Merhabalar,

yaşım 30 ve 90 kiloyum. işim gereği masa başı iş yapıyorum. evden çıkıyorum aracıma binip işe gidiyorum, işten çıkıp aracıma binip eve geliyorum. hareket etmediğimden bacaklarımı hep uyuşuk hissediyorum.

Hem biraz sindirim sistemime yararı olsun diye, hem belki göbeğim de bir erime olur diye, hemde biraz spor amaçlı olsun diye sabahları iş öncesi yürüyüş yapayım diyorum.

İş yerim maslak'ta. 8 de işe başlıyorum. evimde yakın araçta var. sabahları istinye sahilinde 1 saat yürümeyi düşünüyorum. sonra işe geçerim.

Sorular;

1- sabah aç karnına mı yürüyeyim, yoksa bişeyler yedikten sonra mı yürüyeyim?
2- çok hareket etmediğimden ilk günler için 1 saat çok yorar mı beni. zira yürüyüş sonrası iş yapacağım için sıkıntıya girmeyeyim.

 

1: Aç karnına yürü. Sabah saatleri insülinin en düşük yağ yakım hormonlarından glukoganın ve growth hormonunun en yüksek olduğu anlardır, insülin yoksa yağ asitleri kanda serbest halde dolaşır yakımı daha kolay olur. Bir şey yersen insülin salgılarsın ve insülin salgıladığında yağ yakım hormonları baskılar yağ yakımın zorlaştırırsın.

2: Yormaz.

angelus

bence zor plan..ben mesela haftaiçi 2 gün saat 8-9 havuza gidiyorum sabah..havuzla iş arası 5dk..daha eğlenceli oluyor..varsa öyle bir imkan daha iyi olur sanırım..

dedim dedim de kime dedim

1 saat çok fazla. Yorulur bırakırsın bi kaç güne. İstiyorsan bi kaç durak yürüyüp sonrasında toplu taşıma kullan. Ya da akşam dönerken yürü. Akşam yürüyüşleri daha rahat oluyor ve gününü de etkilemez.

phoenixboy
1

mobil görünümden çık