(10) 

kızlar pentiden çorap alacağım..

yue #704743 
ten ve bronz rengi seçenekleri arasında kaldım. görsel yok o yüzden hangisini önerirsiniz? çok fark var mı arada?
(17) 

Eğer sadece bir adet süper güç seçme şansınız olsa

yue #702800 
ne isterdiniz? neden?

ben zamanda yolculuk edebilmek isterdim. batırdığım her şeyi düzeltebilmek ve geleceğimi istediğim gibi yönlendirebilmek için.
(9) 

bu karikatüre yorumunuz ne olurdu?

yue #702480 
(3) 

stil sahibi bayanlar

yue #698395 
resimdeki elbiseyi nasıl kombinlemeliyim sizce?

daha önce şu duyuruda anlatmıştım derdimi: (git: 697755)

1. öncelikle sizce kız istemede, birinci dereceden akraba olarak giyilebilir mi bu elbise?

2. bu elbisenin altına hangi tür ayakkabı tercih edilmeli?

3. saçımı nasıl yapmalıyım?

4. ne tür takı kullanmalıyım? (normalde pek takı takmayı sevmiyorum, en fazla küpe. bu yüzden hiç anlamam yakışacak takıları)

boy 1.65 beden 38, saçlar uzun ve dalgalı-kıvırcık arası koyu renk, yaş 27, evli.

yardımlarınız için çoook teşekkür ederim.

edit: göremeyenler için resim linki
www.eksiduyuru.com

edit2: elbise hakkında:
Boncuk ve pul işlemeli krepe elbise. Yuvarlak yakalı, truvakar kollu, yanları cepli, ve arka beli büzgülü.
(10) 

nikahta ve kız istemede nasıl giyinilir?

yue #697755 
kadınım, ilk defa gideceğim ikisine de. şehir dışından katılacağım bu yüzden önceden ayarlamam gerekiyor götüreceğim her şeyi. ben erkek tarafı oluyorum, kız tarafının Almanya'dan akrabaları bile gelecekmiş isteme olayları için baya kalabalık olacak sanırım, tanımadığım için nasıl insanlar onu da bilmiyorum.

1) birinci dereceden akraba nasıl giyinmeli kız isteme ve nikah için? ikisi içinde kuaföre saç yaptırsam abartı olur mu? ya da sadece nikahta yaptırsam, kız istemede "ıyy hiç özenmemiş" falan derler mi ki?

2) kız isteme evde olacak, günlük klasik bir elbise seçsem, evin içinde giymek için altına ayakkabı ayarlamalı mıyım? ortam nasıl olur bilemedim rezil olmak istemiyorum çorapla falan.

3) düğünsüz nikaha katılmadım hiç, sade nikahta millet abiye falan giymez değil mi? nerede olacağı belli değil henüz istemeden sonra belli olacakmış, her ortama uyacak bir nikah kıyafeti ne olur ki?
(3) 

kapşonlu, içi çıkarılabilir polar, önü fermuarlı

yue #696698 
mümkünse uzun kollu çok sıcak tutacak kaliteli hırka-ceket tarzı bir şey arıyorum. kadın için ama.

hangi markada bulabilirim böyle bir şeyi, mümkünse netten alacağım. tişikkirlir.
(14) 

bayan doktor, hemşirenin erkek hastaya dokunmaması

yue #695738 
dün gece eşim çok rahatsızlandı (kusma, ateş, ishal) baktım iyice kötüleşiyor inlemeye başladı ağrılarından, kalktık hastaneye gittik. acilden giriş yaptık. acilde başı kapalı bayan bir doktor bir kaç bayan hemşire vardı.

muayene sırasında ve sonrasında ne hemşire ne de doktor ısrarla eşime dokunmak istemediler -dokunmadılar da- üstelik bunu tavırlarıyla gözüme soktular. adamcağıza resmen mikrop muamelesi yaptılar. çok gücüme gitti.

sırtı dinlendi, kalçadan iğne yapıldı, iğneden sonra tansiyonu aşırı şekilde düştü ki eşimi ilk defa o halde gördüm, kolunu bile kıpırdatamayacak hale geldi, serum takıldı. bana sürekli "elindekileri bırak (eşimin montu, çantası ayakkabıları, kusarsa diye poşet falan taşıyorum), onu aç, burasını tut, kolunu sıyır, hastanın ayaklarını kaldır vs.." diyip durdular.

yani bunları zaten ben seve seve yaparım ama tavır hiç hoş değildi ya. doktorun kapalı olmasına da bir şey demiyorum ama madem erkeğe dokunmayacak niye doktor oldu madem? erkek kadın diye hasta seçme seçeneği mi varda ben mi bilmiyorum?

serum takılıyken beklediğimiz yerde ise tamamen apayrı bir olay vardı ki evlere şenlik. iki tane sekreter tipli bayan bir hemşire oturmuşlar masaya çıt çıt çekirdek çitleyip gün muhabbeti yapıyorlar. o serum bitti ama ben de bittim çıt çıt çıt çekirdek çitleme sesi resmen uyuz etti beni. sinirden gözüm seğirmeye falan başladı artık. hayır bir insan nasıl o kadar rahat olabilir, yarım metre bile yok araları hasta yaşlı dede inliyor yatakta, bunlar hayat bize güzel misali neşe içinde çekirdek çitliyor. çıkmadan fotoğraflarını çektim ama çok iyi çıkmamış. genede hepsini şikayet edeceğim.

sizce ben mi abartıyorum, bu normal bir durum mu? erkekler hastanede hep böyle muamele görüyor da ben mi yeni fark ettim acaba?



dip not: nereye şikayet edersem en iyi sonucu alabilirim? burası küçük bir ilçe ve bu tür yerlerde çalışanlar hep akraba ya da tanıdık genelde. şikayeti değerlendirip denetleme yapacak kişi ya da kişilerin buradan olmaması gerekiyor.
(1) 

standartlar nereden alınır?

yue #694593 
ISO-8434, SAEJ514, DIN... gibi standartlar doküman olarak nereden temin edilir? tse nin sitesini karıştırdım ama bir şey bulamadım.

bir de bunların Türkçeleri var mıdır?
(15) 

ailenizin size yaptığı masrafları geri ödeyen ya da ödemeyi düşünenler

yue #691197 
var mı? bu konuda ne düşünüyorsunuz? ailemiz her türlü masrafımızı karşılamak zorunda mı (gücü yettiğince tabii) yoksa 18 gibi belirli bir yaştan sonrasını borç olarak mı düşünmeli?
(2) 

dijital kumpasın üzerindeki origin düğmesi

yue #690255 
nedir, nasıl kullanır bilen açıklayabilir mi?

örnek resim:
img.directindustry.com
(8) 

eşime haksızlık mı yapıyorum?

yue #689245 
3 yıldır evliyiz (öncesinde 7 sene birlikteliğimiz var) ve artık etraftan "çocuk yapın" baskıları dayanılmaz hale geldi.

öncelikle bayan tarafı ve -şimdilik- çocuk istemeyen de benim. ben 27, eşim 31 yaşında. niye çocuk istemediğimle ilgili yüzlerce neden sayabilirim ama şimdi konu bu değil. konu eşimin çok belli etmese de bunu istemesi.

arkadaşlarla en son toplandığımız zaman (hepsi evli barklı çocuklu kişiler) her zaman ki gibi konu gene dönüp dolaşıp siz ne zaman çocuk yapacaksınız'a döndü ve bu sefer benim üzerime oynamak yerine eşimin üzerinden "ya yue bak eşinin yaşı geçiyor. hadi sen istemiyorsun da ona yazık değil mi? çocuğu lisedeyken yanında dedesi gibi duracak"
gibi sözlerle üzerime geldiler. ayrıca böyle ortamlarda babası kılını kıpırdatmazken çocuklarla ilgilenen hep eşim olur. bu yüzden mi etrafa hevesli görüntüsü veriyor anlamadım.

uzun süre denemelere (4-5 yıl) rağmen çok sonradan çocukları olan arkadaşımda "sen istemediğin için fark etmiyorsun da o istediği için çok zorluk çekiyordur, yazık benim eşim çok ezikliğini yaşadı bunun.." dedi.

tabii bu söylenenler bana çok koydu. aslında eşimi karşıma alıp açıkça konuşmam gerekiyor ama söyleyeceği cevaptan korkuyorum.

daha önce konu açıldığında ben henüz istemiyorum dediğim zaman (geçen sene)ufak bir tartışma yaşadık ve seneye bakarız diye konuyu kapattık. eğer gerçekten bunun ezikliğini yaşıyorsa ne olacak, benim fikrim (en azından önümüzdeki 2-3 sene) değişmeyecek ki.

bu konuda fikirlerinizi benimle paylaşır mısınız?
(12) 

beyler baba olmak için ideal bir yaş var mı sizce?

yue #689110 
idealini değilde sizin baba olmak istediğiniz yaşı da paylaşabilirsiniz.
(1) 

yüzey pürüzlülüğü işareti

yue #684521 
resimdeki pürüzlülük işaretinin anlamını bilen var mı? talaş kaldırılmayacak fakat stp nedir bilemedim.
(5) 

lens solüsyonumuzu

yue #683588 
göz damlası olarak kullanabilir miyiz var mı böyle bir şey?

gözlerim pc başında belli saatlerden sonra buğulanma yapıyor lens kuruduğu için, arkadaşa bunu söyleyince solüsyonunu damlatabilirsin dedi. düzenli kullanımda bir zararı falan olur mu acaba bilgisi olan var mı?
(5) 

Lens kullananlar bakabilir mi?

yue #680077 
lens kullanmaya başlayalı 2 ay olacak sanırım, pure vision hd kullanıyorum, doktorun verdiği ölçülerde aldım. sabah takıp akşam eve gidince çıkarıyorum.

bazı sorularım var;

1. bazen gözlerim lensi sanki atmaya çalışıyormuş gibi bir his yaşıyorum, anlık kayma oluyor gözlerimi döndürüyorum düzeliyor, sizde de böyle bir şey oluyor mu?

2. sürekli bilgisayar başında çalışıyorum akşam 5 den sonra görüntüde bariz bir buğulanma oluyor ara ara kırpıştırarak düzeltmek kalıyorum, normal mi acaba?

3. lensi çıkarırken çok zorlanıyorum gözlerim çok küçük, çok zor açıyorum parmağımla üzerine basar gibi yapıp yana yana kaydırıyorum, biraz fazla kaydırınca buruşup çıkıveriyor, bu yaptığım yanlış mı sizce?

cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
(7) 

kahve için süt köpürtmek

yue #672972 
evde kahve keyfi yapayım diye tchibo'dan süt köpürtücü aldım.

ürün şu: www.hepsiburada.com

sütü gayet güzel köpürtüyor. bir miktar french pressde hazırladığım kahvenin üzerine bu köpüklü sütü ekliyorum. tadı falan çok güzel oluyor ancak benim sorunum bu köpüğün çok çabuk sönmesi.

bu kahve zincirlerinde içtiğimiz kahvelerde böyle bir şey olmuyor, onların farkı nedir, filtre kahveyle değilde espresso ile mi karıştırmaları yoksa süt köpürme işleminin değişik olması mı bilenler açıklayabilir mi, ayrıca bu elimdekilerle başka neler yapabilirim tarif öneriniz var mıdır?

cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
(3) 

Ortalama büyüklükte bir avm gezen kişi kaç km yürümüş olur?

yue #670077 
hesaplayalım hadi birlikte ben hesaplayamadım :)

öğlen 12den akşam 6 ya kadar durmadan mağaza mağaza gezsin, tabii sürekli yürümüyor alışveriş yaptığı için kabinlere girip çıkıyor duraklayıp eşyaları inceliyor vs.

ben en az 5 km yürümüş olur diyorum arkadaş yuh abarttın diyor. ortalama bir rakam çıkaracak olursak sizce ne olur?
(6) 

Seçim yapacak olsanız hangi şehirde yaşamayı tercih ederdiniz?

yue #669592 
Bursa vs Eskişehir

nedenlerini de eklerseniz sevinirim. teşekkürler.


edit: ikisinde de çalışma şartları maaş vs aynı, yalnız yaşayan çalışan kadın için değerlendirebilirsiniz.
(3) 

Eskişehir organize sanayi bölgesine yakın

yue #668841 
bir bayanın yalnız yaşayabileceği düzgün semtler nelerdir? Eskişehir'i hiç bilmiyorum. Organize sanayide çalışan birinin nerede oturması mantıklıdır, fiyat açısından merkezde oturmakla çok farkı var mıdır, yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
(5) 

moralim çok bozuk, kedi gözünü kanattı :(

yue #633871 
daha önce şu duyuruyu açmıştım eksiduyu.ru

kediyi veterinere götürdüm, adını öğrenemediğim bir büyük şişeden şırıngayla ilaç çekip verdi sabahları 4-5 damla damlat gözüne dedi, bir de opticlox diye bir krem verdi bunu da akşamları sür dedi.

cuma gününden beri kullanıyoruz ilaçları bugün üçüncü gün, az önce kremini sürdüm, hiç yapmadığı bir şey yaptı gözünü kaşıdı ve kanattı :( büyük pet şişeden keserek boyunluk yaptım şimdilik idare etmesi için. gözü sulanıyor ara ara başka ne yapabilirim aralarda çaylı pamukla silsem işe yarar mı? veteriner kediye dokunmadı gözünü incelemedi bile öyle uzaktan görüp ilaç verip yolladı, o yüzden aynı yere götürmek istemiyorum, başka götürebileceğim de yer yok :(

2 gündür yemek yiyip hemen uyuyordu, bugün biraz kendine gelmiş gibiydi.
gözü düzelir mi, düzelmezse alınması mı gerekir, başka ne yapabilirim? aramızda veteriner varsa ya da veteriner tanıdığınıza bu duyuruyu iletin, lütfen yardım edin.

cumartesi günü çektiğim resimleri:
k1307.hizliresim.com
k1307.hizliresim.com
r1307.hizliresim.com


bugün kanattıktan sonra çekilen :(
j1307.hizliresim.com
r1307.hizliresim.com
(4) 

kedinin gözünde iltihap var

yue #632603 
dün gece sokakta bir kedi bulduk. tek gözü şişik. üzerinde de iç kısımdaki beyaz kapak oluyor ya o örtülü çok az bir kısmı açık kalmış. gözü kafasının yanına doğru bayağı şişmiş ama.

eve çıkardım, çaylı pamukla sildim. çok bitkin yorgundu biraz çorba içip uyudu. muhtemelen 4-5 aylık ama daha küçük duruyor bir deri bi kemik kalmış.

şu an iş yerindeyim kedi evde. akşama doğru veterinere götüreceğim ama küçük bir ilçede olduğum için vetler kedi köpekten pek anlamıyor genelde büyükbaş hayvanlara bakıyorlar.

veterinerin yanlış bir müdahale etmesini önlemek için sizlere danışmak istedim, nette araştırdım iltihapın çıkarılması gerekiyormuş galiba. gerçi iltihap olduğundan emin değilim ama o kadar şiş olması iltihap olması demektir değil mi?

bu çıkarma işlemi nasıl yapılıyor bilen varsa biraz anlatabilir mi? bir de bakım için göz damlası, krem, pomad gibi şeyler yeterli olur mu, yoksa ayrıca antibiyotik gibi ilaç tedavisi şart mıdır?

ne olur bildiklerinizi paylaşın, cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

üds sonuçlarımız geçerliliğini kaybetti mi?

yue #630643 
2010 ocak üds puanını yüksek lisans başvurularına vs. kullanabiliyor muyuz? illa yds mi olmak zorunda. yds var ama daha düşük kullanmak istemiyorum :/
(1) 

kedi kısırlaştırma

yue #609620 
sevgili kediseverler,

yan komşumla birlikte, apartmanın kazan dairesinde baktığımız bir adet kedimiz var. kendisinin 3 adet yavrusu oldu, bebekler henüz 3 haftalıklar. normalde kediyi (doğurmadan önce) gündüz dışarıda akşam kazan dairesinde tutuyorduk, doğurduktan sonra ara ara salmaya başladık. artık sıkılıyor daha fazla dışarıda kalmak istiyor fakat tekrar hamile kalır diye korkuyoruz.

şimdi biz bu kediyi kısırlaştırmak istiyoruz;

1) doğru zamanı bilmiyoruz, yavruları emzirirken kısırlaştıramayız herhalde diye düşündük, bebekler 2 aylık olunca mı kısırlaştırılmalı bu arada dışarıya bırakırsak acaba tekrar hamile kalır mı anne kedi?

2) küçük bir ilçedeyiz ve kedi kısırlaştırma konusunda deneyimli bir veteriner yok, hep ineklere falan bakıyorlar, komşumun belediyede tanıdığı bir veteriner varmış "daha önce hiç kedi kısırlaştırmadım ama sen getir, yaparım abla" demiş. açıkçası korktum kediye bir şey olur diye. ne yapalım deneyimlisini mi bulalım?

3) komşum bir de hap ve iğne varmış dedi hamile kalmasın diye. emzirmesine mani olmayan güvenli bir ilaç var mı kullanabileceğimiz? en azından bizi 4-5 ay idare etse yavrularla birlikte yaptırırdık annenin operasyonunu da.

cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
(4) 

autocad yazıların karakter büyüklüğü

yue #604597 
text komutuyla bir yazı kutucuğu eklediğim zaman açılan text formatting menüsünden yazının karakterini falan ayarlayabiliyoruz ya,

işte burada resimde de görüldüğü üzere yazının büyüklüğünü belirlerken çıkan rakamların standart microsoft word yazı biçimine göre karşılığı nedir bilen var mı? örneğin ben "times new roman - 12" yapmak istiyorsam autocad'de bu hangi rakama karşılık geliyor?
(2) 

kalorisi az, saglikli sandvic tarifleri

yue #598983 
Aksam 5 gibi is yerinde yemek icin saglikli sandvic tarifleriniz var mi? Sabahtan yapacagim icin mumkunse aksama kadar dayanan bir sey olsun.

bir de ekmegini kendim yapacagim, kucuk somunlar seklinde mi yapayim yoksa 2 dilim arasi seklinde mi yapayim, hangisinde daha az ekmek tuketmis olurum?
(2) 

Anneler günü hediyesi kahvaltı, masaj vb. -Antalya

yue #598161 
annem Antalya'da oturuyor, anneler günü için bir otelde kahvaltı, spa keyfi, masaj gibi bir şey hediye edeyim diyorum.

aradım ama pek bir etkinlik vs bulamadım, Antalya'da yaşayanlar var mı yardımcı olabilecek ya da herhangi bir mekan, otel önerisi olan var mı, şu otelin masajı çok iyidir, şurada kahvaltı güzeldir gibi? şimdiden teşekkür ederim.
(3) 

teknik resim işareti capsli

yue #595945 
resimdeki işaretin anlamını bilen var mı? resmin sağ köşesine koymuşlar, daha önce böyle bir şey görmedim, + ve eksinin anlamı var mı? yardımcı olana şimdiden teşekkürler.
(1) 

bir belgesel arıyorum zayıflama ile ilgili

yue #593167 
bbc belgeseliydi sanırım ama tam hatırlayamıyorum, ntv ya da cnntürk de izlemiştim. kilo verme ile ilgili baz bilgileri kanıtlıyorlardı.

mesela adamın birine bir hafta boyunca yemeklerinin yanında süt ürünü yoğurt vs yedirip dışkısını incelemişlerdi, bir hafta da yedirmeden incelemişlerdi sonuç olarak yemeğin yanında yoğurt yerse vücuttan daha çok yağ attığı ortaya çıkmıştı falan. buldurun be ne olur, teşekkürler şimdiden.
(2) 

b12 eksikliği ve paxera

yue #592097 
Şimdi bende b12 eksikliği vardı daha önce devlet hastanesi dahiliyeye gitmiştim üşüyorum, yoruluyorum vs. diye o zaman çıkmıştı. çok düşüktü b12 seviyem. aralıklarla 10 adet b12 iğnesi oldum. doktor iğneleri bitirince tekrar gel demişti izin alamadığım için özele gidip durumu anlattım. şikayetlerimin pek düzelmediğini söyledim. ilk önce senin troidin var sanki dedi. kan testi idrar testi vs. demir, tsh hepsine bakıldı. b12 alt sınırda çıktı. diğer her şey normal dedi. 5 adet b12 iğnesi verdi ayda bir vurulmak üzere. bir de yanında b12 hapı ve paxera yazdı. paxera 10 mg lık sabah bir adet alacakmışım, kendini iyi hissedeceksin, o bitmeden 2-3 gün önce tekrar gel dedi.

şimdi ben araştırdım paxera antidepresan gibi bir şeymiş, yan etkileri de gözümü korkuttu. sadece 2 tane içtim devamını içmesem mi acaba? dahiliye doktoru böyle kafasına göre antidepresan ilaç verebilir mi? açıkcası özel hastane olduğu için kafam karıştı güvenemedim. ne yapayım?
(12) 

bizim evlerimizde neden giyinme odası yok

yue #589688 
yabancıların evlerinde hep giyinme odaları görüyorum, filmlerde programlarda vs.

maddi durumla alakası olmadığını düşünüyorum çünkü onlarda ufacık apartmanlarda, öğrenci odalarında ufak da olsa bir giyinme odası oluyor. Hatta çok eski filmlerde bile böyle kutulara eski fotoğraf, mektup gibi şeyleri koyup giysilerin arasında sakladıkları odaları var.

bizim yatak odalarımızda ise koca koca gardıroplar var. zaten içleri pek kullanışlı değil. deprem için vs tehlikeli. bakıyorum da yeni yapılan yok ağaoğlu filanca tower, bilmem ne evlerinin planlarında bile böyle giyinme odaları yok, hep klasik tarz.

bizim mimarlar mı sevmiyor öyle şeyleri bizde neden yok?
(10) 

sizce şu gömlek güzel mi?

yue #587391 
alayım mı? resimde hoş gözüküyor renkler falan ama gerçekte basit durur mu acaba?

media.markafoni.com

media.markafoni.com

media.markafoni.com
(1) 

bu hangi anime

yue #585294 
sevgili anime severler capsdeki animenin ismi nedir? tenk yu.
(2) 

spor-yemek ilişkisi

yue #584656 
fikirlerinize ihtiyacım var :)

şimdi ben hafta içi beş gün akşamları işten eve gelince spor yapmaya çalışıyorum. en erken 7.20 gibi başlayabiliyorum spora (7 de anca evde oluyorum). eliptik bisiklet, 30 day shred, zumba vs o gün ne bulursam,canım ne isterse bir saat kadar spor yapıyorum.

en son öğün olarak öğle yemeği (öğlen 1 de) yemiş oluyorum (ayrıca 5 gibi de bir elma yiyorum ya da bir bardak ayran içiyorum) dolayısıyla eve geldiğimde bayağı acıkmış oluyorum.

en geç 11 de yatağa girdiğimi varsayarsak (biraz kitap okuyup uyuyorum, sabah 6 da kalkıyorum çünkü);

1. akşam yemeği işini ne yapayım sizce, spordan sonra 9 gibi hafif bir yemek yesem sporum boşa gider mi? ayrıca ne yemeliyim protein ağırlıklı şeyler mi, sadece salata çorba vs mi?

2. akşam yemeği yemesem spordan sonra meyve yesem sağlıklı olur mu? uzun süre aç kalırsan vücut yağ yapmaya meyilli olur falan diyorlar ama bilemedim.

3. spordan önce en son kaç saat önce yemek yemeyi kesmek lazım genelde 2 saat diyorlar ama 1 saat yetmez mi?

başka önerileriniz varsa eklemekten çekinmeyin lütfen.

cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden.


dip not olarak belirteyim; yaş 25, kadın. yağ oranımı düşürme, daha fit görünme ve zayıflama amaçlı spor yapmaya çalışıyorum.
(4) 

facebook

yue #584588 
herkes adının önüne TC eklemiş bu ne böyle yeni moda mı?
(2) 

skechers ayakkabı

yue #584523 
bir modelini arıyorum, hafta sonu denedim bir mağazada çok rahattı, bu yüksek topuklu gibi olan modellerinden değildi.

üstü siyah altı beyaz, iç tabanı aşırı derecede yumuşaktı, parmakla bastırdığında içine göçüyordu, hatta live foam gibi bir şey yazıyordu.

bilen gören var mı bu modelini? teşekkür ederim.

edit: kadın modeliydi bu arada unuttum belirtmeyi.
(6) 

pink'in videosunda giydiği şey (+13)

yue #582875 
altına giydiği çamaşırın (muhtemelen özel dikilmiş) kesiminin bir adı filan var mı, poposunun güzelliğinden mi yoksa çamaşırdan mı emin olamadım çok beğendim :)

1) youtu.be

özellikle 1:18 dk ya dikkat ediniz


2) youtu.be

burada 1:45 dk

edit: püskülünden falan bahsetmiyorum giydiği külot gibi şeyin popo kısmından bahsediyorum. string vs bir şeyler diyorlar ya o şekilde özel adı var mı diye merak ettim.
(6) 

kedisinin yavrusunu satmak yasal mı

yue #582018 
adamın evde baktığı cins kedisi var, yavrulamış, yavruları internetten ücretsiz ilan vererek tanesini bin tl den satıyor.

bu yasal bir şey mi? yoksa şikayet etsek ceza yer mi? cezası ne kadar, bi de nereye şikayet ediyoruz, teşekkür ederim.
(1) 

anlayamadım / 9gag memesi

yue #581377 
gündemden uzak kaldım bir süredir, 9gag kim jong mudur nedir onunla igili esprilerle dolu şunlarda ne anlatmak isteniyor?

9gag.com

9gag.com

9gag.com
(4) 

dudağın iki tarafındaki aşırı kuruluk

yue #578688 
resimde işaretlenen yerlerde son bir senedir falan aşırı kuruma oluyor, pul pul dökülüyor.

günde 3-5 kere krem sürüp nemlendirmek zorunda kalıyorum. tekrar tekrar kuruyor. genel anlamda cildim kurudur ama özellikle o kısımlarda aşırı kuruma oluyor. böyle bir şey başına gelen var mı, neden olabilir, ne yapabilirim, cevaplar için teşekkürler şimdiden.
(1) 

mat sorusu

yue #578408 
doğru şıkkı tutturamadım bir türlü. teşekkürler şimdiden.

cevap e
(1) 

mat sorusu

yue #576552 
resimdeki 39. soruyu çözüp anlatabilir misiniz? teşekkür ederim.

edit: cvp e
(4) 

mat sorusu

yue #576485 
resimdeki soruyu çözüp anlatabilir misiniz, teşekkür ederim.

edit: cevap e şıkkı imiş.
(22) 

hangi kitabı okuyorsunuz?

yue #573698 
şu aralar okuduğunuz, yeni biten ya da başladığınız farketmez.

ayrıca kısaca kitapla ilgili görüşünüzü de ekleyin lütfen 'çok sevdim', 'beğenmedim' gibi...
(6) 

zaman yetmiyor

yue #572672 
hayat hep böyle mi geçecek? çalış çalış çalış... olmayan zamanımı yönetmekten yoruldum yahu. hiç bir şeye vakit yetmiyor.

haftasonu çalışmıyorum ama çoğunlukla o iki güne 5 günlük yapılacak işleri sıkıştırmaya çalıştığım için bir şey anlamadan geçip gidiyor.

sizde durum nasıl?
(4) 

aklıma bir fikir geldi...

yue #572134 
bir şirket olsa ve insanların online hayatlarını -isteğine bağlı olarak tabii- takip etse ve o kişi ölünce de -gene kişinin istediği- sitelere bunu bildirse, varsa son bir mesajı iletse, bazı hesaplarını kapatsa vs. güzel olmaz mıydı?

gün içinde o kadar duyuruda ya da başka sitelerde vakit geçiriyoruz, birimiz ölse haberimiz olmayacak.

yakınlarım facebookumu kapatırlar muhtemelen ama duyuru hesabımı, blogumu kimse bilmiyor mesela. ama böyle bir şirket olsa bunu bilir ve gerekli işlemi yapardı. hazırladığım son 9gag postunu yollardı, ölürsem bloguma şu yazıyı koyun dediğim yazıyı blogda yayınlardı vs...

siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
(10) 

bugün benim doğum günüm

yue #570072 
hepinize sarılmak istiyorum :) sarılalım sıkı sıkı ^^
(6) 

termos alacağım, hangisini alayım?

yue #569179 
termos alırken nelere dikkat etmek gerekir, aşağıdakilerden hangisini önerirsiniz? ya da başka marka öneriniz var mı? teşekkürler şimdiden.

1) www.tantitoni.com.tr

2)www.ikea.com.tr

3) www.tchibo.com.tr
(1) 

harici dvd okuyucu

yue #568313 
ya ihtiyacım var. netbook'uma format atmak için. bi kere kullanmak içinde para vermek istemiyorum. ne yapabilirim, birisi bana ödünç verir mi? çevremde kimsede yok. paraya kıyıp alsam mı acaba kararsız kaldım.

şöyle şeyler var alayım mı?
www.hepsiburada.com
(5) 

içim üşüyor

yue #568174 
böyle iliklerime kadar üşüyorum, öyle üşüyorum ki kemiklerim sızlıyor sanki. hasta değilim sadece üşüme var. ayaklarımın altı buz gibi. kat kat giyiniğim halbuki. bugüne özel bir durum. hasta mı olacağım neden böyle?

ofisteyim battaniye altına girip ısınamıyorum da, içimi ısıtmak için önerileriniz var mı?


not: geçen hafta geçmeyen yorgunluk nedeniyle doktora gitmiştim b12 esikliği çıktı. iğne oluyorum her gün. onunla mı ilgili acaba?
(6) 

bacak ve sporla ilgili sorularım var

yue #566369 
artık küçükken çok paten kayıp, bisiklete binmekten mi oldu nedir, kilo aldığım zaman direk bacaklarım yağlanıp kalınlaşıyor.

belim ve göbeğim inceyken bacaklarım (özellikle de but/basen kısmı) göze batıyor sanki. halbuki bacaklarım boyumla orantılı. yani öyle kısa da değil, 1.65 boyda nasıl olursa artık.


1) bacaklar kas yapmadan incelir mi? nasıl inceltebilirim? önerdiğiniz spor çeşidi ya da hareketler var mı?


2) şunları yapma dediğiniz, bacak kalınlaştıran sporlar var mı? step yapma, bisiklete binme vs. mesela popo için squad yapıyorum acaba bilmeden bacaklarımı mı kalınlaştırıyorum?


3) bacaklarım yapı olarak biraz kaslı. mevcut kasları azaltabilir miyim?

biliyorum biraz saçma bir soru oldu.

aslında fit durmaları genelde hoşuma gidiyor ama topuklu ayakkabı giyince çıkan baldır kasları beni çok rahatsız ediyor, incecik olsun, kaslı gözükmesin istiyorum.

hani böyle çırpı bacaklı, bacaklarının arasından tren geçicekmiş gibi duran kızlar varya öyle olsun istiyorum.


4) "en çok hangi bölgeni çalıştırırsan, çalışmayı bırakınca direk o bölgeye kilo alırsın" diyorlar bilimsel olarak bu doğru mu veya sizce mantıklı mı?


şimdiden teşekkür ederim.


not: tikler sonra gelecek.

mobil görünümden çık