(2) 

chrome'da oturum açmak

yue #892203 
chromeda oturum açınca yer imlerimiz senkronize oluyor ya, dün iş yerinde bir site lazım oldu oturum açtım, evdeki linklere ulaşabildim. ama sonra oturumu kapatınca o yer imleri gitmedi ne yaptıysam çözemedim.

artık mesai bitince mecbur yer imleri yöneticisinden tek tek seçip silmek zorunda kaldım. üstelik iş yerinde kullandığım yer imleri de vardı onları ayıklamaya uğraştım bide.

nedir bunun ayarı oturumu kapatınca neden silmiyor otomatik?
(13) 

kuru meyve sağlıklı mı?

yue #890944 
artık meyvenin kendisi sağlıksız şeker deposu olarak gösteriliyor ya, meyvenin kurusu da bu şekilde sağlıksız bir şey midir?

mesela ben antep karası denilen büyük siyah uzum kurusunu çok seviyorum. ofiste çayla kahveyle çok güzel gidiyor.
şu: www.haleplioglu.com.tr

hayatımdan mümkün olduğunca şekeri çıkarmaya çalışıyorum ama genelde kuru meyvelerin tadı çok şekerli oluyor bunun anlamı sağlıksız olması mı yemeyelim mi, ne yapalım?
(7) 

kamuya cuma günü tatil olmuş ya

yue #884260 
üniyi etkiler mi bu durum? cuma günü 3 tane sınavım vardı. iptal olur mu ki?

www.sabah.com.tr
(2) 

kedi iç parazit ilacı

yue #883737 
veteriner yavru kedi için bir adet hap şeklinde iç parazit ilacı verdi, hepsini birden verme yarım yarım bir hafta arayla ver dedi.

bu iç parazit ilacı periyodik bi şekilde verilmesi gereken bir ilaç mı yoksa senede bir falan verilebilir mi? bittiği için koşup yenisini hemen alayım mı? siz nasıl yapıyorsunuz kedinize?

emin değilim ama kedi parazit döktü galiba çünkü karnı çok şişti şimdi normal.

(veteriner köylerde olacakmış 2 hafta boyunca zaten mevcut aldığımı da babası verdi telefonda sorarak kendisine danışamıyorum o yüzden.)
(1) 

tablo okuma

yue #882411 
ekteki tabloda over dediği sayıyı dahil edeceğiz mi yoksa 'to' yumu dahil edeceğiz?

misal 3 değeri için 0,2 mi yoksa 0,3 mü alacağım?
veya 6 için 0,3 mü 0,5 mi?

i.hizliresim.com
(9) 

altın renginde takılar hiç kullanamıyorum

yue #881062 
illa ya gümüş ya da siyah renk olacak, içerisinde renkli şeyler varsa bile gümüş zemin üzerine olacak altın sarısı üzerine olduğu zaman beğenip alsam bile takınca kendimi leopar desenli tayt bluz giymiş gibi hissediyorum. bu yüzden bi kere bile takmadığım bir sürü takım var. kıyafetlerime falan yakıştıramıyorum sarıyı.

arkadaşım linkteki takıları hediye almış çok beğendim ama takamıyorum.
www.atelierpetitespierres.com
www.atelierpetitespierres.com

sizde durum nasıl, ben bunu nasıl yenicem?
(6) 

kedi köpek tüyü yutmak

yue #879240 
insana zarar verir mi? evde bakılan, herhangi bir hastalık taşımayan, aşıları tam bir hayvanın tüyünü yutan 4 yaşında çocuk ya da yetişkin birey hastalanır mı? böyle bi ihtimal var mı? hastalanırsa ne olur kist mi oluşur bilen varsa aydınlatabilir mi? ayrıca varsa böyle bir hastalık kaynakta verebilir misiniz?


bir arkadaşım kedi sahiplenecekti, yardıma muhtaç bi kedi ilanı vardı facebookta. kediyi görmeye bile gittiler ama oğlu tüyünü yutup hastalanır diye vazgeçmiş. ben aşıları vs olunca sorun olmayacağını belirttim ama ona göre olurmuş. kendisi sağlık çalışanı hemşire yani. bir şey demedim ama sinir oldum. madem böyle bir şey var sahiplenecek gibi ne diye ortalığı ayağa kaldırıyorsun.
(5) 

kediyi karton kutuya koydum

yue #875641 
dostlar çalıştığım yerde yavru bir kedi var, tek gözü çok kötü (kanlı vb).

kaç gündür yakalamaya çalışıyordum, yemek vere vere alıştı bugün yakaladım sonunda. eve götüreceğim iş çıkışı, yarında veterinere götüreceğim. yaşadığım yerde düzgün veteriner yok kedi köpek bakan ama yinede şansımı deneyeyim dedim.

karton kutuya koyup bagaja koydum çok vahşi kaçıyor hiç sevdirmedi bugüne kadar. kutunun üzerine 5-6 delik açtım. en büyüğünün çapı 2cm anca vardır. yeter mi bu delikler oksijen için? 3 saat kadar kalacak kutuda.

aklım onda kaldı akşamı nasıl edicem bilmiyorum. akşam küçük kapalı balkona koyacağım. şimdi kaçar benden sürekli öğrendi artık. yarın nasıl yakalayayım önerisi olan var mı?
(2) 

yüzey işleme işareti

yue #875613 
teknik resimde yüzeye bir işaret koymuşlar kuyruk üstünde ters üçgen var. Anlamını bilen ya da buldurabilen var mı? teşekkürler.

caps
i.hizliresim.com
kırmızı içine aldım.
(2) 

şurada ne diyor?

yue #871544 
dostlar şu videoda ne diyor ne olur dinleyin anlayamadım bir türlü.

paylaştığım dakikadan itibaren sürekli stress endute(?) mu ne diyor orada endli kısmını anlayamadım.

youtu.be
(5) 

şu video nasıl indirilir?

yue #868591 
annem rica etti linkteki videoyu indirmem gerekiyor. firefox downloadhelper eklentisi var ama parça parça indiriyor. bütün olarak indirmenin kolay bi yolu var mı?

de.musicplayon.com
(2) 

bu ayakkabı hangi marka?

yue #868530 
şu zehirli ayakkabı olayı varmış ya tvde denk geldim az önce kızın ayakları çok kötü olmuş. ayakkabının markasını kapatmışlar ama bilen vardır mutlaka. ucuzda değil 150tlye almış kız ayakkabıları. ayakkabının markasını bilen var mı?

www.radikal.com.tr

www.aktifmedya.com

not: rahatsız edici (yaralı ayak) görüntü içerir hassas olanlar bakmasın.
(4) 

ne yapayım?

yue #868358 
haftaya cumaya yetişecek 4 adet yüksek lisans (sunum+çeviri) ödevim var. ödevleri vereli 1 aydan fazla oluyor ama ben iş yoğunluğum sebebiyle hiç müsait olamadım tatilsiz çalıştım neredeyse.

şimdi işler normale döndü ama üzerimde acayip yorgunluk var artı üzerine hasta da oldum. haftaya kadar yetiştirmeyi hiç gözüm yemiyor. zaten bu saatten sonra sıksam da çok düzgün ödev çıkmaz. pöfff çok sıkıldım.

şimdi seçenekler;
1. hiç kasmayım boşuna ödevle falan uğraşmayım bi sonraki dönem tekrar alırım dersleri
2. uyduruk falan hazırlayıp teslim edeyim belki vizeydi finaldi vs. not ortalamasıyla geçerim.
(21) 

kim haklı?

yue #864453 
duyuru dayanamadım aile içi sorunlarımıza sizi de karıştırayım dedim. eşimle 15-20 gündür tavan yapan bir problemimiz var. uzun olacak sanırım ama sabrınız için teşekkür ederim.

olay şu:
eşimin dedesinden kalan bir arsa satıldı ve babası parayı 4 e bölüp ailesine paylaştırmak istedi (3 kardeş artı babanın kendi payı).
ama o ara evlenmek üzere olan erkek kardeşi eşimi ve diğer kardeşi arayıp 'ben ev alacağım acil ihtiyacınız yoksa tüm parayı bana verin ben size geri ödeyeyim, bankadan daha az kredi çekmiş olurum daha az faiz öderim' dedi.
herkes ok dedi. ev aldı. düğün yaptı vb. istediğiniz zaman verebilirim geri şimdilik taksitle ödeyeyim dedi.

buraya kadar sıkıntı yok en azından benim açımdan. sonuçta aileden gelen bir para ve eşim bunu ailesiyle istediği şekilde kullanabilir.

son bir aydır eşim arabayı değiştirmek istiyor ve almak istediği arabanın üzerine yaklaşık 15bin tl koyması gerekiyor. ama bizim o kadar paramız yok. sorun da burada başlıyor. 15bin tl kredi çekeceğim diyor bense buna şiddetle karşı çıkıyorum. çünkü faiz ödemek istemiyorum sonuçta bu evi ikimizin maaşıyla ortak olarak geçindiriyoruz. kaldı ki şu anki arabamız için aldığı kredi hala bitmedi.

(bunun içinde ekstra bi parantez açayım. o zaman da araba almak için beni dinlemeyip babasından borç almıştı. güya taksitle rahatça geri ödeyecekti ama 3-4 ay sonra kardeşi araba alacak diye o borcun tamamını kredi çekip kapattık.)

arabayı satılığa çıkacağım dedi. ben de 'araba almana karşı değilim ama krediyle almana karşıyım. kardeşinin zaten sana borcu var iste kendisinden, o parayla al' dedim. sonuçta öyle ya da böyle bir kredi çekilecekse bunu ben çekmek istemiyorum neden faizini ben ödemek zorunda kalayım?

o da o parayı ilerde ev almak için kullanacağımızı o paraya dokunmamız gerektiğini söyledi. ne fark eder o zamanda alacağın yeni arabayı satarız dedim. ikisinin aynı şey olmadığını arabanın değer kaybedeceğini söyledi. yani konuşmalarımız da bir sonuç vermedi. hafta sonu kirayı ve faturaları ödemek için bankamatik kartımı istedi ben de vermedim. yurt dışına dil eğitimine gitmek istiyorum onun için para biriktireceğim beni bir süre çalışmıyormuş evde oturuyormuş gibi düşün dedim. küplere bindi resmen. o zaman gerçekten çalışma evde otur çocuk yapacağız dedi (ben bir süre daha çocuk istemediğim için bununla sıkıştırıyor güya beni).

kaldı ki şu an yaşadığımız köy gibi yerde onun işi yüzünden yaşıyoruz. gerçekten saçma sapan bi yerde başka yere gidemediğim için çalışıyorum. işten çıkarsam çalışabileceğim başka firma yok burada. çalışma koşullarımda oldukça ağır. geçen hafta akşam 23.00 e kadar ofisteydim mesai ücreti almadan. kendisi ise 5 demeden evde memur gibi. akademisyen zaten.
doktorası bitene kadar buradayız. yaklaşık 1-1,5 yıl kaldı. can sıkıntısından araba bakıyor sürekli kendine bir hobi bul diyorum kızıyor.
çok bunaldığım bi ara ben iş bulup yakın bir şehre yerleşeyim sen git gel yaparsın hafta sonları falan diye anlaşmıştık şimdi ondanda vazgeçti masraflar çok artarmış. ayrı kalmak istemiyormuş. ben de istemiyorum ama bunalıyorum artık.

konu nerelere geldi.. şimdi sizin fikrinizi alayım.

kim haklı para konusunda? o parayı kardeşinden toplu bir şekilde almazsa ne faydası olacak o paranın? ya da arabaya yatırmak madem iyi değil, değer kaybedecek neden kredi çekipte araba alıyorsun alma madem. çöpe atılacak paramız mı var sanki?

ayrıca tesellilerinizi esirgemeyin lütfen. muhtemelen gidip dediğini yapacak çünkü. belki burayı okuturum. teşekkürler.

not: kadın tarafı benim.
(7) 

göğüs ucu kapatıcı

yue #863324 
şu ürünler nasıl oluyor hiç gerçek hayatta gören var mı? yani memenin ucunda nasıl duruyor öyle yapışkanlı mı acaba?

www.icgiyimruzgari.com.tr
(3) 

bir hint filmi varmış

yue #863062 
çalışanlara sefer taşı yetiştirme olayı falan varmış çok meşhur?
(11) 

bir öğünde max kaç gr et yiyebiliriz?

yue #861516 
artık akşam yemeklerinde sık sık ızgara et pişirmeye çalışacağım (döküm tava aldımda). normal bir insanın bir porsiyon olarak kaç gr et yemesi gerekir? bana kalsa 300 gr bifteği pişirip hepsini yiyeceğim.

diyet yapmayan normal 27 yaşında bir bayan olarak soruyorum.
(5) 

elimdeki resmi küçültecek bir gönüllü

yue #857662 
arıyorum. resmin boyutları 19776x14022. bunu en boy eşit derecede küçülecek şekilde 7bin küsürlere (örnek: 7317x5188) düşürebilir misiniz? paintte orda burda yapmaya çalıştım ama boş sayfa olarak kaydediyor. photoshopta ya da başka programda olur yeter ki küçülsün. teşekkür ederim.
(4) 

party hard :D

yue #854599 
www.youtube.com

bağımlılık yaptı bende. size de bulaştırayım :P
(1) 

bu şarkı çok güzel değil mi?

yue #852402 
dostlar taktım bu şarkıya
www.youtube.com

bunun gibi şarkılar önerseniz ya bana. öptüm.
(5) 

bana DIY fikri verin

yue #852159 
dostlar linkteki lambayı çok beğendim. ama çok pahalı geldi. kendim yapabilir miyim acaba size bir sorayım dedim. nasıl bir malzemeden yapmak gerekir tahtadan yapsam olur mu yoksa tehlikeli mi olur illa sac mı kullanmak lazım. önerilerinizi bekliyorum.

www.evim.net

s4.ozncdn.com
(3) 

pronamel ağız çalkalama suyu

yue #850386 
bundan aldım ben ama bi garip geldi, jölemsi kıvamı var. acaba bozuk falan mı yoksa normal halimi bu? son kullanma tarihine de baktım normal gözüküyor. kullananların yorumunu bekliyorum. teşekkürler.

www.ozmedsaglik.com.tr
(7) 

kediseverlere :)

yue #849074 
cat logic :D
video çok hoşuma gitti sizle paylaşmak istedim :)

www.youtube.com

kedilerinizi öpün benim yerime.

soru: şu an ne yapıyorlar, keyifleri nasıl anlatın bari soru olsun :P
(5) 

alzheimer hastasını takip etme

yue #838963 
eşimin dedesi alzheimer hastası. şu anda köyde yaşıyor ve yakın zamanda kanserden kızını kaybettiği için durumu daha kötüledi sanki.

sorun şu ki kendi başına dağ bayır gezmeye çıkıyor, her gün saatlerce yürüyor. günde 5km falan yürüyormuş en az. benim endişemde bir gün kaybolması ve bulamamız.

onu takip edecek üzerine bileğine ya da kolye şeklinde falan takılacak bir cihaz var mı bize nerede olduğunu gps sinyaliyle falan göstersin. cep telefonu var ama düzenli kullanmıyor şarjı bitiyor unutuyor falan. o yüzden ayrı bi cihaz lazım sadece takip işi için.

öneri ve fikirlerinizi bekliyorum. teşekkürler.
(16) 

neden insanlar çocuk yapmaya karar verince

yue #836329 
evcil hayvanlarından vazgeçiyor? bir sürü ilan görüyorum haysevde falan 3-5 yıllık kedisini sokağa atıyor ya da yeni yuva arıyor.

kedi-köpek bebek için çok mu zararlı? gerçekten bilmediğim için soruyorum. yok mu yapılabilecek bir şeyler acaba birlikte yaşamaları çok mu zor?

bi de facebookta bazı sayfalarda görüyorum özellikle kediye ya da köpeğe sarılmış bi bebek fotoğrafının altına hemen anneler "ay ne kadar zararlı bebek için o tüyleri yutabilir" vb yorumlar yapıyorlar. aşıları tam olduğu zaman sorun olmadığını biliyorum ben ama yanlış mı biliyorum ya da mutlaka bir risk oluyor mu ortada o yüzden mi böyle bakıyorlar olaya?
(11) 

mutfağa kapı, fikriniz lazım

yue #836146 
sevgili duyurucular,

şimdi biz kiracı olduğumuz evde buzdolabı sığmayacak diye mutfak kapısını söktük. ilk başta bu durum hoşuma gitmişti ince uzun bi mutfağımız var kapı ne kadar çok yer kaplıyormuş dedim kendi kendime. ama şimdi de koku sorunu var, ne pişirsem bütün ev kokuyor.

aspiratör var ama çalıştıramıyorum. çıkışındaki boruya kuş yuva yapmış çalıştırırsam rahatsız olup bağırıyor. evdeki hava akımı da çok ters. pencere var ama işe yaramıyor havalandırmak yerine kokuyu diğer odalara doğru itiyor.

şimdi internette katlanır kapı buldum alıp taksam işe yarar mı sizce? yoksa paramı çöpe mi atmış olurum?
urun.gittigidiyor.com
(7) 

filtre kahveyi nasıl içebilirim?

yue #835720 
ofisteyim ve french presi evde unutmuşum. kahveyi nasıl içebilirim pratik bi çözümü olan var mı? peçeteyle falan süzmeye çalışsam olur mu ki?
(5) 

yavru kedi maması önerisi

yue #833754 
verir misiniz ne alayım?
(4) 

haftasonu nereye gidelim

yue #833499 
seçmeye yardım edin lütfen;
1-bozcaada
2-ayvalık cunda falan fıstık o taraflar

ben bozcaadayı çok seviyorum ama eşim bu sefer ayvalık tarafına gidelim oraya hiç gitmedik diyor. sizce?
(3) 

büyük boyutlu (mağaza camı vb.) cam silme videosu

yue #832337 
arıyorum. hani böyle büyük vitrin camlarını bir tarafı sünger diğer tarafı çekecek olan sopalı aletle temizlerler ya onun videosunu iş yerindeki temizlikçi bayana izleteceğim. koca koca camları elinde bezle silmeye kalkıyor. bu sileceklerden aldırt patrona, böyle olmaz diye tarif ettim ama anlamadı. videosunu gösterirsem ne kadar kolay olduğunu görür. bi el atsanız?
(9) 

bedelli askerlik çıkacak mı sizce

yue #828576 
bu sene veya seneye? çıkarsa ne kadar para gerekir?
(7) 

çadırda yatanlar nasıl yapıyorsunuz

yue #828341 
ucuz tatil önerilerine bakıyorum da hep çadır al deniliyor. çadırda tatil nasıl oluyor tecrübesi olanlar biraz bilgi verebilir misiniz?

mesela güvenlik sorun olmuyor mu? geceleyin birinin sizi soymasından falan korkmuyor musunuz?

çadırı kafanıza göre istediğiniz yere kurabiliyor musunuz? mesela ben gidip aa bu plaj güzelmiş deyip çadırımı kurabilir miyim, kimse bir şey der mi?

tuvalet banyo işlerini falan nasıl hallediyorsunuz zor olmuyor mu?
(10) 

çeviri lütfen

yue #827761 
"i would cuddle you so hard" ne demek oluyor? teşekkürler.
(4) 

yüksekten suya atlayınca

yue #827737 
canları yanmıyor mu? şu videoda blob denen şeyden (minder gibi olan) suya düşüyorlar ya o zaman canları yanmıyor mu? ben tatilde teknenin ikinci katından atlamıştım suya ayaklarımın altı acımıştı.

www.youtube.com
(5) 

yabancı birini çalıştırmak

yue #827096 
iş yerine Suriye'den biri geldi, türkçe bilmiyor ing. ve arapça konuşuyor. hristiyan ve savaştan kaçmış. makine mühendisi, deneyimsiz. bir hafta deneyelim demişler eğer işe alınırsa benimle birlikte çalışacak.

çok umut bağlamış buraya eğer bu iş olmazsa Suriye'ye dönmek zorundayım daha askerliğimi de yapmadım dedi. Mahallesinin evinin fotoğraflarını falan gösterdi içler acısı. 3 yıldır eve hiç gitmedim dedi.

anladığım kadarıyla bizim patronun tanıdığı yönlendirmiş buraya ama onlar işe almayı pek düşünmüyor sanırım deneyimsiz olduğu için yük gibi görüyorlar.

çok uzattım ama merak ettiğim bu adamı işe alsalar yasal olarak ne gibi yükümlülükleri olacak? tc vatandaşı birini işe almakla arasında ne fark var, sigorta falan ödeyeceği şeyler değişiyor mu? asgari ücret ödeseler buna normal işçiden farklı olur mu masrafları falan bilenler aydınlatırsa çok sevinirim teşekkürler.
(4) 

hazır sirke vs ev yapımı sirke

yue #826401 
arasında çok fark var mı, millet artık "kendi sirkemi kendim evde yapıyorum" diye övünüyor ya hazırı o kadar kötü mü bilgi sahibi olanlar aydınlatsın lütfen.
(12) 

hülya avşar'ın ays bakıt çelıncını gördünüz mü?

yue #823129 
görmediyseniz şu; alkislarlayasiyorum.com

hadi kıyafetleri anladım ıslanacak sonuçta istediği gibi giyinebilir de o kocaman platform topuklu ayakkabılar nedir yahu, siz ne düşünüyorsunuz?
(1) 

yüzüm çok kuruyor

yue #819983 
yaşadığım yerin havasından suyundan sanıyorum çünkü bayramda memlekete gidince (Antalya) hiç sıkıntı çekmedim. ama şimdi sabah kalkıyorum kupkuru yüzüm bazı yerleri pul pul oluyor hatta. kremliyorum bolca 3-4 saat sonra yine aynı.

ne yapayım da ben bu sorunu çözeyim önerisi olan var mı, falanca yağı ya da şu kremi kullan vb.?
(32) 

klasik tuvalete işemeyle ilgili -özellikle bayanlara-

yue #814854 
bir sorum var. biraz saçma ama :D

şimdi bayramda eşimin ailesine gittik memlekete, oradan hep birlikte köye geçtik. yolda petrolde çiş molası verdik.

ben genelde klozete peçete kaplayıp oturmayı tercih ediyorum ama klozet yoktu, alaturka tipiydi hepsi. bi kabine kayınvalidem, diğerine de ben girdim. benim çok birikmiş çişim etrafa da sıçramasın diye kendimi sıka sıka damla damla yaptım neredeyse o yüzden uzun sürdü. ben çıktığımda beni bekliyordu. bende 'kusura bakma beklettim alaturka olunca sıçramasın diye dikkat ediyorum o yüzden uzun sürüyor' dedim.

o da "önemli değil de büyüklerin sana öğretmedi mi elini böyle bastırırsan sıçramaz etrafa, rahat edersin' dedi. aynı anda tek elini parmakları birleşik halde, şeyinin ön tarafının üzerine koyarak gösterdi. camel toe diye bahsedilen yer var ya oraya koydu direk elini. avucu içeri bakacak şekilde. futbolcular baraj kurarken koyar ya onun gibi.

ben 'ya bilmiyodum öğrenmiş oldum' diye geçiştirdim utancımdan ama aslında ne demek istedi anlamadım. ön tarafa bastırmanın sıçramayla ne ilgisi var ki. acaba biraz daha aşağıya doğru koyup avucuna mı işiyor ne yapıyor. ama öyle değildir herhalde insan eline işer mi :D

size büyükleriniz öğretti mi öyle bir şey bilen varsa beni de aydınlatsın.

edit: uyarı üzerine düzelttim alaturka tuvaletti.
(3) 

ilkokul 1. sınıfı yeni bitirmiş

yue #807955 
kız çocuğuna ne hediye alınır? bu akşam doğum günü var fikirlerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.
(17) 

kaç iş değiştirdiniz?

yue #806021 
kaç yıldır çalışıyorsunuz ve bu süre içerisinde kaç iş değiştirdiniz?
(6) 

14 yaşında biri

yue #805017 
kaçıncı sınıfa gider?
(3) 

tıraş makinesi tavsiyesi

yue #804418 
eşime doğum gününde hediye olarak tıraş mak. almak istiyorum. biraz araştırma yaptım ama işin içinden çıkamadım.

epilasyon aletini kullandığım ve çok memnun olduğum için braun markasına yöneldim ancak o kadar çok çeşit var ki seçmek çok zor.

eşim tıraş mak. ile özellikle ensesini temizliyor ve tüm sakallarını kısaltmakta, şekil vermede kullanıyor. nadiren pürüzsüz tıraş oluyor (sinekkaydı deniyor sanırım).

şu modeli beğendim ama kararsızım işte.
braun cruzer 6 face: www.n11.com


bütçe mak. 300tl. gibi düşünelim, önerilerinize açığım. teşekkürler şimdiden.
(8) 

tıraş makinesi tavsiyesi

yue #803348 
eşime doğum gününde hediye olarak tıraş mak. almak istiyorum. biraz araştırma yaptım ama işin içinden çıkamadım.

epilasyon aletini kullandığım ve çok memnun olduğum için braun markasına yöneldim ancak o kadar çok çeşit var ki seçmek çok zor.

eşim tıraş mak. ile özellikle ensesini temizliyor ve tüm sakallarını kısaltmakta, şekil vermede kullanıyor. nadiren pürüzsüz tıraş oluyor (sinekkaydı deniyor sanırım).

şu modeli beğendim ama kararsızım işte.
braun cruzer 6 face: www.n11.com


bütçe mak. 300tl. önerilerinize açığım. teşekkürler şimdiden.
(6) 

bu elbise olur mu sizce?

yue #798560 
selam herkese,

eşimin erkek kardeşinin kına gecesine aşağıda resimlerini eklediğim elbiseyi giyebilir miyim sizce? kına için düğün salonu tutmuşlar kız tarafının mahallesinde.

nikahına ayrı, düğününe ayrı abiye aldım zaten, kına gecesine bu elbise hafif olur mu ki? bi de insanlar niye böyle her şeyi ayrı ayrı kutlama haline dönüştürüyorlar anlayamıyorum. yakınlara eziyet valla.

bu elbise olur diyorsanız, nasıl kombinleme yapmalıyım fikirlerinizi bekliyorum.

images.asos-media.com
images.asos-media.com
images.asos-media.com
images.asos-media.com

elbise ile ilgili dipnot: eteği resimlerde sanki farklı kumaş gibi parlak duruyor ama gerçekte öyle değil. tonu üstüne göre daha koyu siyah ama bildiğin pamuklu kumaş gibi öyle uçuş uçuş gibi değil.
(2) 

Eskişehir'de bir firma

yue #795499 
varmış, organize sanayi bölgesinde. Arçelik'e buzdolabı lastiği, parçaları vb. üretiyormuş, Eti fabrikasının karşısında ya da yakınındaymış, bu firmanın ismini arıyorum bilen ya da bulabilecek biri var mı acaba? google'dan bakındım ama bulamadım.
(9) 

bisikletten anlayanlar

yue #794983 
bugün iş yerine bisiklette geldim. bisikletten hiç anlamıyormuşum onu anladım ben bugün :)

yolun çok az kısmı asfalt (düzgün asfalt değil ergen suratı gibi bozuk yüzeyli, yolun max 2kmlik kısmı asfalt zaten) diğer kısmı da tarla yolu bozuk taşlı yol. öyle böyle değil ama baya bozuk bir yol, sivri taşlar çıkıyor zeminden zıplaya zıplaya gidiliyor.

toplam 6 km yol. köyün içinden geçiyorum kestirme diye. etrafı tarla olan ince yollar olur ya onlardan.

benim kendi bisikletim yok eşimin eski bisikletini kullandım, kadınım bu arada. oturak çok sert geldi bir ara canım yandı o zıplamalı yerlerde. eğer düzenli kullanırsam duruma göre kendime de almayı düşünüyorum.

şimdi bu bisiklet işinden anlayanlara bir kaç sorum var.

1) öncelikle tekerin resmini aşağıya ekledim, sizce tekerler bu yolda kullanmaya uygun mu? tekerim patlar mı böyle sivri taşlardan falan korktum açıkçası.

2) vites olayını hiç verimli kullanamıyorum. yokuş çıkarken vites nasıl ayarlanır? terim olarak bilmiyorum ama basitçe pedallar zor çevirmeliye mi alınır, kolay çevirmeliye mi? :)

3) bugünkü köpekler pek sallamadı ama olur ya köpek kovalarsa yapılacak en doğru hareket nedir? hızlıca kaçmak mı lazım yoksa inip yürümek mi?

4) bu oturağın yumuşak olanları var mı değiştirsem faydasını görür müyüm?


i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden.

edit: bisikletin resmini ekledim.
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(8) 

bu site gerçek mi sizce?

yue #791051 
ya da gözlükler gerçek mi diye sorsam daha iyi sanırım. fiyatlar çok düşük.

raybanmarket.com
(1) 

toleranstaki 'basic' ne demek oluyor?

yue #774310 
ekte gördüğünüz üzere bir tane teknik resim üzerinde toleransları bu şekilde göstermiş.

şimdi benim buradan anladığım virgülden sonra tek basamak varsa tolerans +-0.8 eğer iki basamak varsa +-0.38 oluyor.

peki orada 'BASIC' dediği kısım ne oluyor? ondalıktan sonra 3 basamak varsa ne alacağım?

resimde antette, ölçülerde vb başka hiçbir yerde tolerans belirtmiyor.
(11) 

saç boyama - bayanlar lütfen fikir verin

yue #773453 
son dönemde saçlarımın aralarındaki beyazlar beni rahatız etmeye başladı. boyatayım mı diye kuaföre sordum, boyatma her ay boyatmak zorunda kalırsın aralara ışıltı atalım onlar kaybolur hem daha uzun süre gider dedi. ışıltının anlamı gelişigüzel aralara saçımın bir iki ton açığını boyayacakmış.

bu arada kaç yaşına geldim, cesaretsizliğimden ötürü daha önce hiç saçımı boyatmadım onu da belirteyim. yani bu konuda çok cahilim. hep özendim arkadaşlarıma falan ama boyatamadım bir türlü.

şimdi şu ışıltı denen şeyi denesem diyorum, beğenmezsem komple boyatırım diye, 2-3 kuaföre sordum 200tl den aşağı fiyat vermiyorlar. bu ne yahu çok pahalı değil mi benim mi cahilliğim yoksa boya fiyatları hep böyle mi?

ne yapayım yaptırayım mı, beyazlara en iyi çözüm olarak sizin bir öneriniz var mı?


not: saçımın capsi ekte. dikkatli bakınca beyazlar belli oluyor :(
bu resimde flaştan dolayı biraz açık çıkmış rengi normalde daha koyu duruyor. yeni kestirdiğim zaman çekmiştim genelde dalgalı kullanıyorum saçlarım kıvırcığa yakın.

mobil görünümden çık