(4) 

taşınabilir disk önerisi

yue #563972 
selamlar, taşınabilir disk almak istiyorum. neye dikkat etmek gerekir bilmiyorum ama mümkünse fiyatı uygun olsun (200 tl nin üstüne pek çıkmasın, sonra boyutları küçük olsun (çantama falan rahatça sığsın), bir de kapasitesi fazla olsun.


bir kaç tane model beğendim;

1) Western Digital Elements 2TB 3.5'' Taşınabilir Disk 210,82 TL
www.hepsiburada.com

2) Seagate Backup Plus 1TB 5400RPM 2.5" USB 3.0 202,30 TL (bunun rengini beğendim)
www.hepsiburada.com

3) Western Digital 1TB 2.5" USB3.0 168,22 TL
www.hepsiburada.com

usb 2.0 veya 3.0 olması ne farkeder? bunlardan hangisini önerirsiniz? veya başka bir öneriniz var mı? teşekkürler şimdiden.
(3) 

resimdeki çorabı nereden alabilirim?

yue #563484 
resimdeki bayanın giydiği çorabın markasını ve nereden alabileceğimi bilen var mı?
(4) 

evde yoğurt yapanlar/ yapmayanlar

yue #561680 
"marketten yoğurt almayın zira bunlar yoğurt değil" gibi paylaşımlar dolaşıyor internette.

ben süt iç(e)miyorum, yoğurt olarak da bimdeki dost yoğurt hoşuma gittiği için onu alıyorum (içim, pınar vs diğer markaların tadı tuhaf geliyor). iki kişi 15 günde anca 3 kilo tüketiyoruz herhalde.

1)bazıları hiç işlem görmemiş sütü direk ineğin sahibinden alıp kaynatıp, (ilk başta hazır yoğurt, daha sonrakilerde kendi yaptığı yoğurt ile mayalayarak) yapıyor, bu sizce ne kadar sağlıklı?

kaynayınca vitamini ölüyordu hani? yıllarca sütü ocakta kaynatmayın diye reklam yaptılar. ayrıca maya önemli değil mi ilk seferde mecbur hazır yoğurtla mayalıyorsun, ne kadar mantıklı?

2)bazıları da marketten hazır süt alıp yoğurt yapıyor, bunu hiç anlayamıyorum zaten. annem böyle yapıyor. sorun fabrikanın sütü yoğurda dönüştürme şeklinde mi ki evde yapınca daha sağlıklı oluyor?

3) birde marketten günlük süt alıp yapanlar. bunun hakkında hiç fikrim yok oturduğum yere günlük süt gelmiyor zaten.


evde yoğurt yapanlar/yapmayanlar siz nasıl/nereden yapıyor ya da alıyorsunuz yoğurdunuzu, ayrıca evde yoğurt yapmak için en doğru yöntem nedir?

hazır yoğurt gerçekten bu kadar kötü ve zararlı mı?
(1) 

Telefon belleği sorunu

yue #561526 
samsung galaxy ace s5830i telefonum var. yeni uygulamalar yüklerken bellek dolu diye uyarı veriyor;

"dahili telefon saklama alanı neredeyse dolu. bazı uygulamaları veya verileri silin/kaldırın ve yeniden deneyin"

6.61 gb boş sd kart alanı, 60.57 mb telefon kullanılabilir alanı gösteriyor.

istiyorum ki sd kartta bu kadar yer varken beni böyle uyarmasın. bu sorundan nasıl kurtulabilirim? teşekkürler şimdiden.
(3) 

dijital tartı - yağ oranı ölçme

yue #561039 
günaydın :) nette şu ürüne denk geldim, indirimi çok cazip geldi açıkçası.

www.hepsiburada.com

bir kaç yerde bu tarz tartılar için para tuzağı demişler, güya boy ve kilo oranını yazınca belli bir hesaba göre yağ kitlesini söylüyormuş, sağlıklı ölçüm vermiyor diyorlar, bilgisi olan var mı acaba ne kadar doğru?

yoksa bu paraya alınan mı dandik olur, teşekkür ederim şimdiden.

(örneğin şurada: forum.donanimhaber.com )
(5) 

kaç yıl sigortalı çalıştığımız nasıl hesaplanıyor?

yue #560137 
ssk hizmet dökümünde 740 gün bulunan birinin kaç yıl sigortalı çalıştığını nasıl hesaplıyoruz? yani direk 365 e mi bölüyoruz yoksa başka bir hesap yöntemi var mı? her yıl iş günü sayısı aynı değil falan dediler kafam karıştı.
(1) 

pırıl pırıl yapmış ama nasıl -ingilizce

yue #558797 
linkteki temizlik yazısında bayan ocağın tellerini pırıl pırıl yapmış,

nasıl yapmış kabaca anlatabilir misiniz? amonyak kullanmış ama o poşete mi koymuş sarmış mı ne yapmış o kısımlarını anlamadım.

teşekkürler şimdiden :)


www.thevspotblog.com
(1) 

youtube - abone olma bildirimi

yue #555661 
abone olmamam gereken birine yanlışlıkla abone oldum :) sonra hemen geri aldım ama bunun bildirimi o kişiye gönderiliyor mu acaba?
(3) 

etkinlik büyük ev abluka - çevre tiyatrosu

yue #555529 
eşim bu grubu çok seviyor. ne zamandır da birlikte bir şeyler yapmıyoruz, sürpriz yapıp götürsem diyorum, 20 şubatta çevre tiyatrosunda çıkacaklarmış.

bilet fiyatları da uygun ama daha önce oraya hiç gitmedim nasıldır ortam falan gittiğimize değer mi acaba?

kütahyadan kalkıp gideceğiz bu yüzden hayal kırıklığı yaşamayalım diye bir sorayım dedim. teşekkürler şimdiden.

link : www.biletix.com
(8) 

hangisini alayım?

yue #547653 
(3) 

youtube'un yeni görünüşü

yue #544147 
hiç güzel değil bence.

yorumlarda koca koca kullanıcı resimleri falan. bi tuhaf oldu her tarafı oynatma listesi vs. her yerden bişey çıkıyor sanki. kullanıcı girişi yapmadan açarsak da otomatik türkçe ayarladık diyor, tükçe videolar öneriyor falan. ne güzeldi oysaki eski hali...

siz ne düşünüyorsunuz?
(15) 

insanlar kediden niye korkar

yue #541267 
hiç anlamıyorum. var öyle iki tane kız arkadaşım ve açıkçası onları tanıyana kadar böyle insanlar olduğunu da bilmezdim. benim bağrıma basmak istediğim kediyi görünce hortlak görmüş gibi ciyaklıyorlar.

hadi köpek korkusunu bir yere kadar anlarım ama kedi? kedi yahu bu ne yapabilir ki..
(5) 

net-brüt maaş hesabı / yarım gün izin alma

yue #540193 
1- şimdi ben aylık 1500 lira maaşla çalışıyorum.

2013 yılına kadar maaşımızın asgari ücret kadarını bankadan, geri kalan miktarı elden zarf ile alıyorduk. sigortamızda asgari ücretten çalışıyormuşuz gibi gözüküyordu.

misal yaklaşık 700 lira bankaya yatıyordu, o rakamı 1500'e tamamlayan 800 tl de zarfla elden veriliyordu. yani işe girerken anlaştığımız gibi sonuçta elime 1500 tl geçiyordu.

şimdi patronlar 2013 itibari ile bu sistemi değiştirip maaşın hepsi bankaya yatıracaklarmış. Bu yüzden vergi ıvır zıvır bilmemne kesintisinden dolayı maaşın elimize geçen miktarında farklılık olacakmış.

patron bunu üretim müdürüne söylemiş o da bu işlerden anlamadığı için hıhı demiş geçmiş. arkadaş ofiste bunu bize söyleyince internetten bakalım dedik,

bu maaş hesaplama sitesine 1500 brüt maaş girersem, benim elime 1145 lira geçecek diye hesaplıyor. 1500 net girersem, brüt 2000 gözüküyor.

şimdi işveren bankaya 1500 lira yatırınca benim elime 1145 tl mi geçecek? ya da 1500 geçmesi için 2000 tl mi yatırması gerekecek? açıkçası brüt-net maaş ayrımını pek anlayamadım. eğer bu hesap doğruysa ve 1050 liraya düşecekse maaş işi bırakırım.

2- yarım gün izin alma da yasaklanmış bundan sonra.

sigortayı yarım gün yatıramıyorlarmış, bu yüzden "yarım gün banka, fatura vs. işi olup izin alan olursa onu bir güne tamamlasın, çünkü yarım gün gelmeyenin sigorta ve maaşından 1 gün kesilecek" denilmiş.

kanunda böyle bir şey var mı, yarım gün sigorta yatmaz diye?


bu konulardan anlayanlar bana basit bir şekilde anlatabilir mi lütfen, şimdiden teşekkürler.
(2) 

ünlü psikolog, psikiyatristler?

yue #537691 
bildiklerinizi paylaşabilir misiniz? hani tv de sıkça görülen, kitapları çok satanlar vs.
(6) 

bu tür fotoğrafları nasıl yapıyorlar?

yue #537218 
photoshop mu yoksa bir tekniğimi var? bi de bunun bir adı var mı?

9gag.com
(3) 

arka ayaklarını sürükleyen kedi...

yue #533523 
öğle yemeği molasında bir kediye rastladım, arka bacaklarını sürükleyerek gitmeye çalışıyordu, ilk dikkatimi çeken şey zayıflığı oldu.

normal kedi gibi sırtı düz değil kambur gibiydi. o haline rağmen çok hızlı hareket ediyor, pisi pisi deyince acı bir miyavlama şeklinde karşılık veriyor ama yanına yaklaştırmıyor. sevmeye çalıştım, çağırdım ama tek yaptığı şey kaçmak oldu. yemekhaneden biraz yemek alıp götürdüm, ulaşabileceği bir yere koydum, ben uzaklaşınca yedi. fazla sıkıştıramadım yola çıkacak diye arabalar vızır vızır geçiyor burda.

muhtemelen araba çarptı bir yerleri kırık bilmiyorum pek tecrübem yok ama ben bu kediye nasıl yardım edebilirim? nasıl yakalayabilirim canını acıtmadan? yanlış bir yerine dokunurum, sakat kalır diye korkuyorum.

bulunduğu yer onun için çok tehlikeli, etrafta evler falan yok, bir benzinlik ve bizim iş yeri var. en azından kendi evimin oraya götüreyim diyorum.

küçük bir ilçedeyim, buradaki veterinerler büyükbaş veterineri hep, dükkanlarında bile durmuyorlar köy köy geziyorlar sürekli. yakalayabilirsem genede ilk veterinere götüreceğim tabii ki.

bu haliyle çöp bile karıştıramaz, birinin beslemesi lazım, ne yapayım?
(6) 

a101 kampanyası tablet..

yue #532317 
sizce nasıl? fiyatına göre özellikleri iyi gibi geldi alınır mı ki?

www.a101.com.tr
(5) 

mutsuzluktan kendini yemeğe vermek

yue #524585 
kendimi durduramıyorum, sürekli çikolata, tatlı, pasta, kurabiye vs yedikçe kendimi iyi hissediyorum, hissettikçe daha çok yiyorum.
aslında yağ hücrelerimi doldurmaktan başka bir işe yaramıyor.

psikolog, diyetisyen, doktor medical yolları denedim.

herhangi bir önerisi olan var mı acaba?


not: beni asıl mutsuz eden sebepleri ortadan kaldıramıyorum. elimde olan bir şey değil, onlarla yaşamaya alışmalıyım ama yapamıyorum.

'ben hede höde yaparak kendimi motive ediyorum' ya da 'şunu yiyorum ve mutlu oluyorum üstelik sağlıklı' vs diyen çıkabilir belki bilemedim...
(9) 

Siz olsanız ne yapardınız? -aldatılmak-

yue #521768 
sabah sabah çok üzüldüm buradaki bayanın durumuna;
blogcuanne.com

kendimi onun yerine koydum, ne kadar zor bir durum...

özet: 8 aylık hamile bir bayan, tavırları değişen eşinin telefonunu kurcalıyor ve kendisini aldattığını öğreniyor. toplamda 1.5 yıllık evliler ama 3,5 yıldır birlikte yaşıyorlar. aldatma olayı sadece cinsel birliktelikten ibaret değil, duygusal boyutu da var malesef.
(2) 

Evinizdeki terapist kitabini ariyorum...

yue #520286 
internetten satin almak istiyorum ama bulamadim. Ne yapabilirim, nasil bulurum bir fikri olan var mi?

Bulundugum yer: kucuk bi yer :)
(7) 

iş fikri sorusu /kurabiye yapıp satmak? -capsli-

yue #517468 
resimdeki gibi kurabiyeleri evde yapıp satsam, nasıl olur sizce bu işten para kazanılır mı?

şimdi bunlardan internette satan çok, fiyatları 10 adeti 60 ila 80 arasında değişiyor. siz olsanız kurabiyeye o kadar para verir misiniz?



küçük bir ilçede yaşıyoruz, memur çoğunluğun yaşadığı. ilk başta yakın çevreye satarım, sonra facebook sayfası açıp oradan yürütürüm diye düşünüyorum.

böyle ürünler hiç yok burada. cupcake, şeker hamurlu pasta vs desen insanlar o ne der. (burada pastaneler berbat. en iyi dedikleri pastanede son gişimizde yerde hamamböceği dolaşıyordu.)

evde yapılacağı için maliyet çok olmaz diye düşünüyorum. bunların eğitimi de ortalama 150-200 tl. ilk başta süsleme malzemeleri, kalıplara falan birazcık para gider. ondan sonra bildiğin un, süt şeker vs.




hali hazırda 1500 tl ile çalıştığım ama nefret ettiğim, stres sıkıntı içinde boğulduğum işimi bırakmaya değer mi?

beraber bi beyin fırtınası yapsak, mantıklıca düşünsek?


bayan, 24, evli.


not: resimler temsilidir, google görsellerden bulunmuştur.
edit: tikler sonra gelecek.
(1) 

Isınma hareketleri

yue #509149 
Şimdi ben evde spora başlayacağım, eliptik bisiklet aldım henüz kurulmadı. Aletin üstüne çıkmadan bi on dakika ısının dediler. Beginner seviye bildiğiniz ısınma hareketi içeren video vs var mı?

Sakatlanmamak için nelere dikkat edeyim var mı bir öneriniz?
(11) 

Hazır çorbayı nasıl pişireyim ki hazırmış gibi durmasın...

yue #507345 
şu toz çorbalar var ya, onları nasıl yapsak ki hazır olduğu anlaşılmasın, var mı öyle bir yöntem :)
akşama misafir varda öyle şipşak güzel çorbalar yapamıyorum...

ek: bi de kıymalı bezelye ve pilav yanına, sizce hangi çorba yakışır fikrinizi alayım.

teşekkürler.
(10) 

Akşama misafirim var, kıymalı bezelye

yue #507221 
yemeğim var yanına ne yapayım? içinde patates ve havuçta var. Şöyle sofrayı zengin gösterecek pratik tarifleriniz var mı? Bu yemeğin yanına en iyi neler yakışır?
(14) 

Kitaplarınızı nasıl saklıyorsunuz, kitaplık-dekorasyon olayları...

yue #506727 
Evdeki kitapları koyacak yer bulamıyorum artık. Ama saklamakta istiyorum.
Hani böyle tüm duvarları kitaplık olan evler varya öylede olsun istemiyorum, zaten ev küçük. Açıkta raflarda olmalarını istemiyorum, toz alma derdi oluyor bu seferde.

Bir tane küçük bir odamız var, acaba diyorum oraya soldaki resimdeki gibi dolapları tavana asar gibi odanın birkaç duvarını kaplayacak şekilde yan yana koysak güzel bir depolama alanı olmaz mı? çekindiğim şey mutfak dolabı gibi durması. ama altı boş olacağından odayı da hala aktif şekilde kullanabiliriz sanki ne dersiniz?

Siz ne yapıyorsunuz?
(4) 

Saç bakım maskesi alacağım karar veremedim..

yue #500526 
Hangisini alayım? Saçlarım uzun, çok kuru ve yıpranmış.
Bunların dışında da öneriniz varsa paylaşmaktan çekinmeyin.

1) images.hepsiburada.net
2) images.hepsiburada.net
3) images.hepsiburada.net

Teşekkürler.
(7) 

Yabancı bir şirketten fiyat aldım ama...

yue #497893 
ne biçim fiyat, cahilliğimden anlayamadım. Diyor ki ".... nın fiyatı US$270K " dır. bu ne demek istemiş şimdi?
teşekkürler şimdiden.
(2) 

Bursa'da spor aletleri satan yer

yue #488039 
Sevgili Bursalılar bir bakın hele :)

Hafta sonu Bursa'ya gelme ihtimalimiz var. Eliptik bisiklet almak istiyorum, modelleri falan bir deneyeyim, gözle göreyim diyorum.
Bu tür spor aletleri nerelerde satılır, Bursa da bildiğiniz bir yer varsa paylaşmaktan çekinmeyin lütfen, şimdiden teşekkür ederim.

not: tikler sonra gelecek.
(4) 

sinirimden ölüyorum lütfen bir bakın - elektrik, su kesintisi-

yue #485584 
Kütahyanın Simav ilçesinde oturuyorum, hafta içi mal mal bekleyip, bütün trafo, su borusu yer altı çalışması vs yi özellikle hafta sonu yapıyorlar. kaç haftadır ya cumartesi su yok ya elektrik yok, pazar günü sabah sekizden akşam 4 e kadar elektrik yok...
yetti artık, hafta içi işe gidiyoruz bir tek hafta sonumuz var zaten, pencereyi açıp yeeteeeer diye bağırasım var. bi de çok düşünceliymiş gibi elektrik su kesilecektir diye anons yapıyorlar.
bunları nereye nasıl şikayet edebiliriz, gerekirse dilekçe toplayıp Ankaraya göndereceğim, bilen eden var mı?
(5) 

Sokak kedileri için kedi maması

yue #485266 
miyavlar herkese,
büyük küçük tüm sokak kedilerine dağıtabileceğim, mümkünse ucuz kedi maması önerilerinizi bekliyorum.

not: yaşadığım yerde pet shop vs yok, internetten alabileyim lütfen :)
(2) 

Eliptik trainer dedikleri şey..

yue #480708 
aşağıda videoda tanıtımı yapılan eliptik trainer şu piyasada voitin falan 500-700 tl gibi fiyata satılan eliptik bisikletiyle aynı mı?
bu muhtemelen daha profesyonel bir şey spor salonları için falan. piyasada satılanlarla bu alet aynı işi yapar mı ki?

yaşadığım yerde spor salonu yok, eve bu tür bir alet almak istiyorum. kullanan varsa deneyimini paylaşabilir mi acaba?

youtu.be
(15) 

Lotodan 4 trilyon çıksa..

yue #477286 
1)Ne yapardınız, normal hayatınıza -işinize- sessizce devam mı ederdiniz yoksa ertesi gün işe gitmez hayatınızı tamamen değiştirir miydiniz?

2) Paranın ne kadarını eşe dosta, ihtiyacı olanlara dağıtırdınız?

edit: tikler sonra gelecek...
(3) 

teknik resim - vida ölçüleri capsli

yue #473309 
resimde görünen 9/6x18 ve 7/16x20 ölçüleri ne anlama geliyor, bunları çizmek istersem bir tablosu var mı diş dibi, diş üstü vesaire ölçülerini bulabileceğim?
(4) 

parasını verip fazla uğraşmadan yüksek lisans

yue #473265 
yapabileceğimiz bir yer var mı? mümkünse uzaktan eğitim olsun...
(9) 

işin stresini nasıl atıyorsunuz?

yue #471922 
işten eve geldim ama kafam bok gibi. sorunlar, bugün yaşananlar dönüyor beynimde. siz ne yapıyorsunuz rahatlamak, unutmak için?
(12) 

iş seçimine yardım

yue #471243 
selamlar. iki işin arasında kararsız kaldım.

1) haftada 5 gün sabah 8 akşam 6 çalışma saatleri + 1500 tl maaş+ asgari ücret üzerinden sigorta+ öğle yemeği (sıkıcı çalışma ortamı, yöneticilerin oto boka karıştığı pek sevmediğim bir yer)

2) haftada 4 gün sabah 8 akşam 5 + 1000 tl maaş + maaş üstünden sigorta + öğle yemeği (diğerine göre rahat, laylaylom çalışma ortamı, kimse ne yaptın ne ettin diye hesap sormaz, zamanında verilen işi yapman yeterli)

bunlara ek olarak borcum çok. sizce hangisi?

edit: tikler sonra gelecek
(1) 

onun gibileri

yue #470533 
bildiklerinizi esirgemeyiniz lütfen.

youtu.be
(1) 

Eski tip fotoğraf albümü arıyorum

yue #466775 
hani anneannelerimizin evinde olur ya böyle büyük boy, telli, fotoğrafları sayfaya yapıştırırsın, bir sayfada çeşitli boyutlarda bir sürü fotoğraf olur. sayfaların üzerinde ince bir film gibi bir şey vardır, onu kaldırıp fotoğrafı sayfaya yapıştırırsın tekrar filmle kapatırsın. işte ben o albümlerden arıyorum. nerede bulunur acaba?

not: internetten alabileceğim bir adres verirseniz çok süper olur.
(3) 

youtube severler bir bakın hele

yue #460231 
youtube hesabımın inbox'ında contact notifications kısmına habire bildirim geliyor;
".... has added you as a contact. You can either add this contact to your address book, or ignore it."
diye. benim anlamadığım bunlar beni nasıl contact olarak ekliyor? channelıma baktığımda herhangi bir yerde contact ekle butonu falan yok halbuki?
(7) 

sevdiği işte -ya da hayalindeki meslekte- çalışan var mı aramızda?

yue #452231 
insan sevdiği işi nasıl bulur ki hem... saçma sapan işlerde çalışmak istemiyorum artık.

birisinin bana sırf ben olduğum için aylık 5 bin lira maaş ödemesini istiyorum. böylece ben de yapmak istediğim işi bulabilirim.
(2) 

rusça ya da bulgarca havuz başı şarkısı

yue #447879 
bir şarkı var hangi dil anlayamadım ama rusçaya benziyor.
şarkının başında zenci sesli bir adam c'mon baby gibisinden ingilizce bir şeyler söylüyor.
geri kalanında da sırayla bir kadın bir erkek söylüyor. kadın besteeee besstee gibi bir şey diyor.
havuz başında çalınan hareketli şarkılardan. ne ki bu?
(3) 

anime tavsiyesi

yue #436723 
şöyle sıkmayacak, romantik-komedi-aşk içeren güzel anime tavsiyeniz var mı?
toradorayı izlemiştim mesela sevmiştim.
(1) 

sticker bulmaca

yue #428214 
linkteki sticker'ı nerden alabilirim acep? Gören duyan var mı?

origin.kaboodle.com
(5) 

sinemaya gideceğiz ama karar veremedik

yue #426274 
hangisine gidelim?
1. Madagascar 3
2. Snow white

not: 12 yaşındaki kuzeni götüreceğim.

edit: kuzen kız
(6) 

Ucuz uçak bileti

yue #421764 
Selamlar duyuru sakinleri, Annem 20 Eylülde Almanya-Nuremberg'e gidecek, 24 eylülde dönecek. Tarihler bir iki gün opsiyonlu olabilir. Tutturdu internette çok ucuzmuş bana internetten ucuz bilet bul diye.
Ben de anlamam hiç nerden alınır, ekobilet.com dan baktım en ucuzu gidiş dönüş 400 küsüre denk geliyor.
Arkadaşları demiş ki gece saat bir buçuk iki arası ucuz biletler satışa sunuluyormuş, böyle bir şey var mı gerçekten, varsa hangi site acaba ^_^
ucuz uçak bileti nereden bulunur yardım lütfen...
(1) 

ev sahibi-kiracı ilişkisi

yue #399183 
günaydın duyuru,
yeni bir eve çıkacağız, eski ev sahibiyle kontrat falan yapmamıştık ancak yenisiyle yapalım diyoruz.
Deprem bölgesinde yaşadığımız için yarın öbürgün bir şeyler olursa ev sahibinin çıkın ben oturacağım diyememesi için ne yapmak gerekir? Kontrat bunun için yeterli midir?
Kontrat yaparken nelere dikkat etmek gerekir, sonradan mağdur olmayalım.
(2) 

küçücük bir çeviri ingilizceden türkçeye

yue #396424 
toparlayamadım bir türlü;

"You're only as tall as your heart will let you be
And you're only as small as the world will make you seem
When the going gets rough and you feel like you may fall
Just look on the brightside - you're roughly six feet tall."
(3) 

torrent programı

yue #391034 
kullanımı kolay (kurarken falan ekstra bilgi istemeyen) ve arka planda çalışırken bilgisayarı kasmayacak torrent programı öneriniz?
(6) 

telefonumu bilgisayara bağlayıp, bilgisayarın internetini

yue #389177 
telefonda kullanabilir miyim? ilk defa androidli telefonum oldu da. evde wireless yok. bilgisayardaki normal kablolu interneti telefondan kullanabilme şansım var mı, varsa nasıl yapacağım?

telefon modeli: Samsung Galaxy Ace Gt-S5830i
(10) 

Günde 2.5 litre su içmek bana gereksiz gibi geliyor

yue #385396 
Şimdi efendim, ben normalde en az 1 litre su tüketiyorum. Ve bu bana yetiyor gibi geliyor.

Fakat kilo vermek için diyetisyene gittim ve bana günde en az 2.5 litre su içmemi söyledi. Tartıda vücut yağ-kas-su kitlemi ölçtü ve su oranımın az olduğunu söyledi. Hatta vücut, iç organların çalışması için gerekli olan suyu depolarından kullanıyormuş(nereden kullanacaktı?).

Şimdi bunun üzerine bir haftadır elimde şişelerle 2.5 litre tamamlayacağım diye -afedersiniz- k.çımı yırtıyorum. Çok su içtiğim içinde çok çişim geliyor, zırt pırt tuvalete gidiyorum. Bana belli bir miktardan sonra içilen su direk çiş olarak çıktığı için gereksiz gibi geliyor. Oysa ki günde 1 litre içerken rahatsız hissetmiyordum ve tuvalet ihtiyacı da sinirlerimi bozacak kadar çok olmuyordu. Yanılıyor muyum?

edit: bayan, 1.63 boy, 60 kilo

mobil görünümden çık