Saraybosna Civarı Otomobil İle Gezilecek Yer Önerisi

tum haklari saklidir #1581606 
Şehir merkezinden araba kiralamayı planlıyoruz ama seyahat önerileri genelde toplu taşıma güzergahlarında. Bu güzergah dışında gidilebilecek yer öneriniz var mıdır?
(10) 

Discord nedir?

michael_knight #1581605 
Discord nedir?
Neden tercih ediliyor? Sahibi kim?
(18) 

Bu ölüm nasıl gerçekleşebilir?

stringer #1581604 
Bir kurgu yazıyorum, kahramanın aynadaki yansımasını başka biri zannedip öldürmesi lazım, fakat bu nasıl gerçekleşebilir? Ne türden bir silah lazım böyle bir ölüm için?
(5) 

iphone ısrarla karşı tarafa fotoğrafımı gösteriyor

summerjam0306 #1581603 
ayarlardan kişilere gösterme de dedim, fotoğrafı kaldırıp sadece isim de yazdım ama arama yaptığım zaman ısrarla aradığım kişide istemediğim bir fotoğrafım çıkıyor. çözümü bilen var mı?
(3) 

Apple Retina 2012 alsam güncelleme sorunu olur mu?

jimjim #1581602 
Çok eski evet ama yazı yazıp internete girmelik falan bişey lazım.
130 eurya buldum. Temiz kullanılmış.
Yine de apple’ın bazı güncellemeleri eski modellere gelmiyor, ne bileyim kullanacağım uygulamalarda sorun çıkar mı vs gibi sorular geldi aklıma.

Aşırı mı eski olur bu model?

Teşekkürler.
(5) 

Full Stack yazılım öğrenmek için

harmanyeri #1581601 
HTML, CSS, JavaScript, ReactJS, Node.JS gibi dilleri öğrenip back end’den front-end’e ve veritabanlarına kadar junior developer seviyesinde hakim olabilmek için yüz yüze eğitim şart mıdır? Online eğitimler yeterli mi sizce? Sıfırdan başlayacak biri için.

Teşekkürler :)
(7) 

aracın balatalarının değişmesi gerektiğini nasıl anlarım?

iwillsee #1581599 
sıfır aldığım aracımı (otomatik vites) 30 bin km rutin bakımına yetkili servise götürdüm. müşteri temsilcisi kişi şöyle uzaktan bir göz atıp balatalarınız fena durumda değişmesi gerek dedi. akabinde de "kadınlarrrr çok fren yaptığı için balatalar çabuk eskiyor halbuki bazı errrrkeklerrr öyle ki hiç frene basmıyor ve 150 bin km ye kadar balata değişimi ihtiyacı hissetmiyorlar" gibi über cinsiyetçi bir cümlü kurdu.

ben de "nasıl yani o dediğiniz erkekler hiç mi kırmızı ışıkta durmuyorlar ya da trafikte aniden önlerine bir şey çıktığında frene basmıyorlar ? " deyince adam "evet vallahi billahi hiç frene basmıyorlar inanın bana" dedi.

neyse ben bu adama pek inanmadım ve ustanız görsün yorum yapsın ona göre söylesin dedim. usta görmüş ve 3 bin km daha idare eder demiş.

ben de 3 bin km daha kullandım ve şu an frenlerle ilgili hiç bir sorun yaşamıyorum ya da ses duymuyorum.

internette sıfır araçlarda balata değişimi genelde 40-50 bin km den sonra olabilir demişler.

günde 50 km yapıyorum ve standart şehir içi trafiği. otomatik vites. anormal fren yaptığımı düşünmüyorum ama ışıklarda dur kalk yapıyorum ve önüme aniden çıkan araç ya da başka bir şey çıkarsa mecburen frene basıyorum tabi ki çarpmamak için (yetkili servis temsilcisinin asla frene basmayan errrkekler fantazisi geliyor aklıma her seferinde)

sonuç olarak şu an yetkili servisin dediğine güvenim yok ancak aklımda şüphe var cidden balataları değiştirmeli miyim? ya da değiştirmem gerektiğini nasıl anlarım nasıl emin olurum? frenlerden bir ses gelmesini beklersem artık geri dönülemez hasarlar mı bırakmış olur? yetkili servise şimdi gitsem hemen değişelim der ama yukarıda anlattığım hadiseden dolayı güvenmiyorum.
(8) 

Anneler gününde kadın müşterilere hediye önerisi?

Geceler #1581597 
Merhaba, e ticaret yapıyorum, kadın müşterilerimizin paketine ufak bir not ve bir hediye koymak istiyorum. Bu hediye ne olabilir sizce? İstoça vs da gidebilirim fakat aklıma bir tek plastik gül ve toka geliyor olur mu ki? Sizin aklınıza birşey geliyor mu? Tebessüm ettirebilecek yaaa dedirtecek birşey :)
(6) 

İcra satışlarıdan ev arsa kovalasak para kazanır mıyız?

parka #1581596 
Yoksa kar edecekler şeyleri bize düşürmezler mi?
Hiç ilgilenen var mı?
(4) 

Turuncu kedi sahipleneyim mi

Kittie #1581594 
Herkes basina dert mi alican diyor sfsh
Goruntu olarak begeniyorum.
Bir de sokakta cok fazlalar ve hepsi iri yapili oluyor.
Daha saglikli bir tur mu diye dusunuyorum.

Uzun yillar benimle olsun istiyorum. Dayaniklilik onemli bu yuzden. Bazi kediler ufacik seyi en pahali tedaviyi de versen atlatamiyor.

Genel olarak onerir misiniz turuncu?
Bir de kucak kedisi olmasa bile arada sevdiren, cana yakin kedi istiyorum.
(3) 

Fransizcasi "fluent" olan birisi...

Yourcousinmarvinberry #1581592 
Bana mesaj atabilir mi danismam gereken önemli bir sey var.

Merci bcp.
(5) 

Evde kullanmak için f/p Türk Kahvesi makinesi?

chicha_v2 #1581590 
Anneme bakır cezve alacaktım gezerken ben makine istiyorum dedi :)

Bir dünya markanın bir dünya modeli var. Tek cezveli alacağım.

Suyu kendi çekenlerin bir yerden sonra motoru vs. sıkıntı çıkarıyor mu? Suyu kendimiz koyduğumuz modeller de vardı sanıyorum onlar da çok mu amelelik?

Muhtemelen günde bir, misafir vs. gelirse de birkaç kez kullanılacak öyle sürekli kahve tüketilen bir ev değil.

Bu bilgiler ışığında hangi marka modeli önerirsiniz?
(6) 

Yapay zeka nedir?

sasailic #1581588 
Artık herkes her şeye yapay zeka diyor. Utanmasalar kol saati tanıtırken bile içerisindeki yapay zeka sayesinde saati gösteriyor diyecekler. Bir teknoloji hangi şartları sağlıyorsa yapay zeka diyebiliriz?
(2) 

samsung t9 harici ssd transfer hızının düşük olması

panamera #1581585 
Selamlar, SSD'nin özelliklerini şöyle yazmışlar:
USB 3.2 Gen 2x2 2 TB, 2.000 MB/sn Okuma, 2.000 MB/sn Yazma
ssd ile (usb-c usb-c) ve (usb-c usb-a) girişli iki kablo geliyor.
ben (usb-c usb-c) kablosu kullanıyorum.

PC laptop bilgisayarımda thunderbolt usbc girişi var, diğer bilgisayarım mac mini, onda da thunderbolt girişi var. çok eski değiller, pc geçen sene, mac mini 2020 ya da 2021 tarihli.

Sonuçlar şöyle:
•windows11 (winsat disk -drive komutu ile) 800-900 Mb/s hız değerleri okuyorum (usb-c usb-a kablosu ile 300 küsürler okudum). Gerçek büyük video dosya copy paste esnasında 550 mb/s'yi geçemedim

•mac'te black magic programı ile 1000-1200 mb/s hız değerleri okuyorum. gerçek copy paste'de pc ile benzer değerler alıyorum.

kullandığım kablo ssd ile gelen, orijinal olduğunu düşündüğüm kablo.
ssd'yi amazondan aldım.

öyle 2000 mb/s'ler beklemiyordum ama copy paste'de en azından 1000'i geçer diye bekliyordum. sizce kablodan mı? ama niye kalitesiz kablo ile göndersinler??

herkese iyi günler dilerim.
(4) 

erkek arkadaşa gitar hediyesi

emenius sleepus #1581580 
erkek arkadaşıma hediye gitar alacağım. kendisi çalmayı bilmiyor ve başlamak istediğini söylüyor. elektro ya da akustik dedi. onun da deneyimi yok keza ben de bilmiyorum nasıl bir şey alınabilir. bütçe biraz kısıtlı. ucuz bir şeyler söylerseniz sevinirim:( piyasaya hakim değilim ama 5-10 bin civarı olabilir tahmini.

sorularım ise şu şekilde:
elektro alırsam amfi de almak zorunda mıyım, öyleyse o konuda da öneri yaparsanız çok sevineceğim.
internetten sipariş etmem lazım. güvenilir dediğiniz, ben hep buradan alırım dediğiniz bir mağaza ya da site var mı bu konu özelinde?
bu cahil kardesinizi biraz aydınlatın da mutlu edeyim manitamı. teşekkür ederim şimdiden.
(1) 

Ben oturacağım diye kiracıyı çıkarmak isteyip çıkaran?

damba #1581579 
Merhaba,

Başka evimiz yok, ev sahibiyiz, kiracıyı evden çıkarmak istiyoruz. Dava açıp da kazanan oldu mu? Ne kadar sürede kazandınız davayı?
(2) 

Kadıköyde Düzgün Saç Kesebilen Berber

kent soylu avam #1581578 
Kadıköy moda ve çevresinde düzgüm saç kesimi
yapabilen işine güvendiğiniz berberleri paylaşırsanız sevinirim.
Şekilli yeni nesil dükkan da olur, 300 yıllık mahalle berberi de.
Yeter ki işinin ehli biri olsun.
(3) 

Hangi dating appi kullaniyorsunuz

Kittie #1581577 
Uzun suredir beraberligim yok.
Cok uzak kaldim bu konulara.
Yani zor geliyor artik tanisma fasli mesela.
Gozumde buyuyor.
Cok olumsuzluk yasadim bu beraberligim yyok dedigim donemde.

Soyle kullanmasi kolay, kitlesi duzgun bir oneriniz var mi?
Fark eder mi bilmiyorum ama kadinim.
(3) 

Afyon erenler

sezar35 #1581576 
Bir tanıdığım aracılığıyla afyon erenlerde yatırımlık daire teklif edildi.2+1. Afyonu erenleri hiç bilmiyorum.yatırımlık denilen yerde alınır mı? 1 milyon civarında.orası değerli midir? Geleceği nasıldır? Bir fikrim yok.fikirlere açığım..yarından sonra sarsak sıkıntı yaşar mıyız vs.
(8) 

Nasil yapsaydim daha iyi olurdu?

polopan #1581575 
Ben erkek, o kadin. Kendisi Türk degil, Ingilizce konusuyoruz. 2 ay önce sergide tanistik, 10-11 kez degisik vesilelerle bulustuk (kahve, konser, sinema, evde film, dogada yürüyüs, disarida yemek, evde yemek vs).

Pirlanta gibi bir karakteri, tertemiz bir kalbi var. Son derece olgun, sevgi dolu birisi. Zevklerimiz, hayattan beklentimiz net sekilde uyusuyor.

Fakat aradan gecen zamanda fiziksel olarak bir heyecan duyamadim. 5 ya da 6. görüsmemizde bu konuyu usulca actim. Acelesi yok, fiziksel olarak yakinlasmak icin cok güven duymaya ihtiyacim oluyor zaten dedi. Ama sana karsi hislerim artiyor, iliskiye acigim dedi. Iyi dedim o zaman bir süre daha böyle görüselim. Hatta bir sonraki sefer rahat olalim diye evde görüsmeyi teklif ettim, bu konuda acik olup aksiyon almam hosuna gitti.

Cok net heyecan duymasam da sonraki görüsmelerimizde evde film izlerken falan biraz elini tuttum, kollarimiz bacaklarimiz temas edecek sekilde koltukta yakin oturdum, ayrilirken yanagindan uzunca öptüm sarildim falan ama böyle daha ötesine gecmek icimden gelmedi. Icim bir hos olmadi, cok nötr kaldim.

Son görüsmemizdeyse kendi acti konuyu. Dürüst bir sekilde ona son derece deger verdigimi, gecirdigimiz vakitten keyif aldigimi ama cinsel cekim acisindan galiba platonik bir durumun ötesine gecemedigimi söyledim. Cok bozuldu, ertesi gün hemen tekrar görüsmek istedi, görüstük, aglayarak geldi, ben iliskiye dogru gidiyoruz sanmistim dedi. Zaten gecmiste de hep böyle iliski istemeyen tiplere denk geliyordum, sen de ayni ciktin, ben nerede yanlis yapiyorum, ilgilendigin baska birisi mi var (yok) falan gibi seyler söyledi.

Kisacasi üzücü bir durum icindeyim. Bir kac sorum var:

1- Nasil davransaydim daha iyi olurdu? Baktim olmuyor deyip 2-3 görüsmeden sonra biraksa miydim? Ya da yürü ya kulum deyip, ne kadar uyumlu ve iyi bir insan olduguna odaklanip aradaki atesi harlayacak ve hislerimi uyandiracak sekilde sarilma, öpüsme ve daha ötesi sekilde aktivitelere mi girisseydik?

2- Diyelim ki sorun bende (iliski beklentilerinde realist veya olgun olamama, kacingan baglanma, bana aslinda iyi gelecek, iliskiye müsait insanlardan hoslanamama tarzi psikolojik durumlar): Öyle bir durumda ne yapmali? Ben önce bir kendi icime bir döneyim, sonra belki uygun olursak tekrardan devam ederiz falan mi deseydim, tam nasil olucak?
(4) 

Ütü kireç temizleme

ananiyimioguz #1581574 
Selamlar ütümüz yeni sayılır fakat içi biraz kireç olmuş, ütülerken çamaşıra düşüyor.

Bunun için bir kaç temizleme videosu izledim ama bana çok ilkel ve yorucu geldi.

İşte içine sirkeli su koyup sürekli buhar veriyor. Dökülen dökülüyor, dökülmeyeni kürdanla tek tek almaya çalışıyor. Kimi tekrar içine kaçıyor.

Yani bana pek pratik gelmedi bunun daha kolay ve kesin bir yolu yok mu? Mesela ütüyü söksem komple?

Ütüde kireç toplama özelliği yok. O tarz bir ütü mü alsak bu sıkıntıyı yaşamamak için?

Veya genelde kaynamış su veya arıtma suyu kullanıyoruz, başka bir şey mi kullanmak gerekiyor saf su falan?
(2) 

Kayıp ehliyet veya ehliyet geçerlilik süresi

hhhh99 #1581573 
arkadaşlar benim c sınıfı ehliyetim 5 yılını dolduracak ancak ehliyetim kayıp.
ehliyeti kayıp diye yenilersem süreler de yenileniyor mu?
yoksa ayrı ayrı iki kez mi 2000 TL yakın para ödemem gerekiyor
(3) 

src ve psikoteknik

hhhh99 #1581572 
merhaba benim c sınıfı ehliyetim var ancak src ve psikoteknik belgem yok ikisininde olması gerekiyor ancak ben şimdi src sınavına hazir değilim bu nedenle src olmadan psikoteknik alabilir miyim?
ve psikoteknik src gibi yük veya yolcu ayrımı var mı? yada olduğu gibi tek bir belge mi
ayrıca dikkat etmem gereken birşey varmı hepsi e devlete işleniyor mu yoksa bu işte de dolandırıcılık varmı?
(2) 

haberim dışında findeks'ten gelen mail ve sms

Vse budet horosho #1581571 
merhaba. findeks'ten giriş parolanz xx'tir, aydınlatma metni onayı veriniz falan diye sms geldi. yılda 100 karekodlu çek rapor paketiniz tanımlandı diye geldi sonra.

ben findeks'e üye olmadım. böyle şeyler beni panikletiyor. kim benle uğraşıyor? kredi falan da çekmedim yakın tarihte bir yerden. kafaya takmam gereken bir şey midir?

teşekkürler.
(10) 

Futbol

el conquerador #1581570 
Artık kaleciler topu dikmek yerine, ceza sahasından paslaşarak çıkıyorlar. Bu taktik kimin icadı?
(6) 

playstation 5 vb ürünler hızlı satılır mı?

bir ileti paylastim #1581569 
merhaba

abd fiyatı 14500 tl, burada 20bin tl civarı. getirsem alıcı bulur muyum? fair price kaçtır ?

değecek mi uğraştığıma bilemedim.
(2) 

Pizza maya kokuyor

dolantindr #1581568 
Merhaba. Ya pizza yaptım söylemesi ayıp, ama pizzada burnuma bir şey koktu. Dedim bulaşık makinesi kokusu mu acaba, fırın kağıdı mi kokuyor derken, sonra anladım ki maya kokusu. Hamuru bir saat beklettim mayaladiktan sonra. Maya kalitesi ile mi alakalı, tuz atmıyorum hamura maya rahat takılsın diye ondan mı. Anlamadım. Kokmamasi için mayanın ne yapmam lazım?

not: maya instant toz maya.

mAYanın ağzı açıktı buzdolabında bu arada, o etkiler mi bilmiyorum. miktarı mı fazla geldi diye de düşündüm.

Ebook sorusu

rentts #1581567 
Efendi Adamın Toksik Kırılganlığı
Şunun ebook unu arıyorum var mıdır bi yerde?
(5) 

Babama "anjiyo başlangıcı" teşhisi koyuldu, tecrübe edenlerden tavsiye?

winston insani #1581566 
Merhabalar

70 yaşındaki babama "anjiyo başlangıcı" teşhisi koyulmuş birkaç saat önce, ben şehir dışındayım, tam da anlayamadım telefonda. Omuzundaki bir ağrı için gitmişti doktora.

Anladığım kadarıyla doktor "acelesi yok ama ileride yapılması gerekir" şeklinde olduğunu da belirtmiş.

Bunun raporları e-nabız'da "tahlillerim" altında vs. vardır değil mi? Gidince incelemek veya özel bir hastanede başka bir doktora göstermek için.

Dedem ve amcam kalpten vefat ettiler, bu yüzden biraz korktum ilk duyduğumda.

Bu "anjiyo" süreci nasıl işliyor tam olarak, tecrübe eden arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi?
(2) 

Bu hangi websitesi?

bi sey dicem #1581564 
(1) 

Ses yapmayan karyola tipi

afordismansalihinis #1581563 
Hangi tür karyolalar ses yapmaz?
(2) 

Linkedin iş arama algoritması düzgün çalışmıyor, düzeltilebilir mi?

inside story #1581561 
Arkadaşlar merhaba,

Linkedin'de iş arıyorum Arama kısmına aradığım pozisyonu yazıyorum.

örnek; data scientist yazarak aratıyorum fakat bana alakalı alakasız bir sürü sonuç çıkartıyor ve sayfaları ilerlettikçe aramayla ilişiği komple kopuyor. ayrıca benim aradığım pozisyondaki tüm ilanları da maalesef önüme çıkarmıyor.

bu sorunu yaşayan var mı? nasıl çözebiliriz? çözebilir miyiz?
(6) 

Powerbank oneri

invictae #1581560 
Powerbankten hic anlamam.
Yardimci olur musunuz? Direkt link de atabilirsiniz.
Neye dikkat etmeli? Neye bakmali? Markalari falan da bilmiyorum hic.

iphone 13 kullaniyorum.
Amacim;
* prizden sarj ettigim gibi hizlica doldursun.
* kablosuza gerek yok.
* telefonumu en az 2 kere doldursa yeterli.

Yardımcı olursaniz cok mutlu olurum, tesekkurler.
(3) 

Turkcell Hattını Yurtdışında Kullanmak?

Bluesque #1581559 
Merhaba,

Uzun süredir yurtışına çıkmıyorum. Turkcell hattımı en azından gittiğim ülkede oraya ait simcard alana kadar geçici olarak kullanmayı düşünüyorum, fatura patlamadan bu mümkün mü? Eskiden yurtdışında kullanmak için özel paketler vardı, hala devam eden var mı yakın zamanda kullandığınız?

Teşekkürler
(3) 

yemek uygulamaları, komisyonları vs hakkında

avatar is back #1581557 
Şimdi bi sipariş geçeceğim mesela, 250 lira civarı. Kuryesi uygulamanın kuryesi. Merak ettim netten baktım da %38 kesinti varmış. Restorana 95 civarı kesinti ile aşağı yukarı 150 lira ödeyeceğim aslında. İçerisinde 500ml kola ve ufak paket tatlı olan bir yemek için bu miktar cidden çok düşük geldi. Şunu düşündüm acaba bu yüksek komisyonlar yüzünden restoran fiyatları çıldırmış olabilir mi? Çünkü kola ve tatlı harici bir de kocaman plastik bir paket + karton bir pakette gelecek siparişim. 20 küsür lirası da odur heralde.
(13) 

İzlediğiniz/takip ettiğiniz en uzun süreli dizi

put it in your appropriate place #1581555 
- South Park 24.sezonunu izledim. Sonrası malum ortamlardan edinmeye üşendim. Öyle kaldı.

- Family Guy'da en son 18. sezonunu izledim. Şimdilik ara verdim.

- Csi'yi izliyordum bir ara 12 sezon civarı izledim galiba. Tam nerede kaldı, bıraktım bilmiyorum.

- Batman The Animated Series'i bitirdim. Spider-Man The Animated Serise'de son sezon kalmıştı. Ne Türkçe Ne İngilizce altyazısını bulabildim. Öyle kaldı.

- Evet, friends var. 10 Sezon.

Şimdi X-Men The Animated Series'e başladım. Bakayım 5 sezonunu izler miyim, göreceğim.


Edit:

- South Park'i 2002-2003'de izledim ilk. Düzenli izlemeye sanırım 2008 olması lazım.

- Family Guy; Haziran 2022'de başladım.

- Batman The Animated Series, pandemi dönemi.

- Spider-Men The Animated Series, hatırlamıyorum.

- Csi, hatırlamıyorum.
(11) 

Karşı cinsin fotoğrafları ön yargı oluşturur mu?

Boris #1581554 
Özellikle erkekler için soruyorum. Tinder, okcupid ya da herhangi bir date uygulamasında birilerini beğenirken bikinili vs fotoğrafının olması sizin o kişiyi sağa kaydırmanızda rol oynuyor mu?
Ya da kadınlar erkeklerin kaslı çıplak fotoğrafları sizi etkiliyor mu?
Ben şahsen bikiniyle vs fotoğraf atan birisi varsa direkt sola gönderiyorum. Yani çoğu kişi ne var bikini denize gidiyosunuz görüyosunuz vs diyor ama bu tarz yerlerde ben biraz daha mahremiyetten yanayım. O sebeple bikinili ya da farklı şekilde açık saçık fotoğraf koyan birisi varsa beğenmiyorum hiç bir şekilde.

Siz ne düşünüyorsunuz?
(6) 

işveren personele şube değişikliği yaptırabilir mi?

oldz #1581553 
şehir içinde farklı bir mağazaya yollamak istiyorlar, bunu reddedersek nasıl bir yol izlemeliyiz?

izmir'de developer konferanslari/topluluklari

egomanyak #1581552 
dostlar, izmirde katilabilcegim onemli/guzel developer konferanslari ya da toplululuklari nelerdir?
(5) 

Şirket Ödülleri Hakkında

depresif çocuk #1581551 
www.happyplacetowork.com.tr

altinliderodulleri.org

Şu tarz şeylerin güvenilirliği nedir? Bizim şirkete sürekli ödül yağıyor, kim neye göre veriyor bu ödülleri?
(2) 

taksi plakalarının fiyatları düşüyor mu?

biseysorcaktim #1581550 
seçimler olduktan sonra sarı sitedeki taksi plaka ilanlarının ilk iki sayfasındaki bir kısım ilanı favoriledim. o günden beri 100'e yakın "fiyat düştü" maili geldi. bazıları her gün ellişer-yüzer düşürüyor. bazılar 6.5'milyondan 5küsüre kadar düştü.

ama tabi benim yaptığım bir araştırma değil, kısıtlı bir gözlem sadece.

plakacılar tarafında ya da sektörde konuşulanlar nedir bileniniz var mı? benim gözlemlerim ile paralel mi?
(26) 

Yurtdisinda hayal kirikligina ugradiginiz sehir/ulkeler?

durgunfoton #1581546 
Sahsen Seul'u hic begenmedim. yemekleri guzeldi o haric. Kan uyusmazligi mi oldu bilmiyorum. Cok rahatsiz oldum ama neden rahatsiz oldugumu bile tam ifade edemiyorum. Is icin gitmistim. bitse de gitsem diye gunleri saydim.

Selanik, bu kadar kotu apartmanlasma Turkiye'de bile yok. Ataturk'un memleketine yazik etmisler.

Insanlari olarak italya. Bunlar kendini hep sempatik italyan olarak dunyaya pazarliyorlar ama benim tecrubelerime gore hic oyle degiller.
(9) 

Kadıköy'deki en güzel park hangisi

kahver #1581544 
Selamlar. Kadıköy'deki parklardan, en güvenlikli, en temiz, en nezih, hello cello tiplerin çok olmadığı park hangisidir? Yani insan kız arkadaşı veya ailesi ile hangisine gitse daha huzurlu olur.
Teşekkürler.
(2) 

I phone Hiçbir Uygulamada Fotoğraf Paylaşamıyorum

jimjim #1581543 
Kesin bişeyleri karıştırırken izin verme/asla paylaşma gibi bir seçeneği işaretledim ya da başka bi durum var.

Bir uygulamada fotoğraf paylaşacak olduğumda, bu uygulamanın galeriye erişimi yoktur gibi bir uyarı çıkıyor ve beni ayarlara yönlendiriyor. Buraya kadar tamam, normal.

Ama o uygulamanın ayarlarında galeri/fofoğraf paylaşma seçeneği zaten hiç çıkmıyor. Yani örneğin 3-4 seçenek var; konum, ses, dosyalar gibi.. erişim izni verip vermeyeceğimi seçebiliyorum. Ama galeri asla çıkmıyor. Yani facebookta bile fotoğraf paylaşamıyorum :D

Bu arada uygulamaları silip yeniden yükledim ama yine bişey değişmedi.

Telefonun hafızası çok dolu ondan mı oluyor diyeceğim ama ne alaka.

Nasıl düzelir bu durum?

Teşekkürler.
(4) 

Seramik Tencere Tava

muhayyer divan #1581542 
Selam

Arkadaşlar en kalitelisinden seramik tencere tava takımı almak istiyorum ama hiç bilgim yok hangi marka daha iyidir nereden almak gerekir vs.

Önerileriniz olur mu, tecrübeleriniz var mı?
(1) 

yapı kayıt belgesi hakkında

deepex #1581541 
kadıköy de bir bina da iş merkezimiz var babadan kalma.2 sene önce babamız vefat etti..bazı bölümleri iskanda yok du devletin affından dolayı yapı kayıt için başvurmuştuk.
o arada babamın hastalığı sebebi ile bu işlemlerle ilgilenemedik. bina da hiç bir hakkı olmamasına rağmen arkamızdan amca binanın bazı bölümleri için yapı kayıt belgesini kendi adına almış.
şimdi gelmiş buralar benim malım diyor. Gel de adamı vurma.
bunun için ne yapabilirim ne yapayım ne edeyim?
(3) 

levent civarı ev bulmak

duyurukullanıcısı #1581539 
sarı site dahil bir çok yere bakıyorum ama sanki eskiden daha çok ilan olurdu

insanlar başka bir yere mi ilan veriyor? yoksa camlara bakıp orasını aramak mı lazım?

Atlas Tarih ilk 20 sayı (ekleri dahil)

efemsradyo #1581538 
Dergiyi severek takip edenler arasinda ilgilenenler ulaşabilir.

Dergiler ve ekleri 1="dagilmis durumda" ve 5="poseti acilmamis" arası derecelendirmek gerekirse 4="sıfıra en yakın" halde.

Fiyat konusu ne kadara aldiysam o şeklinde, kar koymayi düşünmüyorum. Kargoyu talep ederim en fazla.

soz.lk
(6) 

Sattığım arabayı sahibindende gördüm

inheritance #1581536 
Yeni arabamı alırken eski arabamı takasa vermiştim İstanbulda bir bayiye. Arada sahinindene bakıyorum satışa koydular mı diye. Bugün baktığımda Çorumda bir satıcıda gördüm.

Sattığımda yaklaşık 55000 kmdeydi, 53500 km yazmışlar. Çorum'a çekici ile gitti ise en az 55000 km olması gerek. çekici ile gitmedi ise (sürerek yani) 55500 km. yanlış yazılmıştır herhalde, kilometresi ile oynamazlar diye düşünüyorum.

hatasız boyasız yazmışlar, iki tane kazası, sürtmesi vs. var. en altta tramer var, farlar değişti diye yazmışlar gerçi. fotoğraflarda da dikkatli bakınca sürtmeli yerleri belli oluyor.

faturası servis kayıtları mevcuttur yazmışlar, ben bunları vermedim. sattıktan sonra servis bunları verebilir mi? verdi ise benim ismim, adresim belli olur mu?

bu ilanı gördükten sonra ikinci eldeki hiçbir ilana güvenmemek gerektiğini anladım.
(10) 

Kuru mama yiyemeyen kediye çözüm

muhayyer divan #1581534 
Selam

Bir kedim var bize geldiğinden beridir kuru mama yiyemiyor, ağzında iki geveleyip yutuyor, ısıramıyor hayvan. Göbeği kocaman oldu, kilo aldı vs vs.

Bugğne kadar ne yaptıysam yediremedim. Kuru mamayı et suyuyla ıslattım yemedi, tavuk suyuyla ıslattım yemedi, tavuk ciğeri pişirdiğim suyla ıslattım eh işte. Mamaları da kuzulu ve somonlu, karışık veriyorum.

Kuru mamayı nasıl bir sıvıyla ıslatsam ki mama yumuşadığında benim bebe hapur hupur yese? Bildiğiniz bir sıvı veya bir çözüm var mı?

mobil görünümden çık