[]

kitap önerisi

avrupa, amerikan tarihi, ekonomik sistemler, felsefi akımlar, kısacası "genel kültür" başlığı altında kitaplar arıyorum kardeşim için, yaz başlıyor okusun. sıfır bi çocuk değil ilgisi bilgisi var az çok ama ağır kaynak olursa da zorlar. başlangıç seviyesinden orta-ağıra kadar kitap tavsiyelerinizi alabilirim




 
19. yüzyıl siyasi tarihi - fahir armaoğlu
20. yüzyıl siyasi tarihi - fahir armaoğlu
amerika bir. devl. halklarının tarihi - howard zinn

bunların yanında büyük eserlerden de bir-iki tane okusun. don kişot olur, karamazovlar olur, suç ve ceza olur, ilahi komedya olur.
  • lesmiserables  (04.06.15 21:04:05) 
Oral sander siyasi tarih

Lokum gibi lokum
  • nickimin hakkini veremedim  (04.06.15 21:41:05) 
Sizi ve kardeşinizi tanımıyorum, gereksiz bir tavsiye olabilir dolayısıyla ama, listeye Türkiye tarihini de ekleyin. 30-40 yaşına gelip Atatürk ile ilgili tek anı kitabı okumamış olan insanlar biliyorum. Atatürk'ün Uşağı İdim - Cemal Granda'yı ekleyebilirsiniz mesela.

Ben de kuzenlerime yaz tatili için kitap alıyorum. En son liste şöyleydi:
- Hatıralar, İsmet İnönü
- Kendine Ait Bir oda, Virginia Woolf
- Evrim Kuramı ve Mekanizmaları, Çağrı Mert Bakırcı
- Hayvan Çiftliği, George Orwell
- İkna, Jane Austen

Ortaya karışık şeklinde alırsanız daha iyi olur. Sadece bilgi veren kitaplar alırsanız sıkılabilir, arada roman da olsun derim. Bir tarih, bir bilim, bir anı kitabı, bir roman...vs gibi

Çok iyi düşünmüşsünüz bu arada hediye kitap almayı, o konuda ayrıca kutlarım.
  • iamelf  (04.06.15 22:00:01) 
tevfik çavdar - türkiye demokrasi'sin tarihi


  • evandro roncatto  (04.06.15 22:00:06 ~ 22:00:52) 
herkese çok teşekkür ederim


  • tejeve  (04.06.15 22:29:39) 
içinde bulunduğumuz çağ, artık temelci bir "kendini geliştirme" yöntemini içermiyor. çok fazla şey var. bir yandan klasik eserleri okuma zorunluluğu dayatılırken, bir yandan da güncel eserler peşimizi bırakmıyor. bu ikisi arasında bir denge kurmak gerekli. bence, bu kadar büyük bir önem atfetmeyin bu "genel kültür" işine. birazcık serbest bırakın.

kardeşinizin nelere ilgi duyduğunu bilmiyorum, ama bana kalırsa klasik ve güncel eserlerden oluşan karma bir liste yapmalısınız. siyasi tarih kitaplarını kesinlikle önermiyorum. onun yerine, bir felsefeye giriş kitabı çok daha yararlı olur. içinde siyaset felsefesi de olacaktır muhtemelen, tarihe girmeden önce genel siyasi kuramları öğrenmesi gerek. sonra ne tarihi istiyorsa okur.

www.idefix.com

mesela yukarıdaki kitap oldukça uygun. gençler için sade bir dille yazılmış, kolay okunur bir kitap. baştan sona okumak zorunda da değil, bir başvuru kitabı olarak düşünsün, istediği bölümü açıp okusun. ondan sonra, eğer ilgisini çekiyorsa, filozofların özgün eserlerini okuyabilir. eleştiri kitapları, filozoflar hakkında yazılmış biyografi kitapları değil de, bizzat özgün metinleri okumalı öncelikle.

bunun dışında, edebiyata da giriş yapmak gerek. bence bir klasik, bir çağdaş eser okumalı. bu hep böyle gitmeli. fikrimi ne kadar takdir edersiniz bilmiyorum ama eğer mesaj atarsanız bir şeyler önerebilirim.

bilime ilgisi varsa eğer, bilimde de, klasik ve güncel olmak üzere ayrı ayrı orijinal metinleri okuyabilir.
  • fleur du mal  (04.06.15 22:46:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.