[]

SAP mı Oracle mı hangisini öğreneyim?

Bu ikisi arasında bir fark olup olmadığını bilmeyecek kadar yabancıyım konuya. Hangisini öğreneyim, hangi modüle yöneleyim? Kursuna gitmeyi düşünüyor. Mantıklı mı sizce?




 
ikisi de aynı bokun laciverti, sap daha yaygın. Sap kursta öğrenilmez, sap kullanan bir şirkete girecek öğrenecek, son kullanıcı için konuşuyorum, danışmanlık ayrı.


  • zikardo  (22.05.15 17:56:11) 
SAP bir ERP yazilimi yani sirketlerin tüm is süreclerini yönettikleri bir yazilim. Oracle ise genis database cözümü. Birbirleri ile tamamen farkli. Is sürecleri ve analizi ile ilgileniyorsan SAP. data yapilari, database sistemleri, bilgisayar server sistemleri ve SQL ile ilgileniyorsan Oracle.


  • emrahday  (22.05.15 17:58:26) 
@zikardo

Sap kullanan ve deneyimsiz birini eğitecek şirketi nasıl bulurum ki? Mesela internette hiç böyle bir çalışan arayan yok. Nasıl yapsam?
  • otonom  (22.05.15 17:58:46 ~ 17:59:04) 
tamamen kişisel fikrim, sap öğrenirsen ileride sıfır tecrübe sahibi olma ihtimalin çok yüksek. oracle öğren. sap yakında kepengi kapatır benden söylemesi.


  • hzben  (22.05.15 18:14:45) 
ikisi de işte öğrenilir. sap daha spesifik ama daha hızlı yaygınlaşıyor diye biliyorum.
Sap cı arayan yerlerde ilk giriş için referans çok önemli. referansın önerir ise, ingilizcen iyi ise, endüstri-bilgisayar-elektrik-elektronik mezunu isen bir danışmanlık firmasına girersin. tabi abap çı olmak ile sap danışmanı olmak da farklı şeyler. bu ayrım hakkında da bilgi sahibi olup, kararını vermen lazım. 1750-2000 civarı maaşın olur ilk başta. sonra modül bilgilerini çoşturarak kariyerini ilerletirsin.

  • ne nicki be  (22.05.15 18:40:40 ~ 19:10:14) 
@hzben SAP kapanır? Sesli güldüm. Microsoft bile SAP'a alternatif sistem yazdı, yine de sonra SAP'a geri döndü. Kapanma ihtimali yok denecek kadar az.


  • zamanin otesinden gelen edit  (22.05.15 19:13:04) 
sap kepengi kapatır demiş birisi hızlıca geçtim orayı, rezalet.

sap ile oracle birbirine bağlı ama farklı şeyler. türkiyede ekmeğini yicem dersen sap'e yönelmeni tavsiye ederim. ama öyle yöneliyom ben diyince olmuyor o işler. ya referansın çok sağlam olucak ya da okuduğun okula göre alıyorlar işe, genelde enformatik öğrencileri,endüstri mühendisleri, bilg mühendisleri felan oluyor bunlar. bazı firmaların eleman yetiştirme süreçleri oluyor onları takip et, yukardaki bölümlerden birinde okuyorsan büyük ihtimalle çağrılırsın. accenture firması oldukça büyük, onun akademi programı olması lazım eleman yetiştirme için sitesine bir göz at. ama dediğim gibi işletme felan okuyorsan ve alt yapın, bu işe yatkınlığın felan yoksa anca kurs murs kovalar şansın varsa bi danışmanlık firmasının akademik programlarından birine anca girersin.
  • masa penisi  (22.05.15 19:51:09 ~ 19:51:35) 
oracle derim.


  • sage  (22.05.15 19:54:07) 
sen bakma sap'ı savunanlara. bunlar kesin sap yazılımcıları, abapçılardır. yakında sap'a alternatif bir yazılım üretilir, çok daha hızlı, pratik, kullanışlı, ucuz olur. sap 6 ay da çöpe gider. kimse o kadar para ödemez. sonra ortalıkta abap biliyorum diye dolanırsın. 0 tecrübeyle.


  • hzben  (23.05.15 11:18:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.