[]

mobbing, istifa, tazminat

iş yerinde müdür tarafından mobbinge uğrayan bir çalışan, bu durumu üstleriyle ve patronla paylaşmasına rağmen bir çözüm bulunamazsa, önlem alınmazsa, artık işini yapamayacak duruma geldiğini söyleyip istifa ederse tazminatını talep etme hakkı olur mu? yasal olarak tabiki yok ama etik olarak "tazminatımı istiyorum" demesi haksız mıdır?

mobbingi ispatlayamıyoruz, ancak mobbing olduğunu üstler kabul ediyor. müdürle konuşmaları bir şeyi değiştirmiyor, adamın karakteri bu. başka bölüme de almıyorlar. bir çare sunmuyorlar yani. artık ayrılmaktan başka yol kalmıyor. ne yapmalı?


 
haksız değildir ancak alamadıktan sonra da bir önemi yoktur, neticede istifa = no tazminat


  • mrvengeance  (24.05.15 22:33:37) 
Mobbing ispatlamada tanik gosteme onemli, destek olun arkadasiniza.

Daha gecenlerde ornek karar vardi bir de, isveren ya da mudur cik baskisi yapmis, adam da istifa etmiş. O kovulmuş sayıldı; tazminatını aldı.
  • Silsile  (24.05.15 22:34:10) 
çapa tıp fakültesi psikiyatri servisinde mobbing teşhisine ilişkin çalışma yapılıyor. yani oradan böyle bir teşhis çıkarsa yasal olarak ispat edilebiliyor. detaylıca bilgilendiremiyorum ama araştırmanızı öneririm.


  • fucking machine in my head  (24.05.15 22:35:07) 
''haklı sebeplerle iş akdi feshi'' ile alakalı maddeleri bi incele istersen. bulursun belki bir şey.

edit:
''Hukukun genel kuralı gereği iddia eden iddiasını ispatla yükümlüdür. Dolayısıyla işçi de mobbinge giren eylem ve davranışlardan bir ya da bir kaçına maruz kaldığını iddia ediyorsa ve akabinde bundan doğan yasal haklarını istiyorsa, öncelikle maruz kaldığı eylem ve davranışı ispatlamalıdır. Söz konusu ispat aracı, somut belgeler olabileceği gibi tanıklarda olabilecektir. Mevzuatımızda mobbingi tüm unsurları ile düzenleyen herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Ancak, mobbing’e maruz kalma kadar onun ispatlanması da büyük öneme haizdir.
İddia etmek yeterli değildir. Mobbing olarak adlandırılan eylem ve davranışlara maruz kalan işçi ya da işçiler yasal anlamda haklı konuma gelmek istiyorlarsa, mağduriyetlerini mümkünse somut belgelerle, bu mümkün değilse tanık beyanlarıyla ispat etmelidirler. Aksi taktirde, hukuken haklı konuma gelmeleri zor bir olasılıktır. Mobbing’e maruz kalan işçinin yasal haklarını kanunlarda öngörülen hak düşürücü ve zaman aşımı sürelerine riayet etmek suretiyle talep etmeleri de önemli bir husustur.''

somut delil yana tanık isteniyor yani.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (24.05.15 22:36:06 ~ 22:40:26) 
alo 170 i arayıp bilgi alabilirsiniz


  • frijit bardot  (24.05.15 23:22:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.