Merhaba,

babamın aklında ucuz yollu bir araba almak var. bütçe max 30-35k. ama istediği gibi bir araba bulamadık henüz. Eğer uygun araç bulur isek kredi çekeceğiz.

Babamın bir emekli maaşı var. 1,5K civarı. Faturaları ben ödüyorum, sadece bir mutfak alış verişi yapıyor ve geri kalan paradan evin hiç haberimiz olmuyor.

Diyorum ki, babam araç bulana kadar hazır bir borcu harcı yok iken, şimdiden 30-35K kredi çektirsem de altına mı yatırsam. Uygun araç bulduğumuzda altınları bozdurup aracı alırız diye düşünüyorum. Amacım babamın şimdiden o kredi borcunu ödemeye başlasın. Olur da aracı hemen bulamazsak en azından altından biraz bişeyler gelir. Sizce ?

Edit : maaşı hatalı yazmışım. 2.2K olacak.

 

kredi oduyormus gibi her ay o parayi kenara koyup, araba alirken daha az kredi cekerseniz altindan elde edeceginizden daha fazla kazanc elde edersiniz.

altinda makas var bir de alip satarken.

brkylmz

@brkylmz aslında söylediğin mantıklı. ama dedim ya babam harcamalardan sonra kalan parayı ne yapıyor bilmiyoruz. söylemiyorda. harcıyor büyük ihtimalle. en azından ne kadar erken başlarsak kredi ödemeye o kadar iyi olur.

Carlito Brigante

Hayır

malheiros

banka işlerinden çok anlamıyorsa gidin bankaya, bulunun başvuruda, kredi çıksın, hazır beklesin. parasını da her ay siz alın IBAN'a göndereceğim diye.
bir diğer ve daha iyi bir ihtimal de eğer sorumluk sahibiyse krediyi siz çekin ama yine aynı sistem. başvurun, bekletin, parayı alın. araba alınacağı zaman da hazırda kredi limitiniz olduğunu bildiğiniz için hızlıca gidip çekip alırsınız.

outlawrider

1500TL çok bir para değil ki zaten. en az 3 kişisiniz anladığım kadarıyla ve evde de yemek yeme alışkanlığınız varsa mutfak harcamanız da herhalde 800-1000TL civarıdır. ufak tefek kıyafet vs ihtiyaçlara da para veriyorsa adam zaten ancak gelir.

kredi çekip de sıkıntı çekeceğinize bence böyle devam edin. 1500TL öyle para biriktirilecek bir maaş değil zaten günü geçirebiliyorsanız devam.

prodeq

kısa vadede bozman gerekecekse hiç girme bu işe bence.altının onsu son bir ay içerisinde 1550'lerden 1450 ye kadar düştü. Çin-Abd ticaret savaşlarında da gümrük tarifelerinin eş zamanlı olarak aynı oranda geri çekilmesine dair bir madde olacağı belirtldi. Yarın Trumpla görüşme sonrasında da olumlu haber gelirse Usdtry de aşağı bir miktar gelebilir. Ama aciliyeti yok beklerim diyorsan yapılabilir. Ytd.

kardelen53

kredi cekip altina yatirmak karli bir sey olsaydi herkes yapardi zaten. faizsiz kredi cekebilecegi bir yer varsa yapin da yoksa mantikli degil.

hot potato
1

mobil görünümden çık