(1) 

nikon d80 e flash tavsiyesi

cedric tweedledee #389115 
nikon d80 ime kapalı alanlarda evetlerde falan kullanabileceğim bir flash almak istiyorum. nikon sb serisi çok pahalı, sb 400 uygun fiyatlı ama istediğim özellikleri yok en yazık ki...

çoğunlukla fisheye ya da ultra wide angel lens ile kullanıcam. ne tavsiye edersiniz?
(4) 

terslemek ingilizce

cedric tweedledee #382037 
hani böyle birisi bişey söyler terslersiniz onu ya nasıl denir?
(6) 

dslr den kompakta geçiş

cedric tweedledee #381329 
yani hayatım slr kullanmak ile geçti. öncesinde canon sonrasında zenit, daha sorna dslr ye geçtim nerden baksam 6-7 sene olmuştur. belki biraz daha fazla.

her neyse. artık çok sıkıldım kocaman makineden. kıyamıyorum da... o kadar zaman geçirdik, set yaptık, lenslerimiz var güzel güzel. ama artık acı veriyor kullanması. sokağa çıktığında da ne bileyim insalar kaçıyor, yok vizöre bak, yok bilmem ne.

geçen arkadaşa panasonic gx-1 aldırdım. ne güzel makineymiş be kardeşim... tamam bir dslr sensörü yok. ama gene de güzel yahu! yüksek iso performansı iyi, keskinlik gayet iyi...

acaba diyorum elimdeki bütün lensleri ve body i satıp bir panasonic gx-1 yanına da 17mm pancake lens mi alsam? ya da fuji x100. hem onda da apsc sensör var. ama lens değişmiyor, ve 23mm lense çakılı kalmak da çok hoş değil açıkçası. ilerde param olur bir fisheye alırım ne bileyim...

sizler ne dersiniz?

hiç var mı dslr den kompakt a geçen? tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
(1) 

photoblog paylaşım duyurusu

cedric tweedledee #380117 
var mı yerli ya da yabancı takip ettiğiniz böyle yetenekli fotorğafçıların blogları?

ben mesela
meren.org
harrisonsanborn.tumblr.com
www.angelabaconkidwell.com (bu pek fotoblok deyil ama hadi neyse.)

bunları takip ediyorum. varsa paylaşmaktan çekinmeyin. biz de öğrenelim hünerli gözleri, elleri, beyinleri.
(5) 

paskalya ne zaman ki?

cedric tweedledee #374649 
istanbuldan vize başvurusu yapıcam ya fransa ya yunanistan düşünüyorum. bunlar şimdi 5-6-7 nisan dolaylarında açık olurlar mı? kaçında tatil yapar bu elçilikler? 18 ine kadar yetişir mi peki vizem ?
(1) 

şu şarkıyı bana bulur musunuz?

cedric tweedledee #374018 
arkadaşlar, şarkı ispanyolca ya da italyanca sanırsam. ama şarkıyı bu ayfon aplikasyonalrından falan bulamadım. çok acil lütefen buldurur musunz şu şarkıyı?

şarkıyı dinlerken bir ksımını kayıt almayaı başardım. şimdi de buraya koyuyorum. rica edicem bir bulun be. ya da biliyorsanız söyleyin

şarkıyı buraya upload ettim.

www.yourfilelink.com

sağolun şimdiden
(8) 

hadi şu kardeşinize bir film tavsiye edin

cedric tweedledee #373026 
sıkıldım, yalnızım da bu akşam, elimde içkim bilgisayar başında olacağım bütün gece. bari bir film patlatayım da sıkılmiyim diyorum.

şöyle ne aksiyon olsun, şöyle ne iç sıkan, hayatın acı yüzü olsun. ne de korkutsun gersin.

hayatın içinden hoş hafif komik olur hafif duygısal olur güzel bir film olsun. ama hayatın içinden olsun. hafif romantik de olabilir...

sevgiler saygılar.

cedric.
(2) 

yunanca dan türkçeye çeviri

cedric tweedledee #365030 
milame i den to xoraei o nous mou posi fantasisa exei pextei edo

ne demek arkadaşlar bir yardıme der misiniz?
(2) 

proje müdür yaradımcısı ingilzice?!

cedric tweedledee #360278 
proje müdürü - project manager

yardımcısı ne denir ingilzice?
(9) 

sigara eli sararttı

cedric tweedledee #359955 
normalde çok sigara içen birisi değildim, amma ki son 4-5 haftadır proje teslimlerim vs... kanırtıolar, haliyle de ben de sigaraya abandım.

sarma tütün içiyorum, ve geçenlerde farkettim ki iki parmağım (işaret ve de orta) arası sararmış feci. aşırı çirin bir görüntü, baydım ekndimde. şu projlerim bitene kadar da bırakamıcam sigarayı. ama şu iğrenç görüntü de geçsin istiyorum. aldım elime diş forçasınıa döktüms abunu ona ramen fazla geçmedi


naapmalıyım gençler bir fikir verin!
(8) 

ayakkabı kokusu

cedric tweedledee #358453 
lan benim bir adidas gore-tex botum var, sıçtığımın botunu giydikten sorna botun içi hayvan gibi kokuyor. hayır normalde ayağı çok kokan bir adam da değilimdir. başka hiç bir ayakkabımda da bu sorunu yaşamıyorum. hayır eskiden de botumda bir sorun da yoktu. şimdi bir kere kullandıktan sonra birkaç gün dinlendirmem gerekiyor botu. olm yok mudur bunun bir çözümü. ayrıca neden koku yapıyor. hayır içindeki koku kokuşmuk ayak kokusu gibi de değil. ama gene de hoş bir koku da değil.

nasıl hallederim bunu yaghu?
(4) 

proje değeri nedir?_

cedric tweedledee #358214 
atıyorum x ve y firmaları var. x firması bir proje yaptıracak, y firması ile anlaşiıyolar. proje değeri 900 milyon euro. bu demek oluyor ki x firması y firmasına totalde bu parayı (artık ne biçimde anlaştılarsa iş sonu ya da öncesi mi ya da taksitlerle mi...) ödeyecek mi? yoksa proje değeri budur ama x firmaısının y firmasına ödeyeceği miktar değişken midir?

gene atıyorum y firması hesaplıyor 900 milyon euro ya yaparım diyor ihaleye giriyor ve kazanıyor. peki proje sırasında çıkan sorunlardan ötürü parada bir değişiklik olursa bunu gene belediyeden alır mı? yoksa kontrat böyle sen ne sorun çıkarsa çıksın 900 milyon euroya yapacağını söyledin midir?
(4) 

sakinleştiren aynı zaman da konsantrasyon arttıran bir şey. uyku da açsın

cedric tweedledee #358161 
kahve: konstanrasyon iyi sağlıyor da stress döneminde deli gibi çarpıntı yapıyor, kafayı yiyorum ders çalışmak yerine koridorda deli danalar gibi dolaşıyorum, eşyaları kırasım geliyor vs... ama evet uyku da açıyor

relax çay: sakinleştiriyor, ama uyku getiriyor.

başka ne önerebilirsiniz? mesela şöyle bir çay karışımı falan filan. ya da kime danışabilirim? yurt dışında yaşıyorum, aktar amktar bişey demeyin, yok olm burda öyle yerler. ama yakına bir arkadaşım ziyarete gelicek ondan isteyebileceğim falan bir şey olsun. atıyorum doğuş un bilmem ne çayı var gerçekten bu işe hizmet ediyor falan gibisinden her türlü mantıklı ve gerçekçi öneriye açığım.

öperim canlarım.
(1) 

nikon corporation'ın marketteki rakipleri nasıl bulunur.

cedric tweedledee #353470 
şimdi nikon company precision equipment business, imaging products business, instruments business ve de other business diye alanlarda var. imaging company i sallayın ben de kafamdan bile yazarım ama diğer sektörlerdeki rakiplerini nasıl belirleyebilirim?
(3) 

swot analizi yapıyorum nikona weakness söyler misiniz bana?

cedric tweedledee #352355 
hı? strengths opportunities threats buldum da bir weakness a adam gibi bir şey bulamadım. bir yardım eder misiniz? hatta altına ufak bir açıklama faland a yaparsanız çok tatlı olur : )) yapmazsanız da okeyim :)))
(4) 

london: camden town - london city airport

cedric tweedledee #350845 
yakın mı? giden var mı? nasıl gidilir? bişey diyer misiniz? birini karşılamam lazım da... londrayı da pek bilmiyom ben :/
(5) 

yunanistan vizesi

cedric tweedledee #340553 
yakın zamanda başvurmuş olan var mı?

kaç günde çıkar?

mesela haftaya christmas, haftaya başvursam bir erteleme gecikme olur mu?

verirler bir de di mi ?
(1) 

yunanistan turizm, bütçe falan filan

cedric tweedledee #339767 
ya yunanistana atıyorum 2010-2011 de gelen turistlerin sayıları, ne bileyim yunanistanın turizm için ayırdığı bütçe falan tarzı verlere nerden ulaşabilirim ? official bir site olursa iyi olur. referans olarak kullanabileceğim. teşşekkürler.
(1) 

istanbul - londra

cedric tweedledee #339685 
klm den biletim var. baya aylar öncesinden ayırtmıştım... her neyse londraya dönüşüm 28 aralıktı, fakat acil bir işim çıktığından bunu 6-7-8 ocağa ertelemek istiyorum. yani biletimi de yakmaya razıyım. fakat klm ye sorduğumda tarihi değiştiremiyormuşum...

her neyse hiç önemli değil, ucuz bir bilet arıyorum londraya. baktığımda da en ucuz 174 euro falan. pahalı yok karşılayamam.

var mıdır bir yolu, deneyebileceğim bir şey aklına bir şey gelen. gerçekten çok çaresizim şun of!!!
(3) 

turizimci arkadaşlar yardım -seasonality in tourism-

cedric tweedledee #337888 
bana bu konu ile ilgili, hatta daha da spesifik olmak gerekirse seasonality in greek tourism ile ilgili materyal, ya da daha önce yakın bir konu işlemiş olan varsa yaptıklarını falan yollayabilir mi? (ingilizce olursa pek bir şükela olur....)

ve hatta bunun çözümü ile ilgili bir şeyer de elinde olan varsa yollayabilir mi?

cidden acil...

hatta 2-3 gün üstte kalabilir mi bu duyuru? valla bakın hiç böyle bir şey talep etmemiştim, çok sıkışık durumdayım.. hı?
(1) 

gs - fenerbahçe maçı ingiltere

cedric tweedledee #337593 
bu maçı ingiliz tv leri veriyor mu? walkabout a gitsem oynatırlar mı? bilen var mı?
(3) 

yunanca - Iste ilithies ne demek?

cedric tweedledee #332885 
soru başlıkta. translate bulamadı, sanırım kötü bir şey :P
(4) 

blackberry application sayısı

cedric tweedledee #327987 
arkadaşlar temmuz itibariyle application sayısını bulabileceğim bir site bilen var mı? referans olarak da gösterebilceğim bir site. aradım bulamadım, belki mallık bendedir gözümün dibindeydi bunca zaman. ama olmadı.

en olamdı güncel sayılar da olur. yuvarlak sayılar da olur. olur anam. nolur olsun ama andın?!
(8) 

dengesiz - ingilzce

cedric tweedledee #326614 
dengesiz haraketlerde bulunan birine ingilizce bunu nasıl açıklarız ki? you re crazy ? değil!!! yok mu şöyle bizdeki gibi bişey?unstable mı? nedir yani?
(2) 

micro four thirds kullanan var mı?

cedric tweedledee #325423 
panasonic olur, olympus olur fark etmez. memnun musunuz? bir de bunların sanırım nikon canon gibi lensleri için adaptörleri var. kullandınız mı? kullanmadıysanız kullanan duydunuz mu? memnunlar mı?

kısacası kullanıyorsanız, ya da kullandıysanız hangi markayı hangi modeli kullandığınızı ve artıları eksileri vs bir bilgilendirirseniz sevinirim.
(1) 

torrent

cedric tweedledee #324230 
arkadaşlar bişeyler olmuş sanırım. eskiden kullanırken çatur çutur her şeyi indirebiliyordum seed var gözüküyorsa...

şimdi ise indiremiyoryum amk. 10 film ekledim lsiteye ikisi indi (baplantım hayvan ötesi hızlı yani 10 dakikada falan indi) diğerleri inmiyor. ha bir de tükiyede değilim. neden böyle oluyor?

ha bir de son lsiteye eklediğim iki film (ki hayvan gibi seed var) queuedoldu? nedeng?
(2) 

zamundaya girememek

cedric tweedledee #321751 
okuldan bağlanıyorum giremiyorum bir türlü. 8.8.8.8 i denedeim k tunnel z tunnel fln da denedim. ama olmuuyor. var mıdır bir çözüm öneriniz?
(10) 

sabah uyanmak için alarm şarkısı bişeyler

cedric tweedledee #321100 
sabah böyle huzurlu uyanmak için alarm müzüğümü ne yapsam ? ama yüksek sesli bir şey de olsun, yoksa uyanamıyorum iyicene öküze bağladım bu aralar. hadi bişey diyin be canlarım,

he bir de şimdi yatıcam sabaha tiklerim ! ama gene de söyleyin ok mu ?
(7) 

panorama fotoşop

cedric tweedledee #321097 
kafayı yivcem ya. 3 fotoğrafı birşeştirip panorama yapıcam, ilk yaptım photomerge den oldu, sonra yanlışlıkla kaydetmeden kapadım, tekrar yapiim dedim birleştiremiyor adam gibi mal program. ya son ya ortadaki fotoğrafı atlıyor. neden ki? nasıl düzeltebilirim?

dediğim gibi ilk denememde oldu!?!! salak program ya
(6) 

yurt dışıdnan vizeye başvurmak.

cedric tweedledee #319705 
atıyorum alan herkes aynı şeyi diyor, fransaya turistik vize için başvurduğunda hani evraklar hesaptaki para mara iyiyse 6 ay falan vize veriyolarmış.

atıyorum ingilterede öğrenci olan birisi gene frasna vizesine başvursa uzun süreli vize verirler mi aynı şekilde?
(5) 

bacon soğuk yenir mi?

cedric tweedledee #315414 
her sabah okula giderken sandviç hazrılayıp gidiyorum. atıyorum bugün 10 tane baconu pişirip buzdolabına atiim. her sabahta tekrar ısıtmadan bu baconları sanviçin içine koyim, öylen de yiyeyim. güze olur mu ? ya da sabah uyanıp hemen ikitanesini pişirip sanviç ekmeğğine koyiim sonra da öylen yiyim. ? ama ilk dediğim daha pratik. yoksa tadı falan kötü mü olur verin bir akıl bakiim.
(10) 

patlıcan közlemek

cedric tweedledee #314964 
gazlı ocağım yok, elektrikli var bir tek. bir de fırınım var. bu patlıcanı nasıl közleyebilirim, en kolay yol hangisi? en verimli yol hangisi? en lezzetli yol hangisi?
(6) 

koşarken burun tıkanması

cedric tweedledee #313043 
bunu engellemek için neler yaparız? ya da koşu sırasında tıkandıktan sorna açmak için var mı taktikler falanlar filanlar?
(4) 

smoked bacon vs unsmoked bacon

cedric tweedledee #311750 
bunların arasındaki fark ne oluyuyer? domuz olanını soruyorum bu arada?! pişirirken mi farklı yapcaz? tat mı farklı nedir yeani ?
(1) 

sennheiser hd202

cedric tweedledee #311058 
nasıl bilirsiniz kullanan var mı hiç?

bir de ben bunu 90 tl ye buldum alim mi lan? ne dersiniz? uygun değil mi fiyatı?
(10) 

uzun süreli yurt dışına gidicek kişi keşke şunu da getirseymişim demesin

cedric tweedledee #304101 
işte bunun için ne tavsiye edersiniz. yani neler götürsün? var mıdır aklınıza gelen bişeyler ?
mesela şu çok kritiktir bunu unututrsan şöyle bayarsın falan olmasın...
(1) 

kadıköy bilgisayar tamiri

cedric tweedledee #302881 
arkadaşlar emektar 12 senelik p4 ümübilgisayarcıya götürme kararı aldım. sistem p4 bilmem kaç ghz, 512 ram, 80 gb hardtisk, nvidia fx bişey ekran kartı. unuttum işte böyle eski bir sistem.

www.eksiduyuru.com

www.eksiduyuru.com

sizler bir çare bulamadınız bari ben bilgisayarcıya götüreyim dedim : (((

şimdi yarın yazıcıoğluna götürücem de bir de sizden tavsiye alayım. var mı bildiğiniz, güvenilir iyi iş yapan bir yer. ayrıca eski parçaları bulunucak elinde falan filan. kim yardımcı olur bana en iyi. hadi bir tavsiye verin.
(3) 

türkiye hsbc deki hesaptan ingilterede para çekmek.

cedric tweedledee #302791 
atıyorum hsbc de hesabım var. tl hesabı. ingilteredeki hsbc atm'ine gidip kartımı sokup para çekicem. hiç komisyon falan alıyolar mı? hiç deneyen ya da bilgisi olan var mı ?
(6) 

bios pili biterse ne olur ve de power supply bozulunca nolur?

cedric tweedledee #302697 
arkadaşlar bu ikisinden birini tecrübe etmiş birileri benimle paylaşabilir mi ne odluğunu bu ikisinden birisi yalan olunca? hatta p4 gibi bir sistemde ne olduğunu biliyorsa falan daha da şukela. (mesela yeni sistemlerde bios pili bittiğinde bile bilgisayarın açıldığını fakat eski sistemlerde böyle olmadığını okudum bir yerden bu doğru mudur?)

ayrıca bios pili yazıcıolu civarlarında ne kadardır?
(1) 

sigma 70-300 f/4-5.6 apo dg ama eski kasa

cedric tweedledee #302366 
150 ye buldum. baya eski modelden ama. ya hiç tele zoom'um olmadı hiç tele zoom kafası da olmadı bende ama bir tane ucuza bulunsa hani fena olmaz diyordum.

alim mi lan sizce? bak böyle samimiyetle yaklaşıyorum sizlere siz de öyle bir samimiyetle yaklaşıp cevap verin. kullanan var mı ki hiç yahu?

not: izlenimim af si çok yavaş :/ kaç yıllık 70-210 ile kıyasladım 70-210 canavar...

www.google.com

ahanda bu. ama tabi bu kadar iyi görünümde değil : ))
(21) 

bilgisayar açılmıyor

cedric tweedledee #300471 
12 senelik bilgisayarım, annem arada internete girmek için falan kullanıyorduhiç bir sorun da çıkarkmamıştı. taaki düne kadar. başlatmak için düğmeye basınca, kırmızı ışık devamlı yanıp sönüyor falnlar çalışıyor ama bilgisayarda onun dışında hiç bir işlem yok. ben acaba harddisk mi gitti diyorum. ne olabilir sizce problem ? yani hard diskin kablolarını da sökünce aynı şekilde çalışıyor. başka aklına bişey gelen var mı ?
(9) 

format atarken kendi kendini restart edemiyen bilgisayar

cedric tweedledee #299692 
Ya sorunlu bilgisayarima format aticam. Win xp yuklicem. Neyse c yi bicimlendirdim. Kur dosyalarini atti. O da nesi sonrasinda bilgisayar kendi kendini baslat8cak dedi. Yapmadi. Elle ben acip kapiyim dedim. Yok hervseferinde yeniden baslatmaya calisiyor. Ay imdaaat. Salak bilgisayarimi kuryarsin biri... lanet sey ya. Neden kendisi restart yapamazz. Nasil dyzelir
(2) 

tchibo'daki kulaklık

cedric tweedledee #299608 
alan var mı? memnun musunuz? fiyatı gayet uygun (bu kulak üstüne koca koca takılanlardan bahsediyorum) yakın fiyata tavsiye edeceğiniz başka bir şey var mı? hı?
(3) 

yürüyüş+koşu vs koşu

cedric tweedledee #299534 
atıyorum 40dakikatempolu yürüyüş ardından 30 dakika koşu mu daha iyi yoksa 60 dakika koşmak mı? ikisi de aynı mesafe oluyor bu arada.

bir de hangisinin ne yararı var falan bir aydınlırsanız sevinirim
(6) 

regal mi?

cedric tweedledee #298790 
www.eksisozluk.com

sizce legal mi deil mi?
(2) 

yurt dışına para

cedric tweedledee #298316 
ingiltereye okumaya gidecek bir birey, burada çalıştığı dönemde bir miktar para biriktirmiş olsun. 3 bin 4 bin tl bişey. bu kişi yurt dışına gittiğinde bu parayı gezmek tozmak ve de ihtiyaç anında ne olur ne olmaz diye kullanmak istiyor.

şimdi bu kişi parayı nasıl saklasın? gitsin hsbc gibi bir bankaya mı yatırsın? ne tavsiye edersiniz? en uygunu en mantıklısı nedir? en az komisyon falan alıncak olanı..
(6) 

kadıköy - silivri

cedric tweedledee #295683 
istanbul seyahat var. da onlarla gitmek istemiyorum. alternatiflerim neler bileniniz var mı ?
(3) 

ingiltere x üniversitesi y bölümünün ders içeriği falan nasıl bulunur

cedric tweedledee #294896 
bournemouth üniversitesi mscengineering project management da derslerinin içeriğini, ayrıntılı bilgiyi falan nerden bulabilirim? bölüm sayfasında çok az bilgi var. çok deaha ayrıntı istiyorum. atıyorum hangi makaleler okutuluyor, derslere kim giriyor vs? var mı böyle bir site fln bilen?
(3) 

ingilterede yaşarken avrupa ülkelerini gezmek falan.

cedric tweedledee #290246 
diyelim 1-2 sene ingilterede yaşayacak bir birey var. master yapıcak. bu master sırasında bu kişi diğer avrupa ülkelerini de gezmek istiyor, fakat malumunuz uk schengen değil.

her neyse bu kişi gitmeden önce türkiyeden mi schengen e başvursun yoksa ordan başvursa daha mı rahat olur? nedir önerileriniz? yaşamış olanlar falan? bir iki fikir verirseniz iyi olur.
(14) 

közlenmiş patlıcan kavanoz

cedric tweedledee #289787 
satılıyor ya marketlerde. cam kavanoz içerisinde böyle közlenmiş patlıcan. heh işte bunla ne yemekler yapabilirim? misal üzerine sarımsaklı yoğurt ve hafif zeytinyağı ile patlıcan salatası gibi bir şey yapıyorum. daha neler yapabilirim?

mobil görünümden çık