[]

Niye "RUH ve sinir hastalıkları" deniyor?

benim bildiğim tıpta, psikolojide ve nörobilimde ruh kavramı yok. hepsinde akıl olarak bahsediliyor.

mesela "ruh ve sinir hastalıkları", ingilizcede "mental and neorological disorders" diye geçiyor.

biz niye "akıl ve sinir hastalıkları" demiyoruz?

ruh kavramı niye sokulmuş bu kalıbın içine? bunu düşündükçe ruhum daralıyor.

 
psikolojik durumlara ruhsal durum dendiğinden olabilirmiş, burada kastedilen metafiziksel ruh değilmiş deniyor yanımda.

aristo zamanında psike ruh demekmiş, psikolojinin türkçesi ruh bilim'miş, psikiyatrist ruh hekimi demekmiş gibi şeyler söyleniyor.

biraz baktım da şöyle tanımlar var, siz de bakabilirsiniz sanırım benzerlerine.

Psikolji, Psykhe (ruh) ve logos (bilgi) kelimelerinin birleştirilmesi ile türetilmiş bir sözcüktür, insan ruhunun, özünü, değişik durumlarını inceleyen, duyum, coşku ve düşünme gibi olguların kurallarını bulmaya çalışan bilim dalıdır.
  • nimberjack  (20.01.15 22:08:02 ~ 22:15:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.