(5) 

bir kadınla telefonda konuşucam ingilizce önemli

cedric tweedledee #196860 
ya kendimden yaşça hayli büyük ingiliz bir kadınla telefonda konuşacağım. ama nedir ne değildir bilmiyorum. adı janice halsey. ben buna ne diye hitap etmeliyim ? miss mi mrs mi ne yani ? ne diyim ? medeni durumuf alan nedir bilmiyorum heç.
(5) 

top çevirmece

cedric tweedledee #196378 
ya şimdi palyaçolar şaklabanlar falan ellerine 3 top alıp böyle iki eliyle döndürüyolar ya. nedir o olayın adı? bir de nasıl öğrenebilirim? yutupta falan vardır kesin. adını söylerseniz bulurum video : )) çok hevesliyim yahu büyüyünce şaklaban olucam :o) aha bakın palyaço oldum bile :o)
(1) 

burhan felekte voleybol maçı

cedric tweedledee #196348 
bu perşembe gidip bergamo maçını izlemeyi düşünüyorum. fakat daha önce hiç kadın voleybol (erkek de gitmedim de hadi neyse :/) maçına gitmediğimden racon nedir bilmiyorum. şimdi biletler kapıdan mı alınıyor? ne kadar? maç 19:30 da kaçta gitmek lazım en geç. kaça kadar biletler tükenmiş olur.? rabayla gideceksem nereye parkedebilirim. hiç bir şey bilmiyorum anlayacağınız. tek bildiğim (ondan da emin değilim) bu burhan felek askerlik şubesinin yanıymış hemen. işte merka ediyorum bir bilgilendiren çıkarsa sevinirim.
(1) 

kadın voleybol dünya şampiyonası finali.

cedric tweedledee #196301 
brezilya rusya maçını nasıl bulup da izleyebilirim?
(221) 

duyuruda devrim yaptım

cedric tweedledee #192875 
evet yönetimi devirdim az önce. dambil fader compumaster falan herkesi tıktım kodese. artık buralardan sorumlu kişi benim!!! en yakın zamanda o yöneticileri katran ve tüye bulayıp bir yerlerde çıplak yürütücem!!

siteyi de arkadaşlık ve dostluk sitesine dönüştürmeyi planlıyorum. fikirlerinize açığım!

ayrıca itaat etmeyenler sonuçlarına katlanacaktır!!!
(5) 

tokina 12-24 vs sigma 10-20

cedric tweedledee #192699 
selam. bu iki lensten birini alacağım bir kaç gün içerisinde.

özellikle bu iki lensten birini kullananlara soruyorum siz hangisini hangi nedenlerle seçtiniz. yazarsanız sevinirim.
(2) 

tokina 12-24 f4

cedric tweedledee #191794 
bu lensi kullanan var mı? varsa memnun mu?

ha bir de şu aralar ufak br yoğunluğum var da gidemiyorum hayyamda nerede bulabilirim bu objektifi? nedir bir de fiyatı bilgisi olan var mı? bunu alamazsam gidip sigma 10-20 alacağım.
(6) 

sabah köprü trafiği

cedric tweedledee #191387 
sabah saat 7 - 7:30 arası anadoludan avrupaya geçerken köprü trafiği çok olur mu? mesela kaç saatte geçerim bilen birileri varsa bir şey etsin
(1) 

puro malzemeleri

cedric tweedledee #190932 
istanbulda uygun fiyata güzel puro malzemeleri satan yer neresi var? mesela güzel bir puro kutusu yanına güzel bir puro makası ve çekmağı. daha ne malzeme var puro için bilmiyorum. hedaye bakıyorum da.
(1) 

mühendisler mühendis adayları master için bir bakın hele.

cedric tweedledee #190041 
yapacak olsaydınız hangisini seçerdiniz? bütün üniversite ve bölüm özelliklerini göz önünde bulundurarak cevaplamanızı istiyorum;

www.kingston.ac.uk


www.brunel.ac.uk
(3) 

bağlarbaşı askerlik şubesine yakın zamanda giden

cedric tweedledee #188624 
yakın zamanda işi buradaki askerlik şubesine düşüen oldu mu? olduysa kuyruk nasıl? kaçta uyanıp da gideyim gireyim kuyruğa.
(10) 

askerlik ile ilgili başka bir soru

cedric tweedledee #188471 
bu hafta şubeye gideceğim. hala karar aşamasındayım. ya askere gidicem ya da iki sene tecil ile master falan kovalamaca yapacağım.

neyse soruya geleyim; diyelim ben gittim şubeye, aralık için karar çıkarttırıcam, gidicem yani askere. fakat son saniye golü, kardeşim aralıkta yerler dolu seni nisana alıyoruz gibisinden bir sürpriz yaparlar mı? olur mu böyle bir şey?
(2) 

acil chrome sorusu

cedric tweedledee #188364 
evden acil çıkmamm alzım laptopu da alıp. google chrome da bir çok pencere açık, onlar bilgisayar kapandığında kapanmaması lazım. hepsini note pad e atacak vaktim yok. çünkü gerçekten çok fazla var ve hepsini bir daha ki bilgisayarı açtığımda tekrar çıkması lazım bunu nasl yaparım chrome da? yer imelrine de kasar çok.
(8) 

arabada örümcek :s

cedric tweedledee #186092 
ya arkadaşlar örümcek fobisi olan biriyim. ve bu orospunun evladı örümcekler nasıl girdiyse artık bilemiyorum. ilki 2 sene önce ben araba kullanırken saldırmıştı. bir de bu gece eve dönerken. öldrüdüm falan da. yolun ortasında falan bir şey olsa kaza yapacam yani. elim ayağım boşalıyor. ilk seferde zaten kaza yapıyordum yolun ortasında tepeden aşşağı indi falan filan.

neyse ben bunlardan nasıl kurtulucam? arabayı mı ilaçlamam lazım? ya da ilaçlama şirketine falan mı götürülür. ya da özellikle bu işi yapan bir firma var mı? gece gece sinirlerim bozuldu. hay soktuğumun yaratıklar ya!!
(23) 

tramvayda kime yer vermece

cedric tweedledee #185213 
şimdi kimse çıkıp abuk çözümler üretmesin pls slm asl!!

olay şu geçen tramvayda giderkene gördüm. hamile kadın elinde bebeği olan kadın kör adam ve yaşlı amca işaretleri var bunlara yer verin diyor. kafama takıldı arkadaşlarla uzun uzun tartıştık siz ne diceksiniz mrk ettim.

şimdi tramvaydasınız bütün tramvay hıncahınç. kapı açıldı aynı anda kapıdan bir 85-90 yaşıdna amca belirdi, koca göbekli 8 aylık hamile bir kadın belirdi ,elinde 1 aylık çocuğu olan bir abla belirdi bir de kör bir abi girdi. bir tek siz yer verebilirsiniz. hangisine yol verirdiniz neden?

plz yok arkadaki çocuğu da kaldırırım anons yaparım falan demeyin yapamıyorsunuz işte bir kişiye yol vereceksiniz.

şimdiden danke.
(5) 

starcraft map yapma

cedric tweedledee #183645 
arkadaşlar starcraft 1 için konuşuyorum. bilenler bilirler fastest green adlı map te biliyorsunuz kristal base ile hene bitişik. bunu mapte nasıl ayarlayabiliyorlar. bir de kristal sonsuz. o nasıl oluyor? bilen varsa bir açıklayabilir mi?
(5) 

pilot olmanın dezavantajları

cedric tweedledee #183029 
selam arkadaşlar. pilot olup olmamanıza gerek yok. aklınıza gelenleri yazın bir paylaşın bakim.

pilot okulundan çıkan birisinin sizce ne gibi zorluklarla karşılaşacaktır. iş arama süreci ve de iş bulduktan sora falan hepsi dahil.
(1) 

sigma 10-20mm

cedric tweedledee #182048 
selam. ben bu sigma 10-20mm ultrawide lensi almayı düşünüyorum. buna rakip tamron 10-24 ve de tokina 12-14 varmış. fakat okuduğum yorumlarda tamronun iyi olmadığı hem malzeme kalitesinin kötü olduğu çabuk bozulduğu hem de sigmanın daha keskin olduğu yazılıyor. tokina ise pahalıymış.

neyse ben merak ettim bu sigma yerine tavsiye edebileceğiniz başka bir lens var mıdır?

ayrıca bu sigmayı iyi bir ikinci el ya da sıfır hayyamda kaça bulurum piyasasını bilen var mı?

ya da elinde bu wide lensten olup satmayı düşünen var mı?

not: nikon uyumlu istanbul.
(1) 

nikon yan sanayi lens

cedric tweedledee #180798 
tamron tokina vivitar ve sigma dışında nikon için yan sanayi lensler ne markalar?
(5) 

program sıçtırmaca

cedric tweedledee #180793 
ya bazı bilgisayar programlarında oluyor. misal matlab da why yazınca random bir dolu cevap veriyor. word de de bişeyler bişeyler yapıcna baya bişeyler oluyormuş. yani sıçmıyor program da yapımcıları böyle baukluklar koymuşlar.

başka bildikleriniz neler?
(7) 

fotoğrafçılıkla ilgili filmler

cedric tweedledee #180791 
böyle içinde fotoğrafla ilgili şeyler geçsin. mesela vicky christina barcelona. ne bileyim bir film vardı turist bir adam kızın fotoğrafını çekiyor, falan sorna bir şekilde hayatları kesişiyor vs. daha böyle ne filmler var?

he bir de var mıdır böyle ilham verici filmler fotoğrafla ilgili?
(5) 

fotoğrafa yeni başlama makinesi

cedric tweedledee #178282 
selamın hello??

ya arkadaş yeni başlayacak fotoğrafa. kursa mursa da yazılmış, hemen bana telefon çaktı ne makine alalım falan diye. salı götürcem sirkeciye vurucam kırbacı vurucam kırbacı.

aklımda nikon fm2 var. ya da canon ae1 program var. ama daha çok nikon fm2. bir aralar canon ae-1 kullandım ama daha çok nikon seviyorum o nedenle fm2 aldırırım gibi.

sizlerin de tavsiyeleriniz duymak isterim ne alsın sizce? yoksa gidip bir zenit mi çaksak? zenit hala kullanıyorum ama sanki nikon daha keyif veriri kullanımd aha kolay baydırmaz adamı fotoğraftan falan ?

öneriler?

he bu arada evet filmli yææ
(2) 

banyo+cd ye çekme

cedric tweedledee #177841 
renkli ya da siyah beyaz filmi banyo edip cd ye aktarma en ucuz ve en düzgün neresi yapıyordur? yahu para dayanmıyor...
(2) 

ielts hazırlık

cedric tweedledee #177811 
şöyle diyim. ağustosta 6.0 aldım. 6.5 almam gerekiyor. öncesinde çok çalıştım bi sürü kaynak çözdüm. baron'u bitirdim neredeyse cambridge nins erilerini tamamen bitirdim longman ın ilk kitabını bitirdim vs. kaynak bulamıyorum artık. ne tavsiye edersiniz? önümde 1.5 ay süre var ver çok yoğun çalışmalıyım. yani 1-2 kitap önermeyin 1-2 kitaı 1 hafta bilemediniz 2 haftada falan çözücem. bol bol öneriniz.
(6) 

mavi ocb yapışmıyor

cedric tweedledee #177592 
yahu hep kullandığım mavi ocb lerden aldım. lan hiç biri çalışmıyor aşırı uyuz oldum. neden böyle ki? ne yapabilirim. yani neden yapışmıyor yahu kafayı yiyeceğim. hayır bir de bakıyorum o yapışkanlı kısım var, yalıyorum tat da geliyor ama yok yapışmıyor. 109283 defa yaptığım şey yapamıyorum amk?1
(3) 

körili tağuk

cedric tweedledee #177329 
selam arkadaşlar. ya kendime körili tavuklu salata yapacam da, körili tavuku nasıl yapıcam anlamadım. google da arattım 102938 tane çıktı hepsi yok mantar koyun yok un koyun krema çırpın, bibieri közleyin falan diyor. yahu ben öyle istemiyorum. sadece köri li falan sade bir tarif yok mu? baharat çok severim yani baharatlı oalbilir ama öyle mantar dı kremayı bok püsür olmasın. basit ve sevdiğiniz bir tarif var mı?
(8) 

askerlik ile ilgili

cedric tweedledee #177304 
ya aşağıdaki duyuruda gördüm biraz tırstım. şimdi bu sene mezunum ben de, ama aşırı kalabalıktır diyerekten yoklamamı ne bileyim 2 yıllık tecilimi aralık 14 ten sonra yaptırmayı düşünüyordum.

şimdi agalar normalde bağlar başını oradaki askerlik şubesine gidiyorum yoklama için. orası da deli gibi kalabalık oluyor. 7 de falan kuyruğa girsem sıra bana gelmiyor. of çok baydım şu an. ne yani 14 aralıktan sorna gidersem asker kaçağı durumuna mı düşmüş olurum sıkıntı mı olur benim için ? ya da yoklama kaçağı durumuna mı düşünüyorum? o da sıkıntı yaratır mı? ya ben o kuyruğu çekmek istemiyorum yææ.

ne tavsiye edersiniz ha?
(9) 

böcek sinir sistemi

cedric tweedledee #176350 
şimdi duyduğuma göre böceklerde yokmuş bu sinir sistemi. yani kafasını belini falan ikiye bölünce canları acımıyor. peki bu durum bütün bu piçler için geçerli mi? mesela kafamdan büyük böcekler var. soksa muhtemelen öldürüm hayattan falan bayarım. bildiğin büyük yani köpek niyetine beslenir. bunlar da mı hiç bir şey hissetmiyor? madem hissetmiyor neden o kadar büyük? o kadar büyük bir şeyin hissiz olması saçma deyil mi ?
(2) 

European Voluntary Service (EVS) nedir ne değildir, bilgilendirin bir yardım edin!

cedric tweedledee #176298 
ya arkadaşlar. ben mi gerizekalıyım bilmiyorum ama anlamadım bu olayı. şimdi bir sürü şey var. host organisationlar, sending organisationlar. kafam karıştı. ne yapmak gerekiyor.

he bir de bununla bir yerlere gidenler var mı? varsa benimle iletişime geçebilir mi?
(2) 

iki soru

cedric tweedledee #175691 
1.kurban tatili ne zaman ?

5.prag'a en ucuz uçak bileti nerden bulunur yahu ?
(2) 

rejim spor vs.

cedric tweedledee #173525 
alo! ben cedirc nabersiniz?

olay şu; yaz başında bilek bağlarım koptu. öncesinde boks ve de koşu yapan bir bireydim. ama işte şu an bir çok hareketi yapamıyorum bile. ne zıplayabiliyorum ne koşabiliyorum. bir de üstüne bol yemek yemeyi seven bir insan olunca ibre 80 i gösterdi.

ben de kilo vereyim artık eski fit günlerime döneyim artık diyorum. ama nasıl yapsam.

kafamda rejime başlayıp yanında fitness a da başlayıp kilo vermek fikri geliyor. ama olur mu ki bu şekilde? yoksa direkt rejime başlayıp sonrasında fitness a mı başlasam o şekilde mi vücudu toparlasam?

şimdi rejime başlasam ilk bir ay rahat 5-6 kilo veririm diyorum. çünkü özelliğim aşırı çabuk kilo verip alabiliyorum. ama işte vereyim de almiim diyorum.

ya da başka önerileriniz neler? nedir bu işin raconu?

not: daha öncesinde karacğer yağlanmasından ötürü rejim yapmıştım, çok eskiden body falan da etmiştim, hatta body i bıraktıktan sorna vücudumda aşırı bir sarkma olmuştu. ama genel olarak fitness da rejim de bana sıkıcı geliyor, o nedenle başka başka sporlar yapmayı tercih ediyordum.
(11) 

ingilizce ufacık bişi

cedric tweedledee #172656 
allam kafam durdu gecenin bu vakti. resmi bir yazışmada ingilizce iyi çalışmalar nasıl denebilir?
(4) 

hayyam pasajı ile ilgili

cedric tweedledee #172375 
bu sorum da fotoğrafçı arkadaşlara gelsin. sizce hayyam pasajı kazıkçı mı değil mi?

ben karar veremiyorum. misal hayyamdan aldığım ürünleri gerçekten ucuza bulabildiğim için aldım. ama onun dışıdna gidiyorum mantığıma sığmayacak derecede pahalı şeyler buluyorum. bu arada bu yorumu objektiflerden yola çıkarak yapıyorum.

sizler ne diyorsunuz?
(6) 

askerlikte uzun dönem.

cedric tweedledee #172039 
9 ay askerlik çıkma ihitmali de var hazır, ben aralıkta gideyim diyorum. fakat kokum uzun dönem çıkması askerlikte. seneye yurt dışıdna master yapmak istiyorum (bu sene bazı şansızlıklar vs seneye ertelendi) e yazşım da az biraz ilerleeye başladı ve bu güne kadar ne bir iş tecrübesi edindim ne bir şey yaptım. olur da uzun dönem askerlik çıkarsa hayattan bayarım gelecekle ilgili planlarım1 sene daha ertelenmiş olur ve hatta tekrar bazı şeylere sıfırdan başlamam gerekebilir. kısacası geleceğim kararır.

sorum şu; mühendislik mezunuyum, aralıkta askere gitme gibi bir planım var uzun dönem çıkma ihtimali nedir? sonracıma mesela askere alınım yapılan 3 dönem var. ağustos aralık bir de nisan mı ne. şimdi bunların hepsinde eşit şans mı var uzun çıkması için yoksa ne bileyim en çok nisanda alınır aralıkta az alınır vs gibi?
(6) 

emesen poroblemi

cedric tweedledee #171723 
ya msn i açmaya çalıştığıdma heb böyle hata veriyor. msn de de çok önemli bir işim var. ne yapmalıyım?

he bu soruna neden olabilecek ne yaptığımı inanın bilmiyorum. birden oldu. ben hic bişi yabmadan oldu : ((

yfrog.com
(5) 

ingiltere avusturalya falan için kariyer.net gibi siteler

cedric tweedledee #171637 
var mıdır bildiğiniz arkadaşlar?
(5) 

nikonda eski lens kullanmaca

cedric tweedledee #170087 
selam arkadaşlar how its goin!?

me?
it's just.. well. i dont't know...

neyse soru şu. bgn hayyama gittim. ordan nikon için eski lenslere bakındım. bakıyorum lens oluyor. m modda çekim de yapılıyor. ama ne yazık ki af ve de ışık ölçümü yapılamıyor. hadi af çok da şeyimde değil ama ışığı ölçmeden nasıl çekebilirim ki?

neyse yok mudur bu lensleri makinede çalıştırmanın bir yolu? açıkçası dandiğinden ve eskisinden 50 tl ye alınmış 28mm lik bir lens kullanmak hiç fena olmazdı. ne tavsiye edersiniz? ne salık verirsiniz?

cidden aşırı kıskandım pentax ı. adamlar 50 senelik lensleri sorunsuz kullanıyolar.

ayrıca pentax da lens fazla yok diyeni kundaktan aşşağı atarım!!
(2) 

androidli tabletler

cedric tweedledee #167881 
androidli tabletler ne zaman çıkaceeeek? ya da çıktı mııı? hıııı? bir bilgi verir misiniiiiz? hıııı?
(4) 

lomo istanbuldan nerden alınır?

cedric tweedledee #167654 
selam arkadaşlar. ikinci el uygun fiyata iyi durumda bir lomo lc-a almayı düşünüyorum. nerelere bakmamı önerirsiniz hayyam dışında?
(1) 

ipod touch 8gb

cedric tweedledee #166801 
baktım da fiyatları daha bir uygun. sizce deyer mi almak? he bir de bu 8gb lar 3. nesil mi oluyor? yoksa birazcık daha paraya kıyıp 32 gb mı alsam?

bir de en ucuz nerede bulabilirim? garantisiz alınır mı sizce? çok sorun çıkarıyor mu?
(8) 

action film tavsiye

cedric tweedledee #165423 
selam arkadaşlar. güzel bir action söyleyin de indireyim sora da gecem şenlensin.

bourne ları izledim. öyle çok action adamı deyilim ama işte izlicem bu akşam ne tavsiye edersiniz?
(2) 

ipod nano

cedric tweedledee #165342 
yeni alınan ipod un pili için alınır alınmaz bilmem kaç saat şarz edilmesi gerekir mi? nedir raconu?
(4) 

msc vs postgraduate

cedric tweedledee #165022 
iyi geceler herkese;

şimdi misal ingilterede master of science diploma var bir de postgraduate diploma var.

bunlar arasındaki tek fark postgraduate diplomada tez olmaması mı? bir de mesela pgd den msc ye geçiş oluyormuş belli bir ortalamanın üstünde. şimdi postgrad. dip 9 ay diyeri 12 ay. msc ye geçiş yapılınca ekstradan 3 ay verip tez mi yaptırıyoalr yani?

he bir de son olarak post grad. diplomanın türkiyede karşılığı yok anladığım kadarıyla. peki bir geçerliliği var mı? her kafadan ayrı ses çıkıyor siz de bir bilgilerinizi paylaşsanıza benlen?

sizce yurt dışına gidip post graduated proğrama yazılmak saçmalık mıdır? boşa zaman ve nakit kaybı mıdır? ha müdür?
(7) 

nükleer atıkları yok etmece

cedric tweedledee #163524 
nükleer bir reaktör var elimizde. işte bunun için uranyum lazım. sora uranyumun bir kısmı atık oluyor ve gömülüyor ya yer altına geniş önelmlerle.

heh işte soru bruada geliyor, o nükleer atıklar gömülmese de mesela trençlerden ya da aktif volkanlardan falan aşşağıya atılsa ne olur? ya da yapılıyor mudur böyle bir şey?
(2) 

üsküdardan gecenin bir yarısı kadıköye geçiş

cedric tweedledee #163523 
olay şu bağdat caddesi civarında oturuyorum, gece bir olay var ve bu nedenle üsküdara gitmem gerekiyor. etkinlik 2-3 gbi biticek gece. e ordan kadıköy e taksi dışıdna nasıl gelebilirim? sarı dolmuşlar işliyor mudur ki o saatte? biraz acil yalnız :((
(1) 

master için başvuru şeysi devam eden üniversiteler

cedric tweedledee #163342 
selam arkadaşlar.

araştırıyorum. biliyorum çok geç kaldım başvurular için bla bla bla. zaten başvuraağım üniversitelere baş vurdum, conditional offer ım bile geldi.

ama işte ben kaçırdığım bir şey kalmasın diyorum. hala acaba bildiğiniz application süreçleri bitmemiş ülkeler ve üniversitler var mı? avrupa tercihimdir.

not: hollanda bitti, belçikada bir kaç üniversite var ama baktıklarım ne sunduğu b ölüm ne de okul olarak ilgimi çekti, ispanya da baktığım kadarıyla bitmiş.

he bir de tercihen mühendislik ya da management. ha bir de varsa inovasyon minovasyon falan o da olur.
(12) 

scanner ışığı zararlı mıdır?

cedric tweedledee #163111 
hani taraıyoruz ya diyelim bir şeyler o tararken ki şeritin yaydığı ışık zararlı mıdır? mesela kafamı çükümü falan taratsam bişi olur mu?
(5) 

banyo edilmiş film bastırmak.

cedric tweedledee #163110 
selam arkadaşlar. mesela elimde renkli film var banyo edilmiş. film şeklinde duruyor. onu taratıp fotoşoptan bişi yapsam olur mu ?

mesela sihay beyaz filmi taratıyorum inverse ediyorum auto contrast auto levels auto colour diyorum güzel oluyor var mıdır onun için de bir şey?
(5) 

film banyo ettirmece

cedric tweedledee #162566 
şimdi sorularım şunlar;

siyah beyaz + orta format + normal renkli filmleri banyo ettirip taratabileceğim ve bu işleri ucuza yapan bildiğiniz nereler var.

fiyatları nedir bir de?
(5) 

samsung i7500

cedric tweedledee #161449 
çok uygun fiyata (600 tl) sıfır buldum. sizce almaya değer mi? kullanan var mı? yerine bu fiyata tavsiye edeceğiniz bişi var mı?


allahım kafayı yicem italyada htc wildfire 299 öro burda nelerle uraşıyorus tey ya!

mobil görünümden çık