[]

Spor da Spor?

Selamlar sevgili sporseverler.

Yaklaşık 1 yıl önce spor salonuna kaydımı yaptırdım ancak, fitness ve kardiyo ağırlıklı çalışmama rağmen, hem dönemsel olarak kullandığım ilaçların yan etkisi sebebiyle hem de belki yanlış yönlendirilmem ya da tamamen kas yoğunluğum arttığı için 2 kilo alıp iş durumumdan dolayı bir iki aylık ara verdim bu programa. Şimdi geri döndüm, kullandığım ilaçları bıraktım, vücudumdaki ödemler gitti. Artık tek yapmak istediğim, bacak/basen/karın bölgemi bir tık daha inceltebilmek ve sıkılaşmak/incelmek/zinde hissetmek gibi şeyler.

Yaptığım şey ise, haftada 3 gün 50'şer dakika pilates, haftada 1 veya maksimum 2 kez cycling. Haftada 1 de yoga yapıyorum ama o spor amaçlı değil esneme amaçlı daha çok.

Beslenme konusunda da protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum, ekmek/şeker/hamur/makarna/pilav gibi şeylerden haftanın en az 5-6 günü uzak duruyorum.

Soru: Doğru yolda mıyım? Tavsiyelerinizi bir de ben almak isterim herkese çok güzel cevaplar veriyorsunuz ben de isterim ^__^


Pi sayısı: yaş 27. Kadın. Boy: 1.55 Kilo: 46-47 değişimli.

 
Şimdi sana herkes mesaj atarak cevap verecektir :((

Egzersiz programın iyi bence. Yoga seanslarını artırabilirsin belki. Beslenme konusunda pek tavsiye veremeyeceğim, diyetisyen varsa o versin :)
  • humblebirth  (02.05.15 22:21:34) 
kendine işini düzgün yapan sağlam bir diyetisyen bul (olabiliyorsa tanıdık ve memnun olan referansın olsun)

bir anda oha ben boşa spor yapıyormuşum, götümden akmadık ter kalmadı, adam/kadın 1 haftada çözdü işi diyeceksin,

sporu eğlence ve zinde kalmak için yapmaya başlayacaksın,

üstelik diyetisyen sadece zayıflatmaz, doğru beslenmeyi öğretir, öğrendiklerin hayat boyu gelir seninle.
  • lanlanlan  (02.05.15 22:24:25) 
Pilatesi yogayı falan bırak, bir işine yaramaz. Gerçek sonuç almak istiyorsan ağırlık çalış. Kadınlar neden ağırlık çalışmayıp böyle pilates gibi tırt işlere bulaşır anlamıyorum. Kanınızda erkekte olanın ellide biri kadar testosteron var. Bu kadar düşük testosteronla "Şişeriz" diye düşünüyorsanız öyle düşünmeyin. Bunu çoğu zaman erkekler bile yapamıyor. Yani testosteron yoksa kas da yok. Bunu unutmayalım: Sizde testosteron yok. O yüzden ağırlık çalışın ve kaslarınız güçlensin az da olsa hacimlensin ki yediğiniz o proteinler bir işe yarasın. Kaslarınızı ağırlık çalışıp hasara uğratmadıktan sonra yediğiniz o proteinler bir işe yaramıyor; vücut bir kısmını ihtiyacı için kullanıp kalanını yağa çeviriyor. O yüzden ağırlık çalışın.


  • angelus  (02.05.15 22:31:54) 
@angelus: şişmek gibi bir korkum yok ama 3 ay fitness'a karşılık 3 hafta pilateste daha iyi hisseder oldum. Yaptığım ağırlık çalışmaları sonucunda bacaklarımda kalınlaşma hissettim çünkü. Yoksa zaten spor salonuna fitness amaçlı girmiştim.

@acemi: Haklısın görünürde sorun yok ama ben kendimi hareketsiz kaldıkça hantal hissediyorum ve spor yapıp yanlışlıkla kilo alanlardan olmak istemediğim için bir bilene danışayım dedim.
  • amelie poulain  (02.05.15 22:43:13) 
Dediğin gibi kullandığın ilaçlar seni engellemiş.
diyetine dikkat et. yağlı, şekerli, hamurlu şeylerden kaçın ama haftada 1, iki haftada 1 bunlar olabilir.
Çalışman gayet iyi bir kadının yapması gereken program diyebilirim.
2 aya sıkı vücuda kavuşacağını
düşünüyorum. Devam..
  • six packsiz  (02.05.15 23:02:24 ~ 23:06:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.