceğim link verebilirseniz çok iyi olur. yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.
(4) 

kedinin kakası- midesi hassas olanlar okumasın.

yue #971519 
şimdi ben royal canin mamadan n&d ye geçmeye çalışıyorum ama bizimkisi pek sevmedi. 2 kgluk paket bitmek üzere ama hala eskisiyle karıştırarak veriyorum.

Sorum şu ki bu yeni mamayla kedinin kakasında bayağı değişim oldu. eskiden açık renkli samanımsı kuru sayılan bi kakası vardı. bu yeni mamayla birlikte koyu renkli daha kokulu ve kıvamlı bir kakası var artık. özellikle kokusu çok rahatsız edici.

acaba bunun anlamı yeni mama pek iyi gelmedi mi yoksa olması gereken bu mu?
(10) 

kedi ile araba yolculuğu

yue #967705 
malum bayram tatilinde memlekete gidiyoruz 4 gece 5 gün evde olmayacağız bu sebeple kedimizi de yanımızda götürmek zorundayız. yol 6 saat kendi aracımız. tek kedi olmasa bırakırdım evde ama tek başına çok yalnızlık çekecek.

daha önce en fazla 1 saatlik yola gitmiştik bir kaç kere, hepsinde de korkup miyavladı sürekli. kafesinden çıkarıp yanımda tutunca miyavlayı bırakıyor ama 6 saatte kediyi tutarak gitmek zor. bi de en son seferde çişini yaptı korkudan.

deneyimli arkadaşlardan öneri bekliyorum, nasıl bir yol izlemeliyiz? acaba kumunu kullanabilir mi yoksa saat başı mola mı versek? gerçi o zamanda kesinlikle salamam korkup kaçarsa yakalama sıkıntısı olur bizimkisi tırsak her şeyden çok korkar.
(1) 

toshiba satellite A100-599 driver bulamıyorum

yue #960252 
annem bilgisayarını format atsınlar diye bilgisayarcıya vermiş ama adamlar doğru düzgün driver kurmadan geri vermişler windows 7 home kurup. alttaki resimde görüldüğü gibi eksik bir şeyler var. ekran görüntüsü çok kötü sanırım ekran kartı.

eskiden kullandığım bi site vardı driverın sağ tıklayıp özelliklerden çıkan o upuzun kodunu kopyalayıp yapıştırıyorduk o bize setupları öneriyordu ama siteyi bir türlü hatırlayamadım. find my driver mıydı neydi öyle bir şeydi. yardım edebilir misiniz lütfen...

i.hizliresim.com
(4) 

şu ahşap harfleri nasıl üretiyorlar?

yue #959203 
instagramda herkes bu harflerden üretiyor. ev tipi cnc tezgahı falan mı var bunları kesmek için. kalınlığı da bayağı fazla ama bilen varsa anlatabilir mi?

örnek:
goo.gl
goo.gl
(10) 

son iki yıldır evlilik yıl dönümü kutlamıyoruz

yue #955888 
ikimizde unutuyoruz. benim iş güç çok stresli zaten tam bu aylar denetim ayları. eşiminde bu sene stresi çok, doktora tezi hazırlıyor. yine "aa bizim evlilik yıl dönümüydü geçen hafta" diye konuştuk.

ofiste bayanlara söyleyince şok oldular nasıl olur falan diye. sonra biz bilmem nereye yemeğe gitmiştik. yok bana şunu şunu aldı gibi muhabbete girdiler.

ben pek önem vermiyorum bu tarz şeylere açıkçası. ortada bir şey yokken yapılan ufak jestler bana daha cazip geliyor. yılda bir defa gösteri yapacaksa kalsın istemem. mesela dün çok canım istedi diye kalktı patates kızarttı dünyalar benim oldu =)

önceki yıllarda da hep senelik tatilimize denk getirmiştik. kutlama şeklinde değilde sevdiğimiz aktivitelere katılma -tüplü dalış, yat turu vb.- şeklinde olmuştu.

sizde durum nasıl, sizce böyle olması anormal bir şey mi? evlilik yıl dönümü sizin için önemli bir şey mi?

not: kadın tarafıyım. 5 yıldır evliyiz.
(22) 

sizin iş yerinizde de saçma kurallar var mı?

yue #954211 
bizim fabrikada yeni bir kural daha çıkmış. yemekhanede tabldota yemek alırken sıranın başına örnek tabldot koymuşlar. oradaki düzen nasılsa, yemeğimizi öyle almak zorundaymışız. atıyorum birinci bölmede yoğurt varsa, yoğurt alıp ikinci bölmeye koymam yasak. çorba sol altta ise ben de sol alt kısma koymak zorundayım. bunu uygulamalarının sebebi de herkes istediği yere istediği yemeği koyduğu zaman kötü görüntü olmasıymış. dumur oldum resmen.

acaba türünün tek örneği bir yerde mi çalışıyorum yoksa sizde de bu tarz saçma uygulamalar var mı?
(8) 

sabah sabah canım sıkıldı/kayınvalide

yue #952941 
dostlar ailevi meseleler canımı sıktı yine.
ortamı kadınlar kulübüne çeviricem biraz ama kusura bakmayın bakacaklar da başka duyurulara gitsin bu tarz duyurudan hoşlanmıyorsanız boşuna okumayın.

telefonda konuştuk, görümcem ikinci çocuğuna hamileymiş. duydum çok sevindim. tebrik ettim. iki hafta falan olmuş öğreneli. 'annem size söylemedi herhalde' dedi. eşimin annesi bizi 3-4 güne bir arar ilgilidir kendisi sağ olsun. biz onlardan farklı şehirde uzakta oturuyoruz.

sonra konuşurken "aslında annem size söylememi istememişti, söyleme üzülmesinler dedi" dedi. tabii ben bunu duyunca çok bozuldum ama bir şey demedim. olur mu öyle 2. yeğenimiz geliyor çok mutlu olduk falan diye geçiştirdim.

yaklaşık 5 yıldır evliyiz içinde bulunduğumuz koşullardan dolayı çocuk istemedik.
gerçi eşime kalsa olurdu ama daha çok ben istemedim diyeyim. ailesinden sürekli baskı geliyor zaten çocuk yapın biz bakarız diye. gerekirse buradan kiralık ev tutar gelir bakarlarmış.
bu da neyin kafasıdır bir türlü anlayamıyorum. kendim bakamayacağım çocuğu niye yapmak isteyim ben. it gibi çalışıyorum eve gelince çocukla bir iki saat geçiricem diye mi yapayım çocuğu.
gerçi görümcem öyle olduğu için bizden de aynı şeyi bekliyorlar. işten eve değil direk annesine gidiyorlar yemeği orada yiyip eve yatmaya gidiyorlar. yeme içme mutfak masrafları yok. gece nöbeti olduğu zaman çocuk gene annemde kalıyor. babası rahat uyusun diye.
gezmeye tozmaya gidiyorlar çocuğu götürmüyorlar. evinin temizliğine bile arada gelip annem yardım ediyor. gerçi kendi kızı ne isterse yapar. ama sonra bize bak onlar ne güzel birikim yapıyor siz niye yapamıyorsunuz biz ölmeden ev aldığınızı görmek istiyoruz (evi olmayan tek kardeş eşim kaldı), çocuk yapın vıdı vıdı bir sürü şey söylüyorlar.

yahu ben niye üzüleyim görümcem hamile diye. çocuk istesekte bir türlü olmasa belki benim niye olmuyor diye üzülürüm bir ihtimal ama şu durumda böyle bir şey söylemesi çok sinirimi bozdu açıkçası. ters psikoloji uygulayıp çocuk yapmayı istememizi mi istiyorlar nedir anlayamadım.

sizce nasıl davranmalıyım bu konuda eşimin ailesine karşı? ne söylesem boşuna olacak gibi geliyor bana ama.

bir de benim eşimin ailesi gibi normal bir ailem olmadı hiç. anne baba ayrı, bizi anneannem büyüttü. annem farklı şehirde çalışırdı biz anneannemde kalırdık. babayı zaten görmüyorduk.
annemin senelerce tek tembihi evlenince sakın hemen çocuk yapma birkaç sene geçsin idi. zaten torun tombalakla hiç alakası yok, bebek gördüğü zaman sarımsak görmüş vampir gibi davranır. o yüzden eşimin ailesini anlayamıyorum ne düşünüyorlar ne hissediyorlar.
(20) 

hdp=pkk mıdır?

yue #952506 
evetse neden, değilse neden açıklayabilir misiniz?
(4) 

instagram/takip ettiğim kişileri gizlemek istiyorum

yue #949482 
var mı öyle bir ayar?
(3) 

kedi yeni mamayı kustu

yue #948268 
yeni marka mamaya alışma sürecinde kedinin mamayı sindirmeden kusması normal mi? açtı baya ilk başta yeni mamayı hapır hupur yedi 10 dkka geçmeden kustu. şimdi kesinlikle yeni mamayı yemek istemiyor. eskisiyle karıştırarak verdiğim zaman eskileri yiyor yenileri bırakıyor. kötü bir mama da değil. royal caninden, n&d tavuklu narlı kısır kedi mamasına geçtik.

içindeki bir şeye alerjisi falan olabilir mi acaba, kusma sebebi öyle bir şey olabilir mi? kakasını takip ediyorum ishal falan olmadı.
(5) 

kuru mama bozulmuş sanırım kediye bir şey olur mu

yue #947557 
2ay dolmadı bile kedinin mamasını alalı. 4kg almıştım royal canin. Kendinden zipli poşette. bi kısmını kavonoza koyup ondan azar azar günlük veriyordum. az önce farkettim ki normalden çok farklı kötü bi kokusu var. hatta ilk önce kumunu değiştirdim o kokuyor sanıp ama mamadanmış.

içime sinmedi kaldırdım şimdi ama normal mi sizce bu öyle güneş falan görmeyen de bir yerde saklıyordum. bir kısmını yedi bi de kedi bir şey olur mu acaba ona zehirlenme ihtimali var mı gece gece korktum ya :/
(13) 

walking dead'deki hayata çok özeniyorum ben

yue #947386 
keşke yarın öyle bir hayata uyansak diye hayal kuruyorum bazen. sizce de güzel olmaz mıydı ^_^
(8) 

kısır erkek kedi için mama önerisi

yue #946949 
royal canin kullanıyorduk ama buradan öğrendim ki whiskasdan farkı yokmuş. veterinere danıştım proplan iyi dedi. acana yı sordum iyi değil dedi. sterilised kaliteli mama öneriniz var mı?
(5) 

emekli olmak

yue #945680 
birisi özel bir şirketten emekli olunca tekrar çalışmaya devam edebiliyor mu isterse aynı şirkette? yoksa emekli olmak aynı zamanda işten çıkmak anlamına mı geliyor?

emekliler özel sektörde yasal olarak çalışmaya devam edebiliyor diye biliyorum ben ama yanlış mı biliyorum. kayıt dışı mı çalışıyorlar yoksa?
(4) 

kedinin tüyleri

yue #942559 
dostlar,
artık biz kediyle uyumaya alıştık birlikte yatıyoruz ama nevresim/battaniye falan hep tüy oluyor. normalde çok tüy döken bir kedi değil ama yattığı yere dökülüyor işte mecburen. bi de tüyleri kısa kısa resmen saplanıyor nevresimin deliklerine yıkasamda çıkmıyor.

geçen yıkadıktan sonra koca yorganın santim santim her yerinden geçtim yapışkanlı ruloyla ama çok zor oluyor öyle belki bilmediğim pratik bi yöntem bilen vardır, siz neler yapıyorsunuz?
(9) 

ofiste sinek var

yue #938682 
arkadaşlar ofise sinek girmiş vızır vızır dolaşıyor sanki bana küfür ediyor bilemedim. çok moralim bozuluyor o gezdikçe meslekten soğudum ne yapayım yardım edin lütfen.
(8) 

cocodancer'a ne oldu?

yue #938559 
duyurularını falan silmiş sanırım bilen var mı
(8) 

kedi tırnak makası

yue #932371 
bizimki sevmiyor tırnaklarının kesilmesini ama bizi çok çizdiği için mecbur uyurken ucundan ufak ufak kesmeye çalışıyorum. kendimiz için kullandığımız normal tırnak makasıyla kesiyorum. acaba kedi için olan makaslardan alsam bir fark yaratır mı? önerir misiniz yoksa boşa masraf mı?
(3) 

hayal kahvesi veya jolly joker tarzı yerlerde konser nasıl oluyor?

yue #924048 
hiç gitmedim de ben sizden öğreneyim :) oturarak mı izleniyor bir kısım oturuyor bir kısım ayakta mı nasıl oluyor? oturanlar sinema koltuğu tarzı bir yerde mi oturuyor yoksa masada yemek yer gibi mi? biraz anlatır mısınız :)
(3) 

autocad komut satırı

yue #922490 
autocad dwg trueview 2015 sürümünde (sadece çıktı alınan vb. çizim yapılamayan sürüm) ortada belli belirsiz bir komut satırı vardı ne yaptıysam kapatmışım şimdi geri açamıyorum. user interface kısmından text window'u işaretlersem ayrıca bir pencere olarak çıkıyor ama ben ayrı çıkmasın eskisi gibi ortada olsun istiyorum.

kulandığım sürüm ve pencere:
i.hizliresim.com
(3) 

Eskişehir kahvaltı mekanı

yue #922093 
çok tuzlu olmayan ailecek keyif alınabilecek kahvaltısı güzel bir yer arıyorum. önerilerinizi bekliyorum. teşekkürler.
(14) 

yarın kısırlaştırmaya götürüyorum strese girdim :(

yue #920059 
erkek kedimi kısırlaştırmaya götüreceğim yarın veterinere. 6-7 aylık civarı.

çok korkuyorum dostlar midem ağrıyor :( pet forumlarını falan okudum kedisini kaybedenler olmuş, sıkıntı girdi içime. kendimce bahane bulmaya çalışıyorum vazgeçmek için.

veteriner akşam sekizden sonra yemek verme dedi. başka da bir şey yapmaya gerek yokmuş. bu bulduğum en iyi veteriner bir saat yol gideceğiz ilçede yaşadığım için.
neye ihtiyacı olur, ne gibi önlemler alayım önerilerinizi bekliyorum.

geri dönüş yolunda uyanırsa arabada çok mu kötü olur acaba? uyanınca hemen mamasını vereyim mi ne yapayım? havlu falan alayım mı ki yanıma? kutuyla ilk defa taşıyacağım. içine bir şey sermeye gerek var mı? vetden şu ilacı al falan diyeceğiniz bir öneriniz var mı?

bizim için dua edin ne olur :'(
(4) 

bu fotoları nasıl yapıyorlar

yue #917543 
su linkteki foto türlerini nasıl yapıyorlar? tamam photoshop ama ayrıntısını kabaca anlatırsanız sevinirim. tesekkürler.

www.flickr.com
(17) 

kediniz tırmalama tahtası kullanıyor mu?

yue #917104 
çok merak ediyorum acaba alsam benimkisi kullanır mı? biliyorum cat logic bu belli olmaz ama ne zamandır almak istiyorum ne yapsam boşa para vermeyim mi, sizinki ne yapıyor kullanan var mı?
(3) 

michelle phan burada ne yapıyor

yue #914187 
instagram.com
yüzünü mü nemlendiriyor ne yapıyor böyle şeyler yapanınız varsa açıklayabilir mi?

yüzüm çok kuruyor günde 5 sefer krem sürüyorum eğer faydasını göreceksem bende deneyeceğim. öptüm.
(1) 

ufacık resimden telefon modeli tahmini yapabilen var mı?

yue #912144 
i.hizliresim.com

bu resimdeki telefon ne olabilir?
(1) 

pepsi kodu lazım

yue #910673 
modagramda kullanacağım çok çok çok mutlu olacağım teşekkürler.
(3) 

bu yastığı nerede bulurum

yue #910122 
instagram.com

edin: internetten alacağım
(6) 

Spotify nasıl kullanılıyor

yue #909663 
Mobil yükledim ilk defa. istediğim şarkıyı bir türlü çalamadım. Bir de şarkı seçeneklerinde şarkı radyosuna başlat diyor bu ne işe yarıyor?
(4) 

şu ürünü arıyorum (amazon.com kediden kablo koruma kılıfı)

yue #908171 
dostlar evdeki kedi kabloları kemirmesin diye linkteki ürünlerden almak istiyorum.

www.amazon.com
www.amazon.com

1. öncelikle mümkünse Türkiye'den almak istiyorum ama mecbur kalırsam yurt dışından sipariş verebilirim. Yapı marketlerinde falan gördünüz mü hiç böyle bir ürün? Nerelerde bulabilirim acaba fikri olan var mı?

2. yurt dışından alacak olursam, amazondan hiç alışveriş yapmadım bu ürünleri Türkiye'ye gönderir mi? kargo bedava diyor ama doğru mu? eğer varsa kargosu kaça gelir tecrübeli olanlar yardım ederse çok sevinirim.
(2) 

erkek kedi kısırlaştırma

yue #906420 
evde bir adet erkek kedim var, pek hazırlıklı bir sahipleniş olmadı. dışarıda perişan haldeydi eve getirdim. bu ayın sonunda birlikte üç ayımızı doldurmuş olacağız. ama kedinin yaşını bilemiyorum sokaktan aldığım için.

veterinerde yaşı konusunda bir şey söyleyemedi dişlerine baktı, 1 yaşından küçük olduğu kesin ama ayını bilemiyorum dedi. ben 6-7 aylık civarında olduğunu tahmin ediyorum. çünkü eve getirdiğimde max. 3 aylık bir kedi gibi duruyordu. testisleri hiç belli değildi ve cinsiyetini zor anlamıştık.

geçtiğimiz haftadan beri kedide biraz hırçınlaşma oldu. normalde ısırmadığı halde ısırma huyu edindi. kızmasam kanatacak o derece. dişlerinin izi çıkıyor canımızı çok yakıyor.

ama bu ısırma boğuşmak ister gibi bir ısırma kızgınlık belirtisi şeklinde değil.
huysuzlanıp miyavladığı da oluyor ama oyun oynayınca geçiyor. kızgınlığa girse oyun istemez diye tahmin ediyorum.

şimdi istiyorum ki kızgınlığa girip evi falan işaretlemeden kısırlaştırayım.
nette çok farklı bilgiler var kimisi cinsel olgunluğa erişmeden kısırlaştırmayın böbreklerine zararlı diyor kimisi de küçükken yapılabilir bir zararı yok aksine faydası var diyor.

bu hafta sonu halledeyim mi bu işi? maması bitmek üzere, sanırım kısırlaştırdıktan sonra mama değiştirmek gerekecek, eğer beklememe gerek yoksa boş yere tekrar almayım 60tl.

taşıma kutusu yok arabada kucağımda gidiyordu vete. onu alayım hemen bugün.
ayrıca başka neler yapmak gerekiyor tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum önerilerinizi yazarsanız memnun olurum. teşekkürler şimdiden.

edit: şimdi aklıma geldi de mama olarak royal canin kitten kullanıyordum, baktım aynı markanın kısır kedilere olanı da varmış ama kitten olmayacak bu sefer. normalde 1 yıla kadar kitten kullanmak gerekmiyor mu? eksik gıda almasın sonra. sorun olur mu sizce?
(17) 

dolunaya göre tüy alma

yue #900200 
yeni duydum bu yöntemi ayın en büyük olduğu zaman alınan tüyler daha uzun sürede çıkıyormuş, azalıyormuş vb. deneyen var mı acaba işe yarıyor mu?
(6) 

kablo kemiren kedi ve saykoya bağlayan koca

yue #895343 
1 ay önce iş yerinden kedi getirdim eve. tek gözü kör ve çok hastaydı grip vb. eşimi de kışı atlatsın çaresine bakarız diyerekten kandırdım. planım geçen sürede kediye alışıp onunda bırakmak istememesini sağlamaktı. çünkü kendisi de zamanında kedi beslemiş hayvansever biri. ama kedi işimi hiç kolaylaştırmıyor yaramazlık üstüne yaramazlık yapıyor.

neyse kedi gece yatarken kapalı balkonda duruyordu ama bir iki hafta çok soğuk olunca içerideki küçük odaya aldım üşümesin diye. odada kitaplığın rafında spor aletinin adaptörü vardı. kedi onu kemire kemire parçalamış. öyle böyle değil ama toz gibi ufalamış kabloyu resmen. dün gece çok yorulduğum için erken yatmıştım. eşim sinirli şekilde kabloyu göstererek uyandırdı ne olduğumu şaşırdım. sonra evin içinde kediyi kovaladı ne yaptın sen diye.

aslında benim hatam kabloyu kaldırmam gerekirdi kedinin ulaşabileceğini düşünerek. ama zaten bizim yanımızda yapmıyor. evde pek çok elektronik eşya var. bir sürü kablo var. sürekli kaldırmak bir işe yaramaz diye düşünüyorum biz olmadığımız zaman atlarsam ne olacak?

siz neler yapıyorsunuz kediniz kablolardan uzak dursun diye? ne yapabilirim fikirlerinizi bekliyorum.

edit: kedi 4-5 aylık. bir sürü oyuncağı var. çok enerjik olduğu içinde her gün en az bir saat oyun oynatıyorum.
(1) 

bükülmüş sac parça açınımı yapabilen var mı?

yue #894513 
elimde solidworkste çizilmiş sac parça var. bu parçanın bükülmeden önceki açılmış haline ulaşmak istiyorum. normalde sheetmetal kısmından yapılıyor ama bunu açmayı beceremedim. solid ya da herhangi bir programla yardımcı olabilecekler var mı?

i.hizliresim.com
(3) 

telefonların garantisi nasıl oluyor?

yue #893996 
garanti nereden aldığına göre değişiyormuş ben yeni öğrendim bu durumu. çok saçma bir şey değil mi?

arkadaşım z2 telefon alacaktı siteler arasında çok fiyat farkı olduğu için Sony Türkiyeyi arayıp sormuş niye böyle arasında ne fark var diye. bizden almayan yerlerden alırsanız biz garanti veremiyoruz demişler. hepsiburadadan alayım mı demiş orası bizden almıyor, teknosada sorun yok oradan alabilirsiniz demişler. arasında 400tl fark var.

bu telefon aynı fabrikadan çıkmıyor mu neresinin sattığı çakma olmadıktan sonra neden önemli? bilenler aydınlatabilir mi?
(4) 

şu lambadan kullanan var mı?

yue #893659 
ikeadan linkteki lambadan almak istiyorum, yatak başucuna takıp, kitap okurken kullanacağım. kullanan var mı tavsiye eder misiniz? aslında asıl merak ettiğim mandal kısmının ölçüleri. hiçbir yerde bulamadım. takacağım yerin arkası duvar olduğu için oraya sığacak mı bilmiyorum. online alacağım olmadı iade ederim diye düşündüm.


www.ikea.com.tr

edit: demek istediğim tam şu ölçü:
i.hizliresim.com

mobil görünümden çık