[]

ofiste yaşanan gerginlik

aynı ofiste çalışan 4 kişiyiz. biri müdürümüz. bir iş arkadaşımız yabancı, kırgızistanlı (sscb ülkelerinden biri). diğer iş arkadaşımızın müdürle arası çok iyi. dünya görüşleri aynı, ikisi de sağcı ve dindar insanlar.

bugün ofiste şöyle bir gerginlik yaşadık. sağcı iş arkadaşım müdüre "bugün lenin'in doğum günü" dedi. müdür de "gebersin" dedi. iş arkadaşımız "geberdi zaten :)" diye cevap verdi. kırgız iş arkadaşım bir anda ofisten çıktı.

geri döndüğünde ben ofiste değildim ama yan odadaki arkadaşlarımız tartışma yaşandığını duymuş. kırgız arkadaşım "ben sizin ülkenizin liderine saygısızlık yapsam susar mıydınız" falan demiş. müdür de "burası iş yeri, siyasi propaganda yeri değil" diye karşılık vermiş. yaşanan bu tartışmaları tam olarak bilmiyorum ama kırgız arkadaşım az önce bana çok sinirlendiğini ve özür dilemeleri gerektiğini söyledi. bu konuyu üst yönetime taşımalı mıyım diye sordu bana. bence hiç uğraşma dedim ama içim rahat etmedi. gerçekten çok saygısızlar. kendileri gibi düşünmeyen herkes hakkında dedikodu yapıyorlar. sizce ne yapılmalı böyle bir durumda?

 
değmez, üst yönetim müdürün arkasında durur


  • cedex  (22.04.15 15:28:40) 
yapilanin yanlis oldugunu belli et, bu tipler cok korkaktir. karsi cikan olursa tekrarlamazlar.


  • yorgunargin  (22.04.15 15:46:23) 
kırgız arkadaşına şu fotoğrafı göster: twitter.com

saygı beklemek en doğal hakkı ama canını sıkmasın bu saygısızlıklara. bu ülkenin başbakan yardımcısı rusya ziyaretinde "lenin'i ölü görmek çok güzel" demiş bir adam. ağababaları bunu diyen adamlardan ne saygısı bekliyorsun?
  • sanxis  (22.04.15 16:08:16) 
@duyulmasi gerektigi kadar bahsettiğin ayet Enam/108

bence iş yerinde bu tip adamlarla uğraşmamak lazım. vakit kaybı olarak görüyorum. üst yönetim de muhtemelen aynı kafadadır.

"etme sohbet cahil ile, küstürürsün
alma tahret cam kırığı ile, kestirirsin"
  • corneillus  (22.04.15 16:29:37) 
Benim iş yerimde hatta serviste her gün siyasi muhabbetler oluyor. Tabi böyle lidere hakaret tarzı bir durum olmadı ama siyasi cehalet hat safhada. İlk zamanlar baya muhabbete girmek, cevap vermek istedim ama kendimi durdurdum hep. Şimdi ise tamamen bu konularda ölü taklidi yapıyorum çünkü senin bu arkadaşlar gibi adamlarla ne tartışmaya ne de laf yetiştirmeye nefesini harcamaya değmez.

Ama arkadaşın için ciddi rahatsız edici bir durum olduğu için kendisi şikayet edebilir. Sen pek karışmasan iyi olur bence. Ayrıca arkadaşların dediği gibi genelde yönetim ve alt yönetim birbirini korur ve kollar, genelde olan sizin gibi çalışanlara olur. İş hayatının acı ama gerçekleri.
  • osurdum  (22.04.15 16:34:40) 
Muhammed de gebersin desin.
soora geberdi de gülücük çak sende.

  • Frederick Co  (22.04.15 16:41:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.