[]

Avrupa, Vize Davet Mektubu, Güzergâh, Ulaşım vs. Konu bayağı genel.

Arkadaşlar bu yaz için bir planım var, birkaç haftalığına Avrupa'ya gitmeyi düşünüyorum. İlk kez Avrupa'ya gideceğim. Yani öyle "uff bu yaz nereye gitsem yha .s.s" triplerinde yazmıyorum.

Yirmi iki yaşındayım, erkekim, yalnız gideceğim. Ailem İzmir'de oturuyor, ben lisansı Ankara'da okudum, yüksek lisansı da burada yapıyorum. Almanya'da akrabalarım var. Çok fazla var hatta, ama hep ikinci üçüncü dereceden akrabalar. En yakın gördüğüm de bizim hala kızı. O da gelin gitti bir Almancı aileye on yıl önce. Kendisi Hannover'de oturuyor. Aslında o da bayağı uzaklaştı bizden. Eşi Almanya doğumlu bir Türk, ama tam bir Alman. Bu tip garip detayları da sırf bir şey çıkar aklınızda alternatif bir fikir canlanır diye veriyorum. Neyse.

Bir yılı aşkın bir süredir Fransız bir kızla konuşuyorum. Tuhaf bir şekilde sevgili olduk. İşin acı tarafı henüz yüz yüze bile görüşemedik. Anca skype, facebook, whatsapp vs. Kendisi Kuzey Fransa'da, Lille ve Lens arasında Leforest adında, anladığım kadarıyla küçük bir yerde yaşıyor. Okuduğu okul Lille'de. O da Eylül gibi Türkiye'ye gelmeyi düşünüyor bakalım. Hayırlısı.

Daha önce Kazakistan'da bir öğrenci değişim programı vesilesiyle dört ay bulunmuştum. Kazakistan ne alaka diyeceksiniz de zaten Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları alanındayım, yani işim Türkistan Türklerine dair her şey.
Bir yıllık pasaportumun miladı bir yıl önce falan doldu. On yıllık pasaport için başvuracağım yakında. Haziran ortası gidip temmuzun ilk haftası bitince dönmeyi düşünüyorum. Yani 15 Haz.- 7 Tem. gibi bir şey olacak seyahat sürem. Kafamdaki rota şu ve henüz biletleri almadım:

Türkiye [İzmir, Ankara, İstanbul (Hangisi üzerinden gitsem?] > Almanya [Berlin (Başkent, ıvır zıvır, Hannover (Davet mektubu yollarsa eğer bir teşekkür ziyareti)] > Hollanda [Amsterdam] > Belçika [Brüksel (Kızla burada buluşmayı düşünüyoruz. Fransızcanın başladığı yerde imdadıma yetişmiş gibi olacak.)] > Fransa [Lille (Nerede okuduğunu, neler yaptığını görmek, ondan dinlemek istiyorum), Leforest (Ailesiyle birlikte yaşadığı yer. Bu kısımdan çok da emin değilim, annesi beni biliyor da yine de hayırlısı diyelim :)), Paris (Paris işte. Fransa'ya gidilip uğranması gereken başlıca yer. Bizim İttihatçıların takıldığı yerleri görebilirsem bir de İttihatçı selamı çakabilirsem mutlu olacağım şehir. > Türkiye'ye dönüş(?).


Bir abiden Romanya'ya otobüsle git, oradan Ryanair ile falan git Almanya'ya tavsiyesi almıştım. Tam da araştıramadım, nasıl edeceğimi bilemedim.

Aklınıza gelebilecek her şey için tavsiyeye, yeni fikirlere ihtiyacım var aslında.

Durumu özetleyecek olursak şu an 1500 liram var. Hazirana kadar en az 1000 lira üzerine eklerim, daha fazlası da olabilir.

Pasaportum yok.
Vizem yok.
Davet mektubum yok.
Uçak biletim yok.


Davet mektubuyla turist vizesi daha mı kolay çıkar yoksa akraba olayını hiç çaktırmayayım mı nasıl yapayım sorular sorular kafayı yiyeceğim. Yunanistan'dan Schengen alıp direkt Fransa'ya gitmeyi bile düşündüm, ama girişte sıkıntı çıkabileceğinden tırstım malum şu Charlie Hebdo olayından sonra çok da iyi bir fikir gibi gelmedi bana. Almanya sevdam da çocukluktan var. Almancı akrabalar geliyorlar falan bayağı havalı geliyordu küçükken. Avrupa'nın en iyi durumda ülkesi olarak görüyorum ve düzeninin işleyişini, insanlarını deli gibi merak ediyorum yoksa asıl niyetim kızı görmek.

Ne sorduğum bile anlaşılmadı değil mi? Ben de anlamadım ne sorduğumu pek. Yine de okumaya zahmet ettiğiniz için teşekkür ederim. Yorumlarınızı bekliyorum.

 
üşenmeden okudum.

öncelikle vize için akraba olayını kesinlikle çaktırma, bunun akrabası var gidip yerleşir diye vize vermezler o yüzden uçak ve otel rezervasyonu yapıp efendi efendi turist vizesine başvur (italya kolay veriyor diyorlar ama bilmiyorum).

daha dün istanbul > berlin arası gidip dönüş 350 liraya bilet gördüm, önceden alırsan belki daha ucuza denk gelir. ayrıca ucuz bilet için daima büyük şehirleri seç, fiyat sorgulaması içinde "skiplagged"ı kullan, daha sonra skyscanner'a falan bakarsın.

romanya'ya otobüsler 100 lira falan (metro turizm gidiyor), bükreş kalkmalı rynair gibi ucuz havayolu şirketlerinin bilet fiyatlarını kontrol et, hangisi kafana eserse öyle yaparsın. (uçak bileti için skiplagged her zaman en uygun fiyatı verir çünkü biririnden alakasız iki firmanın aktarmalı uçuşlarını falan birleştiriyor).

avrupa içi seyahat içinde blablacar ve carpooling gibi araç paylaşım sitelerini kullanırsan deli kârın olur.
  • tolga asp  (24.02.15 13:02:54 ~ 13:07:09) 
10 yıllık pasaport 580 lira mı ne, vize başvuru ücreti de 85 euro. 820 lira zaten böyle gitti. 200-250 euro da uçak biletinin tutacağını düşünsek senin iş epey zorlaşıyor? davet mektubu işe yarar, zor olmayacaksa iste onu. ilk olarak hangi ülkeye gireceksen o ülkeden al vizeni, kapıda sıkıntı çıkartabilirler.


  • 10032007  (24.02.15 13:03:13) 
Hepsini okudum 1500 ü görünce bıraktım kardeşim

500 euro ya zor
  • EXXE01  (24.02.15 13:05:46) 
Öncelikle yorumlar için çok teşekkür ederim. Var olun.

1500 lira şimdiki param. Hazirana kadar onun üzerine en az 1000 lira biriktirerek koyabileceğimi düşünüyorum. Bir de aklımda bir iş var, onu hâlledebilirsem daha fazlasını da koyabilirim. Yani öyle umuyorum. Yoksa 1500 liraya hepsini kapatamayacağımın farkındayım. :))


Bir soru daha: Tüm olayı mülakatta dürüstçe anlatırsam ne olur ki acep?
  • bengi tonyukuk  (24.02.15 13:09:28 ~ 13:11:05) 
Yav 1500 lira şimdiki mebla. Durun bi gitmeyin! ahaha :D


  • bengi tonyukuk  (24.02.15 13:10:30) 
O kadar uzun tatil yol parası dahil 2500 ile de zor olabilir. Vize için en kolayı kesinlikle davetiye olur. Eğer akrabalar öyle yardımcı olabilecekse onu kesinlikle kullan.


  • fayfim  (24.02.15 14:22:24) 
Couchsurfing'e güveniyorum biraz açıkçası. Bir de bazı yerlerde tanıdıkların uzantılarıyla iletişime geçerim diye düşünüyorum.


  • bengi tonyukuk  (25.02.15 01:50:57) 
arkadaşımın doğum gününün 14 haziran olduğunu unutmuşum. Almanya'dan alınmış Schengen ile direkt Fransa'ya veya Belçika'ya girmek sıkıntı olur mu sizce?


  • bengi tonyukuk  (25.02.15 18:08:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.