[]

İstatistik mezunu biri ne iş yapsın? nasıl iş bulsun?

Kız arkadaşım kendisi. 2013 Fırat Üniversitesi istatistik mezunu ve o tarihten beri işsiz.

Veri girişi, anketörlük, organizasyonlarda karşılama ve kayıt görevlisi gibi geçici işlerde çalıştı.

Ziraat Bankası sınavına girdi, yeterli puan alamadı.
THY kabin memurluğu için İngilizce yazılı mülakatı geçti, İngilizce sözlü mülakatı geçemedi.

Şu aralar morali çok bozuk. En son gözünü kapatıp Kafes Fırın'da çalışmaya başlayacaktı ama onu da erteledik.

Kabin memurluğunu çok istiyor ama olmuyor. İkinci alternatifi bankada çalışmak. Alt kademelere bile razı. Kurumsal bir firmada ortalama şartlar altında bir iş beklentisi var.

Ne yapsak? Ne geliyor aklınıza?

Şehir Ankara, yaş 23

 
e madem kabin memuru olmak istiyor sözlü ingilizcesini geliştirsin.
çok zor değil. internet bağlantısı ve bir adet mikrofonlu kulaklık bile yeter.

  • bira sisesi kapagi  (20.10.14 17:28:06 ~ 17:28:15) 
finans olabilirdi. üniversite iyi olsaydı keşke.

kpss +1
  • [silinmiş]  (20.10.14 17:43:20) 
Istanbul olsaydi gelsin bizde is zekasi uzmani olsun derdim. Ankara da is zekasi yapan firmalari denesin


  • nooneatall  (20.10.14 17:59:52) 
İstatistik mezunu bir arkadaşım türkiye'nin en büyük holdinglerinden birinde çalışıyor şu an. Mezun olduktan sonra girdiği ilk iş orası hatta. Kurumsal firmalarda forecasting işleri yapabilir. Çok ihtiyaç duyuyorlar o işe.
Kabin memurluğu mesaisi olayan bir meslek dalı. Yani gecesi gündüzüne karışır ve uzun vadede genelde tercih edilmez. Özellikle evlilik hayatında sıkıntı çıkıyor. Çünkü gece kalkıp gidiyor gündüz geliyor sen işe gidiyorsun. Sen işten geldiğinde o işe gitmiş oluyor Bazen 1-2 hafta birbirinizi görmeden geçebilir böyle.
Banka olayı daha temiz. Bankacılar genelde fazla mesailerden şikayetçiler ama heryerde olan şeyler.
  • maxhoper  (20.10.14 18:25:14) 
Ingilizcesinin teoride iyi pratikte kotu olmasi sebep olmus thy na girememesine.yazili sinavini gecmekte zor aslinda onu basarmis olmasi speakingi gelistirebilecegi anlamina gelir.vazgecmesin kastirsin speakinge tekrar denesin sansini.ipucu olarak soyleyeyim o sinavlardan onemli olani speaking.sinavi yapan iki kisi var ikiside ozellikle konusmaya dikkat ediyorlar.yapilmayacak bir sey degil.

Arkadaslarda belirtmisler universitenin geri planlarda olan bir universite olmasindan sebep kurum sinavlarinda herkesten daha fazla kastirmasi gerekiyor.arkadasinin moralini bozmayip kendisine bir sure verip universitede eksik kalan yonlerini gelistirmesi lazim.mahfi egilmez hocanin blogundan bugunku yazisini kesinlikle okusun cunku tam onun durumundakileri ilgilendiren bir yazi.linki bu buradan arkadaslarinda okumasi gereken bir yazi.

www.mahfiegilmez.com

Thy onemli vazgecmesin.
  • cizgilipijama  (20.10.14 18:43:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.