[]

eve kedi alma sanatı

selamlar,

ufaklık hallerimden beri kedi seviyorum hobi olarak. kedili evlere gitmeyi çok severim. sokak kedilerini beslerim. ben koşarım sevmek için, kediler sıkılır kaçar falan. seviyorum yani öyle böyle değil. lakin annem sevmiyor. "tiy dikiyır bı" dediğinden ötürü hiç kedayım olamadı.

bu sene taşındım. ufak ama tatlı bi yerde yaşıyorum. çalışıyorum da sekiz beş, cumartesi dahil. lakin kedaya kıyamadığımdan alamadım evime. hani sokaktakilerden gözüme kestirdiğim olmadı değil. dur dedim, yuvasından, alışkanlıklarından ayırma onu, manyak mısın dedim, kalk git soğan doğra dedim. vazgeçtim sevdamdan.

neden kıyamadım peki?

bir. ev bir artı bir. hani hayvan turlasa, günün kalanında napacak? hapis bildiğin. ben evden çıkmasam çok mutlu olurdum ama ona yazık. kıyamıyorum.
iki. çalışıyorum lan. hani evden çıkmaması yetmiyor gibi tek kalacak pıtırcık. sıkıntıdan kendini keser diye korkuyorum.

peki neden depreşti sevdam?

arkadaşım ilan vermiş, sokaktan bulduk çok kötüydü durumu minnağın diye. ben de hem arkadaş, hem de önceden durumu kötüymüş, şimdi iyileşme sürecinde diye yardım etmek istedim.

neyse öyle yani. siz de yorum yapsanıza ya. ben alamam dimi şimdi eve kedi? çok yalnızım lan. beraber takılırdık işte. efendim olurdu, eve hem ekmek hem mama getirirdim. ne bileyim.

kalbimi kırmadan yorum yapın tamam mı? çok üzülüyorum :/

teşekkür ettim.

 
ben de kedi seviyorum, bayağıdır da almak istiyorum eve bi tane. ama düşününce hayvana yazık dedim. evde takılacak sürekli, ben işe gidicem. sonra uzun süreli bir yere gitsem bırakacak yer sorunu var. ortam değişince de sevmiyor kediler.

değişik işte ya, bi sürü olayı var, balık beslemek gibi değil. çok iyi tartmak lazım
  • nucleon  (29.06.15 20:51:56) 
yani tabi sorumluluk almak kolay bir karar degil fakat bazi hususlara dikkat edildigi surece bir sekilde problemler cozuluyor, mesela sokakta yasayan yetiskin kedi eve alismakta sikinti cekebilir. yasinin kucuk olmasi birbirinizi egitmeniz acisinda onemli. yine her kedinin farkli bir kisiligi var, eger evde takilmayi seven bir kediye rast gelirseniz hersey super olur, bir de kediler zaten suru hayvani degil, kopek kadar sosyal ihtiyaclari yok, kendi baslarina da varolabiliyorlar. tabi bazi yardimci unsurlar onemli, mesela bir oyun alani, kapi koluna baglanmis bir ip falan gibi, pencere onunde sokagi seyredebilecegi, guneste yalandiktan sonra uyuyabilecegi bir oturma alani, arada dislyecegi kediler icin guvenli olan otlari bulunduran bir saksi vs gibi ufak ve ucuz ayrintilarla hayat gayet kolay olabilir. uzun vadede bir birbirinize adapte olursunuz, eger sosyal ihtiyaclari daha yuksek bir kedi ise kardes kedi getirerek cozum elde edebilirsiniz. yani hicbirsey cozumsuz degil. evde kedi olmasi super bir olay.


  • mavicorap  (29.06.15 21:45:59) 
ben de sizle aynı durumdayım aşağı yukarı. fakat şöyle bir durum var; mesela köpeği uzun süre bırakmamak lazım çünkü çiş olayları için falan çıkması lazım, kedi o işi kumda hallediyor. öte yandan kendi kendilerine de eğleniyorlar. en önemli argüman da günde 15-16 saat uyuyorlarmış zaten. muhtemelen siz evde yokken sıkılırsa uyuyacak. bu bilgilerin ışığında çok mağdur olmayacağını düşünüyorum.


  • paltar yuyan masin  (29.06.15 21:50:42) 
ya "MANYAK MISIN ALINIR MI O EVE KEDİ" gibi bi tepki bekliyordum ama çok ılıman yaklaştınız :/ izmir'de kiralık kedi var mı bi ay deneyeyim? :/


  • allineed  (29.06.15 22:02:58) 
Iki kedi al o zaman ;) sen yokken sikilmazlar boylelikle :))


  • 65 derece  (29.06.15 22:18:44) 
iki kedi alırsam bana ev lazım :ı


  • allineed  (29.06.15 22:26:43) 
stüdyo olmadığı sürece sorun olmaz :)


  • 65 derece  (30.06.15 15:54:58) 
ben de seninle aynı düşüncedeydim, ta ki bi gün eve sarhoş dönene kadar.. konteynerdeki kediyi kucakladım getirdim eve asdfs zaten 2-3 hafta falan her eve dönüşümde kapıya kadar geliyodu namıssız, kapıdan besleyerek başladım, derken içeri aldım :)


  • reso aga  (30.06.15 16:01:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.