[]

Hangi Dovus Sanati?

Cusse, spor gecmisi ve kuvvet eksigi olan 32 yasindaki hafif gobekli erkek kisisi olan ben, sokakta esimle cocugumla gezerken basima gelebilecek it kopuk saldirilarindan onlari korumak icin hangi dovus sanatini ogrenmeliyim? Istanbul cok boktan bi sehir malum.




 
32 yaşına kadar idare etmişsin aga. ayrıca istediğin sporu yap istanbul boktan şehir diyosun, 3 5 kişi oldukları zaman bişi yapamazsın. çok üst düzey çevik olman lazım ki olmadığını belli etmişsin. her şeyden önce bu iş yürek işi. yani istersen en iyi şekilde bil o cesaret, yürek olmadıkça olmaz bu iş.

en güzeli ite kopuğa bulaşmamak, sıkıntılı olabilecek mekanlardan uzak durmak. hep hoşgörülü olmak. bi de akıllı olmak tabi.
  • 1zenciolmasamda  (18.05.15 13:32:20) 
EĞER sabrın ve teknik olarak gelişmek istiyorsan wing chun gideceksin. Bu sanatı yaratan kişi kadın zaten kendini kocasının şiddetinden korumak için doğayı taklit ederek minimum efor ile rakibin saldırılarını ona kullanma mantığı ile bir sistem geliştiriyor. Oldukça teknik bir dövüş sanatı ama ilerlersen 1-2 yıl gibi bir sürede hem mental hem fiziksel olarak güçlenirsin. Kuvvet gerektiren bir dövüş sanatı asla değil karşında olan tehdit unsuru sana ne kadar güç uyguluyorsa ona karşı uygulayacaksın. Şu an mobilim ama mesajla her sorunu cevaplayabilirim.


  • vosvos3131  (18.05.15 13:35:02) 
Hem birşeyler öğreneyim, hem de spor olsun, ter atayım, spor geçmişim de yok zaten diyorsanız boks veya kick boks öğrenirim. Ama kondisyon kaldıracak durumum var derseniz çare krav maga.


  • sevgikusunkanadinda  (18.05.15 13:37:00 ~ 13:37:20) 
boks yapan bir arkadaşım normal bir insana savunma için boks yeterde artar demişti..


  • dedim dedim de kime dedim  (18.05.15 13:41:49) 
boks.


  • superb  (18.05.15 13:47:26) 
wt


  • rygard  (18.05.15 14:36:50) 
kesinlikle boks.

hem kondisyon yaparsın hem de savunma amaçlı kendini geliştirirsin.
  • corneillus  (18.05.15 14:50:26) 
bit.ly

Tinerciler böyle bir adamı harcayabildilerse, hangi dövüş sanatını bilirsen bil faydasız..

Cevap: taşıma ruhsatlı bir silah al.. sat komandosunda da muhtemelen silah vardı.. fakat belki sen daha şanslısındır..
  • kill_them_all  (18.05.15 17:10:06) 
dövüşmeyi bilmek ve silah kullanabilmek ve sahibi olmak birbirine alternatif beceriler değil, güvenlik önlemlerinin farklı katmanları.

Kişisel güvenliği sağlamada önemli bir kriter de, yüzleşilen tehlikeyi analiz edebilmek ve bunun için uygun önlemi kullanıma sokmaktır. Haliyle kas gücü ve hafızasına dayalı şiddet uygulayarak bertaraf edilebilecek tehditlere karşı silah kullanmak güvenlik sağlamayı değil, kendi güvenliğini farklı bir katmandan riske etmeye işarettir.

Ha silahlanın ama, orası ayrı.

edit: bir de artık wing chun kuvvet gerektirmiyor demesek keşke, bak biz bizeyiz burada, sonra insanlar hayal kırıklığına uğruyor daha ilk aydan.
  • rygard  (18.05.15 17:36:45 ~ 17:40:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.