[]

türkiye'de veteriner olsam...

yurtdışında diplomam geçerli oluyor mu?
kalkıp klinik açabilir miyim? barınaklarda çalışabilir miyim?

ciddi ciddi okul değiştirmeyi düşünüyorum, ama yurtdışında mesleğimi icra edebilecek olmak çok önemli benim için...

yoksa şu an okuduğum okulu bitirip (odtü ee) ondan sonra mı okuyayım veteriner fakültesinde? odtü ee uzayacak gibi 6 seneye... yaşım 20 24 yaşında falan mezun olabileceğim. şimdi bırakıp veteriner fakültesine yerleşsem 5 senede mezun olacağım, 26 yaş... aksi taktirde 30 yaşında ancak veteriner olabilirim.

kafamda deli sorular... nasıl oluyor veterinerlerin yurtdışı (kanada amerika avustralya abd vs.) denkliği bileniniz var mı?

 
kastettiğim şey şu, mühendissen bölümünü tercih ederken abet akreditasyonuna bakarsın ki diploman bir işe yarasın.

veteriner fakültesi için bu akreditasyon kurumları iki taneymiş,
birisi EAEVE, kendisi ab denkliği vermekte.
öbürü avma, bu da amerika denkliği vermekte.

türkiyede ankara üniversitesi veterinerlik fakültesi EAEVE denkliği almış, 2006 yılında. avma akreditasyonu olan bir üniversite ise hala yokmuş. yani avrupa birliği ülkelerine yerleşecek olursak (vize, çalışma izni vs çıkarsa işte) direkt kendi diplomamla klinik açabileceğim, ama abd'ye gidecek olursam denklik almak için tekrar ders almam gerekecek.

bunları öğrendim bugün, daha araştırıp buraya da yazarım, yarın öbür gün birisine lazım olur...

yani benim istediğim şey diplomamın geçerli olacak olması, kabulüm vizem yaşama ve çalışma iznimden bağımsız olarak soruyorum.

edit: kanada için de ayrı akreditasyon varmış, cvma. oturup avrupa benim için yeterli mi diye düşünmem lazım sanırım...
  • mutevazi  (16.01.15 16:58:12 ~ 17:05:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.