[]

excelde vba kodu

selamlar,

elimde her gün düzenli olarak veri girişi yapılacak bir excel tablosu var(Liste sheeti). bu tabloya veri girişi yapıldıkça yan sayfadaki tabloya(Ozet) da bazı değerlerin otomatik olarak girilmesini istiyorum.

dosya linki: yadi.sk

ben internetteki bazı kodlar ile bir şeyler çıkarmaya çalıştım ama yapamadım.
benim yazdığım kod:

Sub aktarma()

Dim alan1, alan2, alan3 As Range

Sheets("Liste").Select
son = WorksheetFunction.CountA(Range("A4:A65000"))
Set alan1 = Application.Range("A2:A" & son)
alan1.Copy Destination:=Sheets("Ozet").Range("A2")
Set alan1 = Nothing

Sheets("Liste").Select
son = WorksheetFunction.CountA(Range("B4:B65000"))
Set alan1 = Application.Range("B4:B" & son)
alan1.Copy Destination:=Sheets("Ozet").Range("B2")
Set alan1 = Nothing

Sheets("Liste").Select
son = WorksheetFunction.CountA(Range("C4:C65000"))
Set alan3 = Application.Range("C4:C" & son)
alan3.Copy Destination:=Sheets("Ozet").Range("C2")
Set alan3 = Nothing

End Sub

bu konuda yardımcı olabilecek birileri, var mıdır?

 
Merhaba,
Koddan tam olarak ne yapılmak istediğini anlamadım, birazdan çıkacağım için de dosyaya bakamıyorum ancak aklıma gelen ilk şey, bir pivot table sayfası oluşturun, herhangi bir giriş yapıldığında pivot table ı güncelleyin. bu işinize yaramaz mı?

  • kisa  (29.06.15 16:42:44) 
@kisa

cevabınız için teşekkür ederim. pivot tablo ile istediğim şeyi yapmayı denedim fakat yapamadım. sebebi ise bazı hücrelerin başlıklarını merge yapmış olmam.
  • borschtang  (29.06.15 16:49:40 ~ 16:55:08) 
Rica ederim,
bir çözüm daha, yeni bir sayfa oluşturun, burada örneğin A1= shhet1!A1 olsun. bu şekilde tüm hücreleri linkleyin (hücreleri birleştirmeden) bu sizin ham data sayfanız olsun sonra buraya göre pivot alın.

ya da makro ile yapmak için şunu söyler misiniz, giriş yaptığınız sayfada ki hangi kriterlere göre diğer sayfayı dolduracaksınız anlamadım. baktığımda iki sayfa da birbirnin aynısı gibi göründü neredeyse.
  • kisa  (29.06.15 22:43:53) 
özet tablosunda yaptığınız şey servise çıkış dönüş saatlerini ve masrafları göstermemek sanırım. macroyla uğraşacağınız yere servise çıkış dönüş saatlerini de ilk tablonun sonuna masrafların yanına koyun ilk bakışta gözükmez böylece. boşu boşuna kod/formül çalıştırıp şişirmezsiniz dosyayı


  • argent dawn  (29.06.15 22:56:56) 
@kisa

hücreleri birbirine bağlamayı da denedim fakat ilk sayfadaki boş değerlere karşılık diğer sayfada o hücreye 0 değerini yazıyor. 0 yazması yerine o hücreyi boş bırakabilirsem o zaman bu seçenek olabilir ama nasıl boş gözükeceğini bilmiyorum. umarım anlatabilmişimdir.

aslında yapmak istediğim şey özet bir tablo yaratmak. ilk tablodaki servise çıkış, çalışma zamanı, servisten dönüş kısımlarında yer alan detayları bilgileri özet tabloda göstermemek. daha sonra bu verileri access'e aktarıp oradan çalışmaya devam edeceğim.
  • borschtang  (29.06.15 23:49:02) 
@argent dawn

aslında evet o bahsettiğiniz kısımda yer alan detayları göstermek istemiyorum. o tabloyu daha sonra access ile bağlayacağım için o sayfada o belirttiğim bilgiler dışında başka bir bilgi olmaması gerekiyor. ilk dosyaya verileri girdiğim zaman özet sheet'in ve access veritabanının otomatik olarak güncellenmesini istiyorum.
  • borschtang  (29.06.15 23:52:17 ~ 30.06.15 00:01:08) 
Merhaba, geç oldu kusura bakmayın

=IF(A10 = "","",A10)

bu formül, A10 da hiç bir şey yoksa, bir şey yazmaz, varsa A10 un içeriğini yazar. bu şekilde yeni bir sayfa oluşutrabilirsiniz
  • kisa  (30.06.15 15:32:28) 
@kisa

cevabınız için teşekkür ederim. bu kod ile istediğim şeyi yapabildim.
  • borschtang  (01.07.15 17:38:43) 
Rica ederim, sevindim işinize yaradığına.


  • kisa  (07.07.15 15:21:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.