[]

klasik kemençe seven, çalan , çok denedim ama çalamadım diyen kaç kişiyiz

merhabalar,uzun bir süredir klasik kemençe öğrenme hayallerim vardı, şimdi gerçekleştirmek istiyorum, aranızda bu enstrümanı deneyimlemiş, fikir sahibi olan varsa bana buradan avantaj ve dezavantajlarını belirtebilir mi.
neden klasik kemençe derseniz, insanın yüreğini hoş eden, efendi saygılı bir sesi var :) nasıl bir tariftir bilmem ama bu sese aşık olabilirim.
zor olduğu konusunda duyumlar aldım,daha önce de ufak bir kaç müzik aleti deneyimim olmuştu ama ciddi anlamda bir kursa gitmedim, kendi kendime öğrenebildiğim için. tabi ki bunu bir profesyonel destek alarak öğrenmek üzerinde kendimi geliştirmek istiyorum.
şimdiden teşekkürler.

 
çok kişi olduğunuzu zannetmiyorum maalesef :(
ancak itü tmdk kursları ve öğretmenleri bu konuda yardımcı olabilirler. bilgi almak ve enstrümanla tanışmak içindoğru adrestir diyebilirim.
türk müziği teorisi öğrenmek de gerekli olacak ayrıca.
  • sibertenik  (22.05.15 21:48:23) 
teşekkür ederim, peki zorluğu konusunda bir fikriniz var mıacaba


  • amaaaan  (24.05.15 23:25:41) 
ben denediğimde çok zorlanmıştım. yaylı enstrümanları hiç beceremem ama kemençenin tırnakla çalınıyor olması bana çok zor görünüyor. ayrıca tuşesinin küçük olması ve o perdesiz tuşe üzerinde tırnakla perdeleri bulmak :)

ama sesi(ki gerçekten muazzam) size hitap ediyorsa neden başlamayasınız? hem de dünyanın en güzel enstrümanlarından birine. bence denemelisiniz.

bu da bayram şekeri olsun(girişteki kemençe taksimi için bile başlanır be):
www.youtube.com
  • ziya özdevrimsel  (24.05.15 23:55:36) 
Cok teşekkür ederiM Umut ve heycan verici bu yorumunuz için :)


  • amaaaan  (25.05.15 11:39:36) 
bu arada henüz dinlemedi iseniz derya türkan-sokratis sinopoulos ikilisinin letter from istanbul albümünü ve erkan oğur, derya türkan, ilkin deniz üçlüsünün de dokunmak albümünü tavsiye ederim. kemençeye başlamak için gerekli heyecan, helecan hatta amiyane tabirle gerekli gazı verecek albümler :)


  • ziya özdevrimsel  (25.05.15 22:19:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.