[]

itü'de yüksek lisansla ilgili bir kaç soru.

şimdi ben işsizim ve ilk seneden çoğu dersi vermek istiyorum hatta olabiliyosa hepsini.1) bir yerde alman gereken derslerin %50sini zorunlu derslerden %30 mu ne ingilizce alman gerektiğiyle ilgili bişiler okudum bu doğru mu?

2) akts falan var kafam karıştı,şimdi bitirmek için kaç kredi ders almak lazım? bölümlere göre değişmiyorsa.

3)bitirme kaç kredi? bir de çok fantastik olmazsa ve yine çalışmıyorsam tek dönemde ve başka ders olmadan tezi bitirebilir miyim? hadi yazın başlamış olayım diyelim yaz+güz döneminde ( bir arkadaşım 1.5 senede ytü'de tezli y.lisansını bitirmişti, gerçi bu kişi 3.5 senede lisansını da bitirdi)

 
1. Ben ilk sene tüm dersleri almıştım. 4 tane bir dönem, 4 tane ikinci dönem alınıyor. Toplamda 24 kredi. En az 8'i İngilizce olmalı ve en az %50'si zorunlu derslerden olmalı. Doğru bu.

2. AKTS ile uğraşmıyor İTÜ. AKTS yerine her ders 3 kredi, toplamda da 8 ders alınacak gibi düşünebilirsin.

3. Bitirmenin kredisini bilmiyorum. Tek dönemde tezi bitirebilirsin ama yaz döneminde tez açılmıyor. Sen resmi olmayan bir şekilde başlayıp, güz döneminde de resmi olarak alıp bir dönemde bitirebilirsin.
  • aychovsky  (26.06.15 14:02:51) 
8'i ingilizce olmalı derken kredisi değil mi?

bir de önemli olan 24 kredi olması değil mi toplam alınacak ders kredisi?
  • eclskn  (26.06.15 14:06:20) 
Evet, kredi açısından 8'i, o da en az 3 ders ediyor. Toplam kredi 24.


  • aychovsky  (26.06.15 16:21:30) 
Bazı bölümlerde alınması gereken kredi sayısı değişebiliyor. Bizde 10 ders(min. 3ü ingilizce) yani 30 kredi+seminer alınıyor. Ayrıca mezuniyet için makale şartı var itü'nün.


  • manuel mandalina  (27.06.15 03:45:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.