''sözleşme süresinin bitmesini beklemek istemiyoruz''
kanun, kiracının erken fesh hallerini düzenlemiş ve demiş ki kira sözleşme süresi dolmadan kiralananı tahliye etmek istersen şu kadar süre önce kiralayana bunu haber vermek durumundasın, yoksa tüm kira bedelleri muaccel olur vs.
kiralayan için de demiş ki, sen eğer kendi kullanımın için kiranananı kullanmak istiyor isen, kira dönemi bitmeden önce, bir ay kala dava açmak ve tahliyeyi istemek durumundasın.
kanunda kirayalanın, kira sözleşmesini, dava açmadan kendi kullanımı için, kira sözleşmesinin bitim tarihini beklemeden, kiracının gayrimenkulü boşaltmasını istemesi için bir fesih süresi bulamadım. hep kiracı minvalinde var. yanlışım mı var? illa kira döneminin bitişi mi beklenmeli?
edit: cevap vermişsin zaten, ben de onu anladım aancak bir yer, bir yol arıyorum kiracıyı erken tahliye etmeye.
0