(5) 

USB C Hub hakkında bilgi

Carlito Brigante #1579983 
Selam.

Kullandığım dizüstü pcnin type c çıkışı var 2 tane. birisi ile şarj ediyorum. diğeri ise sanırım birçok fonksiyonu olan bir çıkış. aşağıdaki linkteki aparat ile 2 ayrı monitör kullanmak istiyorum ( VGA çıkışlı monitörler)

Linkteki aparat sorun çıkarır mı? görüntü de donma, şarj olurken ısınma vs gibi. kullanan varsa bilgi verebilir mi?

Teşekkürler.


www.amazon.com.tr
(5) 

Devlet Hastanesi / şikayet

Carlito Brigante #1555496 
Merhaba,

İstanbul'da bir devlet hastanesi hatası yüzünden az kalsın babamı kaybediyordum. Olayı kısaca aşağıda özetlemeye çalışacağım.

11 nisanda babam kolonoskopi oldu bu hastanede. yarı baygın şekilde çıktı tabii. Eve getirdim. karnım ağrıyor diye sızlanmaya başladı ertesi güne kadar. Biz de yeni narkozdan çıktı bir de makatta işlem yaptıkları için bu sızlanmanın normal olabileceğini düşündük. Ama ağrısı sabaha kadar uyutmadığından sabah yine aynı hastanenin acil bölümüne gittik. Dün kolonoskopi olduğunu ve sabaha kadar karın- kasık bölgesinin ağrısının geçmediğini ilettik. tahlil vs yapılmadan sadece ağrı kesici ve kas gevşetici iğne yapıldı ve birkaç ilaç yazıp yolladılar.

İyi dedik bu iğne ve ilaçlarla kendine gelir dedik. O gece de hiç ağrısı durmadı ve gittikçe kötüye gidiyordu durum. Ertesi gün (13 Nisan) babam aradı ve artık duramadığını çok canının acıdığını söylüyordu. Ben de ambulans çağırdım ve farklı bir hastanenin aciline gittik.

Bu hastaneye de durumu belirttik. Kolonoskopi sonrası karın bölgesinin ağrısının hiç geçmediğini ilettik. Tahliller yapıldı, MR röntgen ulrason çekildi ve sonuç olarak bize iç organlardan birisinde bir kaçak olduğu söylendi. Mide de olabilir vs ama kolonoskopi yapılmış ise kalın bağırsakta olabilir dendi. Küçücük bir sızıntı bile bu acıyı verebilir dediler. Acilen ametliyata alınacak ve karnı komple yarılacak, ve bağırsaktaki hasara bakılacak dendi. Bizde mecbur kabul ettik tabii.

Apar topar ameliyata girdi. 2 saat sonra doktor " kalın bağırsakta 5 santimlik yırtık vardı tamir ettik. ama 2 gün boyunca vücuda akıntı olduğundan yoğun zehirlenme var. yoğun bakıma alacağız" dedi.

Dünya başımıza yıkıldı. Yoğun bakımda ne kadar kalacağını bilmiyoruz tabi. enfeksiyon çok fazla vücutta. yoğun bakım doktoru da her an herşey olabilir. iç organlar iflas edebilir vs diye bize bilgi verdi.

O üzüntü ile hastaneden ayrıldık. Ne yapacağımızı bilmiyorduk. Ertesi gün ( 14 nisan) hastaneden aradılar ve babamı servise çıkaracaklarını ilettiler. Sevinçten ölecektik.

Bağırsağı dışarı almışlar. uzunca bir süre dışkılamayı karnında ki torbaya yapacakmış. babam hala hastanede ve tedavisi sürüyor. Bayramımımz biraz buruk geçiyor. Ama çok şükür bu haline.

Şimdi ben bu süreçte öncelikle kolonoskopi yapan doktoru, sonrasında ise acilde bize tahlil yapmadan sadece iğne yaparak yollayan doktoru şikayet etmek istiyorum. o gün kan tahlili yapmış olsa enfeksiyonu görecek ve babam bir gün daha erken işlemlere başlamış olacaktı.

E nabızda babama yapılan tüm işlemler var. Cimere şikayet etmem sonuç getirir mi? yolsa farklı yollardan da şikayet etmeliyim.

Biraz uzun oldu. Kusura bakmayın.
(6) 

Ayakkabı sorusu

Carlito Brigante #1553499 
sizce hangisi?

1 : www.trendyol.com

2 : www.trendyol.com
(5) 

Yeni araç tavsiyesi

Carlito Brigante #1552125 
Selam.

2014 VW Tiguan aracım var. 10. yaşına yaklaşmasından dolayı daha yeni model bir SUV alayım diyorum.

Aracımın piyasası ortalama 700-750K civarı. Üzerine 200-250K ekleyebilirim. Var mıdır tavsiye edebileceğiniz.
(4) 

Yeni iphone için yapılacaklar

Carlito Brigante #1539422 
nelerdir.

Kutusundan sadece data kablosu çıktı. Nasıl bir jarj adaptörü almam lazım. Orjinal olmayan adaptörlerin zararı olur mu?

Kırılmaz ekran koruyucuyu ve kılıfı alacağım da, bir de kamera lensi koruma zamazingosu da varmış sanırım. Onu da alma sizce gerek varmı.

Bunlardan başka bunu da yap dediğiniz bir tavsiyeniz var mı?

Teşekkürler.
(2) 

İstanbulda tek gidilecek açık havuz

Carlito Brigante #1530101 
Zorunlu olarak senelik izine ayrıldım. Yapacak hiç bir işim/planım yok. Evde oturup gün bitiriyorum.

İstanbul Sarıyerdeyim. Tek başıma erkek olarak gidebileceğim açık havuz önerisi olan var mı. Biraz yüzmek bolca güneşlenmek istiyorum.

Yada farklı bir tavsiyesi olan?
(1) 

Net Mesai saati

Carlito Brigante #1529214 
Selam.

Haziran ayı için aylık maaşı brüt 7.562,50 TL olan birisi için 20 saat hafta içi fazla çalışma mesaisi olarak, brüt 1008,42 tl yatmış. saatlik net fazla çalışma ücreti ne kadar olur?

Teşekkürler
(2) 

excel sorusu

Carlito Brigante #1521018 
iyi akşamlar.

daha önce kullandığım ama şimdi hatırlayamadığım bir excel formül sorum var.

tüm personel datalarının bulunduğu bir sayfa var ve diğer sekmede ise bir form var. bu formda personel için gerekli evrakların (mesela izin kağıdı) doldurulması gereken alanlar var. ben o form üzerinde personelin isim soyisim yazan yere personelin isminin başharfi ve soyisminin baş harfini yazdığımda ( bu şekilde ayarlamıştım) entere bastığımızda personel datasından form için gerekli yerlere gerekli bilgileri otomatik yazıyordu.

Formulü hatırlayamadım. var mı yardımcı olabilecek.

Umarım anlatabilmişimdir :)

Beykoz Yeniköy motor seferleri

Carlito Brigante #1516705 
Bu hava şartlarında bugün için hizmet veriyorlar mı acaba?
Bilgisi olan var mı?
Ya da arayıp öğrenebileceğim bir yer?
(7) 

Ayrılık sonrası, dertleşme isteği

Carlito Brigante #1511143 
37 yaşındayım. 5 yıllık bir ilişkim bitti geçen gün. yok denilecek kadar az (belkide 1-2 kişi) arkadaşım var. Onlar da sürekli uygun olmuyorlar.

İçim çok dolu. anlatmak istiyorum ama kime anlatacağımı bilemiyorum. Anonim de olur kim olursa artık. Var mıdır bu tür bir platform
(2) 

Orjinal Air Force!

Carlito Brigante #1474443 
Selamlar.

Air force almak istiyorum. Trendyolda aşağıdaki linkteki ürünü gördüm. Orjinal olma ihtimali yok değil mi? ürünün orjinal olup olmadığını nasıl anlarım

www.trendyol.com
(4) 

HGS alma şartı

Carlito Brigante #1467260 
Merhabalar.

Babama yeni bir araç aldık. Araç benim üzerime kayıtlı. Araçta HGS yok şuan için. Araç babamda ve babam şuan farklı bir şehirde.

Babam PTT ye gidip araç ruhsatı ile HGS çıkartabilir mi? Yoksa illa benim mi almam gerekiyor.

Teşekkürler
(3) 

Sabahları yorgun uyanmak

Carlito Brigante #1444825 
son 1 haftadır sabahları yorgun uyanıyorum. akşam yatış saatim aşağı yukarı aynı. Beslenmem normal, uyku saatim aynı. Vitamin kullansam diyorum.

Kullandığınız vitamin var mı ?

Supradyn, farmaton, solgar, zinco vs
(8) 

Çekilecek kredi miktarı

Carlito Brigante #1443342 
herkese selam.

Almak istediğim bir araç var. Aracın fiyatı 200.000tl. 100.000tl 1,20 den taşıt kredisi çekmeyi düşünüyorum. 36 ay vade ile.

elimde toplam para 140.000 tl var. 40.000 tl her ihtimale karşı elimde bulunsun diye düşündüm. Sizce nakiti biraz daha arttırıp krediyi düşürsem mi, yoksa bu şekilde mi alsam. Hangisi mantıklı size göre?
(2) 

Google Haritalarım'ı slaytta paylaşmak

Carlito Brigante #1433400 
Google haritalarımda sınırlarını çizerek bölge bölge numaralandırdığım haritayı yapacağım slata eklemek istiyorum. İnternette bazı yazılar okudum ama beceremedim. Biligisi olan var mıdır?
(4) 

instagram kullanici adı değiştirme

Carlito Brigante #1428090 
merhabalar.

şuan kullanmakta olduğum şahsi instagram hesabımın kullanici adini değiştirmek istiyorum. yeni kullanıcı adını başkası almasın diye önceden yeni bir hesap açarak almıştım.

yeni almak istediğim kullanıcı adını boşa çıkarıp hemen diğerini mi almam gerekiyor. Nasıl yapacağım fikri olan var mıdır
(6) 

Babama Telefon

Carlito Brigante #1418431 
Selam.

Babam şuan tuşlu telefon kullanıyor. Aşağıda ki linkteki telefon alınır mı sizce babaya?

Bu siteden, bu fiyata, bu telefon uyun olur mu?

www.n11.com
(4) 

yılbaşı eğlencesi için giyim kuşam.

Carlito Brigante #1396861 
selam herkese.

İş yerinden arkadaşlarla yılbaşı eğlencesi yapacağız. Yer Nişantaşı Meyhanesi. Ama ne tür giyineceğime karar veremedim. Geçen seneki kutlamada siyah kot pantolon ve üzerime koyu mavi likralı bir gömlek giymiştim. Geçenlerde yeni aldığım botum vardı. Onunla bir kombin mi yapsam? o bota nasıl bir giyim olur sizce?

35 yaş / erkek.
(2) 

yeni başlayanlar için fitness programı

Carlito Brigante #1394740 
merhaba herkese.

masa başı iş yapıyorum ve bir spor salonuna üye oldum. Vücudumu hantal duruyor ve omuzlarım biraz öne doğru. sırt ağrılarımda oluyor. Hem biraz duruşumu düzelteyim hem de az da olsa vücudum (özellikle göğüs ve kollarım) şekilli olsun istiyorum.

Nette baktım ama çok karışık geldi programlar. Mesela aşağıdaki linkte başlangıç, orta ve ileri seviye program verilmiş. fitness ile uğraşanlar bir bakabilir mi. Nasıldır program sizce.

Sizinde tavsiyleriniz olursa tadından yenmez.

www.fitnessaktif.com
(7) 

Babama kredi çektirsem mi

Carlito Brigante #1390714 
Merhaba,

babamın aklında ucuz yollu bir araba almak var. bütçe max 30-35k. ama istediği gibi bir araba bulamadık henüz. Eğer uygun araç bulur isek kredi çekeceğiz.

Babamın bir emekli maaşı var. 1,5K civarı. Faturaları ben ödüyorum, sadece bir mutfak alış verişi yapıyor ve geri kalan paradan evin hiç haberimiz olmuyor.

Diyorum ki, babam araç bulana kadar hazır bir borcu harcı yok iken, şimdiden 30-35K kredi çektirsem de altına mı yatırsam. Uygun araç bulduğumuzda altınları bozdurup aracı alırız diye düşünüyorum. Amacım babamın şimdiden o kredi borcunu ödemeye başlasın. Olur da aracı hemen bulamazsak en azından altından biraz bişeyler gelir. Sizce ?

Edit : maaşı hatalı yazmışım. 2.2K olacak.
(2) 

chelsea bot nasıl sizce

Carlito Brigante #1388701 
bu rengi sipariş verdim. ama kararsızım renk konusunda.
bu renk ne tür pantolon/kazak/gömlek kombin edilmeli sizce?

www.ayakkabidunyasi.com.tr
(2) 

anadolu yakasından avrupa yakasına köprü ücretleri

Carlito Brigante #1375338 
merhaba
avrupa yakasında oturuyoruz. bugün aracımızda hgs olmadığından istinyeden feribotla karşıya geçtik ve akşam da hava şartları yüzünden feribotların iptal olabileceğini düşünerek FSM körüsünden Avrupa yakasına geçtik. Ceza yemişmiyizdir? yediysek ne yapmamız gerekir ?
(6) 

günleri sayan excel - tekrar soruyorum -

Carlito Brigante #1370239 
Daha öncede sordum ama kesin çözüm bulamadım. Belki bu sefer çözüm buluruz.

(bkz: #1369628 )

Merhabalar,

Çalıştığım şirketteki personellerin senelik izinlerini takip etmek için ekteki gibi bir excel hazırladım.

izine çıkış ve dönüş tarihini yazdığımda bana iki gün arasındaki sayıyı veriyor. ama şöyle bir sorunum var.

Mesela izine çıkış tarihleri ;

22.07.2019 - 27.07.2019 ( cumartesi de izinden sayılacak ) bu tarihler arasındaki izin sayısı 6 gün olması gerekirken, excel iki tarih arasındaki günü sayarak 5 gün diyor. bana toplam gün sayısı lazım yani 6 gün.

Uygun formülü nasıl yapabilirim.
(2) 

günleri sayan excel

Carlito Brigante #1369628 
Merhabalar,

Çalıştığım şirketteki personellerin senelik izinlerini takip etmek için ekteki gibi bir excel hazırladım.

izine çıkış ve dönüş tarihini yazdığımda bana iki gün arasındaki sayıyı veriyor. ama şöyle bir sorunum var.

Mesela izine çıkış tarihleri ;

22.07.2019 - 27.07.2019 ( cumartesi de izinden sayılacak ) bu tarihler arasındaki izin sayısı 6 gün olması gerekirken, excel iki tarih arasındaki günü sayarak 5 gün diyor. bana toplam gün sayısı lazım yani 6 gün.

Uygun formülü nasıl yapabilirim.
(2) 

air force - aradaki fark nedir

Carlito Brigante #1367098 
Merhaba,

aşağıdaki linklerde aynı sitede 2 adet air force var. görünüş olarak neredeyse aynılar ( yada ben detayı göremedim.) ne fark var aralarında. fiyat farkı epey var çünkü. nedir bu kadar fiyat farkının olmasına sebep ?


www.koraysporsneakers.com

www.koraysporsneakers.com
(10) 

Sizce bu saat nasıl

Carlito Brigante #1362457 
Yaşım 35 ve genelde spor giyiniyorum. Bu saat nasıl olur sizce. Bu fiyata orjinal olma olasılığı nedir ?

www.hepsiburada.com
(4) 

50bine kadar otomatik araba

Carlito Brigante #1350157 
şöförlüğü yeni yeni gelişen bayan arkadaşım kullanacak.

hyundai i20 var bir tane ona bakıyoruz.

Sizinde tavsiye edebileceğiniz böyle ufak tefek araç tavsiyeniz var mı ?
(14) 

aracınızda ki kayıtlı radyo

Carlito Brigante #1347550 
aracınızdaki radyoda kayıtlı radyo kanalları hangileri. merak ettim ne tür şeyler dinliyorsunuz.

İstanbul için hangi radyoları belirtirmisiniz.
(2) 

1500 tl ye kadar cep telefonu önerisi

Carlito Brigante #1334209 
Merhaba,

Kamerası ve hafızası iyi olan, fiyatı 1500 tl civarı önerebileceğiniz telefon var mıdır?

Teşekkürler.
(4) 

Korayspor ne alınır

Carlito Brigante #1318340 
1000 TL çekim var. Ne alacağım konusunda kararsızım. Çok acil ihtiyacım olan bişey de yok. Siz olsanız hangi ürünü alırdınız. Fikir vermesi açısından soruyorum.

Teşekkürler.

(git:www.korayspor.com)
(4) 

Yarın sevgilimin doğum günü

Carlito Brigante #1308629 
Yarın akşam yemeğe götüreceğim, bunu biliyor. ama ben sürpriz olması için bir de çiçek yollamak istiyorum, gördüğünde yüzü gülsün diye. Not olarak ne yazacağıma karar veremedim. Geçen aylarda bir çiçek almıştım ve not olarak Nazım Hikmet'in "Sorma bana ne kadar seviyorsun diye ! O kadar işte! Tavanı kadar sokağın, dibi kadar cehennemin." notunu yazmıştım. Çok sevinmişti.

Bu tarz yazabileceğim, tavsiyeniz var mıdır ?

Teşekkürler
(1) 

İstanbul sarıyere yakın plaj

Carlito Brigante #1300710 
Merhaba,

Sarıyer tarafında oturuyorum. Sarıyerdeki plajlar hariç (kilyos, demirciköy, gümüşdere vs) yakınlarda plaj var mıdır önereceğiniz. Kız arkadaşımla gideceğimiziçin rahat edebileceğimiz bir yer olması lazım. Anadolu yakasında poyrazköy plajını duydum. Nasıldır bilen tavsiye eden varmı.
(5) 

DGS Sınavı

Carlito Brigante #1295610 
Merhaba,

Yarın DGS sınavına gireceğim. Uzun zamandır bu tür sınavlara girmemiştim. Aracımla giderim, telefonumu falan araçta bırakırım diye hesaplıyordum. Bir arkadaşım, anahtar saat cüzdan bozuk para vs. bile almadıklarını söyledi. Doğru mu bu acaba? Bu ve buna benzer sınava gidecek olanlar illa yanlarında birisi mi olmak zorunda?
(3) 

fossil saat kordonu

Carlito Brigante #1279096 
Fossil FS4656 model saatimin kordonu koptu. Fotoğraftaki kordondan nerede bulabilirim. Fikriniz var mı ?
(3) 

1 Aylık Kedi bakımı

Carlito Brigante #1274593 
Merhaba,

iş yeri çatısında kedi yavrulamış. 2 adet yavru vardı. annesi bitanesini alıp gitmiş. diğeri kalmış orada. biz aldık mama süt falan verdik. şuan keyfi yerinde. ama nasıl bakacağımızı bilmiyoruz. Aşı falan yaptırmamız gerekiyor mu? Çatı arasında pirelenmiş olma ihtimali var. Yıkasak üşür hasta olur mu?

Yol yordam gösterin lütfen.
(1) 

Yarın Büyükada ulaşım.

Carlito Brigante #1263937 
Merhaba,

Yarın arkadaşımla Büyükadaya günü birlik kalmak için gideceğiz. Yarın ya da Pazar günü vapur ulaşımında sıkıntı yaşar mıyız. Malum havalar bir öyle bir böyle. Tedirginiz açıkçası.
(1) 

Nereden bulurum

Carlito Brigante #1262873 
fotoğraftaki duvar aparatından nerede bulabilirim? Fikri olan var mı ?

İstanbul.
(2) 

Adalar vapur saatleri

Carlito Brigante #1145999 
Yarın Beşiktaş'tan Adalar'a gitmeyi düşünüyoruz ilk vapurla. Şehir hatları sitesinde ilk vapur 08:30 da dönüş içinde son vapur 17:00 da görünüyor. Adalarda yaşayan bir abi de dönüş için daha geç saatlerde vapurlar var dedi. Kafam karıştı. Var mı şehir hatlarının belirttiği saatlerden farklı seferler ?

Teşekkürler.
(2) 

Klipteki film

Carlito Brigante #1048633 
Merhaba,

Klipteki marilyn monroe'nun hangi filmidir. bilen var mı ?

Saygılar.

www.youtube.com
(3) 

İstinye sabah yürüyüşü

Carlito Brigante #969851 
Merhabalar,

yaşım 30 ve 90 kiloyum. işim gereği masa başı iş yapıyorum. evden çıkıyorum aracıma binip işe gidiyorum, işten çıkıp aracıma binip eve geliyorum. hareket etmediğimden bacaklarımı hep uyuşuk hissediyorum.

Hem biraz sindirim sistemime yararı olsun diye, hem belki göbeğim de bir erime olur diye, hemde biraz spor amaçlı olsun diye sabahları iş öncesi yürüyüş yapayım diyorum.

İş yerim maslak'ta. 8 de işe başlıyorum. evimde yakın araçta var. sabahları istinye sahilinde 1 saat yürümeyi düşünüyorum. sonra işe geçerim.

Sorular;

1- sabah aç karnına mı yürüyeyim, yoksa bişeyler yedikten sonra mı yürüyeyim?
2- çok hareket etmediğimden ilk günler için 1 saat çok yorar mı beni. zira yürüyüş sonrası iş yapacağım için sıkıntıya girmeyeyim.
(2) 

Özdilek Park İstanbul

Carlito Brigante #963036 
otoparkı ücretlimi ?
(8) 

Bulgaristandan gelen çağrı ve dolandırılmak

Carlito Brigante #941948 
Merhabalar,

Malumunuz şu Bulgaristan'dan gelen cevapsız çağrıları bilmeyen yoktur. Geçtiğimiz aylarda babamın telefonuna da gelmiş böyle bir çağrı. Babamda geri aramış falan. Telefon faturası yüksek gelince, fatura ayrıntısına baktım. Bulgaristan numaralarını görünce uyardım "bir daha sakın geriye arama bunlar dolandırıcı. para istiyorlar ağlayarak. cep telefonu faturası da çok daha fazla gelir bir daha ki sefere" dedim.

her şey olduğu gibi giderken babam bir gün cep telefonunun kapandığını söyledi. faturasını ben yatırdığımdan, acaba faturayı yatırmadım da mı kapandı diye düşünüyordum. babama sordum "tamam oğlum ben çok konuştum o yüzden kapandı" falan dedi. "yurtdışıyla falan konuştum" dedi. biraz tripli konuştu bende üstelemedim.

Babamda gariplikler olduğunu hem annem hem ben seziyorduk. pazartesi günü babam sabah erkenden kalkmış ve anneme; kahvaltı olana kadar ben biraz dolaşıp geliyorum demiş çıkmış evden. kahvaltıya geldi. ama nereye gittiğini bilmiyoruz.

öğlen annem başka odadayken, işe gideceğim dedim babama. babamda "annende gelsin de sizinle bir şey konuşacağım" dedi. noldu falan diye önce bana söyle dedim babama. "ben bir b.k yedim falan demeye başladı. Bulgaristan'dan bir kadınla konuşuyordum. Türkiye'ye gelecekmiş parası yokmuş falan dedi. lafını kestim o ara "dolandırmaya çalışıyor" dedim. babam nasıl inandıysa kadına "yok gelmiş gümrük kapısında bekliyor şimdi, pasaportunda sorun çıkmış" falan dedi. "para mı yolladın yoksa" dedim. çok para yolladım hemde dedi. 1000 dolar amcasının oğlundan almış yollamış 1000 tl bankadan kredi çekmiş yollamış. bu sabah evden çıkmasının sebebi ise kadın yine para istemiş bir yalan söylemiş 1000 tl daha kredi çekmek için bankaya gidiyormuş. yoldayken ne olduysa oldu vazgeçtim size anlatmaya kadar verdim dedi. kadın oldu ki Türkiye'ye geldi napacaktın ki dedim. gelince nolcaktı sanane falan dedim sesi çıkmadı. güya gelince babamın yolladığı paraları geri verecekmiş. ben anneme kesinlikle söylememesini istedim. aramızda kalacak dedim. paraların geri gelmeyeceğini biliyorum ama kadına da bir şekilde bir yalan söyle geri iste dedim. ( eve haciz geldi banka para vermiyor, sendeki paradan yolla da hacizi kapatayım sonra sana kredi çekip para yolliyim demesini istedim)

Ne b.k yiyeceğimizi bilmiyoruz. bu kadar maddi sıkıntının içinde babamın böyle gizli kapaklı, kendi başına iş çevirmesi yüzünden 2-3 gündür uyku uyuyamıyorum.


Paralar büyük ihtimalle gelmeyecek geriye ama var mı bu şekilde başına iş gelen tecrübesi olan. ne yapalım, nasıl yapalım.

Biraz düzensiz oldu yazı kusura bakmayın.
(2) 

çeviri -kısacık-

Carlito Brigante #926162 
Merhabalar.

Halil Cibran'ın aşağıdaki şiirini ingilizceye çevirmem gerekiyor. Yabancı bir arkadaşın anlayabileceği türden çevirebilir misiniz?

Teşekkür ederim.


1- Gözlerim gözlerine her daldığında,

2- Şafağın parıltısını yakalarım.

3- Ve görürüm, eski bir dünü..
(1) 

Arapça çeviri

Carlito Brigante #925016 
Fotoğrafta ne yazıyor. çevirebilen olursa çok memnun olurum.
(6) 

endoskopi ve kolonoskopi aynı anda yapılıyor mu?

Carlito Brigante #906669 
Ssk olmaz öyle şey demiş, özel hastane de yaparız demiş. Olur mu? Sakıncası var mı?
(3) 

ankarada neler yapılır

Carlito Brigante #871436 
Şuan bir iş için ankaradayım. Otelde sıkıldım iyice. Dışarı çıksam yol bilmem yordam bilmem. Çankayaya yakınım. Hem bi hava alayım hemde karnımı doyurayım diyorum. Nerelere gideyim bu saatte. Nereyi tavsiye edersiniz. Cumaya kadar burdayım.
(2) 

Beşiktaşta oturmalık cafe

Carlito Brigante #837278 
Cumartesi günü Beşiktaş'ta bir arkadaşla buluşacağım. İlk buluşmamız olacak. Bildiğiniz sakin,rahatsız olmayacağımız, tavsiye edeceğiniz mekanlar var mıdır?

2 bayan ve ben olacağım.

Teşekkürler.
(2) 

Yabancı şarkı soruyorum

Carlito Brigante #835655 
Bu senenin hit şarkılarından büyük ihtimalle. Kemanla başlıyor müzik. bir bağyan söylüyor. Başlarda yavaş başlıyor ama nakaratında hızlanıyor.

Bi buldurun a dostlar.
(1) 

Bodrum Otel Seçimi

Carlito Brigante #814296 
Eylül ayında kuzenimle bodruma tatile gitmeyi düşünüyoruz. kalacak otel için 2 seçeneğimiz var.

Sizce hangisi / neden ?

www.tatilbudur.com

www.tatilsepeti.com
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık