[]

şu kitabın ilk sayfasına bakar mısınız?

Arkadaşlar internetten yusuf Atılgan'ın anayurt oteli kitabını alıp okumaya başladığımda ilk sayfada tuhaflık var gibi geldi. Anlatım, dilbilgisi anlaşılır değil, kullanılması gereken noktalama işaretleri kullanılmamış vs. Acaba cahil bir adamın ağzından mı anlatılmış dedim bilemedim. Belki de ben cahilim. İlk sayfası ekte. Yorumlarınız için teşekkürler.




 
bende yky'nin 20. baskısı var. karşılaştırdım, bir fark yok.
yusuf atılgan'ın tarzı öyle.

  • marcelorios  (03.03.15 21:07:26 ~ 21:07:56) 
yok, kitapta sorun yok. geçen biri de can yayınları'na saydırıyordu. saramago'nun bir kitabında bu kadar noktalama hatası olamaz, kesin yayınevinin dangalaklığıdır diye. 21. yüzyıla geldik, artık 19. yüzyıldaki gibi yazılmıyor. 20. yüzyılda da (y.atılgan örneğinde görüldüğü gibi) öyle yazılmıyordu. daha çok kitap okudukça bu tür yazımların doğal olduğunu, bir yanlışlık sonucu olmadığını görürsünüz. ayrıca pek çok yazar, eğer kurmaca eser yazıyorsa, virgül, nokta, soru işareti dışında zorunlu hissetmedikçe diğer noktalama işaretlerini kullanmayı tercih etmez. ayrıca iç konuşmadan tutun da bilinçakışına kadar pek çok teknik var, yazar bunları da kullanabilir.

velhasıl, dediğim gibi: bu tür kitapları daha çok okursanız alışırsınız.
  • microfiction  (04.03.15 00:46:44 ~ 00:47:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.